Polisrazzia mot Scandinavian Hemp – Hampaprodukter beslagtogs

publicerad 19 oktober 2017
- av NewsVoice
Polisrazzia mot Scandinavian Hemp
Polisrazzia mot Scandinavian Hemp
Polisrazzia mot Scandinavian Hemp

Igår på morgonen gjorde ett tiotal poliser en razzia på Scandinavian Hemps kontor i Falköping. Alla produkter beslagtogs med misstanken om att de är olagliga, även THC-fria och icke-ätbara produkter som hampafröolja, djurfoder och hudsalva. “Hela verksamheten står nu still.”

Teamet på Scandinavian Hemp beskriver situationen med sina egna ord på Facebook:

“Läkemedelsverket, som inte har någon juridisk befogenhet, har sagt att produkter med minsta spår av THC är olagliga. Högsta domstolen har däremot fastslagit att industrihampa aldrig kan vara narkotikaklassad. Våra produkter har alltid tillverkats av just industrihampa, odlad av svenska bönder med licens. Därefter har vi extraherat hampans cannabinoider genom att blanda växtdelarna med varm olja. Vi har alltså inte lagt till något annat än olja.

Vi förstår därför inte varför Polisen väljer att agera på detta sättet, i synnerhet när vi funnits här i tre år utan några som helst invändningar från myndigheterna. Förutom att tömma hela verksamheten på produkter beslagtogs till och med våra mobiltelefoner. Allt detta istället för att göra ett vanligt stickprov. Vi kan därför inte uppfatta detta som något annat än ett försök att sabotera för alla de tusentals människor som fått ett bättre liv tack vare CBD.

Produktionen kommer stå still tills myndigheterna är klara med sin utredning vilket kan ta allt ifrån några veckor till flera månader i värsta fall. Om vi får tillbaks produkterna är det en riktig milstolpe och äntligen ett tydligt bevis på att CBD-olja tillverkad på industrihampa inte kräver någon form av recept. Vi hoppas därför att denna situation i slutändan kommer leda till något gott.

Vi ber nu om ert stöd för att allmänheten ska få upp ögonen för vad som har hänt och för att sätta press på myndigheterna. Kommentera detta inlägg med hur ditt eller någon anhörigs liv förbättrats av CBD och dela inlägget så att vi får så stor spridning som möjligt. Tillsammans kan vi påverka hur denna historia slutar.”

Text: Teamet på Scandinavian Hemp


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag hade stora problem med att somna och ångest. för ett år sedan hörde jag om cbd hälsofördelar… men det tog mig ytterligare en månad att bestämma mig och prova det. under den här tiden försökte jag några märken men slutligen olja från https://cbdfinola.se/ gav mig den bäst resultaten. fantastisk kvalitet!

 • Jag köper både hampaolja och CBD Buds från cannabislight.se

  Extremt snabba leveranser och riktigt bra produkter. De har nu även börjat med CBD Hasch (Ja, alla deras produkter är lagliga) och även det är toppen!

 • Det är lagligt eftersom det är icke-phychoactive och leder till en större förståelse för vår hälsa och ett av de största systemen i vår kropp och hur det förhåller sig till växter och vår miljö.

 • Jag har precis som många andra som prövat CBD olja använt oljan nu i snart två år. Min ledvärk hindrade mig från att jobba och jag hade vissa nätter väldigt svårt att somna.

  Jag köpte hem en CBD olja mest för att jag var nyfiken och tar idag 10 droppar om dagen. Det märks verkligen att smärtan försvinner, en konstig känsla i kroppen uppstår då man helt plötsligt är smärtfri.

  Jag handlade min CBD Olja hos https://www.naturalhemplife.se. Finns många bra aktörer där ute men dessa är dom enda jag prövat.

 • Jag har länge levt med värk i nacken och har de senaste två åren fått starka mediciner utskrivna som gjort mig avtrubbad och ibland helt sängliggande. Det har hjälpt lite men min sociala och familje tid har blivit väldigt lidande.

  Jag provade CBD för 4 månader sedan och nu har jag ett nytt jobb och jag har aldrig mått bättre än vad jag gör nu på flera år. Jag tar Cbd olja ifrån herbmed och nu är jag uppe i en dos på 4 droppar om dagen. Dom starka opiaterna som läkarna skrivit ut är jag helt klar med även fast det var svårt att lägga av med några av dom och hade grova abstinensbesvär så är jag nu helt ren.

  Jag skulle starkt rekommendera folk att i alla fall prova Cbd.

  https://herbmed.se där handlade jag min CBD olja men det finns många andra som sagt.

 • Det är fullt lagligt att KÖPA CBD-olja i Sverige från Sverige. Det är däremot stoppat för några få butiker att sälja CBD-olja. Du kan helt lagligt köpa CBD-olja från alla återförsäljare i Sverige tex:

  https://modernatur.se/
  https://jakobsapotek.com/sv/hampaprodukter/
  https://www.holli.se/kategori/hampa-produkter
  https://nordicoil.se/
  https://www.apotek365.nu/collections/hampaprodukter-med-cannabinoider
  https://naturalhemplife.se/

  Scandinaviam Hemp fick försäljningsförbud men de säljer istället en annan medicinsk hampaprodukt:
  https://scandinavianhemp.se/

  Läs mer: Är CBD-olja olagligt?
  https://cbdolja.com/ar-cbd-olja-lagligt/

 • CBD olja
  Curcumin (från gurkmeja – se turmericforhealth)
  Kanél
  Black Seed Oil
  Steviol / Stevia
  Graviola
  Vitamin B17
  Catechin /grönt te , med flera!
  Alla dessa ämnen finns det backande studier bakom som Alla på något sätt skapar celldöd hos cancerceller, apoptosis / apoptos. Google är er vän, bara att läsa på och sprida vidare 🙂

 • Läkemedelsvärlden (30 nov 2017): Läkemedelsverkets beslut om CBD-olja skjuts fram

  “I mitten av oktober skickade Läkemedelsverket ett brev till ett antal försäljare av så kallad CBD-olja. Anledningen var att myndigheten bedömer att produkterna är att klassa som läkemedel, och därför kräver ett godkännande som sådant innan det får säljas, något de inte har i dag.
  De berörda bolagen fick till den 9 november på sig att inkomma med kompletterande uppgifter i ärendet, eller information om att försäljningen upphör.”

  http://www.lakemedelsvarlden.se/beslut-om-cbd-olja-skjuts-fram/

 • Enligt DagensMedicin.se 171020 anser åklagare Jenny Karlsson vid Skövde åklagarkammare att det finns en brottsmisstanke inom narkotikastrafflagen.

  Enär jurister vanligen är tämligen begåvade är det inte helt uteslutet att åklagare Jenny Karlsson agerar på “uppdrag” av (((någon))) — vilken/vilka som vanligt agerar dold i bakgrunden — och/eller att hon är skyldig någon “en tjänst”….

  Sveriges rättsvårdande instanser är numer så genomsyrad av korruption att det inte längre finns någon rättssäkerhet för vanliga hederliga strävsamma Svenska skattebetalare. Med det senaste decenniets alla tillkomna “gummiparagrafer” är utgången i en Tingsrätt eller högre instans nämligen rena lotteriet….

 • @Kenneth Holk: “Hur kan en produkt som är framtagen av en laglig jordbruksprodukt bli olaglig?”

  Det är en rätt så intressant sak du tar upp: en av staten avlönad åklagare är totalt ovetandes om lagar kring industrihampa? Tror mig ana att åklagare inte är okunniga om lager eller på den delen dumma i huvudet. Nått skumt är det.

 • Kenneth Holk på Scandinavian Hemp meddelar idag att de flesta CBD-produkter åter finns i lager/butiken. Han skriver också:

  “Vi har satt igång att producera olja och kapslar som aldrig förr.
  För du ska inte behöva vara utan produkter bara för att en åklagare i Västra Götaland försöker att lösa problemet med att folk som missbrukar Cannabis, skyller på att dom har tagit CBD olja. Åklagaren vill genom att försöka att få en helt laglig produkt från EU-godkänd och i högsta domstolen fastslagen dom, att Industrihampan är undantagen från narkotikalagstiftningen, klassad som olaglig.
  Hur kan en produkt som är framtagen av en laglig jordbruksprodukt bli olaglig?”

 • Ni får göra som UG. Följ pengarna så ser ni att det är enstaka personer som har makten här i Sverige. Inte myndigheten själv, inte regeringen, för där sitter bara en avlönad person som försöker göra sitt jobb.
  Någon har givit dem ett uppdrag. Sverige är dessutom väldigt olydiga enl. regelverket i EU. Det kan ni googla. Har EU bestämt att det är lagligt så kan vi fortsätta köpa produkterna från annat EU-land i fortsättningen. Problematiken är att makteliten tror att Sverige kan vara med i EU men inte följa deras lagar. Scandinavian Hemp borde dra ärendet till en EU-domstol där man påtalar att Sverige inte följer lagen om CBD-olja samt agerandet i detta ärende. Finns det inte tidigare fall i Sverige ni kan rota fram där CBD-olja klassats som lagligt i rätten? En sådan dom kan betraktas som prejudicerande…

 • Jag kan inte leva utan er olja! Om dom tar det ifrån mig så tar dom mitt liv ifrån mig Jag lever med extrema psykiska och fysiska besvär och det ända som NÅGONSIN fungerat för mig är eran olja!! Jag vet inte vad jag tar mig till utan den!

  Vad kan man göra för att hjälpa till?

 • Kenneth Thorberg:
  “Till er som har erfarenhet av cbd har jag två frågor : Hur länge har ni använt detta och har ni upptäckt några som helst biverkningar , mindre eller större”?

  Har prövat CBD-olja både som jos (E-cigg) och oralt. Fungerar inte alls på mig. Känner ingen skillnad. Lite deppig i nån eller två dagar efter, sedan alls som vanligt. För övrigt är det bara bra att detta sker, så får vi ett utslag. Industrihamma är lagligt i EU (mindre än 0,2 % THC) och därför är alla dess produkter också lagliga. Ungefär som att kriminalisera is – bara för att vattnet är olaglig och då är logiken att alla vattenbaserade produkter också är olagliga.

 • Hittade denna nätbutik i Holland som säljer CBD-olja. Vet inte hur kvaliteten är, men säljaren verkar seriös. Länk till: hollandandbarrett.com

 • Använder den dagligen mycket bra produkt.
  Men vad kan man vänta sig av ett samhälle som outsourchar hemliga register, ett regeringskansli som upplåter lokaler med tillgång till uppgifter om rikets säkerhet till lånder , människor utan behörighet och dessutom helt i strid med gällande lagstiftning.
  Så nog har vi större mer allvarliga dessutom olagliga verksamheter inom te.x polismyndigheten, transportstyrelsen och regeringskansliet att reda upp än att göra tillslag mot laglig industrihampa utblandad med olja.

 • Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 20 Okt, 2017 at 16:5

  Pratet om att, vid en eventuell förändrad maktbalans, ta giljotinen i bruk i Sverige, återkommer då och då i dina kommentarer. Är du allvarlig på den punkten?

 • Kenneth Thorberg 20 Okt, 2017 at 22:09

  Jag har provat ekologisk, kallpressad CBD-olja. Inte den minsta negativa påverkan från preparatet.

 • Kanske bättre att lägga dessa pengar som det kostar att göra denna razzia på behövande människor. Dessa som råkat ut för riktigt missbruk både med alkohol och tunga droger. Kan det vara lm-industrin som ligger bakom?

 • Köpta individer utan moralisk kompass inom myndigheter och andra korrupta instanser kommer således bli personligt ansvariga i sinom tid. Det finns incitament idag för att komma åt dessa skrupelfria varelser. Kan rekommendera inpowermovement.com till att börja med.

  Dock ska man var på det klara med att den “humanitära stormakten” Sverige är allt annat än just humanitär, snarare är Sverige ett av världens mest omfattande brottssyndikat. Här råder ingen rättssäkerhet och nepotismen genomsyrar hela systemet. Rättvisa kommer dock skipas, var så säkra.

 • sorgligt men jag tror det är ekonomin som ser till att sådan händer… tänk om människor blir friska.. Vad händer med läkemedelsindustrin? Hoppas det blir bra och att ni får fortsätta..

 • This is an obvious attack by Big Pharma to shut down competition against the legal CBD producer firms. This event greatly stresses me, as the relief provided by the CBD’s within the hemp plant provides me personally with knowing the cancer (leukemia) in my body is being eradicated. Without the CBD paste my life could be terminated early. The trace amounts of THC (the hallucinatory drug) is within legal limits and nearly non-existent within the products being manufactured and sold by this firm and others. DO NOT allow this illegal seizure to stand!!!

 • Till er som har erfarenhet av cbd har jag två frågor : Hur länge har ni använt detta och har ni upptäckt några som helst biverkningar , mindre eller större ?

  Tack på förhand.

 • Det låter som om ni faktiskt ska polisanmäla tillslaget som kan bero på bestickning och därmed kan vara olagligt enligt brottsbalken. Då kan det gå snabbt. Ni kan då snabbt få tillbaka era produkter och få skadestånd och de ansvariga kan då bli av med jobbet och ev. få skaka galler … om vi har en rättsstat och en demokrati som fungerar något sånär vill säga. Prova och se! Då kanske folket inte behöver göra revolution alls och inga myndighetspersoner eller politiker behöver då giljotineras heller. 😉

 • Svenska myndigheter begår övergrepp varje dag, och det spelar ingen roll om de bryter mot lagen, de går fria i alla fall! Det här är bara så jävla patetiskt!!! Vilken sjuk värld vi lever i!!!

 • Kanske går det att anmäla läkemedelsverket för att deras sysselsättning bygger på att rekommendera farliga piller i diverse form och vacciner förstås? “Langning”? Den som slänger in en anmälan kan överväga att ta livsmedelsverket på samma gång.
  Helt klart ligger industrin bakom detta tillslag. Polisen gör bara sitt jobb på beställning, men prioriteten hos polisen kan helt klart ifrågasättas.

 • Läkemedelsindustrins vinster hotas ju av billiga ofta botande(!) medel. Men grus i evighetsmedicineringen måste snabbt botas! Då tar man till “deep state” eller hur man nu gör fär att få polisen att motarbeta seriösa medborgare på detta avskyvärda sätt. Och om dom som ligger bakom läser detta längtar dom nu till DDR där man kunde “stänga av” alla som sa emot, ofta permanent. Om sådana lyckas blir det som det var i DDR och sedan kan det bli krig och masslakt. Suck.

 • Min IBS är som bortblåst, jag sover som en stock på natten, pigg och fokuserad dagtid. Värk i en axel och ett knä försvann på en vecka efter att jag börjat med oljan! Cannabis är en helt unik läkeväxt!! Jag skäms över det samhälle jag lever i som kan tillåta att poliser går in och bara tar det som så många blivit så hjälpta av!!

 • Jag har inget brosk i mina knän och har väntat på nya knän i drygt fyra år.
  Jag kan bara gå med kryckor och ibland bara med gåstol.
  För ca 6 månader sedan började jag använda oljan och redan efter ca fyra dagar märkte jag skillnad.
  Nu behöver jag inga kryckor men nu är det bara att ta fram dem igen eftersom oljan räcker bara ca en vecka till.

 • absurt …var fanns alla dessa resurser ?efter alla rubriker i media från polisen som inte hinner utreda bl.a våldtäkter på barn med kända förövare p.g a bristande resurser ? eller är det den kompetens man har hos svensk polis idag att göra razzior hos lagliga företag som säljer kosttillskott? slöseri med skattepengar

 • En kompis som nu är i 60 årsåldern och som lidit av skakningar och ångest hela livet och därför aldrig kunnat jobba fick prova CBDkapslar som jag hade över och såg en markant förbättring i både skakningar och måendet.

  Hur mycket kostar en människa som lever utanför samhället hela livet för att det är inte är tillåtet för honom att må bra? Sverige är och har alltid varit en skitland det är nåt jag har förstått nu på äldre dar.

 • Tobak och alkohol dödar minst 10 miljoner varje år. Kan köpas överallt.

  Cannabis, laglig som olaglig har aldrig dödat någon.

  Maktens horbockar och deras jyckar i uniform tänker inte tillåta att folk får upp ögonen för cannabis, för den fantastiska gröda det är.

  Cannabis har över 30,000 användningsområden, en av dom som drog.

  Henry Ford tillverkade bildelar och drivmedel av cannabis.

  Vi kan bokstavligen odla våra hus, kläder, drivmedel, medicin etc.

  Just därför är det olagligt.

  Jag börjar på riktigt skämmas för att bo i Sverige.

  Youtube: hemp revolution

 • Helt sjukt att göra ett tillslag på ett företag som hjälper människor med problem…har själv använt oljan …den tog bort min ständiga huvudvärk samt migrän…..

 • Livsmedelsverket eller snarare, “diktaturverket”, är precis lika korkat som de flesta statliga verk och där sitter personer som styrs av Big Pharma och Big Food. De har över huvud taget ingen aning om verkligheten eller lagen. De köps utav oligarkerna i USA som inte vill ha någon konkurrens. Polisen i sin tur, styrd av en total stolle, klarar inte av att sköta sitt jobb och måste då gå på det som de klarar av. Till och med en idiot kan ta sig in på ett lager och plocka till sig allt där finns. Det är den kompetens som polisen i Sverige har idag. Är det konstigt att vi medborgare blir förbannade.

 • Finns det inte ett domstolsbeslut på liknande fall där den drabbade friades?
  Kan man inte fråga polisen om vad det hela grundar sig på, juridiskt sett, om de drabbade inte redan har fått ett sådant besked?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *