Klassiska homeopaters yrkesförbund nysatsar på svensk homeopati

publicerad 2 oktober 2017
- av NewsVoice
Klassiska Homeopaters Yrkesförbund blir en samlande kraft för klassisk homeopati,  och en kvalitetsstämpel för patienter,  säger Margot Granvik,  ordförande för KHY.
Klassiska Homeopaters Yrkesförbund blir en samlande kraft för klassisk homeopati, och en kvalitetsstämpel för patienter, säger Margot Granvik, ordförande för KHY.

Sverige har fått ett nytt yrkesförbund för klassiska homeopater: Klassiska homeopaters yrkesförbund (KHY). “Det är Svenska Akademin för klassisk homeopati (SAKH) som satsar på att bli en samlande kraft, samt erbjuda patienter en kvalitetsstämpel”, säger ordförande Margot Granvik. Därmed tar KHY över SAKH:s hemsida.

Margot Granvik, ordförande Klassiska homeopaters yrkesförbund - Pressfoto: KHY
Margot Granvik, ordförande Klassiska homeopaters yrkesförbund – Pressfoto: KHY

“Vi vill samla klassiska homeopater i ett förbund. Vi behöver bli starkare för att få bättre genomslag för det vi arbetar med” 

“Vi menar att det också är viktigt att patienter är trygga med att de går till en välutbildad klassisk homeopat som även har basmedicinsk utbildning samt ansvarsförsäkring. KHY är en kvalitetsstämpel.”

“Det vi behöver göra framåt är att arbeta för att få en skyddad yrkestitel och någon form av registreringsförfarande. Kan vi inte få igenom detta på politiskt håll återstår för vår bransch att själva sätta upp standarder och kriterier. Vi behöver också få bättre tillgång till våra homeopatiska läkemedel.” –  KHY

Klassiska homeopaters yrkesförbund ska ge utökad service till sina medlemmar

Margot Granvik berättar att de senaste åren har akademien arbetat hårt med att skapa kännedom om att patienter blir av med besvär med hjälp av effektiv klassisk homeopatisk behandling och intresset verkar öka för homeopati i Sverige trots motgångar.

Klassiska Homeopaters Yrkesförbund lovar att nyutbildade homeopater ska få stöd med att komma igång med sina kliniker och även välutbildade handledare ska ge individuellt stöd till färska kollegor. Det möjliggörs genom en ny holländsk grundutbildning till klassisk homeopat där studenter som tillägg även kan välja att gå en handledarkurs.


Enligt ordförande i Klassiska homeopaters yrkesförbund är det viktigaste till syvende och sist att patienter får en effektiv behandling.


Tidigare har vi haft både diplomerade och auktoriserade medlemmar. Nu ändrar vi till att enbart ha auktoriserade för att underlätta för patienter, berättar Granvik. Förbundet ska kvalitetssäkra homeopatin.

“Alla våra medlemmar uppfyller våra högt ställda krav. Det är vår uppgift som yrkesförbund att garantera det.” – Margot Granvik

Förbundet meddelar att allt fler upptäcker hur effektiv en homeopatisk behandling kan vara. Klassisk homeopati har en framtid, den ser till hela individen och botar i grunden, avslutar Granvik.

Text: NewsVoice

Relaterat

Läs mer om homeopati i NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag har under många år arbetat som homeopat och anser att homeopati är en av de mest potenta metoder, då det gäller att uppnå djupgående resultat vid behandling av kronisk sjukdom. Efter att ha läst ovanstående alster blev jag något förvirrad och vill be författaren om svar på följande frågor:
  1) Vad är det för skillnad mellan homeopati och klassisk homeopati?
  2) När uppfann man begreppet “klassisk” homeopati?
  3) “klassisk” i begreppet “klassisk homeopat” syftar inte på metoden utan på den utövande personen, förstår jag rätt? Alltså kan även en modern homeopat arbeta med klassisk homeopati?
  Jag hoppas verkligen att ni kan hjälpa mig och vore mycket tacksam för svar.

 • Jag talar varje vecka med folk som ringer / skriver om sina problem och erfarenheter och vilken nytta de haft av olika naturmedel. Vi har kunder som vågar cykla igen, slipper hemhjälpen, kan läsa utan hjälpmedel, diabetiker som oväntat klarat synundersökningar m.fl.
  Många har också fått väldigt god hjälp inte bara av våra GMP certifierade kosttillskott med av EFSA godkända hälsopåståenden utan av just homeopatiska medel. Äldre individer med stor livserfarenhet, högutbildade. Det är oftast dom som söker hjälp enligt mina erfarenheter. De förstår bättre möjligheterna.

 • Martin Gustafsson – “Vetenskapliga partiet”. Du gör dig inte förtjänt av att kalla ditt parti för vetenskapligt och samtidigt ha en attityd av att stå för något slags nytänkande. Du har inte gjort din hemläxa. Man kan nästan tro att du är en förklädd skeptiker. Endast dom slänger sig med tramsuttryck som “utspätt vatten”. Jag rekommenderar dig att informera dig bättre om homeopati och rätta till den högst personliga och ovetenskapliga bild du har om homeopati. Läs mer här: https://www.hri-research.org/ och här: http://dagenshomeopati.se/forskning/

 • Homeopati fungerar utmärkt. Jag har använt mig av homeopatiska medel i mer än 20 och det fungerar oerhört bra. Jag rekommenderar varmt detta läkesätt. Homeopatiska medel läker på cellnivå och rensar ut sjukdomen ur kroppen , inte som den konventionella medicinen som bara lägger locket på.

  • Medicin läkemedel bara döljer och lindrar symptom. Kroppens immunförsvar är det som återställer och läker. Ju bättre förutsättningar den får dess bättre läkning.
   Jag skulle bli blind framöver sa ögonläkarna då de förtidspensionerade mig som 63 åring, med Bechterews reumatism. Idag 76 år har jag syn som en ungdom enligt optikern. Och arteriograf mätning visar min biologiska ålder till 43-44 år. Jag mår bra och är fullt rörlig mot alla odds.
   Jag skrev om det i Pusha. här är en länk om arteriograf mätning och lite om mig själv hur jag lyckats klara alla problemen. Läs även kommentarerna under i länken.
   https://www.pusha.se/min-alder-75-ar-biologisk-alder-43-ar-las-mer
   Länk till mest kompletta ögonvitaminer ( KLARIN PERFEKT ) med allt i ett i:
   http://www.aktivsyn.se/men_prod.html

 • Vi har Jesus, Guds Son som pratar om homepati i en bok kallad “healing power of sunlight” här:

  [HPS 1.15-18] Thus, homeopathy is a proper healing method, but note that there are two kinds of homeopathy, namely:

  First, there is a special one (Note: Founded by Hahnemann) whose results are not quite certain because even the most skilled physician cannot always recognize for sure where and in which parts the soul is weakened. Therefore, he is unable to apply the correct soul specific. This is, of course, possible to a physician who is reborn in the spirit, whereas for one who is not completely, or usually not at all reborn, it is, notwithstanding his discernment and skill, difficult or even impossible.

  For this reason the second kind of homeopathy which, to distinguish it from the first, I will call the general, should preferably be taken into consideration, as with it no physician could make a mistake – if at least he has some skill.

  And this type of homeopathy I have mentioned to you in advance on the 16th of July 1851, concerning the healing power of the sunrays.

  http://www.jakob-lorber.cc/index.php?s=HPS+1&l=en&b=

 • Oavsett hur mycket man kan förstärka placeboeffekten och undvika de negativa effekterna av läkemedelsmaffians bedrägeri mot människor så kommer nog föreställningen om skakat utspätt vatten få svårigheter, precis som religionen har svårigheter idag. Jag tror mer på näringslära och naturens egna evidensbaserade apotek i framtiden än på skakat utspätt vatten.

 • Absolut ett bra steg i rätt riktning. Jobbar själv med unika naturmedel som vi importerar sedan 10 år med enorm framgång. Jag har 60 års erfarenhet och är uppvuxen i hälsokostbutik där min farbror lärde mig allt kunskap han samlat i 50 år. Har deltagit i obduktioner t.ex. Skulle blivit rättsmedicinare men tänkte om till att förhindra de tillstånd jag såg i kropparna vi obducerade.
  För intresserade lägger jag en länk till vår hemsida med referenser från en del av våra kunder:
  http://www.aktivsyn.se/referenser.html
  Vi söker ständigt återförsäljare för övrigt. Allt fler optiker, hälsokost, optiker, terapeuter har delar av vårt sortiment.

 • KHY har inte uppfunnit homeopatin och har inte rätt att göra monopol på det eller definiera det åt andra heller.

  Om man inte gillar läkemedelsindustrins metoder, varför gör man likadant själv då?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *