Den heliga Sverigebilden är hotad igen – Ministrar försmådda, indignerade och förvånade

40
4730

Håkan

NOTERAT. Håkan Julholt som flytt Sverige för ett uppdrag som ambassadör på Island varnar för att Sverige håller på att bli en teknokratisk diktatur där folk dresseras till att underkasta sig experter. Ungefär så sa Juholt i en intervju för SvD i lördags. Nu är svenska ministrar upprörda igen.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) är nu “förvånad” över hur Socialdemokraternas förre partiledare hanterar Sverigebilden:

“Det är ju anmärkningsvärt. Det är ambassadörers, precis som regeringens, uppgift att föra fram korrekta bilder av vårt land och främja vårt land i världen”.

Utrikesminister Margot Wallström är också indignerad. Hon säger till Sveriges Radio att hon publikt inte tänker “argumentera med en av mina ambassadörer”, så hon säger till SR:

“Han får nog förklara själv vad han tänker” och tillägger “Han lär sig nog också inom kort, skulle jag tro, vad det innebär att vara en ambassadör”.

Moderaternas utrikespolitiska talesperson Karin Enström är också upprörd, enligt SR skriver hon i en kommentar:

“Som ambassadör och därmed Sveriges främsta företrädare på Island uppvisar Håkan Juholt en märklig inställning till det land han ska representera”.

Håkan Juholt säger till SvD att han förutspår undergången för svensk demokrati och han tänker inte besöka Sverige de kommande åren.

I intervjun i SvD säger Håkan Juholt till reportern:

“Hur gammal är din son? Fyra? När han är gammal kommer han inte att leva i en demokrati utan i en teknokrati, eller en diktatur. Det är så in i helvete sorgligt. Jag är ledsen att säga det, men jag är 100 procent säker. Vi håller på att avveckla demokratin”.

“Jag tror inte att hotet är en diktatur med rullande stridsvagnar på Sergels torg, utan ett expertstyre där vi inte låter landet styras av medborgarnas värderingar. Demokratin glider oss ur händerna. Färre vill bli folkvalda, partierna tonar ned ideologin. Visst, jag ser en risk att det kan bli diktatur på sikt.”

En annan debattör med inflytande över omvärlden som också ifrågasatte Sverigebilden var Katerina Janouch. Då uttalade sig två andra ministrar. Janouch hade i januari 2017 i tjeckisk TV kritiserat svensk migrationspolitik. Hon sa bla:

Katerina Janouch - Foto: Thron Ullberg, Wikimedia Commons
Katerina Janouch – Foto: Thron Ullberg, Wikimedia Commons

“Jag säger inte att allt är flyktingarnas fel. Men vi har en kris i migrationsfrågorna.” Janouch menade vidare att hon: ”förmedlat sin bild av hur hon ser på utvecklingen i Sverige, men att den överensstämmer med vad andra tidningar skriver.”

Som exempel tog Janouch upp brittiska Daily Mail, som förra året av den svenska ambassaden i London ansågs driva en kampanj mot Sverige, skriver Aftonbladet.

Carl Bildt (M) blev orolig.

“Det har spridits bekymmersamma bilder av Sverige…”.

Stefan Löfven dömde ut hennes uttalande och menade att respekten för Sverige är fortsatt stor i andra länder. Han tyckte Janouchs uttalande var “väldigt konstigt”.

Katerina Janouch gav svar på tal. Hon skrev på Facebook, enligt Expressen:

“Precis som på den goda diktaturens tid är “bilden” av landet viktigare än det som faktiskt pågår i landet. Nu fördömer Löfven mina uttalanden! Exakt som Breznjev, Husak och Ceaucescu gjorde med många kulturarbetare. Sverige 2017. När bjuds jag in till Rosenbad? Vore snyggt, så jag får ge herrarna en sann bild av hur landet ligger.”

NewsVoice har tidigare varnat för en teknokratiskt styrd politik i debattartikeln: “Evidensbaserad politik? – VoF-professorn Sven Ove Hansson kanaliseras av 18 debattörer på DN och SvD”. I ett försök att lägga grunden för det signerade 18 personer, varav många hade koppling till skeptikerföreningen VoF och professor Sven Ove Hansson som är politisk filosof (neomarxist) och grundare av VoF. De ansåg att bakom politiska beslut och motioner ska finnas evidens, vetenskapliga bevis. Förslaget fick svag respons.

Text: Torbjörn Sassersson


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
40 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Linda
Linda
Gäst
17 oktober 2017 kl 08:31

Inget får skada företaget den Svenska Staten, Sweden, Kingdom, Of, eller vad det nu är.
ALLT ska sopas under mattan som inte är en positiv bild av Sverige, hur falsk den än är.
Är så trött på alla hycklare och präktiga landsförrädare, och pratar givetvis inte om Juholt.

Erik
17 oktober 2017 kl 09:40

Det finns en annan tendens och den är än värre, och det är föraktet för bildning, kunskap och kompetens.

leif bengtsson
leif bengtsson
17 oktober 2017 kl 09:41

Juholt var emot ESM-avtalet dvs Europeiska stabilitetsmekanismen, vilket gjorde EU till nån typ av finansdiktatur. Hela mediedrevet krävde därför en ny ledare.
Stefan Löfven var ju för ESM och omröstningen gav klartecken.

Det verkar som om Juholt har mer stake än dom samlade övriga politikerna.
Wallström skall ju inte snacka om felaktiga “bilder”. Hon ljuger hela dagarna utan att skämmas inför folket. För den som vill läsa min kommunikation med henne ang ryssarna så delar jag gärna med mej.
Hon är nog inte på riktigt.

Dags att resa en Crowd founding för Juholt.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
17 oktober 2017 kl 10:18

Håkan Juholt var ett hot mot den totalitära samhällsordningen som stegvis är på väg att införas. Därför blev han avlägsnad från svensk maktpolitik.

Stella
Stella
Gäst
17 oktober 2017 kl 11:11

“Håkan Julholt som flytt Sverige för ett uppdrag som ambassadör på Island ..”
Representant för Sverige?
Han har ju ingen integritet om han representerar Sverige som en ambassadör på Island i flykt från Sverige.
Ren och skär idioti och feg är han som lämnar detta sjunkande skepp istället för att bidra till att försöka räta upp skutan, särskilt med tanke på att han är medveten om läget som han ju beskriver själv.

Erik
17 oktober 2017 kl 11:12

@Leif Erlingsson bengtsson

“För den som vill läsa min kommunikation med henne ang ryssarna så delar jag gärna med mej.”

JA återkom gärna.

Inger
Inger
Gäst
17 oktober 2017 kl 11:35

I den förljugna grytan är det farligt att lyfta på locket och blotta den stinkande soppan. Den som har kurage nog att göra det blir attackerad. Skulle vara intressant att ta del av din kommunikation med Margot Wallström, Leif Bengtsson.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
17 oktober 2017 kl 11:52

Jag är definitivt ingen fan av Håkan Juholt, men jag beundrar hans försök att sin position som ambassadör ta bladet från munnen och beskriva bilden av Sverige. Modigt och behövligt. Många i Sveriges befolkning har alldeles för länge levt med skygglappar, och politiker ger som oftast en “skev önskebild” att presentera för det egna folket och även internationellt.
Den sanna bilden tycks dock många svenskar se (och antalet verkar öka tycker jag), men inte alla. Alltför många är fostrade att ha 100% tilltro till vad, framförallt politiker, men även tidningar (MSM), och experter säger. Dessa (hm.. ganska många) har mycket svårt att överge denna nedärvda tradition av trogen tilltro.
Jag själv tror att detta beror på konflikträdsla. Det är helt enkelt bekvämt att hålla med partitoppen, experterna, MSM m.m.
Tragiskt, men det behövs därför rejäla katalysatorer i den svenska samhället som skapar debatt och rör om i grytan.
OBS, detta gilla såklart inte makteliten 🙂

Bengt Larsson
Bengt Larsson
Gäst
17 oktober 2017 kl 12:24

Sverige har länge varit en demokratur. Ledande politiker går Bilderbergarnas och Soros ärenden.

per
per
Gäst
17 oktober 2017 kl 12:47
Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
17 oktober 2017 kl 13:33

A propos artikelns nämnande av VoF och att en neomarxist figurerade.
Både Marx och VoF är exempel på hur eliterna skaffar sig falska profeter för att ta initiativet från eller föregripa förnuftiga gräsrotsrörelser respektive från verkligt kunniga och vidsynta intellektuella. Jag vet inget om denne S O Hansson men VoF har verkligen blamerat sig.
För långt över 2000 år sen hade Platon kloka förslag till hur man utser statens styre som ännu inte har tillämpats. Erfarenhet och bevisad duglighet finns inte som kriterium. Inte heller bland dom intressegrupper med partsintressen som deltar i allt remissande. Det är därför AAoligarkin är så förtjust i det dom definierar som demokrati. Ett kaotiskt tillstånd som lätt manipuleras bakom kulisserna.

Ann Mari Hjorth
Ann Mari Hjorth
Gäst
17 oktober 2017 kl 13:36

Ha-ha. Välkoma till verkligheten.

Inga-Britt Hamory
Inga-Britt Hamory
17 oktober 2017 kl 13:50

Ja, dessa ministrar lever väl i förnekelse, som en stor del av Sveriges befolkning. Det gäller att hålla fast i sin illusion in i det sista. Att söndra och härska verkar vara målet för alla politiker idag……tror de fått hybris allesammans!

Magnus
Magnus
Gäst
17 oktober 2017 kl 15:02

Juholt blev huggen i ryggen då han såg svenska folket som sin arbetsgivare och inte globalisterna, vilket fick honom att bli offrad till gamarna.. Att han även var imot det kommande befolkningsutbytet hjälpte inte stackarn..

Bengt Andersson
Bengt Andersson
Gäst
17 oktober 2017 kl 15:14

Håller med Håkan Juholt om Sverigebilden. Bakom kulisserna pågår det ett maktövertagande från teknokrater som har en internationalistisk agenda där det ska finnas några få som styr över massorna på jorden via FN.

Den som tittar närmare på historien kommer att upptäcka att en av anledningarna till att det varit flera krig och världskrig är för att de teknokratiska internationalisterna försökt skapa olika former av ett FN-system efter krigen men misslyckats till efter andra världskriget då Rockefeller köpte marken där den nuvarande FN-byggnaden står i New York. (kuriosa: I berggrunden på FN-byggnaden i New York finns utrymmen där det går att placera kärnladdningar om byggnaden skulle behövas tas ner på några sekunder i ett nödläge, på samma sätt som man tog ner World Trade Center i New York 11 september 2001)

Den ryska tsaren torpederade flera gånger planerna på införandet av de olika FN-systemen och därmed fröet till en världsregering (One world government) därför skapade de teknokratiska internationalisterna den “ryska revolutionen” 1917 för att störta tsaren. Den ryska revolutionen finansierades i huvudsak från Wall Street och Stockholm av de teknokratiska internationalisterna.

Att Carl Bildt och Margot Wallström klagar över Håkan Juholts uttalande är inte det minsta märkligt eftersom dom båda ingår i den krets människor som försöker sakta men säkert införa en världsregering via FN-systemet, via t.ex. Bilderberggruppen och många andra liknande formella och informella sammanslutningar.

Linda
Linda
Gäst
17 oktober 2017 kl 15:16

@Stella, tror man kan gör mer från utlandet är i landet i vissa lägen, väldigt många lägen faktiskt. kanske bättre att arbeta på distans istället för att gå under med det sjunkande skeppet. Det viktigaste är att man gör något som faktiskt leder till något bra. Men innan vi kan agera måste vi veta hur det ligger till.

leif bengtsson
leif bengtsson
17 oktober 2017 kl 15:23

Letade just i min mailbox efter mailen till Margot W.
Hittade dock inte dom jag avsåg. Blev av med ett par “mappar” på yahoo i våras. Men letar vidare.
Dock hittade jag mail till henne som hon vägrade svara på utan skickade sin vapendragare Nordberg.
Lika roliga dom om nån vill se dom.
I väntan på var jag kan skicka dom kan denna bok vara intressant i ämnet om diktatur och
programmering av massorna.
En handbok för journalister i ämnet migration subventionerad av EU.
https://www.respectwords.org/wp-content/uploads/2017/10/Reporting-on-Migration-and-Minorities..pdf
Bland annat rekommenderas att inte intervjua “högerextremister”. Verkar som om alla politiker och mediafolk läst den. 39 sidor läs o jämför diskursen i media 😉

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
17 oktober 2017 kl 16:38

Stella, jag håller med Linda om att det förmodligen är lättare för Juholt att göra något för Sverige utifrån den nya positionen. Enligt min mening är Juholt en politiker med visioner och mod. Därför fick han schavottera. Hans uttalanden nu visar också att han har bevarat kraft och mod, trots allt han utsatts för. Hoppas han ryter till igen, det behövs!

En rekommendation till er alla: Boken som handlar om hur Håkan Juholt mot alla odds blir partiledare för socialdemokraterna och om intrigerna som leder till hans fall är mycket intressant på många olika sätt – inte minst när det gäller maktstrukturer långt utanför partigränserna och lobbying. Författaren till boken är Juholts informella talskrivare.

Här är en artikel i Wikipedia om denna bok:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Partiledaren_som_klev_in_i_kylan

P.S. Leif, jag skulle också väldigt gärna vija läsa korrespondensen med Margot Wallström, som jag anser vara raka motsatsen till Juholt. Hon är, enligt allt vad jag har kunnat erfara, en smidig medhjälpare i arbetet att införa en totalitär regering, som syftar till att krossa all frihet för alla utom en liten elit. D.S.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
17 oktober 2017 kl 17:04

Leif: din länk fungerar inte för mig. Är det månne min dator som är problemet?

Stella
Stella
Gäst
17 oktober 2017 kl 17:33

Ja vi får väl se om J gör mer än badar i varma källor. Finns det liv finns det hopp.

Stella
Stella
Gäst
17 oktober 2017 kl 17:38

Alla emigranter med nordiskt påbrå borde återvända för att hela och läka vad bolagsstaterna åstadkommit i skada. Man läker bäst med sina familjer. Sedan kan man börja medla internationellt när folk har blivit friska i huvudet, fått kontroll över sina känslor och ser behov inte begär som en måttstock på vilka av naturens gåvor man tar från.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
17 oktober 2017 kl 18:02

Stella: Ha-ha. Jag borde kanske inte börja med att skriva ha-ha, men det du skriver är så sant och samtidigt så självklart. Roligt att läsa en så bra komprimerad sammanfattning.
Dock förstår jag de som lämnar Sverige av skäl som Juholt antyder. Många av dem kanske iofs inte hamnar i en miljö som i många stycken är bättre än Sverige. Men det hindrar inte att vi i detta land ska sträva efter att utvecklas i riktning av att bilda folket, och som politiker och “makthavare”sedan lyssna på folkets krav och önskan. Då har vi sann demokrati!

Carina Agrell
Gäst
17 oktober 2017 kl 18:04

Kanske alla i tråden ska börja med att läsa Roland Huntfords analys av Sverige från tidigt 70-tal? Han bodde i Sverige i tiotalet år och var gift med en svensk kvinna. “The New Totalitarians” blev titeln på hans bok. Jag har lagt den som PDF i ett inlägg: http://www.autentopia.se/blogg/?p=6117

Sverige är ett “tacksamt” land att erövra – militäriskt, socialt och intellektuellt. Vi blir precis så dumma som vi anses måste bli av de vi tror är överheten. Egentligen är vi bara orderföljare och skulle kunna bryta kontrollstatens inflytande över våra liv vilken sekund som helst.

1. Sluta betala era lån
2. Sluta rösta
3. Sluta betala era räkningar

Erik
17 oktober 2017 kl 19:07

@Öystein Rönne: “konflikträdsla”. Precis så. Men vi som inte är konflikträdsla trixas bort i urvalsprocesserna. Kvar blir de fega och lättlurade jasägarna.

Erik
17 oktober 2017 kl 19:08

Har just mejlat *Håkan* och tackat honom, med länk till denna diskussion.

bobe
bobe
Gäst
17 oktober 2017 kl 21:00

Kan någon vänligen lägga upp hela intervju någonstans för att var och en kan bilda sig sin egen uppfattning om vad HJ verkligen sa i intervju tack? Artikel hos svd kan bara läsas i sin helhet om man är prenumerant. Jag tror att de flesta här inte är det, inte jag i alla fal. Hur dum får man vara att man tom. ska betala för att bli hjärntvättad av msm???

@Leif Erlingsson bengtsson;
din länk ovan fungerar inte. “Error 404 Page. Oops, This Page Could Not Be Found!”

leif bengtsson
leif bengtsson
18 oktober 2017 kl 01:05

Hoppas att denna fungerar.
https://www.respectwords.org/en/ethical-code/
längst ner på sidan.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
18 oktober 2017 kl 08:02

Så sant Erik!

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
18 oktober 2017 kl 13:06

@ C Agrell

Ääääääääääää-ntligen EN människa som är av samma åsikt som jag härinne. Jag har upprepade gånger
försökt att få nån som helst respons när det gäller att avstå från att rösta. Jag vill minnas att jag fått
ETT svar tidigare och denne höll inte med.

Nu är jag oxå nyfiken på om du själv följer listan du postade ?

Erik
19 oktober 2017 kl 08:40

@Carina Agrell:

“1. Sluta betala era lån
2. Sluta rösta
3. Sluta betala era räkningar”.

Vet inte om råden ovan är så värst smarta? Bättre att inte alls ta lån eller amortera av dem snabbast möjligt. Detta med att inte betala sina räkningar och lån kan bara fungera om alla göra samma sak på en gång. Vilket kräver en organisation bättre än militärens.

Carina Agrell
Gäst
19 oktober 2017 kl 14:52

@Kenneth Thorberg

Ja, absolut – så långt det är möjligt!

1. Staten har stulit min egendom (näringsfastighet) i samarbete med Swedbank och Nybro kommun, vilken på olagliga grunder försökte kapa egendomen under 18 år. Nedanstående blogginlägg speglar grunderna för min skadeståndsbegäran av staten via Europadomstolen – snart färdig att skickas.

Om Kalmar Tingsrätt och domaren Dan Sjåstad: http://www.autentopia.se/blogg/?p=5815
Del 2: http://www.autentopia.se/blogg/?p=5843
Om KFM:s del i stölden: http://www.autentopia.se/blogg/?p=5872
Resultatet, d v s min “restskuld” kommer jag självklart inte att betala. Lönearbetar endast deltid såpass att inget överskott för KFM att ytterligare stjäla uppstår.

2. Jag ser ingen anledning att rösta på ett bolag som styrs politiskt av Bilderberggruppen. Annie Lööf står ju på tur, men det kommer ju inte att bero på att folket verkligen röstade på henne eller hennes parti.

3. Jag betalar bara elräkningen och bilräkningar + hyra. Studielånen och det som är relaterat till min havererade ekonomi efter Nybro kommuns prassel med Swedbank, har jag självklart ingen lust att lägga min energi på. Staten har redan stulit allt jag äger och har. Även min näringsfrihet och mina ackumulerade underskott på 625 000 kronor.

Om tillräckligt många struntade i lånen skulle samarbetssubjekten bankerna, KFM och tingsrätterna implodera. Det är vad som skulle behövas för att rensa upp och skicka illusionsparadigmet i tangentens riktning – nu när det ändå havererar av sin egen aritmetiska omöjlighet… 🙂

bobe
bobe
Gäst
19 oktober 2017 kl 17:04

Ingen som kan uppfylla min önskan övan om att lägga ut någonstans kopia på intervju med HJ?
Det är svårt att ha någon trovärdig åsikt eller diskussion om man inte kan läsa vad det handlar om?

@Leif Erlingsson bengtsson
Tack. Den andra länken fungerade.

Jag
Jag
Gäst
19 oktober 2017 kl 18:23

Imponerande kommentar av Juholt. Respekt!

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
20 oktober 2017 kl 06:58

Så här kan man beskriva svenska politiker av idag: Kleptokrati av klepto- och -krati (“stöldstyre”) är en stat som regeras av personer som utnyttjar regeringens möjligheter, naturresurser och folket för personlig vinning,[1] ett statsskick där staten leds av “tjuvar”.[2] Det kan också användas mera allmänt för stater som är korrumperade.[3] Jämför statsorganiserad brottslighet och tjuvar i lagen.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kleptokrati

Gunn
Gunn
Gäst
20 oktober 2017 kl 11:55

Undrar vad vår kulturminister anser vara korrekta bilder av vårt land. Korrekta eller sanna behöver ju inte vara samma sak.
Får nog revidera min uppfattning om Juholt.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
20 oktober 2017 kl 12:29

Gunn: Bra sagt, korrekt bild och sann bild är definitivt inte samma sak. Orden “korrekt” och “sann” är ju språkligen väldigt närbesläktade med varandra, men man kan nog om man vill se en nyansskillnad. Så frågan blir: vill svenska politiker och dess omutligt lojala ge en “korrekt” eller “sann” bild av Sverige?

Min uppfattning är att Svenska politiker inte har något intresse av att ge en sann bild. Ofta undrar man om de verkligen har den sanna bilden. Om det skulle vara så – uttryck den då!!

per
per
Gäst
25 oktober 2017 kl 01:17

Stefan Löven stämmer in i kritiken mot Juholt:

https://www.svd.se/lofven-juholt-gick-for-langt

Jan
Jan
Gäst
26 oktober 2017 kl 08:35

En gatsopare i Italien har mer sann och äkta kompetens än en överläkare i Sverige som kanske har en fin titel men man kan tyvärr inte utbilda sig till varken känsla eller intelligens. Likväl tror man det i Sverige och en stor del av problemet ligger här i. Resultatet blir en mylla där byråkrati och teknokrati kan växa som ogräs bevattnat med blod. Sverigebilden kan inte skämmas nog mycket, min reservation är snarast att det pratas alldeles för lite ute i världen om tillståndet här.