Putin: Någon tar genprover över hela Ryssland av obskyra skäl

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 oktober 2017
- NewsVoice redaktion
Putin, 2017 - Foto: Michael Klimentyev, Sputnik News
Putin,   2017 - Foto: Michael Klimentyev, Sputnik News
Putin, 2017 – Foto: Michael Klimentyev, Sputnik News

Ryskt genetiskt material skördas över hela Ryssland och det sker målmedvetet och professionellt, varnar Putin. RT skriver att det kan kopplas till det amerikansk flygvapnets tidigare ambition att försöka samla genetiskt material från ryssar.

Putin var närvarande vid ett möte med ryska “Human Rights Council” under måndagen. Han hävdade under mötet att biologiskt material samlas in över hela Ryssland, från olika etniska grupper som bor i olika geografiska regioner.

Putin frågar sig:

“Varför pågår detta?” Det utförs målmedvetet och professionellt. Vi är ett ett slags objekt för ett stort intresse”.

RT skriver att han inte specificerade vem eller vilka som ligger bakom detta projekt. RT skriver att presidentens påstående låter som om det hämtats från TV-serien X-files, men  att det grundas på fakta.

I juli efterfrågade ”US Air Force Air Education and Training Command” på den amerikanska regeringshemsidan FBO.gov [Web Archive] RNA-prover och ledvätska från Ryssar. Detta RNA-prover och ledvätska måste härröra från ryska donatorer av kaukasisk härkomst. Information om kön, ålder, etnisk bakgrund, vikt, längd och medicinsk historia ska inkluderas. Samtidigt efterfrågades med tydlighet inga prover från Ukraina.

USA:s militära inblandning ska inte begränsas geografiskt

Idag skriver Sputnik News, The Hill och det amerikanska försvarsdepartementet att USA:s försvarsminister säger att USA:s makt att utöva militära interventioner i världen inte ska begränsas geografiskt.

“Defense Secretary James Mattis and Secretary of State Rex Tillerson laid out three conditions on Monday that they want Congress to follow should it pass a new war authorization, while maintaining the administration believes it already has sufficient legal authority to wage war.
Specifically, Tillerson and Mattis told the committee that a new war authorization should not have time constraints or geographic constraints.” – The Hill

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq