Psykologiskt vaccin mot alternativa fakta och ”fake news” på gång

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 21 december 2017
- NewsVoice redaktion
Image: Ned T. Sahin - Source: Nedsahin.com
Image: Ned T. Sahin - Source: Nedsahin.com
Bild: Ned T. Sahin – Källa: Nedsahin.com
PhD Alice G. Walton - Privat foto
PhD Alice G. Walton – Privat foto

DEBATT. PhD Alice G. Walton, specialist i kognitiv neurovetenskap och biopsykologi varnar för tveksamma vetenskapliga projekt på tre universitetet i England och USA som arbetar för att framställa ett psykologiskt vaccin mot alternativa fakta.

Begreppet ”fake news” som massmedier publicerar artiklar om globalt är den nya epidemin som skall botas, men Walton varnar för att dessa forskningsprojekt kan handla om att hacka våra hjärnor och därefter blockera vårt fria betraktande av informationsflödet.

Forskningsprojektet har som mål att minska antalet skeptiker mot den globala uppvärmningen som är tänkt att användas som ideologisk och vetenskaplig bas för att införa FN:s Agenda 21 eller en grön global diktatur med kontroll över världsbefolkningen och våra liv.

Den psykologiska vaccinet, som forskarna beskriver är precis som ett biologiskt vaccin där man med jämna mellanrum ”injicerar” små doser av information vars källor anses allmänt trovärdiga, så att mottagaren automatiskt och undermedvetet ska avvisa alternativa fakta och information.


Den typen av psykologisk metodik kallades för inte så länge sedan för propaganda. En ny och mer moderna definition är ”falskt minne”.


 

När man dock bygger upp lager av falska minnen under en viss period i en människans liv har man skapat faktaresistens.

Om ny alternativ information konfronterar den inplanterade nya verklighetsbilden blir det kortslutning i hjärnan och en inre konflikt uppstår. Människans naturliga reaktion är självförsvar och denne attacker därför den alternativa informationen och budbäraren för att undvika den inre psykologiska konflikten som känns obehaglig.

På samma sätt som man skapar en vetenskaplig myt om den globala uppvärmningen har man under människans historia skapat diverse myter om att Jorden är platt, att oliktänkande människor är häxor som bör brännas och tex att mörkhyade människor är mindre intelligenta.

Man kan alltså klä in denna psykologiska manipulation i religös, ideologisk eller vetenskaplig form (forskningsprojektets officiella källa). Forskningen är helt offentlig och det står i klartext att allmänheten bör vaccineras mot ett ifrågasättande av den globala uppvärmningen. För de som inte har märkt resultaten i sin egen bekantskapskrets kan denna artikel vara mycket bra förklaring till varför vissa konflikter uppstår när man uttrycker sin åsikt.

Sverige i täten med hjärnimplantat

Ett liknande projekt pågår på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm som heter ETHENTECH där diverse förslag arbetar med korrigering av människan beteende och etiska reaktioner med hjälp av elektroder, datateknik, integrerade kretsar, Artificiell Intelligens och genom att ständigt vara uppkopplad till internet. ETHENTECH är ett universitetsprojekt i samarbete med EU som föreslår en teknisk utveckling av hjärn-implantat för reglering av våra sinnen och hur vi etiskt betraktar vår verklighet.

Samtidigt som den forskningen rusar fram med lavinfart går biotech-företagens aktier väldigt bra, ca 40-45% uppåt.

Text: Stella Tormanoff, Stellatormanoff.wordpress.com

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag försöker att ta reda om det inte går i Sverige med borttagande av detta?
  kolla artiklar från Stellatormanoff.wordpress.com, Lena Leusch, och Lena Lind :
  sökord: “VeriChip, “ADS dotterbolag (Applied Digital Solutions)…” ” PositiveID” “FDA (Food and Drug Administration)”
  Interner, säkerhetspersonal och vårdbrukare ingick i utprovningar.
  “Sverige i täten med hjärnimplantat”
  “…(KTH) i Stockholm ” …”ETHENTECH är ett universitetsprojekt i samarbete med EU som föreslår (? egen kommentar, har dem frågat öht) en teknisk utveckling av hjärn-implantat för reglering av våra sinnen och hur vi etiskt betraktar vår verklighet.”

  Hur ska då en av dessa personerna göra för att inte behöva vara Online 24/7 år efter år? Från sitt egen varseblivning?

 • Fake you, Per Larsen!

  Och hälsa till dina kompisar på VoF att vi snart ska rannsaka och döma dem rättvist. Och du kan hälsa din kompis som nyligen placerats i toppen av Kungliga Vetenskapsakademin detsamma.

  Det är så att man kan kräkas åt skiten! Men jag är har tillförsikten att ALLA korrupta arseln, inklusive berg av arseln – ARSESLBERG – snart blir dömda och erhåller sitt rättmätiga straff!

 • Chippning kanske inte ens kommer att behövas i framtiden. Med tanke på att det pratas så mycket om vad som finns i de sk chemtrailsen, ( bla nano partiklar ) så kanske dom kan chippa oss genom dessa, utan att vi är medvetna om det.

 • Kent Bengtsson: “utom att deras fester var mycket bättre än Statens.”

  Ha ha…

  Jag skrev något liknande för också ca 10 år sedan på ett (nu nedlagt) knarkforum (elfte våningen). Fick alla gamla narkomaner emot mig 😉 finns inget mer konservativa människor än just gamla narkomaner.

 • Jag har hållit ögonen på den mer alternativa nythtesverksamheten och bloggar de sista 10 åren.
  I mina ögon verkar det som om mer och mer skriver eller uttalar sig i videos. Samtidigt verkar tidningarna bli tunnare och mindre lästa. Inte undra på att eliten blir desperat och försöker hitta kemiska eller elektroniska medel att kontrollera folks tankeverksamhet.
  Så låt er inte störas för mycket av rapporter som dessa, utan fortsätt att sprida vad det nu är ni anser vara sant. Inte lätt alltid om man går emot strömmen. Själv känns det som om jag ofta går emot strömmen i alternativ kretsar, till och med.
  Den i särklass mest spridda och delade av mina bloggartiklar har varit “Därför är Hells Angels bättre än Staten”. Den skrevs både på skoj och allvar, men var stort sett ett utfall emot eller klagomål på Staten – inga nya fakta, inga lösningar, bara gnäll egentligen.
  De artiklar där jag försöker förklara hur allt är en illusion eller idèer som bara finns i våra huvuden, och att om vi kan ändra vårt tänkande och världsuppfattning så kan vi urträda rollen av “frivilliga slavar” och skapa alternativa system som bättre är lämpade för oss människor and det vansinne vi har idag, då är det bara en liten klick som är intresserade eller fattar.

 • @Martin,

  Bra skrivet. Jag är ingen stor fan av Plato men han liksom Jesus och många andra filosofer hade olika metoder för upplysning av sina elever. Plato förespråkade diskussion – det är i diskussionen man växer och närmar sig sanningen och inte i konsensus. Tänk hur dagens utbildningssystem är uppbyggt med tanke på antikems upplysningsmetoder!

 • Jodå. Psykologisk vaccinering kan man helt klart kalla hjärnförsmutsning för, men hur gör man då om man tror att man kan vara utsatt och vill prova på att av-vaccinera sig?

  Min personliga rekommendation är att:
  1. Meditera likt Tomas tvivlaren, Jesus och Buddha, så att man blir lugn och trygg och vågar titta lite djupare på alternativa teorier, men även vågar vara skeptisk till sin nuvarande uppfattning.
  2. Lära sig olika former av osanning som används av de som försöker hjärnförsmutsa andra.
  3. Alltid läsa olika bloggar med kommentarsfält och där alltid analysera och kommentera det som sagts själv, för även i den alternativa rörelsen finns det naturligtvis hjärnförsmutsning av olika slag. Konstigt och ovetenskapligt vore det om vi var perfekta och visste allt eller om hela sanningen fanns i enbart EN bok eller på en blogg.

 • Om syftet är att få medborgarna att vara mer accepterande för allt så skall man öka tillgången till droger. Spriten flödade i gamla Sovjet som exempel, i Sverige har alkoholkonsumtionen ökat rejält och knarket säljs öppet på valda platser.
  En annan aspekt på faktaresistens är att lekmän som oss helt enkelt är korkade, vi har inte den intellektuella förmågan att begripa detta otal av vetenskapliga insikter som ackumuleras i vår tid. Till vårt försvar kan tilläggas att de sista universalsnillen dog ut för flera hundra år sedan.
  Min egen kognition för Fake News utlöses av NYT, New York Times, detta propagandaalster är alltid först med att peka ut nationaliteten på förövarna när det gäller ubåtar, flygkrasch eller annat. NYT är något ensidiga i sin skurkbedömning, bör tilläggas.
  Du skall inte ljuga, följer vi denna enkla regel behövs inget vaccin.
  Listan på allt som kan förfalskas är lång och våra själsförnödenheter är begränsade. För stor misstänksamhet mot allt har även det en psykiatrisk diagnos då blir det mer vaccin.

 • @Per,

  Jag anser, baserat på vilka stiftelser finansierar forskningen om Den Globala Uppvärmningen, att den som i Goebbles beskrivning innehåller 50% sanning och 50% lögner. I min nästa podd för Newsvoice kommer jag att fråga Sveriges främsta forskare i dessa frågor om stiftelsernas makt och den globala uppvärmningen. Om man vill få en lite mera nyanserat bild än vad massmedia erbjuder kan man kolla kritisk och oberoende forskning på
  http://www.klimatupplysningen.se/author/jacob-nordangard/

 • @Erik
  Jag gör likadant. Håller många olika beskrivningar öppna samtidigt. Jag letar också motbevis och kan på så sätt ibland avfärda vissa. Genom att jämföra många beskrivningar, tillsammans med logisk slutledning, utkristalliseras så småningom vilka förklaringar och beskrivningar som är rimligast. Det gäller dock att fortsätta att hålla även dessa utkristalliserade beskrivningar öppna även om man kan lita mer på dem. Det kan ju dyka upp motbevis.

 • Stella, i textens tredje stycke skriver du:

  “Forskningsprojektet har som mål att minska antalet skeptiker mot den globala uppvärmningen som är tänkt att användas som ideologisk och vetenskaplig bas för att införa FN:s Agenda 21 eller en grön global diktatur med kontroll över världsbefolkningen och våra liv.”

  Betyder detta att du anser den globala uppvärmningen vara ett påhitt?

 • Med anledning av detta undrar jag om jag inte var den förste svenske redaktören som i år i 2000-Talets AlmaNova nr 2 resp nr 3 i två artiklar , i en papperstidning , vidarebefordrade de vittnesmål som de som i experimentsyfte redan blivit chippade uppgett för mig. I samband med alla skriverier om AI måste man alltid ställa sig den adekvata frågan.: Om man nu har kommit så långt i den tekniken, vilka mänskliga försökskaniner har man använt sig av; för här räcker näppeligen experiment utförda på möss, råttor och schimpanser?
  Är det någon som sett någon annan tryckt tidskrift med liknande artiklar?
  Det var inte lätt att publicera dessa artiklar ens som chefredaktör eftersom flera ansåg att trovärdigheten sattes på spel. Är det månne därför Sverige varit utvalt som ett pionjärland för dessa försök, då tystnadskulturen är så utpräglad här?
  Ingemar Ljungqvist, , 2000-Talets AlmaNova

 • @Mr. J,

  den intelligensen som är rationell och logiskt tänkande, eller IQ utvecklad via utbildningssystemet i Väst (I-världen) respektive Sverige har inget med den naturliga intelligensen att göra som har med emotionell intelligens, skapandeförmåga, förståelse för livets naturliga mönster och överlevnadsförmåga att göra. Släp en svensk akademiker i djungeln i Afrika, så kommer hen sannolikt att dö inom tre dygn, menade afrikanerna verkar överleva i vår märkliga och onaturliga miljö. På tal om Darwin och natural selection 😉 Heinz Himler hade 143 i IQ och saknade all form av empati. Hong Kong ligger högst i IQ i hela världen. Dem som jobbat med den tekniska eliten i Hong Kong säger att EQ är bland de sämsta i världen. Så visst handlar allt om balans. Afrikanerna är inte det minsta underlägsna. De afrikaner som jag känner har en förmåga att njuta av livet som är relativ depressionerna i Norden… som Einstein sade – allt är relativt.

  Tack för intressant kommentar! Att man lär sig av alla man möter har på Newsvoice är väldigt givande 🙂

 • I medeltal är intelligenskvoten högre bland medborgare i Europa än i Afrika, det är således skillnad. Vad som är problematisk med den etniska svenskens framtid i sitt egen land och sin intelligens till trots är bristen på erfarenhet kring b.la historia, korruption och revolt. Väldigt många tror på det som står i kvällspressen, tror på det som filtreras genom Reuters. Kan människor inte påverka sin egen existens bättre så uppstår ju frågan om ett sånt folk är lämpligast att överleva i linje med Darwins teori?!? Det finns många exempel på självutplånande riken och nationer. Det handlar alltså inte bara om intelligens utan om det artikelförfattaren är inne på gällande kognitiv dissonans, och psykologiskt försvar vid nationell hjärntvätt. Här är Sverige och svenskar (sin intelligens till trots) ett U-land och jag tror det blir dess undergång, allting pekar mot det tyvärr. Landet Sverige kommer fortleva, kanske till och med blomstra med EUs och BIS goda minne, men landet och folket kommer bytas ut, och kriminaliteten kommer skjuta i höjden.

 • @Erik,

  Har du ett intresse i frågan om individens elektromagnetiska fält och dess energier som bland annat kan kontrolleras, dräneras och laddas via tankar och känslor? Jag har upplevt att hår man på alldeles för hög varv fysiskt, tankemässigt eller emotionellt så säger både kropp och själ ifrån till slut. För det första tror jag att människoindivider är väldigt unika i sin sammansättning av gener, potential och talanger. Mångfalden och olikheterna är enorma. Människan har dessutom många begränsningar, många superkrafter också. Visst kan många hålla tusen järn i elden, betrakta information med det går ett tag. Sedan är vi skapta för att vara i balans. Det som är givet i överskott är något annat taget från denna individ, så att var och en är en komplett ETTA. Ju större överskottet i något desto större tomheten i ett annat avseende. Jag råkar nämligen känna enormt mycket folk, en del genialiska sådana, så det är min slutsats. Människan har begränsningar. Vi är inga gudar och det är inte meningen att vi skall bli det 😉 Och detta skriver jag med all kärlek för mänskligheten och medmänniskan. Jag är bara realist.

 • Stella Tormanoff: “Mycket intressant perespektiv, dock finns begränsningar på hur mycket koll man kan ha på informationsflödet”.

  Det är vad många ofta sagt till mig när jag begärt företräde inför VD: “Nej stör honom inte, han har så mycket att tänka på” var vid jag svarar: “Eller lite att tänka med”. Att hålla enorma mängder information i hjärnan kallar jag för bildning. Att ständig läsa, läsa och försöka förstå tankekonstruktionerna och sedan dekonstruera dem samma.

  Om du har två likvärdiga individer. En ene läser 10 gånger fler böcker, som leder till 100 gånger med tankar som i sin tur genererar 1000 gånger fler drömmar. Nej Stella. Det finns ingen begränsningar. Ju mer du soppar in, ju mer utrymme skapas det för mer information.

 • @Erik,

  Mycket intressant perespektiv, dock finns begränsningar på hur mycket koll man kan ha på informationsflödet. Folk är selektiva i sina källor och där gäller det för manipulatörerna att skapa pendulum som öser nonsens och stimulerar instinktiva reaktioner.

  @Ivan,

  Bra jämförese tycker jag. Det är ditåt utvecklingen pekar:
  https://youtu.be/GoKVAl6bMj8

 • Herre Gud !!! värkligen vi är på väg mot mörkare tider. I alla fall jag tycker att alla som kommer gå med att sätta in inplantat de förtjänar det. Det är bara super idioter som går med en inplantat som kommer manipulera personer. Hoppas att det är bara fåtal som går med. Det var samma sak med chipningen, lakejerna hyllade den att vad bra det är för man kan öppna dörren bara man håller upp handen och sims alabim dörren öppnar sig. Samma sak med det Det är bara idioter som kan inte öppna dörren med egen hand, alla andra kan det. Den stora problemet är att i USA det är obligatorisk att chippa sig om man är polis, brandmän eller militär och det kommer sprida sig tror jag till statliga anställda m.m. Gud bevara oss från alla dessa onda personer.

 • Erik och Stella, tack! Med hjälp av sannolikhetsläran blir det alltså “sanningshalten” man justerar med hjälp av, egentligen meningslösa, tillägg. Om man sedan kan hitta två sanna saker som kanske avlsutas med den osanning man vill driva om t.ex. webbserad information nämner man de två innan lögnen levereras. Nettosanningshalten av “paketet” blir alltså minst 66%. Eller “ganska troligt”, alltså.

  För riktig informationsspridning gäller att bägge sidor presenteras utan den läskiga vinkling som Svensk MSM hänfaller åt, men inte särskilt svårt att “få syn” på så snart man biir medveten om det. Våra Svenska skolor har egentligen en stor uppgift, som man struntar i? Man skulle tro att Svenska journalister måste vara väl medvetna om vad dom gör eller helkorkade. Men är man välindoktrinerad kan det vara mycket svårt att öppna sinnena.

 • Blev inspirerad, mycket vaccin blir det;
  Fake news
  Fake tickets
  Fake invoice
  Fake doctors
  Fake
  Fake signs
  Fake wife
  Fake husband
  Fake children
  Fake money
  Fake food
  Fake wine
  Fake health
  Fake body
  Fake values
  Fake commitments
  Fake intellectuals
  Fake intentions

 • sten bjorsell: “Joseph Goebbles ”vaccin” var att kombinera varje fake news bit med åtminstone en sak som alla visste var sant. Snabbt kunde han därmed ”lyfta” hela meddelandet till minst 50% sant”.

  Redan de gamla grekerna (där retorik var = allmänbildning) visste att människor mycket lättare tro på det som är sannolikt, än vad de har att tro på det som är sant.

 • “Om ny alternativ information konfronterar den inplanterade nya verklighetsbilden blir det kortslutning i hjärnan och en inre konflikt uppstår”.

  Tog fasta på detta. Konsten att hålla många olika “narrativiteter” (diametralt helt olika övergripande berättelser) vid liv samtidigt; samt att i samma ögonblick dessutom låta dem vara kvar i kraftig konflikt till varandra, är en mänsklig undervärderad förmåga. Jag brukar säga att bästa sättet att lösa problem är att skapa en relation till den samma – gör problemet till en del av Dig själv. Pröva, ironiskt nog leder detta ofta till lösning på problemet. Det är i mängden av informationen lösningen ligger. Alltså, det är bara genom ökad informationsmängd som du finner lösningen på problemet. Det förutsätter att du kan hålla många olika berättelser vid liv utan att förkasta någon av dem. Till sist uppenbarar sig lösningen, i mängden information, genom mönstret de utgör, och du behöver du inte hålla flera berättelser vid liv längre. Låter det snurrigt och jobbigt? Det är det också 🙂

 • @Sten,

  Mycket bra och korrekt relaterad till Goebbles ord. Minst 50% sanning så att ingen har nog starka argument för att vända utvecklingen. Att dränka sanningen i desinformation och vilseleda de sökande är elitens starkaste ESS i spelet mot oss som vill finna sanningen och leva ett liv i balans.

 • Jag kan med fog, 40 år i skolan, påstå att detta projekt har varit igång hela tiden.
  Sveriges storhet i FN och vår “demokrati” spreds som en löpeld över världen i början av 60-talet.
  Med början 1967 startade “Förintelsen” och hakkorset (symbol för kraftverk) försvann från våra kartor så även från ASEA. Innan dess fanns inte ens förintelsen i våra uppslagsverk.
  NOBELs priser började legitimera/konfirmera olika men lämpliga vetenskaper på 70-talet.
  Så även i litteratur där förintelseindustrin och inom ekonomi kommit igång.
  Stora flertalet av pedagoger i skolan lutar åt vänster så även inom media.
  Att det numera inte längre är tillåtet med hemundervisning garanterar att INGEN slipper undan.
  I lärarnas tidning http://lararnastidning.se/ta-stallning-mot-nazism-och-for-demokratin-larare/
  Går man ett steg längre. I samma artikel tar man upp alla människors lika värde och demokratiska rättigheter samtidigt som man uppmanar till avståndstagande och aktivism mot oliktänkare på högerflanken. Inte med ett ord nämner man vad man opponerar sig emot. Det ju ett koncensus så ingen behöver kolla.

  Till och med i förskolan uppmuntras man att ta avstånd från “nasisterna” samtidigt som man uppmuntras till “homoextrem” aktivitet i regnbågsparader.
  Nasism och homo var åtminstone för mej helt obekant när jag var fyra fem år, nu är det allmän kunskap för våra barn. Demonisering och tankeinjeciring finns nu i ala läroplanerför skolan. Utvecklingen går framåt..
  Biblioteken gallrar bort böcker med negerkungar o liknande i o för sig märkligt då alla i gruppen är färgade numera.
  Programmeringen är så massiv så att den säkert kan utgöra skäl för asyl i andra länder.
  Ibland känns det faktiskt som att man inte får luft……..

 • @Birgitta,

  problemet med auktoriteter är återkommande för varje generation, tror jag. Det har elitisterna insett att varje ny generation föds med en frivilja som ifrågasätter alla gamla strukturer vilket gör att Babylon (symboliskt) faller och makt kan ej vara bestående. Det som oroar mig är förmågan som elitisterna har att utforma sina manipulationer och ligga steget före majoritetens medvetandeförmåga. Sanningen kommer alltid ikapp dem – därför vill de lura in just den yngre generationen med att förlita sig på tekniken och låta sig inplanteras framöver. I jakten på att bli en perfekt individ som är omtyckt, framgångsrik och alltid gör rätt skall hen byta sin FRIA VILJA mot ett implantat, en falsk identitet. Alltså sälja sin själ till djävulen som det står i vissa heliga skrifter.

 • Joseph Goebbles “vaccin” var att kombinera varje fake news bit med åtminstone en sak som alla visste var sant. Snabbt kunde han därmed “lyfta” hela meddelandet till minst 50% sant. Vad alternativa medier innebär för oss som ständigt blev tveksamma om massmedias vinklingar är möjligheterna att utforska om vi är ensamma i ofta återkommande tvivel. När vi upptäckt att vi är “så många”, upptäckte straxt MSM samma sak! Väldigt mycket läsar-kommentarsfält i MSM verkar även ha tagits bort samtidigt som “fake news drevet” ökat. Det är solklart när de flesta av de som kommenterar tycker tvärtom. Eller ofta “försvinner” ens kritiska kommentarer, utan kommentar, så att procenten kritiska kommentarer hålls låg för läsarna. Det egentliga problemet för etablissemanget är att det är mycket farligt att alltför många kritiker får reda på att dom inte är ensamma. “Fake News” från “alternativa medier” är alltså en “Red Herring”, samtidigt som man försöker ta bort ljuset från sina egna agendadrivna fake news. Det blir snart som i Sovjet, det enda man kan lita på i tidningen är dödsannonserna.

 • Stella: Läs gärna Torbjörn Elenskogs artikel “Så fick Europa problem med auktoriteter” i SvD. Han menar att vi redan förlorat tron på auktoriteter i vår moderna värld. Vi befinner oss nu i sista stadiet efter att vår tro på religion och traditioner underminerats.

  Elitisterna hade nog ingen aning om att deras postmodernism skulle leda till en populism och en antiauktoritär hållning mot nya företrädare för smygtotalismer. Elitisterna är skiträdda för oss nu när det visar sig att deras sociala ingenjörskonst nu på hård front slår tillbaka på dem själva. Vi vill inte vara kvar i deras burar som de under så lång tid hållit oss fängslade i. Vi vill ha full frihet och bestämma själva utan en massa påhittat tjafs och total underkastelse under domedagshistorier som förmedlas genom “klimathotsfantasterier”.

 • Sigge Johansson: Visst är det tyvärr som du skriver, men jag är ändå försiktigt optimistisk. Jag tycker att det känns som att fler och fler människor håller på att vakna upp och genomskåda bedrägeriet. men det är ju en ganska trög process då många tvingas att tvärt omdefiniera sin verklighet. Men jag tror här på händelser som genererar en katalytisk effekt som hjälp på traven. Titta bara på #metoo – effekten! Dessutom har ju Aschberg meddelat att han har satt folk på att “granska” individer i sanningsrörelsen. Och med tanke på hur klumpig Aschberg är och de gammalmodiga metoder han använder, så kommer hans granskning bara att leda till att vi får draghjälp. Jag kan nog kosta på mig att redan nu säga – tack Aschberg!
  Nu måste jag iväg till flyget.

 • “Den psykologiska vaccinet, som forskarna beskriver är precis som ett biologiskt vaccin där man med jämna mellanrum ”injicerar” små doser av information vars källor anses allmänt trovärdiga, så att mottagaren automatiskt och undermedvetet ska avvisa alternativa fakta och information.”

  Det har man ju sysslat med i alla tider. I synnerhet i Sverige under de senaste 50 åren.

 • Villfarna sinnen gör förnuftet obrukbart.
  Finns dock hopp genom att vår medvetenhet som vi hela tiden får uppdaterat genom gjorda erfarenheter, vilka i sig själva naturligtvis har ett pris, blir större. Succesivt börjar vi kartlägga och förstå sammanhang och när en viss mängd människor uppnår denna ökade medvetenhet – ja då händer något spännande – vi når en “tipping point” och allt går så mycket snabbare.

  Hans G Eriksson
  forskat kring human & cognitive behaviour sedan 1948

 • “Etablissemangets” panik inför medborgarnas snabbt minskande tilltro till dess egen “uppfinning” Fake-News blir allt mer desperat och tydligare för var dag.

  Tack vare betydligt mer trovärdig ALTERNATIV media har allt fler vaknat upp och insett att det naturligtvis är “Etablissemanget” SJÄLV som är den STORA (ock kanske ENDA) Fake-News-producenten!

  Och att KTH i Stockholm nedlåter sig till att “forska” i ämnet minskar mitt förtroende för det eventuella resultatet/produkten, eftersom DET/DEN i så fall garanterat INTE kommer att vara till medborgarnas fördel enär finansiärer av projektet självfallet därefter ÄGER produkten och därför kommer att använda DEN på ett för medborgare negativt sätt.

  Vi går mot en mörk framtid — vardagen blir allt farligare för oss i takt med att individens självklara OCH lagskyddade FRIHET krymper!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *