Federica Mogherini – EU:s sista hopp

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 oktober 2017
- NewsVoice redaktion
Federica Mogherini - Foto: US Department of State, Wikimedia
Federica Mogherini - Foto: US Department of State,  Wikimedia
Federica Mogherini – Foto: US Department of State, Wikimedia

Lasse WikmanDEBATT. Häromdagen tittade jag på en dokumentär på Kunskapskanalen. Den handlade om ”Hotet mot Europa”. Den person som uttalat sig om en plan för att lösa alla konflikter, klimathotet och flyktingströmmar mm är EU:s utrikeschef Federica Mogherini. Hennes strategi är att: “ta upp kampen mot flyktingsmugglare och skapa förutsättningar för en positiv utveckling i Europas grannländer”.

Text: Lasse Wikman

Vem är denna Federica Mogherini? Hon är, kan tyckas, en kontroversiell kvinna. 15 år gammal gick hon med i det italienska kommunistiska ungdomsförbundet. Efter att det italienska kommunistpartiet upplöstes 1996 gick hon till socialdemokratiska partiet. 2001 blev hon medlem i Nationaldemokratiska partiet. Ett par år senare, finner man henne på utrikesdepartementet. Hennes karriär tog fart.

Den 1 november 2014 tillträdde hon ett av EU:s högsta ämbeten – Europeiska unionens höga representant för utrikes frågor. Hon lämnar då sin post som Italiens utrikesminister.

Mogherinis uttalanden har skapat rabalder inom EU-byråkratin. Bl a har hon sagt:

”Islam har en plats i våra västliga samhällen. Islam hör till Europa. Den har plats i Europas historia, i vår kultur, i vår mat och det som är viktigast – i Europas nutid och framtid. Gilla det eller inte, det här är verkligheten”,

och fortsätter från samma tal:

”Jag är inte rädd för att säga att den politiska islam ska vara en del av bilden. Religion spelar en roll i politiken – inte alltid för gott, inte alltid för dåligt. Religion kan vara en del av processen. Vad som gör skillnaden är om processen är demokratisk eller inte.”

Hon stannar inte upp. Redan några månader efter att hon tillträtt som EU:s utrikeschef, sänder hon underlag för samtal, till alla EU:s utrikesministrar. Underlaget hon vill diskutera med ministrarna, gäller ett närmande till Ryssland.

Samtal fördes, men journalister fick under 2017 tag i stora delar av ministrarnas diskussionsmaterial. Det manade ett antal journalister och politiker att skriva ett öppet brev, där man kritiserade Mogherini för att hon på Rysslands svar försökte undvika att namnge Ryssland som den främsta skaparen av fientlig desinformation och den ständiga ryska aggression.

Under våren 2017 gör Federica Mogherini sitt första besök i Moskva. Hon samtalar med Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov. Många aktuella ämnen togs upp. Efter mötet sade Mogherini att hon stödde den ryska politiken ”i en anda av samarbete snarare än konfrontation.”

När det gäller Mellanöstern, så har hon uttalat sig om det anfallskrig som Saudiarabien gjorde tillsammans med USA, på Jemen. Hon menar att en lösning med militära medel inte är någon lösning alls.

Federica Mogherini har dessutom medverkat i förhandlingarna om Irans kärntekniska program.

När jag hör hennes tankegångar i dokumentären, så kan jag inte få bort misstanken om, att detta är en gigantisk reklamkupp av EU-byråkraterna. De börjar känna att skutan gungar betänkligt. Troligtvis, har alla EU:s public service TV-bolag, fått dokumentären tillsänd, med uppmaning att visa den snarast. Redan i början säger speaker-rösten, att av EU:s ca 500 miljoner medborgare, så är största delen för ett säkrare Europa, gärna mer poliser och fler kontroller, så att allt blir säkrare.

Att det är en majoritet som vill leva ett tryggare liv, tvivlar jag inte på, men som vi kan se av händelserna under det senaste året, så vill fler och fler av länder och innevånare inom EU, sköta sig själva. Inga byråkrater ska styra länderna. Det är där vi finner kärnan i denna dokumentär. Mogherini har fått den tunga uppgiften, att som kontroversiell kvinna ro hem alla länders innevånare till EU och globalisterna. Hon vill därmed ingjuta, att hon har lösningen. Hon är hoppet till en fredligare värld. Inget kan vara mer bedrägligt.

Istället för att rada upp problemen som skapats pga EU:s hållning till ett aggressivt USA, så skulle hon istället kunna adressera alla Europas problem till just USA. Inget är egentligen lättare att förklara, sen är det byråkraternas sak, att stå emot de hot som USA kommer att verkställa. Men alla vet var felen kommer från, men ingen vill yppa det. Där har vi den förljugna organisationen EU.

Att stå emot USA kan tyckas som en omöjlighet, men där är jag säker på att vi bedrar oss rejält. Ofta kan man tro, att bara för att en supermakt agerar arrogant, aggressivt och med en översittares fasoner, så ska denne vara onåbar.

I flera länder inom EU hör man alltmer, att EU måste närma sig Ryssland och Kina, för att säkra handeln, öka investeringar, skapa framtidstro och arbetstillfällen. Länder, inte bara inom Europa, utan världen över, är oerhört less på krig, kaos, terror, våld och plundring av nationer.

När Ryssland och Kina slagit in på den nya Sidenvägen, så har det skapat en energi, som ingen av oss trodde vara möjlig, för bara några få år sedan. Tar man detta till sig och inser, att det bara finns en nation på detta jordklot, som begår terror och våldsdåd över hela klotet, då kan det vara en tanke, att vi som vill leva i fred, frihet, harmoni och kärlek, ställer oss upp mot världsförstöraren USA och den djupa staten. Då om någonsin skulle det vara spännande, att höra vad USA med sitt skräckvälde, har att säga till världen övriga 191 stater.

Swisha Lasse WikmanDet är det här som EU måste ta tag i. En mycket svår manöver för Fredrica Mogherini, men ett måste, då jag är förvissad om att hon är sista halmstrået för att hålla ihop EU. Hon kan inte lita på Jean-Claude Juncker. Inte heller på de flesta av EU:s medlemsstater, då alla dessa visar tecken på egoism, dryghet och självtillräcklighet.

De unga, de nya fräscha ledarna i Europa, vill leva utan federala lagar. Man vill leva med sitt lands kultur och traditioner. Skapa sina nya identiteter och framgångar med ett fredligt handelprojekt – Sidenvägen. I detta, det fredliga projektet Sidenvägen, har vi vår framtid.

Text: Lasse Wikman


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Hon är perfekt för monopolkapitalets plan att rasera Europas välfärd. klart att hon då blivit psykopaternas och fulmediernas påläggskalv. Hon är totalt indoktrinerad/mutad i tron på att religioner är berikande för Europa, men ta en vaken titt på dessa bakåtsträvande extrema sekter! Kuckeliku! Det är dags att vakna!

  Även den intelligente och mediterande Jesus förkastade den förfärlige Demiurgen som Gud och talade om medkänslan som sin Gud. Vi måste göra oss av med dessa vidriga religioner som skär i oskyldiga skrikande barns genitalier och där vissa av dem t.o.m. suger bort blodet med munnen! Pedofili, barnmisshandel och blodsugande ska inte tillhöra vår kultur i Europa, anser jag.

  Här i Europa ska vi ha människovärdiga kulturer som kan existera i harmoni med varann och där vidriga religiösa texter har förbjudits och tagits bort, anser jag.

 • Apropå att leve i fred med ISLAM i Europa har den fd norska ambassadören till Saudi Arabien Carl Schiøtz Wibye skrivit en bok och gjort fler intervjuer om hur Wahhabi extremism exporteras til Europa med ekonomiskt stöd från Suadiarabien. https://www.youtube.com/watch?v=tgI4kZG6c-Y
  Han har berättat att det även finns en “radikal skola för Imamer” i Medina. Imamer som exporteras världen över. Om lokala mosker i Europa får bidrag från liknande institutioner vet jag ej.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *