Tankesmedjan Atlantic Council i Washington oroas av Nya Dagbladet

10
Ben Nimmo - Foto: GLOBSEC
Ben Nimmo – Foto: Globesec

Den NATO-stödda tankesmedjan Atlantic Council, som finansieras av Wallenberg och George Soros mfl pekar ut Nya Dagbladets rapportering som problematisk. Det skriver Ben Nimmo och Nina Aleksejeva på Digital Forensic Research Lab. Alexander Almqvist-Paajanen på Nya Dagbladet kommenterar.

Almqvist-Paajanen förklarar att det handlar om ett öppet “SOS-brev” som Nya Dagbladet publicerade på kultursidan i mars vilket riktade sig till Donald Trump. Brevet var ett rop på hjälp från Sverige. Brevet fick mycket god spridning säger Nya Dagbladets chefredaktör Markus Andersson till NewsVoice. Med hashtaggen #SwedenSOS uppmärksammades brevet internationellt och reaktionen var inte munter på Atlantic Council.

“…a new hashtag surged in popularity across various social media and blogging platforms. This hashtag, #SwedenSOS, represents a deliberate campaign by far-right activists from Europe and the United States to portray Sweden as a society destroyed by migrants.” – The International Far Right Tags Sweden

Ben Nimmo och Nina Aleksejeva vid Atlantic Councils Digital Forensic Research Lab, skrev artikeln som anklagade Nya Dagbladet. Tidningen fick utstå en del invektiv och det var särskilt känsligt att George Soros nämndes i SOS-brevet.

Artikeln skrevs av tankesmedjan för en tid sedan, men Nya Dagbladet har inte haft tid att besvara den förrän nu.

Markus Andersson säger till NewsVoice att det är anmärkningsvärt att en amerikansk och  extremt välfinansierad tankesmedja i Washington D.C. uppmärksammar en liten svensk nättidning som finansieras av läsarna. 

Läs mer Alexander Almqvist-Paajanens artikel

Text: NewsVoice

FAKTA. Atlantic Council grundades 1961 och är en av NATO:s inofficiella tankesmedjor  . Syftet med tankesmedjan var ursprungligen att sprida västvänlig propaganda med start under 1900-talets kalla krig mellan Väst och Sovjet. Atlantic Councils huvudkontor finns i Washington D.C.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
11 november 2017 kl 10:22

det räcker med att se ordet “council” så blinkar hela panelen rött!

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
10 november 2017 kl 00:46

Intressant lista ovan – tack Conny Lundberg!

Ben Nimmo behöver bekymra sig över masspsykosen som drabbat hans eget land i stället –

http://www.youtube.com/watch?v=HloBySIP2FE

Conny LundbergD
9 november 2017 kl 23:47

Dessa personer från Atlantic Council arbetar aktivt med att förgöra nationalstater, bl a Sverige via iscensatta krig, invandring och terrordåd för att införa en Global Världsordning. Detta sker bl a genom införandet av klimatagenda 21 och 2030 och skapandet av mega cities. Vår egen regering och politiker inom EU är till stor del invoverade i detta, så lita inte på valfläsket från regeringspartierna förutom SD. Advisory Board: Mr. Anil Ambani, Chairman, Reliance Group Mr. Philippe Amon, Chairman and CEO, SICPA Holding SA Mr. Tewodros Ashenafi, Founder, Chairman, and CEO, Southwest Holdings P.M. Shaukat Aziz, Former Prime Minister of Pakistan H.E. José María Aznar, Former Prime Minister of Spain P.M. Carl Bildt, Former Prime Minister and Minister for Foreign Affairs of Sweden Dr. Fatih Birol, Executive Director, International Energy Agency Mr. J. Neal Blue, Chairman and CEO, General Atomics Mr. Håkan Buskhe, President and CEO, SAAB AB Mr. Victor L.L. Chu, Chairman and CEO, First Eastern Investment Group General James Clapper, Former US Director of National Intelligence Mr. Claudio Descalzi, CEO, Eni Mr. Markus Dohle, CEO, Penguin Random House Mr. Richard Edelman, President and CEO, Edelman Dr. Thomas Enders, CEO, Airbus Mr. Thomas A. Fanning, Chairman, President, and CEO, Southern Company Ms. Orit Gadiesh, Chairman, Bain & Company Inc. Mr. Mario Greco, CEO, Zurich Insurance Group Ltd. Mr. Evan G. Greenberg, Chairman and CEO, Chubb Limited/Chubb Group Mr. Mehmet N. Günal, Founder, Chairman of the Board, and President, MNG Holding A.S. Secretary Charles T. Hagel, Former US Secretary of Defense Mr. Bahaa R. Hariri Ms. Marillyn A. Hewson, Chairman, President, and CEO, Lockheed Martin Corporation Mr. Majid H. Jafar, CEO, Crescent Petroleum Mr. Muhtar Kent, Chairman and CEO, The Coca-Cola Company President Aleksander Kwaśniewski, Former President of Poland H.E. Jean-David Levitte, Senior Diplomatic Adviser and Sherpa to Former French President Nicolas Sarkozy Dr. Ernest Moniz, Former US Secretary of Energy Mr. Alexey A. Mordashov, Chairman and CEO, Severstal Mr. Robert E. Moritz, Chairman and Senior Partner, PricewaterhouseCoopers International Limited Mr. Rupert Murdoch, Executive Chairman, 21st Century Fox Mr. Steve C. Nicandros, Chairman of the Board and CEO, Frontera Resources Corporation Mr. Victor Pinchuk, Founder, East One Ltd. Mr. Paul Polman, CEO, Unilever The Rt. Hon. Lord Robertson of Port Ellen, Former Secretary General of NATO P.M. Kevin M. Rudd, Former Prime Minister of Australia Mr. Stephen A. Schwarzman, Chairman, CEO, and Co-Founder, The Blackstone Group Mr. James C. Smith, President and… Read more »

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
9 november 2017 kl 23:42

Calle Bildt är Rockefeller agent. Det blev han efter han hade förlorat valen. Man behöver bara se hans kommentarer till världshändelser då får man klarhet.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
9 november 2017 kl 20:05

@ A-S

Som att det skulle göra någon skillnad vilken falang som råkar sitta i regeringsställning. Och just denna arroganta stropp är värd en extra skopa skit.

A-S
A-S
Gäst
9 november 2017 kl 19:28

Conny Lundberg

Varför skälla på bildt dock? Det är ju sosseregeringen som öser skattepengar till dessa galningar.

Conny LundbergD
9 november 2017 kl 17:39

Denna artikel förklarar en hel del; dels att regeringen står bakom George Soros och dels att krigsindustrins profit är viktigare än allt annat. Du är med och betalar med dina skattepengar för detta bedrövliga elände!!! Calle Bildt, Kissinger och ett antal andra stolpskott är involverade i denna smyganslutning till NATO bakom väljarnas rygg.

Erik
9 november 2017 kl 14:45

Som alla företagare vet, så är “mun mot mun” metoden den bästa reklamen. Dels är den gratis samt dels har den 100 % trovärdighet. Nya Dagbladets verkar på den lilla nischade delen av mediemarknaden som jag kallar för “ifrågasättande av etablissemanget”. Nya Dagbladet kan alltså inte få bättre reklam.

A-S
A-S
Gäst
9 november 2017 kl 14:37

Här ser vi åsiktsregistreringen, hur den fungerar, det är rena diktaturfasoner av atlantic council och liknande galningar som hatar yttrandefriheten.

Conny Freij Larson
Conny Freij Larson
Gäst
9 november 2017 kl 10:56

Bekräftar åtminstone 2 saker. Dels att de bevakar ALLT, dels att de är smått skärrade.