F. William Engdahl om dolda agendor och geopolitik – Exklusiv intervju

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 oktober 2017
- NewsVoice redaktion
William F. Engdahl

William F. Engdahl

Stella- Tormanoff,  eget verkProfessor F. William Engdahl berättar i denna exklusiva intervju för NewsVoice läsare om dolda agendor bakom den rådande geopolitiken i Västvärlden. Intervjun tar upp krigen, flyktingpolitiken, Mellanöstern, terrorismen, Trump, peak oil, Kina, eugenik och GMO.

Intervju: Stella Tormanoff för NewsVoice

Professor Engdahl, ni har skrivit åtta böcker som avslöjar den globala geopolitiska agendan. Eftersom Europa berörs indirekt av  konflikterna i Mellanöstern genom flyktingströmmen undrar många européer vad är det som som egentligen händer. Alla spelar ”goda” och krigar mot terrorgrupperna IS och al-Qaida, men trots det så verkar det som att världens största krigsmakter inte kan besegra en konvoj med Toyota SUV:ar, körda av analfabetiska rebeller med kalashnikov.

 • I vilken av dina böcker kan vi hitta bevis och förklaring till denna paradox av vår tid?
 • Vad är terrorism och varför publicerar inte massmedia bevis för detta fenomen eller ifrågasätter institutionernas och säkerhetstjänsternas officiella versioner?
 • Stämmer det verkligen att Ryssland kämpar mot ISIS och vad är Israels roll i konflikten?

WE: Hela den ”Arabiska våren” som inträffade under Obama-Clinton administrationen var ett organiserat försök av den Amerikanska staten och dess säkerhetstjänst (CIA) att genom deras privata NGO (icke-statliga organisationer) störta de befintliga regimerna i Mellanöstern och ersätta dessa med regimer kontrollerade av det Muslimska Brödrarskapet. Ett av dessa attentat misslyckades i Egypten med Morsi. General Wesley Clark, före detta NATO-general avslöjade Pentagons hemliga plan att störta sju Mellanösterns regimer.

Varför?

Kontroll och återigen kontroll över världens största koncentrationer av kolvätebaserade naturresurser, inte för att den Amerikanska ekonomin behöver dem, men för att kontrollera andra nationer. I Syrien är fallet sådan att Ryssland krigar fullständigt mot USA och krigsformen är lik den under det spanska inbördeskriget på 1930-talet.

Flyktingströmmen till Europa, som är ett resultat av den fabricerade arabiska våren och alla krig, används av dessa icke-statliga organisationer som International Migration Initiative finansierade av George Soros och Vatikanen med den bizarre påven Francis. Detta skapar enorma konflikter mellan kulturer, stater och människor.

Om vi backar ett steg utan att vara besatta av idéen huruvida kritiken kan uppfattas som rasistiskt, kan vi observera att flyktingströmmarna stör den etablerade svenska livsstilen och skapar ”no-go-zoner” i storstäderna, samt rädsla för många kvinnor att gå ut kvälls- och nattetid.

Faktum är att Washington skapar alla dessa krig – Afghanistan, Libyen, Syrien. Där har vi orsaken till flyktingströmmen. ISIS och diverse terrorgrupper gör enorma förmögenheter genom att sälja tillträde till Europa. Angela Merkels statsråd är anställda av George Soros och hans organisationer och därefter driver förbundskanslern en politik som öppnar för obegränsade flyktingströmmar. Den politiken är inte lösningen på den humanitära krisen. Det är mycket bättre att stoppa de förtäckta NATO-krigen världen över och ge stöd för en genuint ekonomisk utveckling i Afghanistan, så att landet har andra möjligheter än export av opium.

Lösningen för Sverige nu är att INTE gå med i den militära NATO-unionen. Efter 1991 finns det ingen anledning att en sådan union skall existera mer än som Pentagons världspolis.

The Capitol, Washington
The Capitol, Washington – Foto Martin Falbisoner, Wikimedia Commons

 Om vi börjar med antagandet att alla större terrororganisationer idag är sponsrade av stater till en viss nivå, oavsett om vi pratar om CIA, MI6 eller saudiska säkerhetstjänsten, så kommer man till en helt annan slutsats angående orsakerna till terrorism. Det är offentligt och väldokumenterat att ISIS och al-Qaida är skapade i Pakistan i al-Qaidas fall, för att delta i CIA:s och det pakistanska ISI-projektet under 1980-talet som heter Operaton Cyclone, med finansiering och rekrytering av den saudiska säkerhetstjänsten under styret av Prins Turki Al Faisal som introducerade Osama Bin Laden till CIA som rekryterare av terrorister i Afghanistan – Mujahedinerna.

1989, efter att den Röda armén besegrat hade dragit sig tillbaka från Afghanistan, en seger , som var organiserad av Zbigniew Brzezinski och USA genom att använda muslimska terrorister, bestämde CIA att de skulle använda Osama Bin Ladens terrorgrupper och kalla dem al-Qaida vilket betyder bokstavligen “basen”. CIA transporterade nyckelfigurer först till Azerbajdzjan för att säkra oljetillgångarna från Baku så att inte Ryssland fick tillgång till dem. Därefter skickades agenter/terrorister till Tjetjenien att destabilisera kontrollen över den Ryska Federationens olje- och gasledningar. Nästa steg var att rekrytera Mujahediner med hjälp av Osama Bin Laden och den saudiska säkerhetstjänsten för att transportera dem till Bosnien med hjälp av CIA att starta ett krig mot den serbiska befolkningen för att i USA:s intresse splittra Jugoslavien. Man kan hitta alla detaljer i min bok “The Lost Hegemon”.

Ofta när jag läser era artiklar och lyssnar på era föreläsningar om Kinas roll i den globala politiska scenen, får jag intrycket att ni ser Kina som en motståndare till eller hot till de angloamerikanska politiska intressena. Kinas ekonomi är byggd på en teknokratisk modell som är utvecklad genom de enorma investeringarna i banker och korporationer som styr både politiken och ekonomin i västvärlden.

 • Med tanke på det, hur kan Kina vara en motståndare till sina investerare?
 • Hur kan det komma sig till att just Kina är den globala elitens Utopia, som är en diktatur utan mänskliga rättigheter och med en öppen kapitalistisk marknad?
 • Kan det vara så att den moderna Kinesiska modellen är ett neofeodalt system sponsrat av samma Världsbank som styr resten av världen?

WE: Det är lätt att gör det misstaget. Kina söker inte konflikt, men vill gärna styra sin egen utveckling utan att vara styrd av IMF och de amerikanska korporationerna eller dess regering. Enligt min erfarenhet och jag har rest i Kina sedan 2008 ca 16 gånger från Beijing till Shanghai, Kunming, Xi och Chengdu, det är ganska mycket, kineserna analyserar sina misstag försiktigt och korrigerar dem.

Deras ekonomiska model är inte alls likt det centrala banksystemet som finns i Västvärlden. Den kinesiska folkbanken (The People’s Nack of China) och dess skapelse av kredi ses som en integral i social kontext – nämligen att öka levnadsstandarden för 1,3 miljarder människor, vilket är ett stort ansvar. Och ja – Kina är medlem i IMF och Världsbanken och nu är yuanen utvalt valuta i IMF, SDR gruppen tillsammans med dollarn, punden, yenen och euron.

Målet är inte befrämjande till dollarsystemet som kineserna ser som bankrut. De ser USA:s ledarskap som hopplöst korrupt och degenererat, vilket är inkorrekt enligt mig. De tänker i tusenåriga cyklar och tror att den angloamerikanska kulturen som har styrt världsutvecklingen sedan 1400-talet är på väg in i en irreversibel nedgång.

Vad de gör är att diskret bygga via The Belt, Road Initiative eller projektet New Economic Silk Road genom tätare kontakt med Ryssland och Mellanöstern, med Pakistan och Östasien som en alternativ möjlighet till Eurasien. Det handlar inte om att bli slavar eller lydstat till Väst återigen. Deras minnen från det angloaamerikanska opiumkriget som var förslavande och förnedrande för Kina, som pågick till 1949, och nederlaget av den narkotikadrivande Kuomintang, lever fortfarande i minnet.

Kineserna vill bygga upp sitt eget land och Eurasien. Väst verkar vara fast beslutna att kriga och förstöra överallt från Syrien till Libyen, från Ukraina till Sydkinesiska havet och Filippinerna, till och med Venezuela.

Västvärlden är splittrat i två – för eller mot Trump.

 • Polariseringen mellan vänster och höger växer på folklig nivå, men hur kan individen undvika fällan med den politiska dikotomin?
 • Kan det vara så att alla politiska ideologier är marionetter till samma ekonomiska intressen?
 • Finns det en plan bakom Donald Trump och vad är hans kopplingar till den globala eliten? 

WE: Jag skojar inte när jag säger att målet för de som vi kallar etablissemanget eller de amerikanska oligarkerna är vad ”Projektet Trump” gör i verkligheten. I deras ögon splittrar han mästerligt världens populationer. Han splittrar det amerikanska folket genom att skapa osäkerhet, oro och förvirring. När människor är rädda för kärnvapen krig med Nordkorea, eller vad som helst egentligen, kan de inte tänka klart.

Trump är inte The Lone Ranger eller den heroiska krigaren som Mel Gibson i Braveheart som modigt med ett svärd i handen reser sig mot det så kallade ”träsket”, den stora korporativa korruptionen av Washingtons politik. Han är den korruptionen själv. Hela hans karriär i casino-branschen är kopplad tätt till organiserad brottslighet sedan Roy Cohn under 1960-talet och hans Atlantic City gambling resorts. Hela hans ekonomiska team är själva ”träsket” – Goldman Sachs och Wall Street. Hans regering har fyra stycken pensionerade generaler, något som aldrig tidigare förekommit. Det här är makten i det amerikanska industriella komplexet som Eisenhower varnade [se video] nationen för i sitt sista tal 1961.

Trumps regering består av flera miljardärer än någonsin i den amerikanska historien. Han är en lögnare från topp till tå, men han är en nyttig lögnare för etablissemanget att hålla sin enskilda världsmakt vid liv. Detta är lyckligtvis slutet på det hela. Den globala utvecklingen går mot en mer mångfaldig värld, men som vanligt, precis som efter det Första Världskriget, kretsarna inom det brittiska imperiet vägrade att inse verkligheten och att anpassa sig, detsamma gäller de amerikanska oligarkerna idag.

Vad är er åsikt om “Peak Oil” och vad var anledningen till att ändra er opinion om huruvida det svarta guldet är en ändlig resurs eller inte?

WE: Oljan är inte på något sätt ett fossilt bränsle som har skapats genom kompostering av dinosaurier, döda växter eller annat biologiskt material under 300-400 millioner år. Den har myten har skapats av oljebolagen och Rockefeller-gruppen för att på ett rätt avancerat sätt behålla kontrollen över världens viktigastes energikälla – kolväte. Jag själv köpte myten om Peak Oil under Irak-kriget runt 2003. Den var fabricerat av oljebolagen för att rättfärdiga astronomiska priser på marknaden.

Kolväte är ett komplext resultat skapat djupt in i Jordens kärna, en kärna som kan ses om en gigantisk kärnkraftsreaktor eller ugn som hela tiden producerar kolväte. Värmen och trycket driver metangaser genom små sprickor och migrationskanaler upp till Jordens mantel till en punkt då de fångas i ”fickor” eller reservoarer. En portion migrerar som naturgas och en annan som petroleum, en tredje som kol eller som oljesand beroende på vilka element kolvätet reagerar kemiskt med på vägen.

Världens största djupa oljebrunn i Sakhalin (Ryssland) går ner till ett djup av 12 kilometer. Hur kunde en dinosauriekropp hamna så djupt? Om vi tar som ett exempel oljekällan i Ghawar (Saudi Arabien) upptäckt 1949, hur kan det få en logisk förklaring? Kunde verkligen en enorm migration av dinosaurier hamna just där och helt plötsligt dö av någon konstigt anledning på samma ställe?

Den stora hemligheten ligger i det faktum att alla oljekrig är totalt onödiga, men oljebolagen vill rättfärdiga en fiktiv brist genom myten om Peak Oil. Ryska vetenskapsmän avslöjade den absurda myten om det fossila ursprunget av kolväte redan under 1950-talet, men väst har självklart ignorerat den forskningen av en tydlig anledning – Exxon skulle gå i konkurs och dollarn skulle krascha.

En annan diskussion kopplad till oljeproblematiken är Förenade Nationerna (FN) och deras agenda om hållbar utveckling. Jag har läst avhandlingarna av den svenske doktorn Jacob Nordangård som innehåller alla finansiella kopplingar till Rockefeller Brothers Fund och Rockefeller Foundation och deras inflytande i agendan med den globala uppvärmningen sedan 1950-talet.

 • Vad är er åsikt angående Rockefellers inflytande i miljörörelsen och den hållbara utvecklingen?
Maurice Strong
Maurice Strong

WE: Hela Romklubben och deras Limits to Grow agenda, som började under 1970-talet i Stockholm med en konferens organiserad av Maurice Strong – nära vän till David Rockefeller, grundas på förfalskade vetenskapliga fakta om att världen kommer att gå under – en  neomaltusiansk konstruktion.

Målet med alla dessa cirklar var och är en dramatisk minskning av befolkningen – The Eugenics i den Tredje Riket som förresten finansierades under 1930-talet i Berlin av Kaiser Wilhelm Institute med Rockefellers pengar. HÅLLBAR UTVECKLING är en av de konstruerade uttrycken för att dölja den elitistiska agendan av The Eugenics* för en långsiktigt minskning av befolkningen.

Befolkningstillväxten reglerar sig automatiskt i och med en förbättring av levnadsstandarden. Titta bara på Sverige under 1880-talet. Hur många barn födde de svenska kvinnorna, 6 , 7? Många dog i spädbarnsåldern, men en primitivare ekonomi behöver många händer på fälten. Under 1950-talet ökade standarden markant och barnafödandet sjönk automatiskt.

Det är lite mera komplicerat än så, men idéen att David Rockefeller eller Bill och Melinda Gates skulle sitta i en roll av världens störste domare och bestämma över mänskligheten huruvida vilka skall leva eller dö, finner jag väldigt motbjudande. Det finns för mycket onaturlig manipulation av mänskligt liv och dess antal som styrs av självutnämnda experter.

När jag var i USA noterade jag att många matprodukter är märkta med certifikat ”NON GMO”. I Östeuropa där jag kommer ifrån pratar många högt om GMO och försöker därför bevara gamla frösorter och odla sin egen mat. Här i Sverige och många anda europeiska länder GMO är vetenskap. Vetenskap är alltid ”bra” här och all kritik anses som en konspirationsteori.

 • Er sista bok “GMO – Hotet mot livet” är en ”måste ha” för min del, men vad skulle jag som läsare finna i den?

GMO F. William Engdahl Hotet mot livetWE: GMO (genmodifierade organismer) är en annan del av agendan driven och finansierad av Rockefeller och The Eugenics. Pengar från The Rockefeller Foundation (vars redovisningar är offentliga på deras officiella hemsida) har finansierat den inledande forskningen som skapade ett genetisk modifierat ris, Golden Rice, på deras forskningscenter på Filippinerna i början på 1970-talet. Man måste se GMO som ett strategiskt militärprojekt. 

Om 3 eller 4 gigantiska korporationer, varav 3 är amerikanska, och sammanslagning av tyskamerikanska Monsanto-Bayer går igenom, om dessa 3 korporativa giganter kontrollerar och äger alla patent på världens utsäde och fröer som är basen av föda till människor och djur, skulle jag opponera mig. Även om GMO hade högre produktivitet per hektar, vilket det inte har, skulle jag också opponera mig, för ett monopol på världens matresurser av sådana ansvarslösa korporativa intressens som Monsanto, Bayer och Dow är skrämmande. 

Kom ihåg Vietnam och agent orange som kom från samma företag. GMO och deras kemikalier tvingar bönder att köpa Monsantos Roundup. Den franske vetenskapsmannens Gilles-Eric Seralini och hans grupp i Cannes Universitet har avslöjat att tillsatserna [POEA] i det glyfosfat som finns i Roundup är 2000 gånger giftigare än ren glyfosfat. Men företagen vägrar avslöja sina tillsatser med ursäkten att det är en konfidentiellt handelshemlighet. Jag har skrivit omfattande om det i min bok. I slutet av kriget 1948 presidenten av den Rockefeller-finansierade amerikanska sällskapet The Eugenics meddelade i uppvaknandet av alla uppenbarelser om Nazisternas gaskameror ”från och med idag är The Eugenics nya namn THE GENETIKS”**. Min bok innehåller detaljer och dokument om denna otroliga del av historien.

 • När jag läste Er biografi, så såg jag att Ni är född i Minnesota och att döma av Ert namn så har Ni svenska rötter. Har ni en koppling till Sverige idag?

WE: Mina rötter är tyska och skandinaviska. Jag studerade i början på 1970-talet vid Stockholms Universitet när själva skolområdet låg inne i stadskärnan och jag have varit flera gånger efteråt för att besöka vänner. Jag verkligen skulle vilja se flera av mina böcker översatta på svenska och ser fram emot att komma tillbaka för föreläsningar i Sverige.

NewsVoice tackar för att ni delar med er till våra läsare om er upplysande kunskap. De som vill sätta sig djupare in i geopolitiken kan fina era böcker is alla större bokhandel på Internet samt besöka er officiella hemsida: www.williamengdahl.com 

Intervju: Stella Tormanoff, Stellatormanoff.wordpress.com

* Eugenics, the set of beliefs and practices which aims at improving the genetic quality of the human population played a significant role in the history and culture of the United States prior to its involvement in World War II. Eugenics was practiced in the United States many years before eugenics programs in Nazi Germany, which were largely inspired by the previous American work.Stefan Kühl has documented the consensus between Nazi race policies and those of eugenicists in other countries, including the United States, and points out that eugenicists understood Nazi policies and measures as the realization of their goals and demands. During the Progressive Era of the late 19th and early 20th century, eugenics was considered a method of preserving and improving the dominant groups in the population; it is now generally associated with racist and nativist elements as the movement was to some extent a reaction to a change in emigration from Europe rather than scientific genetics. – Källa: Wikipedia

** Rockefellers finansierade forskningen om RASBIOLOGI byter namn till GENETISK FORSKNING.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Jag har länge förvånats av hur Meyssan hållit fast vid att Trump är en anti-etablissemangsfigur eller uppstickare ur ett annat etablissemang), till skillnad från alla andra “alternativa” som hade vissa förhoppningar om honom men snabbt blev totalt besvikna. Kul med helt omvänt perspektiv hursom. Har Trump öst på med galna utspel för att samtidigt jobba på en annan agenda ? http://www.voltairenet.org/article198481.html

 • @Peter,

  Tack för ditt väldigt intressanta kommentar!

  Angående oljan, så bör man ur vetenskaplig synpuntk inte utesluta teorin om den abiotiska oljan. Om en hel vetenskap styrs av en finanskartell är det ytterst viktigt att ifrågasätta den. Jag finner den abiotiska uppkomsten mycket mera logisk än den fossila. Ingen har ifrågasatt att dinosaurier har dött av en gigantisk naturkatastrof, men det är mängden och ”vandringen” som ser väldigt otänkbara ut med tanke på reservera i Gawhar i Saudi Arabien.

  Det är intressant att titta på hur alla krig har organiserats och med vilket syfte. Dock är kunskaper i ockult zionism också enormt viktiga för att få en helhetsanalys. Utan att man skuldbelägger judar som en grupp så är just den ockulta zionist sekten som har styrt den europeiska adeln. I det hela spelet är de flesta judar ett offer. Det är ett faktum att Israels existens har ställt till vad inget annat påhittat land och nation har någonsing gjort. Finansiella intressen och global makt är målet, men man kan inte gräva in sig i balansräkningar här. Vi talar om en global elit som kontrollerar nästan hela globala penningflödet. Det handlar mycket om kontrollbegär och inte bara om att ”tjäna pengar”.

  Jag har precis beställt Antony Suttons book Wallstreet And The Rise Of Hitler, så jag skall läsa på yttligare. En av agendorna med ockult zionism är att ta död på så mycket folk som möjligt därför finansierar man båda sidorna av stora krig. Säkerhetstjänsterna används för att infiltrera opposition. Jag avstår ifrån att ge mig in på en diskussion on Hitler just i denna tråd fast jag anser mig påläst i den frågan. Det blir mycket spekulationer då det finns motsägelsefull dokumentation.

 • @Stella jag brukar söka efter kritik mot en teori som jag är osäker på. Att dra upp dom som tror på den räcker inte.
  Dessutom förvånade det mig att Engdahl ansåg att det inte kunde finnas Dinosauriefossil på 12 km djup. Hela jordskorpan är ju stadd i enorm cirkulation. Och det är ju inte endast på ytan som enorma förflyttningar inträffat. Men det viktiga från min synvinkel är att redovisa även kritiska synpunkter på Engdahl, så att de uppskattande omdömena man ger väger tyngre än om man verkade vara en devot anhängare.
  Och att forskare som kritiserar den abiotiska teorin kan ha anknytning till oljebranchen i ngn form är nästan oundvikligt eftersom det är där deras kunskap nyttjas.
  Såna experter är intresserade och kunniga och man kan inte utgå från att dom bluffar allrahelst som det abiotiska ursprunget inte skulle minska betydelsen av deras ämne utan troligen leda till ett uppsving.
  ..
  Och Stella, det var bla för att den Brittiska aristokratin hatade möjligheten att uppkomlingen Rothschild, skulle bidra till Tysklands dominans, som projektet Israel iscensattes. (Britterna hade planerna igång redan under Napoleon därför att Napoleon ämnade utveckla Egypten mha tysk politisk ekonomi med judisk hjälp)
  Så Israel var inte avsett som en gåva till judarna utan som ett sätt att förhindra dem att samarbeta med Britternas rivaler på kontinenten. Det var inte rashat från Britterna utan handlade om att inte tappa en näst intill monopolställning inom finansvärlden.
  Britterna var allierad och konkurrent till judarna på samma gång vilket har gått de flesta förbi.
  Hade judarna fått göra som dom ville hade antagligen Tyskland tagit över som dominant. För att hindra det underminerade Britterna judarnas ställning på kontinenten. Detta tigs ihjäl av etablissemanget. Detta är av mig inte menat som försvar för finansvärlden utan som fördjupning beträffande Britternas omfattande subversion.

 • Tack Sveno!

  Det är roligt att det uppskattas. Gör inget att folk kritiserar. Det skall man göra. Jag håller inte med Engdahl för vartenda liten grej (speciellt vad det gäller Kina), men jag respekterar hans åsikt. Personligen äger jag ingen bok om GMO, därför beställde jag hans bok dåjag vet att hans analyser är suveräna och backade med bevis.

  Det är så att globalismens korporativa agenda till stor del bygger på att bygga global monopol och dränka sanningen genom den och in i informationsöverflödet. Därför anser jag att pappersböcker är mycket viktigt alternativ om man vill föra sanningen om vad som pågår i världen till nästa generation.
  Den som tror att Internet är fritt har glömt att Rockefellers pengar har byggt Silicon Valley och Inernet är ett militärt projekt för globalt avlyssning av medborgare. Kontrollen över sociala media och informationskällorna leder till samma klubb. Det gäller att manfrigör sig så gott man kan.

  Jag jobbar ideelt. Sanningen måste fram. 🙂

 • Tackar för en intressant intervju med en av de bästa avkommorna vi har i dagens upp och nedvända värld.
  Taskiga kommentarer från vissa men du verkar kunna hitta en balans i dina svar .
  Om man vill betala kan man läsa böckerna och se referenserna och lägga ner åtskilligt med tid att ransaka hans “påståenden” sedan kan man komma tillbaka hit och kommenterar på ett “vetenskapligt sätt”.
  Tackar ialla för en bra intervju som var gratis och finner stor värme i det du gör för oss “gratis lunchätare”.

 • Du pekar där på kärnfrågan vi måste ner till igen. Den levande, medvetna verkligheten eller den döda, meningslösa, mekanistiska. Allt avgörs sen ur det ställningstagandet.

 • Jag tycker att Martin har ibland kloka tankar, dock bottnar hans negativa reaktion till allt jag gör i det faktum att jag är offentlig med att jag är troende, som om det vore en mental störning. I dagens sekulära Sverige vågar knappt några av mina bekanta som är troende stå för det offentligt. Det är något som folk av den äldre generationen (60+) uppvuxna med och för det mesta respekterar, men majoriteten som är under 60 anser nog att tror man på ett övre skapande kraft och vissa mönster i människors öden, så kan man absolut inte vara friskt och ha en analytisk hjärna. Det är en skrämmande trend anser jag som kommer att leda till en total andlig kris och en demoraliserad samhälle, då en majoritet förnekar existensen av sin egen själ och allt vad det innebär. Själv anser jag ingen problem att kombinera vetenskap och religion. Sedan har humanisterna på något visst tagit sig patent över begreppet vetenskap och det ogillar jag skarpt.

 • Jag bär varken särk eller går bärsärkagång. Syftet med min kritik är att förbättra Newsvoice som alternativ till fulmedierna. Utan källor blir vidare diskussion meningslös.

  Lögn och vilseledning med religiösa förtecken är och förblir f.ö. lika ointressant som Det Flygande Spaghettimonstret eller andra fulmedier. Jag tänker fortsätta bojkotta dem och exponera deras vilseledning, illusionism och rena lögner. Här finns det i alla fall ett kommentarsfält, vilket är utmärkt.

  Tål inte de självsäkra påståendenas källor ljuset så bör de också betraktas som troll, som förmodligen kommer spricka i solens ljus, åtminstone tills de vågar sig fram och kan ge evidens för motsatsen.

  Framförandet av dem via Newsvoice kan i själva verket vara en vilja att sänka förtroendet för Newsvoice, ex. via en av monopolkapitalets eller någon annan sekts agenter, även om idioti givetvis kan komma genom både uppfostran och vara självförvållad också.

  Jag har f.ö. inga kopplingar till den ovetenskapliga sekten VoF som okritiskt behandlar monopolkapitalets korrupta vetenskap som sin nya Demiurg. Den mobbande sekten VoF är fullkomligt irrelevant och ointressant för en normalintelligent vetenskapligt lagd människa.

 • Stella Tormanoff 19 Okt, 2017 at 09:19

  De få språkliga misstag som finns i din text stör inte mig. Med tanke på hur lätt det är att hänga med i vad du vill ha sagt, så förstår inte jag varför Martin Gustavsson hakar upp sig så väldigt på några småfel. Du skriver mycket klarare och mer stringent än de flesta andra här på NewsVoice.

  Jag håller med om att budskapet är det viktigaste. Samtidigt bör vi så klart hela tiden sträva efter att bevara och vårda det svenska språket, något som du uppenbarligen lägger dig vinn om.

 • Stella

  Din intervju är jättebra. Med dina insiktsfulla frågor gör du detta samtal med Engdahl enormt intressant.

  “Vetenskaplige ” Martin går bärsärkagång både mot dig och Engdahl här.

  Jag förstår mycket väl att han angriper Engdahl, för i en av sina böcker (Hotet mot livet, den genetiska manipulationens dolda agenda) är Engdahl mycket kritisk till de åtgärdsprogram som löper nu för att råda bot på det “exponentiella” problemet.

  Anledningen till påhoppet mot dig skulle jag vilja spåra till din kommentar nyligen om hans kopplingar till VoF.

 • Per

  När man kommer med en allvarlig anklagelse får man stå upp för den! Många har förtroende för Ole Dammegård och vill inte att han svartmålas utan att kräva bevis. Nu har du redovisat varför du riktade dessa anklagelser mot honom. Tack.

 • Jag ber om ursäkt för gramatik och stavfel. Artikeln har gått igenom redaktionen, men det syns på mina kommentarer att jag gör många fel. Texterna kör jag genom redigeringsprogram, kommentarerna skriver jag direkt från mobilen. Med tanke på den enorma volymen böcker jag läser i tre olika språk, bör jag inte göra fel, men det kan vara någon form av lätt dyslexi jag har. Jag beklagar om det stör någon. Man bör nog vara felfri efter 15 år i landet och jag lär mig hela tiden. Tänker inte sluta skriva för det. Vi är inte skapta för att vara perfekta. 🙂

 • Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet

  Även om Stellas intervjutext med Engdahl innehåller några omkastningar av ordföljden och ett eller annat stavfel, så är den på det hela taget välskriven och mycket lättläst.

  Detta är vad jag vet första gången som du klagar på grammatik och stavning här på NewsVoice, trots att betydligt sämre skrivna texter har passerat revy.

 • Martin, din kritik mot artikeln är så svepande,självsäker och utan källhänvisningar att den till största delen blir meningslös. Engdahls syn på geopolitiken redovisas, precis som man brukar göra i artiklar, vad är problemet ? När det gäller oljan så kör du ju själv en halmgubbe, “Ingen säger att det inte finns oljeresurser”. Men peak oil-förespråkarna har aldrig sagt att oljan tar slut, bara att den blir alltmer dyr att ta upp, tills det inte lönar sig längre. Och oljesandsjakten och frackingen används som ett bevis på detta. Den här framförda alternativa teorin är både bestickande och mycket intressant. Och som sagt, titta vilka som sponsrat peak oil-paniken. Vad vet vi t.ex. egentligen om vilka oljetillgångar ryssarna har, varför skulle de tala om det ? Sen så sägs ju inte att inte abiotisk olja också skulle kunna sina, kanske det som skett på diverse håll, oljan sprutar ju inte ur marken i Texas numer. Så att oljan skulle ha ett annat ursprung är ju inte ett skäl till fortsatt slösaktig livsstil, förutom alla andra negativa aspekter som finns på det.

 • Hans Dahl 18 Okt, 2017 at 15:28

  Jag gillar inte din befallande ton, Hans Dahl, men låt gå.

  Ole Dammegård påstår att Paul McCartney dog 1966 och ersattes av en bedragare. De källor han hänvisar till och hans ovilja att på allvar begrunda en alternativ förklaring sänker förtroendet för honom som grävare.

  Antingen är han lurad eller också ingår han i ett nätverk med internetkändisar som avsiktligt desinformerar.

 • Källhänvisningar och dokumentation (bevis) kan man hitta i Engdahls böcker. Det sägs tydligt i intervjun. Han skriver i vetenskaplig form, så det är bara att sätta sig och läsa innan man anklagar. I en intervju kan man inte lägga upp källor för varje mening. Intervjun är kompakt och sammansätter massor med ämnen och problem.

  Jag har märkt att enligt det vetenskapliga partiet varkar alla kurvor (vad de än visar) vara exponentiella. Mycket märkligt! 😉

 • En gratisreklam för vilda spekulationer om mycket, dessutom presenterat likt vilken fulmedia som helst, d.v.s. helt utan evidens. Prästen Malthus hade rätt i sak när han räknade, exponentialfunktionen är oomkullrunkelig, även om Malthus inte kunde förutse vissa teknologiska framsteg.

  Engdahl predikar sina åsikter självsäkert och okritiskt utan källhänvisningar och utan bevis eller evidens och det gör han inför okritiska människor, vilka inte kan vill eller har förmågan att analysera saken djupare. Det är rimligen medborgarjournalistens ansvar att ge rimliga källhänvisningar om denne vill påstå dessa saker. Jag ser detta som en ovetenskaplig varningsklocka.

  Engdahl gör argumentationsfelet att bygga en s.k. ”halmgubbe”/”strawman” som han sedan pucklar på. Ingen säger ex. att det inte finns fler oljeresurser idag. Vi har hittat massvis av dem i ex. oljesand och djupt ner i haven, men oljan är dyr och miljöskadlig att extrahera och vi bör sluta använda den, till förmån för ex. sol-, vind-, vatten-(, samt ev. kärn-kraft, när den blir säkrare) pga. försurning och hushållning med resurserna för kommande generationer.

  Mycket skit är oljebolagen ansvariga för, men att djur och växter ”inte på något sätt är ett fossilt bränsle” som kan komposteras stämmer förmodligen inte. Kan inte ex. olivolja rinna ned i marken?

  Spekulationer om kolväte skapat djupt in i Jordens kärna, ex. av tidiga bakterier, är i sammanhanget nästan ointressant även om givetvis källor till påståendena är intressanta.

  Hur många barn de svenska kvinnorna födde förr och nu har inte nödvändigtvis med standard att göra, men förmodligen med upplysning och tillgång till barnbegränsande åtgärder att göra.

  I övrigt kan jag rekommendera att köra texter genom LibreOfficeWriter, samt att någon svensk korrekturläser dina alster och väljer bättre ord i vissa fall.

 • Stella Tormanoff 18 Okt, 2017 at 08:30
  Hans Dahl 18 Okt, 2017 at 10:56

  Det kan vara som ni säger, Stella och Hans. Jag har själv tagit in den information som ni relaterar, även om jag inte har läst Engdahls böcker.

  Tyckte länge att Ole Dammegård verkade oförvitlig, men när jag kom på honom med att föra ut felaktiga historiska påståenden, så fick det mig att bli något skeptisk och på min vakt.

  Att gurus, ger intryck av att vara ärliga och väl förberedda, behöver inte betyda, att de inte är agenter med uppgift att föra ut en skev bild av verkligheten.

  Vad tror du om teorin som Engdahl framför, att olja produceras av aktivitet i Jordens inre och inte skulle komma från förmultnad organisk materia, Stella?

 • @peter,

  Det är viktigt att den abiotiska teorin kommer fram. Det var minavsikt med frågan om peak oil.

  Det var så att när jag upptäckte peak oil 2006 läste jag allt vad som finns om fenomenet. Jag och många andra fick panik och det var domedagen på gång. Jag ändrade hela min livsstil och skulle lära mig allt vad folk gjorde på 1800talet för att överleva i ett oljelös samhälle. Det som Peak Oil teorin bygger på är data från oljebolagen. Alla dessa bolag antigen ägs eller kontrolleras (militärt eller via aktieandel) av familjen Rockefeller. Då litar vi på data som kommer från dem och deras anställda. Enligt M.King Hubberts teori så har Gahwar fältet peakat redan i slutet på 1990 talet och enligt deras beräkningar borde världens underhång ha inträffat. Jag väntar fortfarande… 😉

 • Per

  Mitt intryck av Ole Dammegård är att han är uppriktig och ärlig. När det gäller terrorattentaten så är det här föredraget enormt intressant:

  https://www.youtube.com/watch?v=fEZ2i5tED4o&t=3778s

  Lyssna på hela föredraget! Det blir bara bättre och bättre. Det råder ingen tvivel om att attentaten är fejkade.

  Dammegård har också skrivit två böcker om mordet på Olof Palme. Jag har läst mycket av det som har skrivits om detta mord, bland annat Inuti Labyrinten av Kari Poutiainen och Pertti Poutiainen och böcker av Sven Anér, Lars Borgnäs och annat. Därför är jag övertygad om att Dammegård har lagt ner enormt mycket arbeite på efterforskningar för att kunna skriva dessa, enligt min mening, i särklass bästa förklaringar till Palme-mordet. På Youtube finns en serie med fyra filmer som sammanfattar dessa böcker. Här första delen:

  https://www.youtube.com/watch?v=8kpIFgT4_yE

  Alltså, jag anser att Ole Damnegård är både ärlig och enormt väl förberedd.

 • @per,

  Jag kan inte uttala mig om Ole Dammegård, men allt W.Engdahl säger är bevisat med dokumentation. Han är en vetenskapsman och ingen konspirationsteoretiker. Han analyserar metodiskt och refererar till fakta. Om alla fakta pekar på att 99% av alla terrordåd är planerade inklusive det Muslimska Brödarskapet, då är det ganska klart att familjen Rothchild har använd den brittiska säkherhetstjänsten MI6 för att i slutet på 1800 talet skapa Wahabbism som är en omvänt variant av den traditionella islam. De hjärntväättade som kommer i andra/tredje generation som växer upp i pågående krig kanske förklarar vem som håller i trådarna för all terrorism. Israel är familjen Rothchilds fanatiska dröm och det står klart skrivet i landets historia. Om dessutom USAs hela ekonomi styrs av två lobbygrupper – den ena av Rockefellers militär och oljeindustri (big pharma) och den andra lobbyn består av övervägande judiskabankirer bör man få en varningsklocka. Det är bara att spåra pengarna så hittar man sanningen.

  Angående förintelsen så var Rothchilds så gulliga så att de utnyttjade Hitler för att skapa skräck bland sina egna (som hade det rätt bra i Europa) för att de skulle fly till Israel. Man behövde judar för att befolka landet då de var en liten minoritet där, och hur får man folk att fly? Ja, krig och förödelsen. Den största delen av judar flydde till USA. De ville ju inte till Israel. Dagens Israel är befolkat av 30% ryssar och östeuropeer som har under sin historia konerterat till judendomen, men är egentligen khazarer. Allt det jag skriver är oförnekliga fakta som bara måste fram. Så judarna är också lite offer i det hela för ingen litar på dem och alla deras grannar hatar dem. De flesta judar tror ju på myten om att allt är ”arabernas” och Hitlers fel och Rothchild är national hjälte.

  Jag tror det fanns en terrorist Ali Agja som ville skjuta påven. Utan att vara helt insatt i fallet. Tror jag att han var äkta – alltså liksom Berjvik hade han kommit på att köra sin egen rejs och det blir lite förvirring i maktkorridorerna när någon psykopat är utanför deras kontrollerade nätverk.

  Jag tror att Engdahls böcker är intressanta för de som tvivlar och vill har mera bevis för att få ihop kopplingarna. Jag brukar också rekommendera David Livingstone.

  Till alla i tråden:
  Jag blir så glad att artikeln uppskattades. Dela gärna! 🙂

 • Jag instämmer helt med lovorden för Engdahls som samhällsanalytiker, med djup insyn och skarpsinning analys i viktiga historiska och aktuella skeenden.
  Men den abiotiska petroleumteorin håller jag inte med honom om. Det är ju inte hans specialområde så det bör inte påverka bedömningen av hans trovärdighet i övrigt.

 • Hans Dahl 17 Okt, 2017 at 17:59

  Jag känner mig osäker på Ole Dammegård. Han säger sig till exempel aldrig påstå något utan att först ha kollat upp det mycket noga, men detta stämmer inte.

  En annan konstig sak är hans totala förnekelse av att människor från arabländerna planerar och begår terrorhandlingar i väst. Enligt honom är alla terrordåd i vår del av världen i själva verket skådespel arrangerade av den västerländska makteliten och Israel,

  Jag kan undra om han har en uppdragsgivare som vill skönmåla arabstaterna, dess invånare och dominerande religion, det vill säga islam.

  Ett tecken på detta skulle kunna vara att han ställer sig frågande till den officiella historiebeskrivningen av Förintelsen och ofta skyller terrordåd i väst på Israel/judar.

  Inte för att jag själv är övertygad om att Förintelsen gick till så som vi lärde oss i skolan, eller att Israel inte begår terrordåd, men man kan eventuellt se ett visst mönster i hans budskap.

  Försök gärna själv utröna, om Dammegård kantrar åt något speciellt håll i sin historie- och samtidsbeskrivning.

 • Riktigt roligt att läsa denna utmärkta intervju av en av de riktigt stora analytikerna av geopolitik och dolda agendor!!! 🙂
  Det som gör det extra roligt är att mannen är så väldigt påläst att det inte går att avfärda honom som en konspirationsteoretiker!

 • Tack för bekräftelsen, Hans Dahl! Elitens trick har varit att ställa oss människor mot varandra och att argumentera som fienden. Tiden är kommen att jämföra vad vi vill uppnå, fokusera på det och sätta igång med det – inte att kriga!1 <3

 • Carina, Ole Dammegård anser jag också vara en ytterst viktig motvikt mot alla lögner i de etablerade medierna, universitetsvärlden och politiken.

 • Mycket bra, Stella – tusen tack!!

  Har än så länge bara skummat, men ser att du ställer helt rätt frågor – och får förstås därför helt rätt svar!!! Jag ska med stort intresse läsa artikeln om och om igen för att försäkra mig om både frågorna och svaren…

  Som en personlig reflektion vill jag jämföra Ole Dammegaard och William Engdahl. Något olika fokus beträffande vägen men med precis samma mål, vilket också är mitt; att avslöja och rasera agendan för att därefter bygga en agendafri tillvaro för alla och envar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *