Okunnig Karl Anders Lindahl angrep Saucedo – Cancer kan vara infektion

Replik

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 december 2017
- Torbjörn Sassersson
Danny Saucedo (foto Wikimedia), Karl Anders Lindahl (Nyheter25), Torbjörn Sassersson (NewsVoice), Stefan Whilde (privat foto)
Bildkollage: Danny Saucedo (foto Wikimedia), Karl Anders Lindahl (Nyheter25), Stefan Whilde (privat foto) och Torbjörn Sassersson (NewsVoice).

Karl Anders Lindahl på Nyheter24 går till häftig attack mot artisten Danny Saucedo efter att denne lyft fram rön om kopplingen cancer och svamp. Studier visar att mikroorganismer finns i tumörer och det finns goda skäl att anta att organismer även kan orsaka cancer.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 09:54, 15 dec

Vad som är beklämmande med Karl Anders Lindahl är att denne i egenskap av journalist använder plattformen Nyheter24 för att förstöra ryktet för Danny Saucedo. Lindahl verkar inte ha förstått vad journalistik handlar om. Nyheter24s redaktör borde aldrig ha låtit publicera Lindahls bägge artiklar som båda upprepar samma invektiv om Saucedo. Artiklarna “Därför är Danny Saucedos lögner om cancer livsfarliga” och “Danny Saucedo sprider lögner om cancer – får stenhård kritik” är exempel på näthat och ryktesförstöring på nätet. Hans artiklar visar prov på härskarteknik med text.

Argumentationen som Karl Anders Lindahl använder är tidstypisk för den svenska skeptikerrörelsens sätt att angripa meningsmotståndare. Argument handlar om att väcka starka negativa känslor hos läsarna. Objektet för projektionen är den anklagade, Danny Saucedo.

Karl Anders Lindahl:

“Att Saucedo sprider lögner och myter till 367 000 följare, varav många är barn, är ett skäl att bli upprörd.”

“Men värst är nog ändå att Saucedos slutsatser är ett hån mot alla som förlorat någon eller som själv drabbats av cancer.”

“Att Danny Saucedo nu talar om ”cancersvamp” som om han hade den blekaste aning om vad han snackade om är allvarligt och oansvarigt.”

“Det Saucedo gör är att öka legitimiteten hos låtsasläkare som skamlöst tjänar pengar på sjuka förtvivlade människors sista hopp. Danny Saucedo hjälper dessa skojare att sälja verkningslös medicin (medicin som inte ens skulle hjälpa mot faktiska svampinfektioner) och sprida sina lögner.”

“I värsta fall kan Saucedos lilla instagramäventyr riskera livet på hundratals människor. Det är faktiskt inte okej, och Saucedo borde veta bättre.”

“Saucedo menar nämligen att cancer orsakas av svampinfektion, något som skapat stor vrede hos hans följare.”

För att ytterligare skada Danny Saucedo försöker Karl Anders Lindahl att vända Saucedos följare i sociala medier mot honom. När Lindahl citerar selekterar han därför enbart de som är kritiska till Saucedo och han utelämnar alla de som är positiva. Lindahl lyfter även fram en akademiker, professor och bakteriolog Agnes Wold, som retweetar att: “Danny är lika usel sångare som cancerforskare”, ett uttalande av en pseudonym med en attityd som knappast gagnar den öppenhet som all vetenskaplig utveckling bör vila på. Varför nappar Agnes Wold överhuvudtaget på en sådan slamkryparkommentar?

Professor Agnes Wold retweet
Professor Agnes Wold retweet

Karl Anders Lindahl är politikredaktör på Nyheter24

Karl Anders Lindahl politikredaktör
Karl Anders Lindahl politikredaktör

Saucedo är inte läkare, men det är inte eller Lindahl. Skillnaden är att Saucedo endast tipsar om hälsometoder mot cancer efter att han gjort antagandet att försurande mat kan stimulera cancertillväxt, medan Lindahl däremot försöker spela rollen som vårdetablissemangets grindvakt på ett dogmatiskt sätt.


Sammanfattningsvis utnyttjar Karl Anders Lindahl tidningen Nyheter24 för att missbruka sin journalistiska gärning för att agera predatoriskt mot en enskild person i ett ämne som han själv inte behärskar (se begreppet predatorisk journalist).


 

En svensk hälsoprofil som försvarar Danny Saucedo är Stefan Whilde. Han menar att Karl Anders Lindahls uppfattningar om cancer helt saknar värde i hälsodebatten.

Stefan Whilde, foto: eget verk“Karl Anders Lindahl beter sig amatörmässigt genom att vara fördomsfull, partisk och dåligt påläst och kan därför inte kallas journalist.”

“Tänk om det är så att Danny har rätt? Cancer är kanske en svampsjukdom. Allt fler läkare och forskare är intresserade av denna ”myt”. Om cancer är en svampsjukdom finns det otaliga naturliga sätt att förebygga och behandla sjukdomen.”

Sakfrågan – är cancer svampinfektioner?

Det finns idag mycket skrivet om kopplingen cancer och mikroorganismer. Den “cancergåta” som forskningsindustrin ridit på i decennier, en lönsam industri i sig som slukar miljardbelopp, kan ha funnit sin lösning. Cancer kan orsakas av svampinfektioner och att tumörer kan innehålla mikroorganismer är redan vetenskapligt bevisat. Studier visar även att mikroorganismer kan orsaka sjukdomar i hjärna och nervsystem.

Jag har själv publicerat ett antal artiklar (se referenser) om dessa nya rön, artiklar om kunskap som visar sig ha funnits i äldre litteratur om sjukdomar och bot. Ny forskning och beprövad erfarenhet återupptäcker i viss grad gamla kunskaper om hur svulster och kräfta botades i äldre tider.


Det som sjukvården behöver är forskare som inte bara studerar genetik och kemo för att behandla cancer utan forskare som undersöker mikroorganismernas betydelse. De behöver finansiering och arbetsro.


 

Ute i samhället behöver cancerdrabbade ta sig friheten att testa alternativa metoder som inte är hälsoskadliga som strålning och cytostatika. Antalet räddade liv tack vare alternativa metoder ökar för varje dag. Det stressar “the cancer industry” och “the brain tumour market”.

Det som behövs är att forskningen får fortsätta förutsättningslöst utan störningar från destruktiva populister som Karl Anders Lindahl en person som tydligt saknar både kunskap och vett att förstå den vetenskapliga processen.

Notera till exempel att Lindahl inte kan redovisa en enda vetenskaplig referens som visar att Saucedo har fel. Det är förmodligen därför Lindahl istället använder text med våld. 

Text: Torbjörn Sassersson, hälsoskribent och naturvetare

Referenser


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq