Insider avslöjar detaljer om Lee Harvey Oswald, mordet på Kennedy och ”vapeniserad” cancer

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 oktober 2017
- Torbjörn Sassersson

NewsVoice intervjuade Judyth Vary Baker som berättar att hon var Lee Harvey Oswalds älskarinna. De planerade 1963 att skilja sig från sina respektive för att gifta sig i Mexiko. Det som kunde ha slutat som en lycklig romans förvandlades till en mardröm. Lee blev av CIA utpekad som en landsförrädare. Vary Baker förlorade även sitt forskaruppdrag efter att hon insett att hon ovetandes utnyttjats för att utveckla ett biovapen, en form av cancer.

Lyssna på intervjun som MP3

Text, intervju och video: Torbjörn Sassersson | Intervjun spelades in i Stockholm den 27 februari 2015, samordnad av Ole Dammegård | Videon är ett utkast.

Judyth Vary Baker beskriver Lee Harvey Oswald som en varm och intelligent person som frivilligt gick in i det militära som ung man. Han värvades av den amerikanska marinkåren. Han utbildades som kryptooperatör och i ryska språket för att kunna spionera mot kommunister och Sovjet. Oswald blev initialt stationerad i Atsugi, Japan på ett CIA-center och militärflygbas för det amerikanska spionplanet U2.

Vary Baker hävdar att Oswald under sin tid på Atsugi fick uppgifter att spionera på japanerna och att han avancerade för svårare uppgifter. Nästa uppdrag var att infiltrera ryssarna genom att simulera ett avhopp till Sovjet. Ryssarna ska ha gått på avhoppet och därför gett Oswald en lägenhet i Minsk i dåvarande Sovjetunionen. Han gifte sig med ryskan Marina och fick barn med henne. Han återvände sedermera med fru och barn till USA en tid innan hans äktenskap med Marina bröts itu. Paret anlände till USA utan att arresteras, påpekar Vary Baker. Han kom hem till sin familj i Texas där han fick ett vanligt arbete, men hans egentliga yrke fortsatte, att arbeta som agent och infiltratör.

Professor George de Mohrenschildt (1911-1977) uppges ha varit Oswalds ”handler”. Mohrenschildt var ursprungligen ryss, men han flydde till USA 1938 via Polen.

Lee Harvey Oswald förflyttades enligt Vary Baker till New Orleans där han träffade henne på ett postkontor. Baker blev intresserad av Lee som stod bakom henne i kön. Hon låtsades tappa en tidning på golvet för att inleda en flört. De fick kontakt.

Oswald ska vid det här laget ha arbetat för Guy Banister som var en högervingad antikommunist och tidigare FBI-anställd som drev en detektivbyrå i New Orleans, enligt en artikel i Playboy. Banisters kontor hade en ”drop box” för ”Anti–Castro Cuban Democratic Revolutionary Front”. Enligt Jim Garrison hade denna revolutionära antikubaorganisation fullt stöd av CIA. Garrison beskriver Oswald som en utpräglad högerman och antikommunist.

Läs mer: ”Jim Garrison: Interview with Playboy: Oswald and Banister in New Orleans”

Judyth Vary Baker i ett lab

Bilden av Lee Harvey Oswald blir allt mer intressant, nyanserad och definitivt helt annorlunda i relation till den enkla skurkbild som Warren-kommissionen visade upp efter mordet på Kennedy.

I New Orleans får Oswald uppdraget att infiltrera en grupp av cancerforskare. Här finns lungcancerexperten dr Ochsner som uppges vara en anti-Castro CIA-man, dr Mary Sherman, CIA-mannen Clay Shaw och Judyth Vary Baker som var dr Ochsners unga cancerforskare. Oswalds uppgift ska enligt Baker ha varit att infiltrera forskningsgruppen för CIA:s räkning, för att skydda den och se till att forskningen inte kom i orätta (kommunistiska) händer.

Därefter förbereddes Oswald av CIA för ett nytt uppdrag som istället handlade om att infiltrera Kuba. Han skulle framstå som pro-kommunist. För att förstärka hans rykte som vänsterman och kommunist delade han öppet ut flygbladet ”Hands of Cuba” som samlade ihop folk för öppna möten som gav stöd till Kubas regim.

Lee Harvey Oswald and others handing out ”Fair Play for Cuba” leaflets in New Orleans, August 16, 1963. Originated from the report of the Warren Commission a US Government report. From WH Vol.21 p.139.

Oswald arresterades för aktivismen och han deklarerade i radio och på TV att han var marxist. Bilden av honom som Castro-aktivist cementerades. Han var klar för att placeras på Kuba.

Cancer som smittsamt biovapen

Judyth Vary Baker säger till NewsVoice att hon i början var ovetandes om att hennes uppgift i cancerprojektet egentligen var att utveckla en cancerform som kunde döda en människa på 30 dagar. När hon som ung lovande cancerforskare, som under sin studietid lyckats få cancerceller att tillväxa på rekordtid, förstod syftet med forskningen valde hon att hoppa av. Det skedde i samband med att fängelseinterner skulle användes som försöksobjekt i utvecklandet av ett cancervapen. Internerna visste inte att de skulle besmittas med mycket aggressiv cancer. Målet var att transformera cancer till ett biovapen och hon säger att redan i början på 1960-talet visste dessa forskare att cancer i sig är en smittsam sjukdom.

Oswald var mycket insatt i dr Ochsners projekt och en målsättning var att försöka lönnmörda Fidel Castro med lungcancer. Vary Baker uppger att Oswald vid ett tillfälle för CIA:s räkning försökte smuggla den ”militäriserade” cancerformen (”weaponized cancer”) till Kuba, men att försöket misslyckades.

Lee Harvey Oswald och Judyth Vary Baker
Lee Harvey Oswald och Judyth Vary Baker

Vid det här laget hade Lee och Judyth blivit djupt förälskade och de planerade att gifta sig i Mexiko. När Oswald beordrades till Dallas – istället för till Kuba som tidigare planerats – började han misstänka att han skulle utnyttjas på ett för honom dålig sätt.

Hans tidigare ryska fru Marina fick sitt andra barn, men levde vid det här laget hos amerikanskan Ruth Paine vars närstående arbetade för CIA. Paine var involverad i att ”placera” Oswald i ”The Texas School Book Depository” som är den byggnad från vilken John F. Kennedy sköts, enligt Warren-kommissionen.

CIA hade lovat Oswald att han senare skulle få förflyttas till Mexiko, men han litade inte längre på sina CIA-kontakter. Vary Baker hävdar att Oswald medverkade i att stoppa en tidigare komplott mot Kennedy i Chicago. Oswald gjorde därför ett val att inte fly med henne till Mexiko eftersom han förstod att både hans och Kennedys liv stod på spel. Han valde att som patriot stanna för att försöka förhindra ytterligare ett mordförsök på Kennedy, säger Vary Baker. Han misslyckades.

Mordet på Kennedy och efterspelet

Ödesdagen den 22 november 1963 kom och resten är historia, en historia som skrivits av de som mördade John F Kennedy, anser Vary Baker.

Det första som händer när kortegen som ska köra JFK längs Dealey Plaza är att tre secretservice-agenter i sista minut uppmanas av sina chefer att släppa skyddet runt Kennedy. En av dessa chefer var bla Emory P. Roberts som beordrar agent Henry J. Rybka ”to fall back” och därmed lämna Kennedy oskyddad under kortege-färden.

Många privata utredare, författare och undersökande journalister har på detaljnivå granskat alla händelser före, under och efter mordet på Kennedy och de flesta kommer fram till att Warren-kommissionens rapport har en lång rad fel samt helt döljer vilka som låg bakom mordet på JFK.

Det mest troliga är att Oswald gjordes till ”patsy” eftersom han hade en perfekt kommunistisk ”cover”. Oswald var i sammanhanget en förbrukningsvara för CIA (red anm).

Media förmedlade ”rätt” narrativ om Lee Harvey Oswald

Lee Harvey Oswald bär sin Navy Seal-ringMainstream-medierna spelade då, precis som idag, en central roll i arbetet att bygga upp det narrativ (berättande) som skulle ”förklara” mordet på Kennedy. Judyth Vary Baker ger NewsVoice ett bra exempel på hur medierna skapade fake news kring ett foto på Oswald när han håller upp sina händer med handbojor.

Journalister har hävdat att Oswald utförde en ”kommunistisk gest”, men enligt Baker hade en journalist frågat om Oswald var handfängslad. Han höjde då upp händerna för att visa att så var fallet. Ironiskt är att på en av fingrarna sitter hans Navy Seal-ring.

Medierna och FBI:s chef J. Edgar Hoover utropade samma dag som mordet utfördes att polisen funnit sin man, Lee Harvey Oswald, som den ensamma Castro-sympatisören och presidentmördaren. Oswald får därmed hela skulden innan ens en polisutredning startats.

Att utropa den skyldige mycket snabbt innan utredningarna ens startat är sedan mordet på Kennedy ett återkommande fenomen inom geopolitiken (red anm). 

Oswald grips snabbt, men hävdar omedelbart att han är oskyldig och kräver att få en advokat. Han får ingen. Han ska ha förhörts i 12 timmar, men det finns ingen offentlig dokumentation på dessa 12 timmar.

Lee Harvey Oswald skjuts av Jack Ruby
Oswald skjuts av Jack Ruby

Swisha Sassersson valfri summaNattklubbsägaren Jack Ruby skjuter den 24 november 1963 ihjäl Oswald inför ett 70-tal poliser när Lee skulle föras från Dallas polishögkvarter till statsfängelset. Dådet bevittnades av mer än 10 miljoner TV-tittare. Ruby dömdes till döden och avled av lungcancer och lunginflammation i fängelset den 3 januari 1967, innan domen hann verkställas, fastspänd vid en sjukhussäng. Han påstås ha sagt att han injicerats med cancerceller och att han kände till projektet som gjorde cancer till ett biologiskt vapen.

Enligt Wikipedia avled Jack Ruby på Parkland Hospital, som var samma sjukhus till vilket Oswald fördes efter att han skjutits och det är samma sjukhus där John F. Kennedy dödförklarades.

Text: Torbjörn Sassersson (stöd gärna NewsVoice undersökande journalistik)

Referenser och relaterat

Dealey Plaza, 2015 - Foto: Michael Barera, Wikimedia Commons
Dealey Plaza 2015, sedd från Reunion Tower. Den orangea byggnaden är Texas School Book Depository. Dealey Plaza, 2015 – Foto: Michael Barera, Wikimedia Commons


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq