George Soros donerar nästan hela sin förmögenhet till Open Society Foundations

publicerad 18 oktober 2017
- av Torbjörn Sassersson red.
George Soros - Foto: Georgesoros.com
George Soros finansierar Open Society Foundations med 18 miljarder dollar - Foto: Georgesoros.com
George Soros – Foto: Georgesoros.com

Miljardären George Soros donerar 18 miljarder dollar av sin privata förmögenhet på runt 25 miljarder USD till Open Society Foundations. Det gör Open Society till USA:s näst största filantropiska organisation efter Bill and Melinda Gates Foundation, skriver New York Times (NYT) och Russia Today (RT). Tidningarna har Wall Street Journal som källa.

Soros grundade Open Society Foundations (hemsida) för över 30 år sedan (1979) och NYT väljer att klä Soros organisation i positiva ord medan andra kanaler väljer att påpeka Soros mörka förflutna, bla som valutaspekulant och tvivelaktig finansiär av vänsterextrema grupperingar. Enligt NYT har Soros styrt upp “processer” i 120 länder över hela världen. Kritiker menar att Soros filantropiska gärningar är en “cover” för helt andra agendor.

Svenska Dagbladet skriver 2011 att George Soros bötfälldes för att ha köpt aktier i den franska banken Société Générale under 1988 bara några dagarna efter det att han underrättats om ett planerat bud på storbanken.

SvD konstaterar även att grunden för Soros astronomiska förmögenhet bygger på valutaspekulationer. Han blev känd i Sverige 1992 när han spekulerade i att den svenska kronan var övervärderad. Det slutade i en allvarlig finanskris för Sverige, skriver SvD.

Open Society Foundations anklagas för att finansiera färgrevolutioner

Newsmax skriver att som provokativ investerare lyckades Soros spekulera på det brittiska pundet vilket gav honom en intäkt på över en miljard USD. Efter det kallades han för “the man who broke the Bank of England”, enligt Investopedia. Inte nog med det, Soros försatte Asien i en ekonomisk kris 1997, också genom valutaspekulation.

Breitbart är en av de tidningar som målar upp en mindre smickrande bild av Soros. Tidningen skriver att även om Open Society Foundations ursprungligen hade som mål att fostra öppna samhällen för att försöka hämma uppkomsten av auktoritära system, har organisationen på senare år finansierat dogmatiska vänsterextrema grupperingar som arbetar för att störa en liberal demokratisk utveckling och även tysta oppositionen.

Open Society Foundations har anklagats för att iscensätta så kallade färgrevolutioner i världen med målet att instifta USA-vänliga regimer som den serbiska “Bulldozer Revolution” (2000) till upproren i Ukraina (2013), skriver RT.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Att G. Soros donerar hela sin förmögenhet till den egna organisationen OSF, innebär enbart att han undviker en korrekt beskattning som i högsta grad hade varit till nytta i samhället i fråga. Genom OSF kan hans organisation utöva stort inflytande (med pengar) på okunniga politiker som inte ser hur det hela är i högsta grad antidemokratiskt – ty det handlar om makt och inflytande från OSF.
  De största odemokratiska syndarna i politikerskrået som lydigt följer sedelbunten, ser vi här :
  https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

 • Milton Friedman fick hela Asien och Sydamerika att gunga som ett gungfly med sina ekonomiska teorier som gav honom Nobelpriset. Ekonomi är ingen vetenskap så det hela framstår som ett djävla skämt som alla tror på. Många är dessa som påstår sig förstå. Men se hur det gick , och se hur det går idag. Teorierna gör de rika ännu rikare och de fattiga fattigare.

 • G. Soros OSF-paraply koordinerar ofta verksamheter tillsammans med CIA, kan inte vara en tillfällighet, det skapar väl “elakare” synergier. Sitter nu med i Bildenberg-gruppen tillsammans med C. Bildt, ( C. Bildt, sveriges statsminister 1992, då Soros spekulerade med Svenska-kronan, ränta 500% ). Urval länkar :
  Catalonien : http://www.voltairenet.org/article198106.html
  http://russia-insider.com/en/soros-18-billion-investment-war-against-us-and-russia/ri21302
  http://www.latimes.com/business/la-fi-george-soros-foundation-20171017-story.html
  http://www.libertyinfo.net/2017/10/20/youngest-world-leader-bans-george-soross-foundations-from-austria/

  [max 3 länkar per kommentar, en rad länkar raderades]

  osv. Listan kan göras hur lång som helst.

 • Dessa monopolkapitalister går under samlingsnamnet Kazarian maffia i andra kanaler. Deras gemensamma akilleshäl tycks vara pedofili och där syns nu attacker med avslöjanden som Pedowood, metoo, etc. Om nu Soros fortfarande är i livet kan ju detta med donationen vara en desperat handling. Enligt några källor har han inte synts till på ett tag. Det är mycket pengar att ta kontroll över och vem har kontrollen om Soros är hanterad?

 • En viss del av “vänstern” må vara grundlurad av Rothchild-sionistiska fulmedier och en viss del av “kaviarvänstern”, d.v.s. högersossar och höger-miljöpartister må vara korrumperade, med feta Soros-bankkonton i Panama, men jag tycker det är olämpligt att använda “vänster” om en monopolkapitalist som i världen motverkat allt vad “vänster” traditionellt sett alltid varit, nämligen social välfärd och den höga beskattningen av människor som Soros.

  Det är dessutom tveksamt att kalla de mordiska färgrevolutioner som han orsakat i världen, tillsammans med världens i särklass mest kriminella företag, och som lett till mindre demokrati och mindre socialism, för “vänster”. Soros politik har snarare lett till extremreligiösa korrupta stater med marionettregeringar som gynnat honom och hans monopolkapitalistiska kriminella kumpaner på Wall street. De har bestulit dessa stackars vilseledda människor på både demokrati och välfärd. Ska det kallas “vänster”?

  Hur dessutom destruktionen av EU:s välfärd och nya kulturella motsättningar mellan folken inkl. våldtäkter och kriminalitet och den rasism detta skapat, detta som skapar hat och splittring mellan folken, hur detta kan kallas “vänster” är naturligtvis också tveksamt.

  Det är helt vanlig bombhögerpolitik, krossad välfärd och förtryck av kvinnan. Inget annat.

 • Samvetet kommer ikapp miljardärerna när de ser döden i vitögat och ska göra bokslut. Kan ändå inte kännas helt ok att ta emot blodspengar även om summan är stor. Fråga är hur domen från vår herre blir.

 • Fast han är så rik på denna jord,kommer han att tvingas betala sina “skulder” efter sin död!!! Han har vållat så mycket skada för mänskligheten att han kommer inte att gå fri från Guds vrede.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *