Uber köper flotta av självkörande bilar som kan hackas och kidnappas

publicerad 24 november 2017
- av NewsVoice
Uber köper Volvo XC90 SUV - Foto: Uber

San Francisco-företaget Uber köper in 24,000 Volvos för att utveckla en flotta av självkörande bilar. Framtiden ser ljus ut för företag som vill satsa på elbilar och självkörande bilar förutsatt att de autonoma bilarna inte kidnappas genom hackning. 

Text i mediasamarbete med Dieseltrim Bilverkstad Bromma – Denna artikel innehåller inga reklamlänkar | Uber köper Volvo XC90 SUV – Foto: Uber

San Francisco-företaget Uber som startade 2009 köper in 24,000 Volvo XC90 SUV (el/bensin) för att utveckla en flotta av självkörande bilar. Bilarna ska levereras 2019-2021, skriver Bloomberg. Uber ska utrusta bilarna med sensorer och mjukvaror för att ge bilarna självkörande egenskaper. Volvo har redan testats för ändamålet.

Inköpet visar vart Uber vill ta vägen med sin affärside. Inbyggda mjukvaror, sensorer och kameror i bilarna kommer att ersätta behovet av anställda förarna.

Uber som är ett av företagen som ska ta täten i denna utveckling avslöjades nyligen ha betalt hackare för att radera stulna data från 57 miljoner kunder och förare, skriver Bloomberg. Hackerattacken skedde i oktober 2016 och den hölls hemlig…

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Uber
 • Införande av självkörande bilar är en av anledningarna till de många skapade “terror” dåden där bilar och lastbilar är inblandade. Även det så kallade “terrordådet” i Stockholm på Drottninggatan var orkestrerat av den anledningen och fler anledningar: Öka på införandet av Agenda 2030, bygga en “säker stad” med säkerhetshinder överallt och göra det svårare för bilister att ta sig fram och på det sättet göra det så krångligt och dyrt att folk ska avstå bilar de själv har kontroll över.

  Självkörande bilar låter fint, problemet är att någon annan har kontroll över var dom tillåts åka. Vilket möjliggör att människor inte kommer att tillåtas vistas inom vissa områden längre fram när Agenda 2030 implementeras. Det kommer att bli korridorer där människor får vistats när de transporterar sig mellan olika städer när naturreservat har skapats på övrig mark av FN och lagts i deras naturfond.

  Ytterligare anledningar är att ge polismyndigheten tillgång till samma data som FRA har, öka övervakningen på gator och torg med fler kameror, mikrofoner, ansiktsigenkänningsutrustning, samköra olika register, låta polisen ta hjälp av försvaret. Lag (2006:343) om Försvarsmaktens stöd till polisen vid terrorismbekämpning.

  I slutändan handlar det om att begränsa folkets rättigheter inför det kontrollsamhälle som håller på att skapas med hjälp av påhittade/skapade/köpta “terrorister”.

  Blir intressant att se hur länge det kommer att ta innan RFID-chipp blir obligatoriskt för alla svenskar för att medborgarna ska kunna skyddas mot de “terrorister” makten själva skapar och använder som förevändning för mer övervakning.

 • Smartphone, smart-TV, smart…

  Smart for them, not for you (fritt efter Ole Dammegård)

  Lady Diana – blev hon alltför obekväm för det Brittiska hovet?

  Det finns teorier om att bilen hon satt i när hon dog hade kapats och fjärrstyrdes.

  För övrigt: Om du har en smart-TV, sätt ett plåster eller något liknande över kameran på TV:n om du inte vill vill filmad av dessa globalist-tjänare som gärna samlar information om oss.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *