Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Klassiska homeopaters yrkesförbund nysatsar på svensk homeopati

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 oktober 2017
- NewsVoice redaktion
Klassiska Homeopaters Yrkesförbund blir en samlande kraft för klassisk homeopati,   och en kvalitetsstämpel för patienter,   säger Margot Granvik,   ordförande för KHY.
Klassiska Homeopaters Yrkesförbund blir en samlande kraft för klassisk homeopati, och en kvalitetsstämpel för patienter, säger Margot Granvik, ordförande för KHY.

Sverige har fått ett nytt yrkesförbund för klassiska homeopater: Klassiska homeopaters yrkesförbund (KHY). “Det är Svenska Akademin för klassisk homeopati (SAKH) som satsar på att bli en samlande kraft, samt erbjuda patienter en kvalitetsstämpel”, säger ordförande Margot Granvik. Därmed tar KHY över SAKH:s hemsida.

Margot Granvik, ordförande Klassiska homeopaters yrkesförbund - Pressfoto: KHY
Margot Granvik, ordförande Klassiska homeopaters yrkesförbund – Pressfoto: KHY

“Vi vill samla klassiska homeopater i ett förbund. Vi behöver bli starkare för att få bättre genomslag för det vi arbetar med” 

“Vi menar att det också är viktigt att patienter är trygga med att de går till en välutbildad klassisk homeopat som även har basmedicinsk utbildning samt ansvarsförsäkring. KHY är en kvalitetsstämpel.”

“Det vi behöver göra framåt är att arbeta för att få en skyddad yrkestitel och någon form av registreringsförfarande. Kan vi inte få igenom detta på politiskt håll återstår för vår bransch att själva sätta upp standarder och kriterier. Vi behöver också få bättre tillgång till våra homeopatiska läkemedel.” –  KHY

Klassiska homeopaters yrkesförbund ska ge utökad service till sina medlemmar

Margot Granvik berättar att de senaste åren har akademien arbetat hårt med att skapa kännedom om att patienter blir av med besvär med hjälp av effektiv klassisk homeopatisk behandling och intresset verkar öka för homeopati i Sverige trots motgångar.

Klassiska Homeopaters Yrkesförbund lovar att nyutbildade homeopater ska få stöd med att komma igång med sina kliniker och även välutbildade handledare ska ge individuellt stöd till färska kollegor. Det möjliggörs genom en ny holländsk grundutbildning till klassisk homeopat där studenter som tillägg även kan välja att gå en handledarkurs.


Enligt ordförande i Klassiska homeopaters yrkesförbund är det viktigaste till syvende och sist att patienter får en effektiv behandling.


Tidigare har vi haft både diplomerade och auktoriserade medlemmar. Nu ändrar vi till att enbart ha auktoriserade för att underlätta för patienter, berättar Granvik. Förbundet ska kvalitetssäkra homeopatin.

“Alla våra medlemmar uppfyller våra högt ställda krav. Det är vår uppgift som yrkesförbund att garantera det.” – Margot Granvik

Förbundet meddelar att allt fler upptäcker hur effektiv en homeopatisk behandling kan vara. Klassisk homeopati har en framtid, den ser till hela individen och botar i grunden, avslutar Granvik.

Text: NewsVoice

Relaterat

Läs mer om homeopati i NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq