EU-länder får bomba i Sverige redan 2017

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 6 november 2017
- NewsVoice redaktion
Hercules 130 - Foto: Franska flygvapnet, Unité Alpha

NOTERAT. EU-länder får “testa” robotsystem och stridsplan på en bas i Norrbotten i ett “fördjupade försvarssamarbete”. I realiteten får vapenindustrins bomber släppas på svensk mark i samarbete med de länder som köpt dem, menar kritiker.

Sveriges Radio skriver i artikeln: “EU-länder får testa robotsystem och stridsplan utanför Jokkmokk” att Sverige “erbjuder” andra EU-länder att använda övnings- och provbasen Vidsel utanför Jokkmokk i Norrbotten för att testa diverse nya robotsystem och stridsplan. Det beskrivs som ett “bidrag” till EU och bombningarna kan i princip starta redan om en vecka, den 13 november 2017.

“Vi kan ju erbjuda prov, test och försök av militär materiel: missiler, flygplan, drönare. Ja, allt som flyger”

“Vår fördel är att vi har Europas största provområde över land”, sa Mats Hakkarainen, platschef för Vidsel till SR.

NewsVoice har tidigare skrivit om att Europas största militära drönare Dassault Neuron skulle testas i Norrbotten 2015. Nu blir det mer av den sortens aktiviteter.

Testområdet i Vidsel utanför Jokkmokk används redan för att testa robotar, stridsflygplan och drönare, och flera EU-länder är redan kunder, skriver SR.

Förhandlingar pågår om villkoren för att “få vara med”, skriver SR. De deltagande länderna: “måste vara beredda att satsa mera pengar på försvaret och att bidra med militär förmåga till EU:s mest krävande militära insatser”.

Text: NewsVoice

Dassault Aviation UCAV Neuron - Source: Aviación General
Dassault Aviation UCAV Neuron – Källa: Aviación General

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: provbomba
 • Det här försäljningsjippot ingår väl i kryptomedlemskapet i Nato som svenska politiker kallar värdlandsavtal. Grejorna måste ju testas innan man kränger dem, och eventuella vinster försvinner i mutor i denna internationella byteshandel.

 • Vedervärdiga tankar, eller snarare planer – för landet som skulle stå för framtid i frihet och demokrati – på riktigt! Men i själva verket involverad i framtidens vapenteknologier … Använda för att bomba sönder länder runtom i världen … Utdelare av Nobelpris etc etc
  En dubbelmoral utan like …. precis som i så många andra ärenden – ett hyckleriets rike …. liksom inom så många andra ämnen …
  USCH – det får räcka med detta för tillfället … Fler kommer säkert framföra ännu mer om hyckleriet hos ledande personer …
  I dagarna avslöjades ju hur ledande personer i svensk ELIT numera gömmer undan förmögenheter i s k SKATTEPARADIS !!! …
  Vilka rubriker kommer vi inte få läsa den närmaste tiden …

 • Låter som samma ignorans som europäer hade, när dom erövrade Nord och Sydamerika och Australien, då de menade landen var ju tomma. Hoppas bara att man har begränsat dessa testområde, så att inte rennäringen drabbas. Alla bomber som inte explodera ger senare en stor fara för alla som passerar.Undrar vad man har lovat regeringen i gengäld kanske det kommer också ut så småningom som allt annat som just uppdagas.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *