QAnon – Vad du behöver veta om läckan, Google, Clinton

publicerad 30 december 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Michael William Lebron alias Lionel spekulerar om Q-anon - Foto: RT.com

NOTERAT. I detta inslag från RT spekulerar den politiska analytikern Michael W. Lebron (Lionel) om internetfenomenet QAnon. Vissa menar att denne person eller grupp är en läcka inom USA:s ledning. Etablissemanget försöker avfärda genom mediatystnad eller förlöjligande.

Michael William Lebron (1958-) alias Lionel är en amerikansk politisk analytiker, advokat, författare, radioveteran och politisk ateist.

QAnon påstår att Eric Schmidt den nu avhoppade VD: för det amerikanska holding-bolaget Alphabet Inc, ett multinationellt konglomerat som är moderbolag till bla Google, är länkad till Hillary Clintons valkampanj 2016. QAnon hävdar att Eric Schmidt var ansvarig för utvecklandet av Clinton-kampanjens datorteknologi med hjälp av Google. Det kan betyda att Google var involverat till fördel för Hillary.

Eric Schmidt hoppade av som VD för Alphabet i samband med att Trump slog fast en exekutiv order (21 dec) om att alla personer som är involverade i brott mot de mänskliga rättigheterna får sina tillgångar frysta.

Dessa händelser försöker nu många koppla ihop i olika samband. Andra menar att sambanden inte finns och är forcerade. Medan spekulationerna pågår läcks ny “information” och personer i högt uppsatta positioner tycks göra oväntade karriärsdrag medan mainstream media avvaktar.

Affärstidningen Forbes rankade 2017 Schmidt till den 119.e rikaste personen i världen med en privat förmögenhet på 11,1 miljarder dollar.

QAnon

Q även kallad Qanon är ett kryptiskt internetfenomen som kan vara en person eller en grupp som ställer frågor och lämnar insider-information. Vissa tror att QAnon är en person inom amerikansk underrättelsetjänst andra att det kan vara en person inom Trumps administration. Etablerade medier vägrar i princip att omnämna QAnon, kanske mest för att medierna inte kan avgöra äktheten i den information som sprids i namnet QAnon.

QAnons första postningar skedde på internetforumen 4chan och 8chan i oktober 2017. Den 31 oktober postades inlägget “Bread Crumbs – Q Clearance Patriot” på 4chan som bestod av ett antal retoriska frågor (nedan) som kan associeras till amerikansk politik och POTUS (President of the United States).

Text: Torbjörn Sassersson

“Bread Crumbs – Q Clearance Patriot”

Qanon- (q-anon) Bread crumbs
Qanon Bread crumbs

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice