Psykologiskt vaccin mot alternativa fakta och ”fake news” på gång

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 december 2017
- NewsVoice redaktion
Image: Ned T. Sahin - Source: Nedsahin.com
Image: Ned T. Sahin - Source: Nedsahin.com
Bild: Ned T. Sahin – Källa: Nedsahin.com
PhD Alice G. Walton - Privat foto
PhD Alice G. Walton – Privat foto

DEBATT. PhD Alice G. Walton, specialist i kognitiv neurovetenskap och biopsykologi varnar för tveksamma vetenskapliga projekt på tre universitetet i England och USA som arbetar för att framställa ett psykologiskt vaccin mot alternativa fakta.

Begreppet ”fake news” som massmedier publicerar artiklar om globalt är den nya epidemin som skall botas, men Walton varnar för att dessa forskningsprojekt kan handla om att hacka våra hjärnor och därefter blockera vårt fria betraktande av informationsflödet.

Forskningsprojektet har som mål att minska antalet skeptiker mot den globala uppvärmningen som är tänkt att användas som ideologisk och vetenskaplig bas för att införa FN:s Agenda 21 eller en grön global diktatur med kontroll över världsbefolkningen och våra liv.

Den psykologiska vaccinet, som forskarna beskriver är precis som ett biologiskt vaccin där man med jämna mellanrum ”injicerar” små doser av information vars källor anses allmänt trovärdiga, så att mottagaren automatiskt och undermedvetet ska avvisa alternativa fakta och information.


Den typen av psykologisk metodik kallades för inte så länge sedan för propaganda. En ny och mer moderna definition är ”falskt minne”.


 

När man dock bygger upp lager av falska minnen under en viss period i en människans liv har man skapat faktaresistens.

Om ny alternativ information konfronterar den inplanterade nya verklighetsbilden blir det kortslutning i hjärnan och en inre konflikt uppstår. Människans naturliga reaktion är självförsvar och denne attacker därför den alternativa informationen och budbäraren för att undvika den inre psykologiska konflikten som känns obehaglig.

På samma sätt som man skapar en vetenskaplig myt om den globala uppvärmningen har man under människans historia skapat diverse myter om att Jorden är platt, att oliktänkande människor är häxor som bör brännas och tex att mörkhyade människor är mindre intelligenta.

Man kan alltså klä in denna psykologiska manipulation i religös, ideologisk eller vetenskaplig form (forskningsprojektets officiella källa). Forskningen är helt offentlig och det står i klartext att allmänheten bör vaccineras mot ett ifrågasättande av den globala uppvärmningen. För de som inte har märkt resultaten i sin egen bekantskapskrets kan denna artikel vara mycket bra förklaring till varför vissa konflikter uppstår när man uttrycker sin åsikt.

Sverige i täten med hjärnimplantat

Ett liknande projekt pågår på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm som heter ETHENTECH där diverse förslag arbetar med korrigering av människan beteende och etiska reaktioner med hjälp av elektroder, datateknik, integrerade kretsar, Artificiell Intelligens och genom att ständigt vara uppkopplad till internet. ETHENTECH är ett universitetsprojekt i samarbete med EU som föreslår en teknisk utveckling av hjärn-implantat för reglering av våra sinnen och hur vi etiskt betraktar vår verklighet.

Samtidigt som den forskningen rusar fram med lavinfart går biotech-företagens aktier väldigt bra, ca 40-45% uppåt.

Text: Stella Tormanoff, Stellatormanoff.wordpress.com

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq