Elon Musk ska skicka en Tesla Roadster till Mars

publicerad 2 december 2017
- av NewsVoice
Tesla Roadster 2020 - Pressfoto

Det låter som fake news, men Elon Musk som är SpaceX grundare bekräftar projektet på Twitter. Musk skriver för 3 timmar sedan att hans elbil ska skickas till en omloppsbana runt Mars och att David Bowies låt Space oddity ska spelas i bilen när den skickas upp. Han uppger också att risken finns att försöket misslyckas med Falcon Heavy, den superstora uppskjutningsraketen.

Falcon Heavy ska starta från Launch Pad 39A vid Kennedy Space Center i Florida någon gång i januari 2019. Falcon Heavy är något som världen inte sett starta tidigare. Den har 27 raketmotorer och alla tre bärraketerna ska, som videon ovan visar, återvända till jorden och landa upprätt ungefär som raketen i barnboken “Tintin – Månen tur och retur”.

Musks tweet sparat

Elon Musk har tidigare skickat upp udda “payloads”. SpaxeX rymdskepp Dragon hade med sig en fransk stor Gruyére-ost under en flygning 2010, uppger ARS Technica.

Tesla Roadster 2020 - Pressfoto
Tesla Roadster 2020 – Pressfoto

“Destination is Mars orbit,” Musk wrote. “Will be in deep space for a billion years or so if it doesn’t blow up on ascent.”Space.com

Trots att nyheten är ny spekuleras det redan i olika teknikmedier att det handlar om ett PR-stunt, att raketen kan explodera vid start och att Musk vill skicka ett “PR-budskap” till NASA att hans bolag SpaceX menar allvar och har kapacitet att nå Mars före NASA och alla andra stater. Andra menar att han försöker göra reklam för hans elbilsbolag.

Så här långt har inget privat bolag på jorden kommit längre ut i rymden än jordens närmaste omloppsbanor, uppger ARS Technica, som i så fall inte tar hänsyn till det påstådda amerikanska militära – och naturligtvis hemliga – rymdprogrammet, vilket enligt vissa källor sedan länge haft teknik för att nå både Månen och Mars. Andra menar att just det bara är fake news.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Lästips: Space.com (December 7, 2017): Boeing CEO Says Boeing Will Beat SpaceX to Mars

  “The race to Mars is on, it seems, and Boeing’s CEO believes the megarocket his company his helping to build for NASA will deliver astronauts to the Red Planet before billionaire Elon Musk’s SpaceX.”

  According to Fortune, Boeing CEO Dennis Muilenburg was speaking on CNBC today when host Jim Cramer asked whether Boeing or SpaceX would “get a man on Mars first.”

  https://www.space.com/39014-will-boeing-beat-spacex-to-mars.html
  http://fortune.com/2017/12/07/boeing-dennis-muilenburg-elon-musk-mars/

 • Eller så kan man kalla det för att skräpa ner.
  Men okej då, eftersom det ser ut som detta är genomförbart undrar jag bara, hur bär man sig åt för att byta vindrutetorkarna där uppe samt var får man tag på nya?

 • Det är som underhållning med fokus på fantasy jag läser om Elon M´s (?) senaste utspel. Ja, om det nu är han eller möjligen Oloff som ligger bakom.
  När får vi se Musk´s stjärna dala på mediahimlen ? Och i så fall – varför ?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *