Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Leg. sjuksköterska: “Jag skulle aldrig rekommendera ECT-behandlingar till någon”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 oktober 2017
- NewsVoice redaktion
Sjuksköterskan Siv Rodin är kritisk till ETC-behandlingar - Foto: Elchocker.se

DEBATT. Psykiatrin i Sverige använder ETC-elchocksbehandlingar fortfarande trots alla vittnesmål och bevis på skador. Socialstyrelsen har sagt att det finns risk för bestående skador efter ECT och Patientförsäkringen, LÖF, har betalt ut flera skadestånd för ECT-skador. Se denna film där en leg sjuksköterska ger sin syn på psykiatrin och ECT-behandlingar.

Psykiatrin använder elchocker (ECT) som aldrig förr i Sverige till bla. barn, gravida, äldre och under tvång. Vi är det land i världen som per capita ger flest elchocksbehandlingar.

ECT-behandling eller elchocker är en omstridd behandlingsform inom Psykiatrin där de sänder elchocker genom hjärnan på patienten för att framkalla epileptiska anfall.

Notera att resten av sjukvården behandlar och lindrar epileptiska anfall pga skaderisken – psykiatrin framkallar aktivt sådana anfall!

Elchocksbehandlingen ser betydligt bättre ut nuförtiden men det är samma – Obs! det är samma eller värre elchock som drabbar patientens känsliga tankeverksamhet.

Elchocken kan tillfälligt bedöva och framkalla euforiska känslor vilket patienten och psykiatrin tolkar som positiva signaler och resultat – när chocken sedan släpper så kommer depression och problem tillbaka och psykiatrin ger då sk “underhålls-ECT”.

ECT-behandlingar har blivit en Quick-fix i psykiatrin som används på allt och alla de inte kan hjälpa. Många människor har fått sina liv fullständigt förstörda av elchocksbehandlingar. När skall politiker och myndigheter stoppa detta?

Text: Peter Larsson

Se fler filmer med vittnesmål från läkare, sjuksköterskor och drabbade


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq