Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Hemlagad kokosyogurt med probiotika är bra för din mage

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 oktober 2017
- NewsVoice redaktion
Hemlagad kokosyogurt med probiotika är bra för din mage
Hemlagad kokosyogurt med probiotika är bra för din mage
Hemlagad kokosyogurt med probiotika är bra för din mage – Foto: TV Helse

För att få en bättre effekt av probiotika är det en stor fördel att blanda probiotika i maten. Det menar läkaren Michael Thorp, som rekommenderar dig att aktivera probiotika i ljummet vatten före intag. Du kan också tillreda egen kokosyogurt genom att blanda kokosmjölk med probiotika. Den håller sig fint i en vecka i kylskåpet. 

Har du kokosyogurt med probiotika sedan tidigare kan du använda en halv deciliter som startkultur och bara tillsätta kokosmjölk.

Yogurten kan även användas i smoothies med bär, stevia eller vaniljsocker för att ge smak.

Michael Thorp tipsar om kokosyogurt med Probiotika - Foto: TV Helse
Michael Thorp – Foto: TV Helse

Vi glömmer ofta att vi lever i symbios med en rad andra organismer. I magen finns det minst 500 olika arter av bakterier som avgör om immunförsvaret kommer att aktiveras eller inte. Det säger läkaren Michael Thorp till TV Helse.

Läs mer, få ett recept och se video på TV Helse

Text: Arnt-Olav Enger


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq