Uber köper flotta av självkörande bilar som kan hackas och kidnappas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 november 2017
- NewsVoice redaktion
Uber köper Volvo XC90 SUV - Foto: Uber

San Francisco-företaget Uber köper in 24,000 Volvos för att utveckla en flotta av självkörande bilar. Framtiden ser ljus ut för företag som vill satsa på elbilar och självkörande bilar förutsatt att de autonoma bilarna inte kidnappas genom hackning. 

Text i mediasamarbete med Dieseltrim Bilverkstad Bromma – Denna artikel innehåller inga reklamlänkar | Uber köper Volvo XC90 SUV – Foto: Uber

San Francisco-företaget Uber som startade 2009 köper in 24,000 Volvo XC90 SUV (el/bensin) för att utveckla en flotta av självkörande bilar. Bilarna ska levereras 2019-2021, skriver Bloomberg. Uber ska utrusta bilarna med sensorer och mjukvaror för att ge bilarna självkörande egenskaper. Volvo har redan testats för ändamålet.

Inköpet visar vart Uber vill ta vägen med sin affärside. Inbyggda mjukvaror, sensorer och kameror i bilarna kommer att ersätta behovet av anställda förarna.

Uber som är ett av företagen som ska ta täten i denna utveckling avslöjades nyligen ha betalt hackare för att radera stulna data från 57 miljoner kunder och förare, skriver Bloomberg. Hackerattacken skedde i oktober 2016 och den hölls hemlig…

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Uber