Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Leif Östling har rätt att fråga – “Vad fan får jag för pengarna?”

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 november 2017
- Torbjörn Sassersson
Leif Östling - Foto: Ernst Henry Photography

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfieDEBATT. SVT Uppdrag Granskning som ligger bakom detta vinklade “scoop” spelar på fördomen att den som betalar mindre skatt i utlandet istället för till den svenska Skattemyndigheten är en svikare och bör skämmas. SVT är part i målet som husbondens röst som vill få lydiga svenskar att aldrig ifrågasätta “kungens rätt” till dina pengar. Inte mycket har hänt sedan Gustaf Wasa.

Text: Torbjörn Sassersson | Videokälla: SVT Uppdrag Granskning och foto (ikon): Ernst Henry Photography

Jenny Sonesson på GP drar ungefär samma slutsats med orden:

“Uppdrag Gransknings gräv om enskilda svenskars inblandning i Paradisläckan är mer om politik än journalistik. Det moralistiska budskapet är att man inte borde få behålla pengarna där de har intjänats.”

Sonesson konstaterar att det finns många exempel på att företag satt i system att skatta utomlands. Ett exempel är Facebook som har verksamhet i hela Europa, men som nästan uteslutande skattar i skatteparadiset Irland.

“Detta hade UG kunnat kasta ljus på. Det handlar nämligen om ofantliga summor pengar som inte beskattas där de är intjänade. Men det är något helt annat än att privatpersoner har tjänat pengar utomlands och lagligt valt att lämna pengarna där.” – Jenny Sonesson 

Leif Östling vet att svensk välfärd dalar snabbt

När Leif Östling frågar: Vad fan får jag för pengarna? slår han i själva verket huvudet på spiken i den svenska kistan som rymmer en hög av lik, människor som dör i svensk sjukvård eller äldreomsorg.

Detta betalar inte Staten för utan det är du som skattebetalare som gör det.

Många vaknar nu upp till hur illa det är i svensk vård och det handlar inte om “resurser” utan om usel vård och omsorg. Det handlar även om svensk rättsosäkerhet, statlig korruption och om den heliga kossan kallad “Sverigebilden” som fick utlandssvensken Stefan Juholt att inte vilja återvända till Sverige.

Det handlar vidare om att särskilda invandrargrupper får förmåner som inte andra invandrargrupper får. Då handlar det inte om empati utan om en politiskt korrekt och globalistiskt anpassad migrationspolitik.

Apropå på det, var någonstans skattar vapenfamiljen Wallenberg sina intäkter för efter sin vapenförsäljning till krig som skapar dessa flyktingströmmar? Vi kan vara säkra på att Uppdrag Granskning aldrig skulle granska dem. Ingen svensk MSM-journalist eller policyskribent vågar det på grund av rädsla och obekvämlighet.

Sämst vård av alla i-länder?

Har i själva verket Sverige sämst sjukvård och äldreomsorg av alla i-länder i hela värden? Idag tror jag det. Det var en anledning till att jag i förra veckan besökte Portugal för att med en utlandssvensk diskutera en kommande bok om hur det svenska myndighetssystemet – efter att vården avlivat ännu en äldre person – lika hänsynslöst mal ned varje enskild individ som ställer den typ av fråga som Leif Östling ställer:

  • Vad fan får vi för vård för våra skattepengar?
  • Varför dör svenskar på löpande band i vård och äldreomsorg?
  • Varför mal myndigheterna ned den som försöker korrigera systemet?

Kort sagt ur ett privatekonomiskt perspektiv: Vad fan får jag för pengarna?

Svensk välfärd mals ned till damm och det sker snabbt

  • Detta sker med beslutsoförmögna politiker som vänder kappan efter den vind som för dagen gäller eftersom de ser till sina egna karriärsintressen i första hand.
  • Det sker med värdelösa journalister som inte klarar av att ställa kritiska frågor i rädslan för att deras artiklar ska stämplas med epitetet “fake news”.
  • Det sker genom att svenska slitande medborgare sedan medeltiden lärt sig att tiga, anpassa sig och bita ihop inför Kungen och numera Staten.

Uppdrag Granskning vill väldigt tydligt med sitt “gräv” visa att den som inte håller med om att det är skatteflykt att flytta pengar till ett annat land (eller behålla dem utomlands om de intjänats där) ska känna skam, trots att den som flyttade eller behöll pengarna inte gjort något olagligt. Vad jag förstår har Leif Östling inte gjort något olagligt, men enligt ett samlat vänstermedia har han ändå gjort något förbjudet, han har lagligt räddat pengar undan det system i Sverige som dagligen mal ned tigande svenskar till färs.

Leif Östling borde därför aldrig ha pudlat med orden: “Det var slarvigt uttryckt. Sverige har en generellt fungerande välfärd”. Istället borde han stå på sig och fördjupat frågan: vad fan får skattebetalarna för pengarna i Sverige? Stöd gärna NewsVoice i det arbetet. Vi driver ofta den typen av fråga. 

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq