Norska forskare tror Parkinson kan orsakas av svampsporer

4

Två norska forskare menar att svampsporer och bakteriesporer är den enklaste förklaringen till att människor drabbas av Parkinsons sjukdom. Både svampar och bakterier bildar tåliga sporer som kan överleva i kroppen i åratal. Om kroppens immunförsvar har försvagats av ålder eller annan påverkan kan sporerna “vakna” till liv igen och påskynda sjukdomsprocessen.

Text: Birthe Storaker

Paret Ketil och Johanna Berstad, som är läkare respektive tandläkare, har granskat en hypotes som ställts av den amerikanska läkaren Lawrence Broxmeyer som handlar om att Parkinsons sjukdom är en kronisk infektion som antagligen inte är orsakad av virus utan istället av bakterier.

Forskningsparet har gått igenom publicerad forskning på Parkinsons sjukdom och fann då att de kan bidra till hållbarheten i denna infektionshypotes. De har även satt samman resultat från annan forskning till en helhetsmodell som syftar till att beskriva sjukdomsprocessen. Paret har gjort en mycket övertygande genomgång av facklitteraturen och arbetet är sannolikt en av de viktigaste som publicerats om sjukdomen på senare tid.

Läs mer i TV Helse

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
BJ Lindgren
BJ Lindgren
Gäst
10 oktober 2017 kl 17:47

Lycka till Sigge… du ar valkommen att prata vidare med mig nar du en vacker dag forstatt att du ar “ute och cyklar” med det du just skrev. For ovrigt sa visst ar cykel ett bra satt att vara aktiv pa om man behover ga ner i vikt. Go veggie och du kan sluta oroa dig for alla obalanser jag tidigare namnt m fl andra inkl vikt minskning.

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
8 oktober 2017 kl 17:35

“BJ Lindgren 8 Okt, 2017 at 13:12
Den uppenbara medicinen till alla dessa ”sjukdomar” heter 100% VEGETARISK – VEGETABILISK KOST…..”
======
Det är möjligt att den teorin kan fungera för vissa individer, men jag är av en annan åsikt…. Möjligen kan den istället vara en del av problemet och kanske en del-orsak till alla “sjukdomar”….

Mitt resonemang är att Evolutionen under hundratusentals år — kanske miljoner — har konstruerat oss för att fungera optimalt på “bränslet” Kött, Fisk, Ägg och Vatten samt en BEGRÄNSAD del från växtriket (bär, frukt etc). Och mig veterligen gör “Naturen” ytterst sällan några större misstag — och NÄR så sker brukar dessa ganska snart “justeras bort”.

Det var först för ca 10.000 år sedan “den moderna människan” började bli bofast, odla grödor och tämja djur — vilket är en MKT KORT evolutionär tid. Fram tills dess vandrade vi runt som jägare och samlare.

Tror istället att kost-metoden LCHF är ett bättre alternativ och ligger så nära vårt “original-bränsle” man kan komma…..
Har själv anammat LCHF och som bonus även blivit av med ca 20kg övervikt tillsammans en hel del krämpor man dragits med i decennier.
Det KAN visserligen vara en tillfällighet, men i detta fall tror jag inte på slumpen…. ☺

BJ Lindgren
BJ Lindgren
Gäst
8 oktober 2017 kl 13:12

Fouf…jag ar sa javla trott pa allt detta bullshit snack fran till synes helt inteligens befriade och empati losa forskare, traditionella lakare, ansvariga for lakemedels industrin och svenska lakemedelsverket m fl m fl som inte tycks komma ens i narheten av att forsta att alla dessa “sjukdomar” som “Parkinson”, “ADHD”, “Autism” och aven “Cancer”, “AIDS” … (och i stort sett alla andra “sjukdomar” som standigt jaeckar manniskor varlden runt) … i vara “sjukt styrda samhallen/lander” av en helt sjuk, girig och psykopatisk grupp manniskor (om dom ens ar det) har endast med vara helt sjuka mat och livsvanor att gora! MYCKET ENKEL OCH BILLIG LOSNING har redan funnits sedan begynnelsen av alla dessa “fabrikerade sjukdomar” (obalanser som de battre borde kallas i stallet for det sjuka ordet “sjukdom”) = VI AR OCH BLIR VAD VI ATER, DRICKER, ANDAS, TANKER och LEVER (samt vad “de” lar oss – ljuger i oss – i vara helt storda utbildnings program; forskola, lagstadie, hogstadie, gymnasie, universitet etc) Den uppenbara medicinen till alla dessa “sjukdomar” heter 100% VEGETARISK – VEGETABILISK KOST, hand i hand med ett mer aktivt fysiskt utomhusliv bland frisk luft, frisk natur, friskt vatten och friskt tankande vilket en oforstord natur automatiskt ger oss dartill! All varldens traditionella forskare, traditionella lakare, penning sugna/korrupta lakemdels industri agare kan fortsatta att slosa med billion belopp i tusen ar till och de kommer inte hitta nagra vettiga losningar eller kemiska mediciner nagonsin som “laker” “sjukdomar”! Go veggie, the only solution to ultimate health and balance! Plus, stop all the killing and heartless handling of animals! Go veggie, the only road that will lead to world peace as well!

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
6 oktober 2017 kl 11:13

Ärligheten i medicinbranschen står i omvänd proportion till antalet Apotek!