Janouch: Så hetsar #jagärhär mot journalister och författare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 december 2017
- NewsVoice redaktion
Mina Dennert (pressfoto-) och Katerina- Janouch (foto: Thron Ullberg, Wikimedia)
Mina Dennert (pressfoto-) och Katerina- Janouch (foto: Thron Ullberg, Wikimedia)
Mina Dennert (pressfoto) och Katerina- Janouch (foto: Thron Ullberg, Wikimedia)

DEBATT. Det har varit ett stormigt år för min del, inte minst eftersom jag bland annat ensam tvingats försvara mig mot den 75,000 man starka organiserade nätarmén #jagärhär, under handfast ledning av dess grundare Mina Dennert, som verkar ha gjort striden till något slags personlig vendetta mot mig, med ambitionen att få bort mig ur den offentliga debatten.

Gästskribent: Katerina Janouch | Denna text är ett utdrag från en längre redogörelse på Katerinamagasin.se | Janouch har tidigare skrivit om nätkonflikten med Mina Dennert

Bitvis har angreppen mot mig haft en skrämmande karaktär, utförda av ett nätverk som säger sig arbeta mot just hat, hot och mobbing, men som inte drar sig för att hetsa mot en enskild journalist och författare.

Detta har kulminerat i att jag utsatts för sabotage och vandalisering. Det som är oroväckande är att nätverket #jagärhär nu tar klivet mot att även bekämpa det som grundaren godtyckligt kallar för ”propaganda” – ett nytt steg mot beskuren yttrandefrihet för landets medborgare.Men låt oss ta det från början. Natten till den 18 december genomfördes ett attentat mot min bil, riktat mot mig. Ett attentat med avsikt att bägge framdäcken skulle explodera när jag satte mig för att köra. Det skedde utanför min före detta mans bostad, där bilen stod parkerad. Det var dock inte jag som satte mig i bilen den dagen, den var min äldsta son.

Han märkte att något var fel och åkte till en bilfirma där sabotaget konstaterades. Det är andra gången på kort tid min bil vandaliserats. Jag kan tyvärr inte se det som något annat än en konsekvens av att jag hävdar min yttrandefrihet som journalist i Sverige. Att markera genom att förstöra en bil är ett riktat hot som syftar till att tysta en obekväm röst och ingår i det mönster av trakasserier som kritiska röster utsätts för i ett land där yttrandefriheten inte är någon självklarhet och där man har som tradition att mobba politiska meningsmotståndare.

Dagen efter dådet skrev min exman Robert Bohman ett inlägg på sin Facebook. Det ska sägas att han står helt utanför den politiska debatten vilket han tydligt klargör i sin text. Robert är alkohol- och drogterapeut, han driver behandlingshemmet The Drawing Room och arbetar även som konceptdesigner. Han riktade inte texten mot någon person eller organisation. Han tog inte parti på något vis, men visade på hur mobbing, hat och hot kommer från alla håll. Även från dem som säger sig ha för avsikt att motverka detta.

Roberts text delades över tusen gånger, med hundratals fina stöttande kommentarer. Inget hot, inget hat, bara stöd och värme. Allt var frid och tills nätverket #jagärhär och dess grundare Mina Dennert plötsligt gav sig in i kommentarerna. Snabbt blev tonen hätsk, Mina själv och flera anhängare från #jagärhär krävde att Robert skulle skriva om sin text och be om ursäkt för det han skrivit. Robert svarade sakligt att han gärna skulle ta det med Mina privat, men inte öppet på hans sida, för att inte riskera att spä på polariseringen.

Men Mina fortsatte öppet att påstå att Robert ljög. Hon krävde att Robert skulle publicera skärmdumpar som bevisade det han skrev. Robert sa att han kunde skicka skärmdumparna privat då han inte ville hänga ut någon och bad Mina vänligt att sluta skriva på hans sida. Han förklarade vad hans sida är till för, nämligen vänner, bekanta och människor som behöver hitta honom utifrån problem med missbruk.

Robert är alltså en person inte inte tar ställning i frågan, som inte hoppat på någon, som skrev en text utifrån hat och hån på nätet, om alla människors lika värde och om hur just hat och mobbing lett till ett fysiskt attentat där våra barn kunde skadats.

Vad som sedan följer är närmast absurt. Påhopp, förtal, lögner, megalomani till den grad att det blir genant. Flera andra personer ber Mina Dennert att respektera Roberts önskan om att låta hans sida vara men hon fortsätter ända fram till dagen före julafton att publicera saker på Roberts sida. Mina Dennert ifrågasätter till och med om sabotaget av bilen ägt rum. Här kan du läsa Robert inlägg samt efterföljande kommentarer.

Det är viktigt att tillägga att Robert upprepar att #jagärhär är en behjärtansvärd organisation i grunden. Däremot påpekar han riskerna och faran som kan uppstå när en en organisation med 75 000 medlemmar förvandlads till ett okontrollerbart medborgargarde och ger sig på en enskild person.

Mina Dennert påpekar visserligen gång på gång att hon inte kan ha kontroll på vad alla i gruppen gör, men att hon har kontroll över när gruppens medlemmar ägnar sig åt hat. Därför blir det till exempel märkligt att flera av gruppens medlemmar är administratörer i hatgrupper som riktar sig direkt mot mig, men även mot andra…Exempel är gruppen Panikfakta, som jag och andra fristående journalister tydligen sysselsätter i princip dygnet runt och där minst en  #jagärhär-medlem är administratör, nämligen Rolf O Johansson.

Även hatgruppen ”Stå inte upp för Katerina Janouch”, en direkt mobbargrupp, har en #jagärhär-medlem som administratör.

Det är helt uppenbart fritt fram att jaga individer med åsikter som inte överensstämmer med #jagärhär:s. Man kontaktar arbetsgivare, massanmäler inlägg (något jag skrivit om tidigare), får kommentarer och konton nersläckta.

Det finns också anledning att misstänka att även mindre seriösa individer söker sig till gruppen för att under täckmantel av ”att nyansera debatten” istället försöker tysta och hota meningsmotståndare.

Aggressiva drev uppstår, där en ensam individ får svårt att freda sig. Något som gruppen paradoxalt nog hävdar att man kämpar emot… Så verkar man också ha svårt med att skilja på sanning och lögn. Mina Dennert har efter sina skriverier på Roberts Facebooksida gått ut till #jagärhär-gruppen och ljuger sina 75,000 medlemmar rätt upp i ansiktet om falska skärmdumpar. Trots att hon till Robert själv bekräftade flera av dem han skickat till henne privat som äkta. Hon säger inledningsvis att samtliga dumpar är falska, hon skriver det offentligt. När hon sedan får veta hur de tagits och av vem, så bekräftar hon dem som sanna. Här nedan följer några skärmdumpar som Mina Dennert hävdar är falska:

En skärmdump från ett inlägg upplagt av #jagärhär-medlemmen Mona Birgitta Eriksson på Mina Dennerts sida. I nästa inlägg – från slutet av oktober 2017 – uppmanar Mina Dennert #jagärhärs 75,000 medlemmar att samla in information om mig. Mina Dennert skriver att jag är besatt av henne som person. Hon ljuger om att jag skrivit om henne i ett års tid, när jag första gången skrev om henne i somras. Hon ber sin grupp om hjälp att samla in material om mig. Om inte detta är att uppvigla hat mot en enskild individ, så vet jag inte vad det skulle kunna vara? Besattheten ligger helt och hållet hos Mina Dennert.

[NewsVoice: Katerina fortsätter med några exempel på hur Facebook-drevet gestaltar sig. Läs Katerinas kompletta redovisning på hennes sajt. Katerina fortsätter…]

En annan medlem, Joakim Guldbrand, ser till att spä på hatet ytterligare och utnämner mig till ”en av Sveriges farligaste människor”:

Detta får givetvis stå oemotsagt.

I november blir jag kallad äckel och smuts av polismannen Nadde Ghzale på Twitter.

[NewsVoice: Katerina ger ytterligare exempel och hon inkluderar även exempel på att Mina Dennert själv utsätts för nättrakasserier. Katerina fortsätter…]

Det är viktigt att påpeka att jag har inget personligt mot Mina Dennert, jag är faktiskt helt ointresserad av henne som person och tar totalt avstånd från de eventuella hot hon berättar att hon får, och jag hoppas hon och hennes familj ska slippa drabbas av obehag som jag drabbats av. Debatten måste föras på en värdigare nivå än denna barnsliga förskolementalitet.

Det är dock riktigt att jag som samhällsengagerad journalist har sedan juni granskat nätverket #jagärär eftersom jag anser att detta åsiktsnätverk som har kopplingar både till SVT, en rad politiska organisationer samt självaste regeringen, utgör ett hot mot yttrandefriheten med sitt medborgargarde på den största sociala nätverksplattformen och där man också tar tydlig politisk ställning.

Jag har aldrig skrivit nedsättande om Mina Dennert, men granskar återkommande #jagärhär-gruppens verksamhet och samarbeten utifrån att det har blivit en alltmer osund kultur i gruppen, med ett härskarstyre från Mina Dennert som grundare och en idolkultur kring henne som är närmast sekteristisk – främst för att jag själv drabbas av gruppens verksamhet på ett negativt sätt, genom att de förstör samtal och kommer med nonsensargument och svärmangrepp.

[Texten fortsätter på Katerinamagasin.se]

Gästskribent: Katerina Janouch | Janouch har tidigare skrivit om nätkonflikten med Mina Dennert


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jan Norberg: “Det skulle för övrigt vara intressant och veta vad Du anser att det är för ”uppoffringar” som behöver göras för att kunna behålla vårt demokratiska samhälle”??

  En rimlig fråga. Själv har jag varit i konflikt med makten sedan första skoldagen. Sedan vidare i det militära, i näringslivet och gått många holmgångar i rättssalar där jag faktiskt har vunnit betydligt fler än jag förlorat. Jag vet vad det innebär att stå upp mot makten men inte har det förändrat något (hjälpt vänner och anhöriga förstås då vi vunnit) men det jag lärt mig är att när det drar ihop sig till konflikt är man nästan alltid ensam. Ensam är inte stark. Så jag har nog gjort mer än de flesta. Samma förfarande går igen, och det är gruppen mot individen. Samma sak med #jagärhär – en grupp av fegisar mot en stackare. Det vi borde göra är samma sak. Vi väljer ut en viktig individ inom #jagärhär och gör samma sak som dem gör. Ungefär som när Bechir Rabani besökt Expressens chefredaktör och Aschberg, då får dem skrämselhicka.

 • Det är inte skvaller mellan kvinnor när det kommer till att hon blivit utsatt för angrepp i sitt hem och bil.
  Bilen hennes son körde. Däcken blev sönderskurna.
  Det är farligt.
  Det är ju ett hot.
  Och Mina Dennert tar inte alls ansvar för den här gruppen människor alls.
  Det har blivit som en slags sjuk sekt där alla ska tänka exakt lika och förstöra allt motstånd. Det är precis som en sekt. Märkliga människor som agerar så mot en kvinna idag.
  Vad hände med att debattera frågor?

 • Tack Öystein.
  Katerinas böcker om lilla busiga Ingrid är fantastiska små verk.
  Barnen känner igen sig i dessa lite tillspetsade vardagshändelser.
  När # går till förskolor och andra institutioner för att ge negativ
  publicitet så är det inte i första hand Katerina som blir mål utan alla dessa barn
  som missar möjligheten att i hennes böcker möta en spännande lättillgänglig
  “ingrid-Ivar-vardag”. Nu riktigt bra mellandagspriser (på nätet i varje fall) om
  nån mer kommer på tanken.
  I ett annat betydligt större nätverk möter vi samma mobbingaktiviteter.
  En pensionär underhåller andra pensionärer med föreläsningar o musik.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J1EWyP/hogerextrem-profil-underhaller-pensionarer-i-kommunal-regi
  Helt galet, ingen frågar hur pensionärerna upplevde underhållningen innan artikeln skrevs.
  Artikelförfattaren Josefin Silverbergs tvitterkonto https://twitter.com/JoSilverberg
  skriver en kollega Oskar Forsberg att Varbegs kommun “missat att Googla honom”.
  Herregud det blir bara värre. Så nu är Google domare och åsiktspolis åt våra kommuner.

  Vad värre är att Varbergs kommun öppet visar att man hukar sig för dessa mobbare och lämnar
  lag om diskriminering åt sidan. Demokraturen är allt mer uppenbar överallt.

  Själv tänker jag fråga josefin.silverberg@aftonbladet.se om bakgrunden till artikeln.

 • @Leif Bengtsson,

  Jag ska erkänna att jag missat ditt inlägg. Men det du skriver är såå bra. Jag ska definitivt följa ditt exempel och ge mina fyra barn Katerinas böcker.

 • Ett annat intressant citat från #jagarhar´s hemsida är:
  “Om näthat för forumägare
  Sociala media och diskussionsforum är fantastiska för att nå ut och interagera så länge du lyckas hålla trollen borta. Det räcker med ett fåtal användare vars syfte är att sabotera för att lyckas förvränga ditt budskap och ge dina besökare en felaktig bild av det du står för och vill förmedla. #jagärhär hjälper dig att ta kontroll över vad som händer i dina kommentarstrådar”.

  Man ger sig också på det naiva försöket att styra andra alternativmedias diskussionsforum. Såå korkat! Vad gäller Newsvoice klarar dess diskussionsforum att själva hålla diverse troll borta. Även de från #jagarhar.

 • Det är uppenbart att Mina Dennert vill att hennes följare ska “förstå” att näthat bl.a. är de som har en annan politisk agenda än hon själv. Ett blottande av vad sann demokrati är i hennes ögon. Snarare har hon bidragit till att få gemene man att förstå vad demokratur är för något.

  Se definition på Wikipedia:
  “Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger eller annat godtyckligt kollektiv man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv)”.

  Behöver man säga mer?……….

 • Läs gärna mer från #jagarhar´hemsida. Där står bl.a. vidare följande:
  “#jagärhär vann Rättviseförmedlingens Rättvisepris 2016, Årets Samhällsaktör 2016, Faktumgalans pris för Årets integration 2016 samt Årets initiativ 2017. Grundare Mina Dennert vann även Milledagens pris 2017 och 2017 års Anna Lindh-pris.
  De sista bilderna på rockbandet Kent auktionerades ut för att stödja #jagärhär”.

  Att makteliten är desperata framgår ju tydligt. Eller, alternativmedia är ett verkligt hot för dessa. Kanske nästa steg blir att som i Iran nu att släcka ner internet???

  Hur som helst är dessa utmärkelser ett tacksamt och tydligt tecken på desperationen.

  Se: https://www.jagarhar.se/om-oss/

 • M a a den här debatten på Newsvoice så finns det anledning och fundera lite över vilka kategorier människor som aktivt driver jag-är-här rörelsen samt vilka kategorier som är följare.

  Leif Bengtsson är en viktig sak på spåret när han pekar på att det är väldigt många inom ofantlig sektor som känner sig tilltalade av denna mobbing av oliktänkande.

  Jag har funderat lite på detta och kommit till slutsatsen att det nog är ganska sant, utan att därför veta exakt förstås. Paradoxalt nog får jag intrycket att det är många kvinnor inom ofantlig sektor vilka av för mig outgrundliga skäl gärna ansluter sig till drevet på tex Katerina Janouch.

  Är kvinnor inom ofantlig sektor drivna av ett genuint hat mot andra kvinnor vilka inte hyser samma extrema vänsteråsikter som de själva??

  Det verkar ju i alla fall konstigt att så många kvinnor gör allt för att jaga skiten ur såna som Katerina Janouch, Julia Cesar, mfl. För några år sedan skrevs en bok om “bitterfittor”, kan det vara så att det finns en överrepresentation av den typen av kvinnor i ofantlig sektor?? Om så, vad beror det på??

  Eller är det så att kvinnor i ofantlig sektor med socialistiska värderingar anser att den extrema feminismen med socialistiska grundvärderingar skall “hålla rent” från andra värderingar som per definition inte är extremt feministiska under den socialistiska fanan??

  Ibland känner jag mig, m a a dagens debattklimat, förflyttad till rödstrumpetiden när Grupp 8, mfl stod på barrikaderna och gormade sitt extrema manifest.

  Det vore intressant om andra här på forumet kunde vädra sina uppfattningar om varför meetoo, jag-är-här rörelsen, mfl hatargrupper får sånt genomslag hos kvinnor och då ofta inom ofantlig sektor.

  Eller har stigmatisering från socialister blivit norm??

 • Det Katerina blivit utsatt för är verkligen vidrigt.

  Jag har tittat lite på #jagarhar´s hemsida (jagarhar.se). Där kan man läsa följande:
  “#jagärhär tar avstamp i den demokratiska frågeställningen om vem som har möjlighet att uttrycka sig på nätet. Kampen om yttrandefriheten mot näthatet hänger ihop med begrepp som klickomani, filterbubblor och alternativa fakta.
  Det #jagärhär har lyckats med är att konkretisera en enkel problemlösning som handlar om civilkurage: Att stärka människor i att reagera och stå upp när andra bli utsatta för hat och hot.
  Att stoppa polariseringen och genom att ta den politiska diskussionen på ett sakligt sätt.
  Samt att hindra spridning av desinformation genom att hjälpa andra med källor till faktagranskad information”.

  Mao precis tvärtemot vad de själva tycks syssla med.
  Personligen ser jag inte denna ynkliga rörelse som något annat än ännu en av “maktelitens” förlängda armar för att ytterligare komplettera hjärntvätten av svenska folket. De framstår som patetiska då fler och fler inser bedrägeriet genom bl.a. alternativmedias sunda upplysning. Desperata individer och system begår ofta rejäla klavertramp som verkar kontraproduktivt mot deras eget syfte. #jagarhar hör dit.
  Eftersom de inte inser det själva är de inget hot mot den svenska pågående upplysningen. De lever en tynande tillvaro.

  Mvh
  #visominserattjagarhararenstorhjarntvattarbluff

 • Jan Norberg: Bra och tack för din kommentar. Det är just det samtalet vi bör föra, innan det är försent. Man får väl bestämma sig till sist.

 • Man behöver inte bry sig om vad andra hittar på, skriver eller tycker, man behöver enbart fokusera på vad man tycker om sig själv.

  Håller man inte med eller något inte år sant så kan man skriva det på sin hemsida helt lugnt. Är det sant och man har problem med det så får man förändra sig. Gott Nytt År allihop!

  I övrigt rekommenderar jag tysta övervakningslarm för alla som har hatet i hasorna och s.k. “honungsfällor” i samverkan med säkerhetstjänst.

 • Erik, du har givetvis en poäng att det är en sak och uttrycka sin åsikt via tangentbordet men en helt annan att själv skrida till aktiv handling, själv sätter jag i alla fall ut mitt fulla namn framför mina åsikter.

  Jag inbillar mig att vi i grunden delar uppfattningen att det kommer att ta tid och vända den hjärntvättade majoritetens uppfattning att allt är som det skall i Sverige.

  Jag är möjligen naiv men personligen tror jag att om vi “oliktänkare” tydligt och klart uttrycker vår åsikt och står för den oavsett vilket håll vinden blåser åt just den dagen i den frågan så får vi ett bättre samhällsklimat där vi alla ger uttryck för en personlig åsikt, väl övervägd och bra motiverad.

  Newsvoice är ju bara ett forum av många men om vi som här vågar tycka själv och inte gå i ledband åt andras uppfattningar kan vi utnyttja åsikts och yttrandefriheten så är det i alla fall en bra början.

  Det skulle för övrigt vara intressant och veta vad Du anser att det är för “uppoffringar” som behöver göras för att kunna behålla vårt demokratiska samhälle??

 • Tycker det är lite fegt att sitta bakom sin dator och tycka saker emedan den repressiv toleransen drabbar alla som vågar sätta sin namn framför samma dator och stå upp yttrandefrihet. Det räcker inte med att bara anse något och naivt tro att man gjort sin del. Snart kanske du inte har någon som gör jobbet åt dig. Det är inget fel på folks analyser här – vad som saknas är action för er övriga.

  Conny Lundberg: “Sådant bör definitivt inte tillåtas i ett demokratiskt samhälle”!

  Så vad är du redo att offra för att behålla vårt demokratiskt samhälle?

  Jan Norberg: “Att dessa socialister dessutom inte drar sig för att ta till våld som metod för att tysta henne och hennes nära anhöriga är inte kärringskvaller, det är rent och oförblommerat hat”.

  Vad riskerar du för att stävja detta socialistiska hat mer än att ha en åsikt?

  Ulf Bittner: “Utgår från att dessa modiga och starka kvinnor; Katerina Janouch och Julia Ceasar, besitter något som Max Grande förmodligen aldrig kommer att förstå”.

  Vad är du beredd att personligen uppoffra för andra människor frihet?

  många inte nämnda i mitt inlägg men det beror på att dessas kommentarer är så luddigt formulerade att man knappt kan urskilja vad som egentligen vill kommuniceras. Maken rännsnara dras åt allt mer och mer. Om färre och färre vågar offra sig, tror då någon att det räcket med att gnälla lite på newsvoice? Vem skall föra er talan när alla är borta?

 • @ Ulf Bittner
  Tack för länken om Julia Ceasar. Den innehåller mycket av intresse för den som inte visste hur det kan gå till när gammelmedia bestämt sig för att ‘hålla rent’ i vårt (o)fria land. — Det är (mer än) skrämmande att inse hur många rättskaffens(!) människor som ständigt kränks av etablissemanget.

 • Per, det mest förnuftiga är att alla, och då menar jag verkligen alla, skall ha rätt att fritt uttrycka sin åsikt.

  Att man använder sitt eget “språk” när man utnyttjar yttrandefriheten med sin egen åsikt skall därför bemötas med respekt, däremot kan man alltid gå i polemik med andras åsikter på sitt eget sätt.

  Katerina Janouch är en beundransvärd kvinna som förtjänar all heder och respekt, att hon utsätts för påhopp kan vi andra bara “avhjälpa” genom att stötta henne på det sätt vi var och en föredrar att uttrycka oss.

  Mycket av dagens debatt sker gm att mobbarna på vänsterkanten tar sig tolkningsföreträdet för vad som skall anses vara “korrekta” åsikter, de skyr därför inga medel för att stigmatisera och förnedra oliktänkande.

  Om vi alla engagerar oss och ger uttryck för våra egna funderingar på det sätt vi själva finner lämpligt ger inte förtryckarna på vänsterkanten någon ro, de ger sig då in i en våldsam polemik vilket i sin tur leder till en ökad polarisering. Det tycker jag är bra för då ställs tolkningsföreträdet under tryck och vi som tänker och tycker annorlunda för då debatten framåt.

  Vi får då en ökad medvetenhet och ett ökat engagemang för olika samhällsfrågor, till gagn för den fria debatten.

  Om alla bara knyter handen i fickan och inte vågar utmana med sina egna åsikter så har mobbarna på vänsterkanten lyckats i sitt uppsåt.

  Jagärhär rörelsen skall bemötas av oss alla och då är 75.000 hjärntvättade socialister snart besegrade.

  Men som Leif Bengtsson säger så är det en kärna som driver denna propagandistiska mobbing alla de andra är sk följare och det för att förhindra spridning som vi tillsammans måste kämpa ned denna klappjakt.

 • Det stinker om detta. Borde vi inte fundera kring någon form av skydd för modiga människor som vågar stå upp för yttrandefriheten. Värt att diskutera i var fall anser jag.

 • Skandal att en statsminister går ut offentligt och kritiserar en medborgare som låter sig intervjuas i en liten utländsk TV-kanal. K J uttalade sig som privatperson.

 • När det blåste förut kring Katerina Janouch att t.o.m. statsminister har känt sig tvungen att reagera har jag lyssnat på hennes intervju i tjeckisk tv. Hon sa inget dramatiskt men bara beskrev situationen. Lyssnar man på radio idag så ropas det på hjälp och på att politikerna måste göra något därför att polisen inte räcker till. Idag pratas det om denna situation öppet i vanlig media.

  Då är min undran, varför denna storm kring Katerina när vi får höra det hon beskriver i vanlig media?

  Jag misstänker att detta handlar om att statuera exempel på hur det kan gå för en självständigt tänkande människa. Den goda herden ser till att inget får förvillar sig och börjar tänka självständigt. Då kommer vakthundar mycket snabbt och försöker få fåret tillbaka till flocken och lära den bräka likadant som resten av flocken.

  Den goda herden är NWO agenda som vill befria oss från att tänka på besvärliga existentiella frågor eller ifrågasätta rådande NWO ordning vars enda mål är att befria oss från all självständig tänkande.

  Att vara röst åt andra och därmed öka andras självförtroende i utsatta situationer är en stor dödssynd som Katerina Janouch lever i. Hon ger nämligen röst åt utsatta flickor – kvinnor som är antastade och sexuell ofredade eller utnyttjade eller våldtagna. Att vara en röst och tröst för dessa är inte önskvärt i NWO världen. När ett får går till slakt så ska inte de andra fåren bry sig helt enkelt.

  Skulle människorna bry sig om sitt inre så skulle det inte finnas några som skulle hota andra och därmed skulle NWO falla som ett korthus.

  Att beskriva gärningar/övergrepp som Katarina gör kan väl inte vara något som retar upp andra. Hennes artiklar borde vara en väckarklocka att något i vår värdegrund verkligen är fel!

 • @Maxgrande,

  Du tog i lite för mycket för att inte avslöja dig. Just nu är det uppenbart att du är ett troll tillhörande #jagärhär-klanen. Vilket innebär att din seriositet = noll!

  Tack Katerina och Torbjörn säger också jag!

 • Tack för en viktig artikel Torbjörn.

  Den ideella föreningen med familjen dennert i spetsen är ingen förening utan precis som i andra FB sammanhang dom är en grupp. Visserligen ger man sken av att vara en förening dvs med ett gemensamt syfte att stävja näthat osv.
  Men hela story rör sig om familjen dennert och vilka dom väljer att ta till sig som huliganer.

  Dessa huliganer är förmodligen mindre än 50 till antalet medan svansen av ärliga och godtrogna
  med ädelt syfte förmodligen är långt många fler. 75000 följare dvs ca 1/4 av ICA:s följare på FB. hmmm inte sannolikt att dessa ägnat en tanke på vad som händer bak den glättade fasaden utan bara stöder tanken på det uttalade syftet med gruppen.

  Många har antagligen precis som MaxGrande mentalt engagerat sig till rubriknivå.

  Sett till detta är räckvidden som påverkare tämligen lågt.

  Problemet som Katerina visat är att dom genom sina personliga kontakter har en närhet till politikerna myndighetspersoner o även beslutsfattare på kommunal nivå. Att komma med en numerär som 75000 oidintifierade konton på FB får rädda o vilsna politiker och chefer att gå dit FB pekar. Få vågar syna innan handling. Listan med priser legitimera precis som Nobelpriserna vilka galenskaper som helst.

  Hur många av dessa 75000 har en aning om vad som sker i deras kontons namn eller har en aning att dom bara är ett verktyg för politiskt spel. Men kanske några av dessa Googlar Katerina o läser hennes blogg eller artikeln här.
  Dennert mfl i samma branch kommer att möta ett allt kärvare klimat. Fler och fler vaknar pga det dom ser i sin vardag och den diskrepansen dom möter i sin kvällstv.

  Naturligtvis kommer såväl politiker som dennert (mfl) tvingas ini allt snävare cirklar av vänkrets
  efterhand som artiklar som denna blir snart sagt var mans egendom.

  För att stödja Katerina kommer jag att köpa hennes böcker till mina barn dvs de som vi inte redan har. Du kan ju stödja bara genom att fråga efter dom i ditt bibliotek. I mina ögon är hon en trevlig bekanskap i bokhyllar och på hennes blogg det är väl utifrån det hon bör värderas. Att hon dessutom vågar ta bladet från mun och med stolthet visar ett civilkurage hedrar henne.

  Tack Katerina o tack Torbjörn

 • MaxGrande

  Ytterligare mera, som förmodligen Max Grande kallar för “kärringskvaller”, läs om verkligheten för Julia Ceascar
  https://juliacaesar.blog/2017/12/29/thomas-mattsson-och-renhallningen/

  Utgår från att dessa modiga och starka kvinnor; Katerina Janouch och Julia Ceasar, besitter något som Max Grande förmodligen aldrig kommer att förstå.

  Vem är Max Grande?
  Anställd på Expressen eller annan MSM förtryckande media?

  Utgår från att respekt för yttrandefrihet och åsikter gäller lika för alla i Sverige. Är Max Grande från Sverige och svensk medborgare?

  Känner Max Grande till om yttrandefrihet och åsiktsfrihet i Sverige?

  Gott Nytt Bättre År 2018 särskilt till Katerina Janouch och Julia Ceascar

 • Jag respekterar att Max Grande avfärdar detta som “kärringskvaller” men tänker man lite längre än näsan sträcker sig så visar detta inlägg mycket tydligt hur människor med stor integritet, i detta fall Katerina Janouch, blir utsatt för just den typ av socialistiska stigmatisering som är så utbredd i Sverige.

  Katerina Janouch har ett mod som är beundransvärt då hon naket visar hur det går till när socialister i grupp ger sig på individer vilka tänker själva och står för sin åsikt.

  Hennes rätt att fritt uttrycka sin åsikt blir då föremål för det så typiska drevet från socialister vilka i grupp och med alla medel försöker frånta henne såväl heder som ära.

  Att dessa socialister dessutom inte drar sig för att ta till våld som metod för att tysta henne och hennes nära anhöriga är inte kärringskvaller, det är rent och oförblommerat hat.

  Drevet mot Katerina Janouch är ett typexempel på hur långt socialister kan gå för att tillintetgöra oliktänkande, tankarna går direkt till DDR där den kommunistiska regimen med sina trogna fotsoldater med våldsmetoder förföljde alla med regimkritiska åsikter.

  Det är det som skapar polarisering och spär på misstänksamhet, rädsla och osäkerhet människor emellan. Även i totalitära stater försökte man ge sken av att åsiktskontrollen var för individens bästa. Man förklädde förtrycket i det man beskrev som omsorg och välgärning, när enda avsikten var att bibehålla diktaturens järngrepp om samhället och ta ifrån människan hennes frihet.

  Att då vända andra kinden till och låta dessa åsiktsdiktaturens kreatur få hållas är att ge fritt spelrum åt hatet, polariseringen är ett faktum och det är därför så viktigt att stå upp för yttrandefriheten där alla åsikter kan föras fram i olika forum.

  Utan dessa fristående aktivister och angivare hade kommunistdiktaturen knappast kunna varit så effektiv i att kontrollera medborgarnas tankar och förehavanden. Det är först när den lilla människan blir en sadistisk marionett i statens tjänst och vänds mot sina egna, som det verkliga samhällsförfallet inträffar.

  Så att avfärda detta som “kärringskvaller” är en kraftig underdrift, vi måste stötta såna som Katerina Janouch och det tycker jag att Newsvoice gör gm att publicera detta.

 • Detta är av stort intresse eftersom om det finns rörelser som bl a “jagärhär” med förgreningar upp till statliga medier som uppenbarligen inte fungerar på ett värdigt sätt utan istället ökar polariseringen i samhället genom sin hatiska argumentation och våldsamma agerande och som trots detta mottar bidrag från staten.
  Sådant bör definitivt inte tillåtas i ett demokratiskt samhälle!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *