Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

George Soros donerar nästan hela sin förmögenhet till Open Society Foundations

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 18 oktober 2017
- Torbjörn Sassersson
George Soros - Foto: Georgesoros.com
George Soros finansierar Open Society Foundations med 18 miljarder dollar - Foto: Georgesoros.com
George Soros – Foto: Georgesoros.com

Miljardären George Soros donerar 18 miljarder dollar av sin privata förmögenhet på runt 25 miljarder USD till Open Society Foundations. Det gör Open Society till USA:s näst största filantropiska organisation efter Bill and Melinda Gates Foundation, skriver New York Times (NYT) och Russia Today (RT). Tidningarna har Wall Street Journal som källa.

Soros grundade Open Society Foundations (hemsida) för över 30 år sedan (1979) och NYT väljer att klä Soros organisation i positiva ord medan andra kanaler väljer att påpeka Soros mörka förflutna, bla som valutaspekulant och tvivelaktig finansiär av vänsterextrema grupperingar. Enligt NYT har Soros styrt upp “processer” i 120 länder över hela världen. Kritiker menar att Soros filantropiska gärningar är en “cover” för helt andra agendor.

Svenska Dagbladet skriver 2011 att George Soros bötfälldes för att ha köpt aktier i den franska banken Société Générale under 1988 bara några dagarna efter det att han underrättats om ett planerat bud på storbanken.

SvD konstaterar även att grunden för Soros astronomiska förmögenhet bygger på valutaspekulationer. Han blev känd i Sverige 1992 när han spekulerade i att den svenska kronan var övervärderad. Det slutade i en allvarlig finanskris för Sverige, skriver SvD.

Open Society Foundations anklagas för att finansiera färgrevolutioner

Newsmax skriver att som provokativ investerare lyckades Soros spekulera på det brittiska pundet vilket gav honom en intäkt på över en miljard USD. Efter det kallades han för “the man who broke the Bank of England”, enligt Investopedia. Inte nog med det, Soros försatte Asien i en ekonomisk kris 1997, också genom valutaspekulation.

Breitbart är en av de tidningar som målar upp en mindre smickrande bild av Soros. Tidningen skriver att även om Open Society Foundations ursprungligen hade som mål att fostra öppna samhällen för att försöka hämma uppkomsten av auktoritära system, har organisationen på senare år finansierat dogmatiska vänsterextrema grupperingar som arbetar för att störa en liberal demokratisk utveckling och även tysta oppositionen.

Open Society Foundations har anklagats för att iscensätta så kallade färgrevolutioner i världen med målet att instifta USA-vänliga regimer som den serbiska “Bulldozer Revolution” (2000) till upproren i Ukraina (2013), skriver RT.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq