Butiksbiträde i Vällingby låste in två tjuvar – Polisen grep dem

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 november 2017
- NewsVoice redaktion
Minilivs i Vällingby
En av tjuvarna (tv) som greps av polisen - Butikspersonalen diskuterar med polisen (th)

Ett handlingskraftigt butiksbiträde låste dörren till den lilla närbutiken Thiago Livs på Rabattvägen i Vällingby efter hon sett två omyndiga killar stoppa in cigarettpaket till ett värde av ca 1600 kr innanför kläderna. Det började med stöld, men slutade med att de misshandlade biträdet. 

De instängda tjuvarna fick panik och försökte sparka sig ut genom ett butiksfönster medan ytterligare en medhjälpare försökte sparka in dörren utifrån. En av tjuvarna hotade butiksbiträdet och rev hennes arm. De unga tjuvarna som var runt 16-17 år gamla försökte köpa sig frihet genom att be om ursäkt, men butiksägarna gick inte med på det.

Polisen om händelsen:

Två personer stulit i en butik i Vinsta
“Två personer har tidigare under dagen varit inne i butiken och stulit varor och sedan avvikit.
Nu har personerna kommit tillbaka och bråkat och slagit till en anställd. Butiksägaren har ringt polis och håller nu för dörren så att personerna inte kan lämna innan patrullen är på plats.”

Under debatten med de två tjuvarna fick polisen tid att nå brottsplatsen och kunde därför gripa de två instängda tjuvarna. Två polisbilar och en piketbuss var som mest på plats. De extra tillkallade poliserna konstaterade att läget var under kontroll.

Thiago Livs - Bild: Google Maps
Thiago Livs – Bild: Google Maps

Tjuvarna var kända energidryckskunder

De två gripna tjuvarna visade sig vara återkommande kunder i butiken, Thiago Livs. De brukade handla energidryck och därefter sitta utanför butiken tillsammans i en grupp på 4-5 ungdomar.

En förbipasserande uttryckte att de inte var särskilt smart att stjäla från en butik där de redan var kända.

“De kanske lär sig nu och inte begår värre brott i framtiden tack vare detta”, resonerade mannen.

Polisen utförde förhör av butikspersonalen och de två gripna personerna. Hela stölden filmades av en bevakningskamera i taket. De greps på brottsplatsen. Det finns ett kronvittne, biträdet som hotades och misshandlades. Bevisföringen är därmed stark. En polis uppgav att brottsrubriceringen blir misstänkt stöld och misshandel.

Incidenten skedde på lördagskvällen den 4 november.

Text  och foto: NewsVoice reporter

Minilivs i Vällingby

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq