Fd Thai-mästaren Dat Hai Tran bjuder på hälsosam thaimat

0
Dat Hai Tran började laga hälsosam thaimat - Foto:,   Arnt-Olav Enger, TV Helse
Dat Hai Tran – Thaiboxaren som började laga sund thaimat – Foto:, Arnt-Olav Enger, TV Helse

Dat Hai Tran blev 2014 norsk mästare i thai-boxning. Som professionell idrottare var det mycket fokus på träning och kost, men Dat märkte att det var svårt att finna bra hälsomat. Det gällde även tillgänglig information om näringsinnehåll. Det blev tråkigt att äta hälsosamt efter träningen och därför satsar han idag på laga sund thaimat.

”Om jag klarar av att laga sund mat som smakar bra, men ändå ser osund ut har jag lyckats”, säger Dat med ett leende.

Dat registrerade den norska firman ”Helt riktig” där han erbjuder lokalt lagad mat från sin thaivagn för alla som som vill äta sundare. Matvagnen finns placerad på torget Alexander Kiellands Plass i Oslo.

Läs mer och se video med Dat

Text och foto: Arnt-Olav Enger | Översättning: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten