ABC-journalist stängs av – Gick ut med fake news om Trumps Rysslandskontakter

publicerad 3 december 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Brian Ross stängs av från ABC News efter att ha spritt fake news om Trump - Foto: NBC News
Brian Ross stängs av från ABC News efter att ha spritt fake news om Trump - Foto: NBC News
Brian Ross stängs av från ABC News efter att ha spritt fake news om Trump – Foto: NBC News

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfieNOTERAT. Brian Ross en reporter på ABC News stängs av efter att denne producerat fake news om att Trump uppmanat Michael Flynn att ta kontakt med Ryssland under valet 2016. Michael Flynn som är Trumps tidigare säkerhetsrådgivare, erkände i domstol att han ljugit för FBI. I själva verket hade Trump uppmanat Flynn efter valutgången.

Domstolsbeslut visar att enligt förhör ska Donald Trump ha instruerat Flynn att kontakta utländska företrädare, inklusive Ryssland, men att det skett EFTER att han blivit president. Det som spridits och upprepats inom MSM i bla USA och Sverige var istället att Trump försökt störa presidentvalskampanjen genom att ha olagliga kontakter med Ryssland INNAN han valdes till president.

ABC News har nu tagit tillbaka de falska uppgifter som spridits, med hänvisning till att källan förtydligat sig. ABC News uttrycker därför ”djup ånger” över de felaktiga uppgifterna om att Trump ska ha uppmanat Flynn att kontakta Ryssland på ett olagligt sätt innan han blev president.

”Vi är djupt ångerfulla och ber om ursäkt för det allvarliga felet vi gjorde i går” – ABC News

Nu heter det plötsligt inte “fake news” utan “incorrect reporting”

ABC skriver att uppgifterna inte gått igenom den vanliga kontrollprocessen och att reportern, Brian Ross därför stängts av. Trump uttryckte därefter sin glädje över att ABC gått ut med sanningen.

”Grattis @ABC för att ni stängde av Brian Ross för hans förfärligt felaktiga och oärliga rapportering om Ryssland, Ryssland, Ryssland Häxjakt. Mediebolag och tidningar borde göra detsamma med sina falska nyheter!”, twittrade Trump.

Det som är mycket komprometterande i sammanhanget är att en rapport om Donald Trumps påstådda Rysslandskontakter, som cirkulerade i Washington efter Trumps valseger, delvis finansierades av Hillary Clintons presidentvalskampanj och av ledningen för Demokratiska partiet, skriver Sydsvenskan (TT).

Frågan återstår hur svenska medier, som arbetat kraftfullt med att skada Trumps rykte, ska neutralisera månader av skriverier om Trumps påstådda samröre med Ryssland.

Notera även att inte ett enda MSM-medie erkänner att ABC News spred fake news. Nu heter det istället “erroneous report“, “serious error”, “inaccurate” eller  i Sverige “felaktigt reportat”. Swisha Sassersson valfri summa

Inte heller tar ABC News redaktion något ansvar trots att de uppenbart uppmanat sina reportrar att driva förutfattade och vinklade linjer med syftet att skada Trump.

Avslöjandet leder dock inte till att Trump slipper vidare anklagelser. Tvärtom. Nu anklagas Trump för att han visste att Flynn ljugit och därför riskerar riksrätt, rapporterar Aftonbladet

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källor

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *