Fredsaktivisten Agneta Norberg angavs av “NATO-journalist”

10
Agneta Norberg | Fotograf okänd
Agneta Norberg | Fotograf okänd

Fredsaktivisten Agneta Norberg som NewsVoice skrivit om tidigare angavs av en journalist inför produktionen av teaterföreställningen Olydnad som ikväll visas på Södra teatern i Stockholm. Norberg pekades ut som Putinist av journalisten. 

Videokollaget Olydnad bygger på insamlade autentiska berättelser från människor som visat prov på civil olydnad och vad som motiverar dessa personer. Det handlar om rättvisa, uppoffringar, drivkrafter, moral och demokrati.

Fredsaktivisten Agneta Norberg var en av de som intervjuades och är med i videokollaget. Norberg och ett antal andra kvinnor klippte upp stängslet vid Kallax flygfält i Luleå, den 2 juni 2015, och kröp in. Detta skedde i protest mot att NATO genomförde flygstridsövningen Arctic Challenge Excercise över svenskt territorium.

Agneta Norberg förklarar hur det gick till.

“Riksteaterns regissör  kontaktade mig tidigt och besökte mig i mitt hem och gjorde flera intervjuer för att få  underlag till föreställningen. En fotograf kom dessutom hem till mig och tog massor med bilder av mitt ansikte. Fotona  skulle bli underlag  för en affisch. Jag skulle alltså bli en huvudperson i föreställningen om Olydnad. Jag blev slutligen inbjuden till premiären på denna föreställning på Storumans Folkets hus, den 25 oktober 2017.”


Då kom chocken. Norberg framställdes som en svamlande, osammanhängande pratig tant som mest hade kaffekokning och barnbarn som viktiga sysslor, förklarar hon.


 

“Jag orkade inte se utan tittade i mitt knä resten av föreställningen.” 

Riksteatern - Pressfoto
Riksteatern – Pressfoto

På en gemensam middag efteråt där alla inblandade och även Norberg var inbjudna passade hon på att ge en förklaring till vad hennes del i teatern egentligen handlade om.

“Jag berättade alltså om protesten mot Arctic Challenge Exercise. En kvinna kom efteråt fram och tackade för att hon först då förstått vad jag protesterat emot.”

Agneta Norberg förklarar att anledningen var att hon framställdes negativt berodde på att en känd journalist hade angivit henne genom att kontakta Riksteaterns ledning och inför denna bland annat hade sagt:

“Hon är “putinist”.

Norberg protesterade och Riksteaterns chef valde då att ändra alla affischer så att hennes ansikte ersattes med något neutralt.

“Jag är alltså djup oroad över det kulturella klimatet och rättningen i ledet i vårt land, inför Sveriges smygande anslutning till krigs alliansen NATO.”

När NewsVoice frågar vilken journalist som är mest känd för att jaga henne blir svaret:

“Den enda journalist som jag sedan länge vet förföljer allt jag gör är Patrik Oksanen, men jag har inga bevis för att det var han som angav mig.” 

NewsVoice har sökt Riksteaterns VD Magnus Aspegren för att reda ut saken, utan resultat.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelBabylon av Mike Blixt – Hyperindividualism – Kapitel 3
Nästa artikelChrister Nilsson: Vad fan får vi skattebetalare för pengarna?
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.
Prenumerera
Notify of
guest
10 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
stanb
stanb
13 november 2017 kl 19:21

Önskar den Svenska regeringen att även vi Svenskar härnäst blir USAs nästa proxykrigare, efter ISIS fall, mot Ryssland nu? Vad kommer vi då slåss för? Slåss för GMO och Glyfosat även för de stackars Ryssarna? De som nu är världens ledande exportör av vete, t.o.m. GMO-fritt!

Conny Lundberg
Gäst
13 november 2017 kl 19:31

All heder åt Agneta Norberg!!!
Att de bakom förtalet inte träder fram berättar mycket om deras “heder”!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
13 november 2017 kl 20:13

Hon är inte angiven, men anklagad och kanske ärekränkt, vilket kan vara ett lagbrott, och det är en stor skillnad.

Det har egentligen ingen betydelse vilken CIA-agent i svensk borgerlig svensk förklädnad som yttrar sig och arbetar för främmande makt. Det är också olagligt. Sambandet är för mig uppenbart.

Centerpartiet är ett borgerligt parti helt tydligt i klorna på Bilderberggruppen via sin platddermaja till partiledare. Bilderberggruppen är den odemokratiska hemlighetsfulla organisationen som arbetar mot Europas och Sveriges bästa intresse i maskopi med amerikanska bankirer och andra monopolkapitalister.

Patrik Oksanen arbetar för en centerpartistisk fulmedia, nämligen Hudiksvalls Tidning. Det räcker som evidens för att jag ska anse personen vara fullständigt irrelevant som sanningsvittne. Användandet av kontrollordet “putinism” är endast pricken över i.

Ann Mari Hjorth
Ann Mari Hjorth
Gäst
13 november 2017 kl 20:33

Jag trodde vi hade åsiktsfrihet i Sverige.

per
per
Gäst
13 november 2017 kl 20:55

Ann Mari Hjorth 13 Nov, 2017 at 20:33

På ytan “Ja”, i realiteten “Nej”.

Mayne Sundewall Hopkins
13 november 2017 kl 23:30

Man kan inte annat än att känna stor olust inför det som hänt så många ‘olydiga’ svenskar ‘ och nu även Agneta Norberg. Det ‘stasi-samhälle’ som utvecklats i Sverige under senare år är riktigt otäckt och det måste, utan tvekan, stoppas!

Erik
14 november 2017 kl 07:07

putinist! Låter lite trevligt tycker jag 🙂

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
14 november 2017 kl 09:46

Var bombträningen i Norrland en första rond i vad som skall komma senare, när Trump och kompani kanske ger sig på Ryssland, som därefter behöver försvara sig även mot Natolandet Sverige?

Eller vad är det som nu pågår uppe i vår s k regering? Har kanske svenska folket i val röstat för att vi skulle gå med i NATO, eller var det för möjligheten att få leverera vapen till NATO, som det hela skedde?

Klart att man undrar över vad som pågår uppe i regeringskansliet !