Facebook stängde åtkomst till NewsVoice-kontot – hävdar ”phishing”

publicerad 3 oktober 2017
- av NewsVoice
Facebook stängde av NewsVoice-sidan
Facebook stängde av NewsVoice-sidan

Facebook-profilen som hör till redaktören stängdes helt [andra kan se den] och åtkomsten för NewsVoice sida förhindras sedan igår av Facebook, som hävdar att kontona utsatts för sk ”phishing” dvs nätfiske eller lösenordsfiske, men det stämmer inte. Stängningen skedde när redaktören postade lästips för en artikel om homeopati i en rad hälsogrupper. Det är en rutin för NewsVoice att på Facebook tipsa om hälsorelaterade artiklar och så har alltid skett utan problem tidigare.

Texten är uppdaterad

"Denna gång aktiverades tydligen något i Facebooks algoritmer, som stängde dels min profil på Facebook och även åtkomsten till NewsVoice Facebook-sida", säger Torbjörn Sassersson, redaktör på NewsVoice. "Vi brukar dagligen posta våra artikellänkar i diverse lämpliga Facebook-grupper, varför stängde de av just denna gång?".

Att som kund få hjälp från Facebook är uteslutet. Facebook har i praktiken ingen support, bara hjälpsidor. Istället får den drabbade användaren vänta ut situation till dess att Facebook väljer att agera. Nu har sidan och profilen på Facebook legat nere snart ett dygn utan åtgärd från Facebook.

Text: NewsVoice