Robert Aschberg får svar på tal från medborgarjournalister i migrationsfrågan

publicerad 11 december 2017
- av NewsVoice
Åsa Westerberg (foto Dissidenter.com) Fatemeh Khavari (Twitter) Robert Aschberg (Wikimedia)
Åsa Westerberg (foto Dissidenter.com) Fatemeh Khavari (Twitter) Robert Aschberg (Wikimedia)
Åsa Westerberg (foto Dissidenter.com) Fatemeh Khavari (Twitter) Robert Aschberg (Wikimedia)

NOTERAT. En något fientlig Robert Aschberg och den ensamkommande afganledaren Fatemeh Khavari konfronterade Åsa Westerberg på hennes arbetsplats. Det uppstår ett gräl mellan Aschberg och Westerberg, som är kritisk till svensk migrationspolitik. Videon läggs ut av Aftonbladet i klippt format till Westerbergs nackdel, anser Granskning Sverige. 

Text: NewsVoice

Granskning Sverige skriver att Robert Aschberg sökte upp Åsa Westerberg med syfte att “förnedra och skrämma henne” eftersom Westerberg menar att Fatemeh Khavari egentligen är en man medan Aschberg tvärtom anser att det är bortom alla tvivel att Khavari är en kvinna.

Aftonbladet publicerade därefter artikeln: “Här konfronteras hon om nätlögnen: ”Såg ut som en man”” undertecknad av Julia Sidner, Robert Aschberg, Susanna Nygren och Kristina Edblom. Budskapet är att det blivit för enkelt att sprida lögner och falska nyheter på nätet. Som exempel tar inslaget upp fallet Fatemeh Khavari, talesperson för föreningen “Ung i Sverige” som i somras sittstrejkade på Medborgarplatsen i Stockholm för att stoppa utvisningar till Afghanistan.

Robert Aschberg - Foto: Aftonbladet, video
Robert Aschberg – Foto: Aftonbladet, video

Näthat mot Westerberg

Efter demonstrationen fick Fatemeh Khavari ta emot hot och hat. Även Westerberg fick ta emot hot och näthat.

Omid Tanha hotar Åsa Westerberg på Facebook - Källa: "Åsa Westerberg – demokraten som blev mordhotad efter besök på Medborgarplatsen"
Exempel på näthat: Omid Tanha hotar Åsa Westerberg på Facebook – Källa: “Åsa Westerberg – demokraten som blev mordhotad efter besök på Medborgarplatsen”

Granskning Sverige (GS) uppger i sitt uppföljande reportage att de tror att Aftonbladets filmteam blev tagna på sängen av Åsa Westerbergs kunskaper i migrationsfrågor och “därför fick man “fulklippa” ner det mesta av intervjun”.

Läs mer: Granskning Sveriges YouTube-kanal nedsläckt

Komplicerade relationer runt Robert Aschbergs inflytanden

Granskning Sverige uppger att journalisten Rebecca Weidmo Uvell menar att Robert Aschberg och Fatemeh Khavari båda ingår i nätverken kring Socialdemokraterna, SSU och LO:s “underrättelsetjänst” Expo samt det svenska George Soros-finansierade AFA, där Robert Aschberg sägs vara huvudman i och med en position i företaget Sirén, tidigare AFA Dokumentation.

AFA (Antifascistisk aktion) beskrivs av Wikipedia som ett: “svenskt vänsterextremt autonomt nätverk, bildat 1993, som en del av det internationella nätverket Antifascistisk aktion.”

Robert Aschberg är definitivt även knuten till Researchgruppen som jämte Expressen belönades 2014 med prestigefyllda priset Guldspaden, enligt Dagens Media. Dagens Samhälle skriver att Research­gruppen har en koppling till den kommersiella research-tjänsten Piscatus.

Omständigheterna runt Robert Aschberg blir inte mindre komplicerade av det historiska faktum att han ärvt ett stort kapital från Olof Aschberg med en koppling till Josef Stalin, enligt bla Wikipedia. Aschberg har inte bara ett stort inflytande i svenskt MSM. Han är både kapitalstark och är tongivande i den svenska debatten.

Olof Aschberg (1877-1960) var en svensk bankir och affärsman samt kommunistvänlig sympatisör som hjälpte till att finansiera bolsjevikerna. Aschberg grundade den första sovjetiska banken Roskombank, enligt Wikipedia.

Åsa Westerberg och Bechir Rabani ger Aschberg svar på tal

Tillbaka till Robert Aschbergs konfrontation med Åsa Westerberg. Hon ger svar på tal när Aschberg höjer rösten i grälet. Aschberg får ett rejält tuggmotstånd. GS ger Westerberg tumme upp och anser att Westerberg visar att:

“…så länge man inte är rädd, så kommer de demokratihatande vänsterextremisterna ingenstans eftersom de satt bedrägeriet och identitetslögnerna i system”.

GS skiver att de ringde upp Aftonbladet, men att Robert Aschberg då vägrade att ta telefon och svara på frågor om varför han uppträder hotfullt mot folk på deras arbetsplatser.

Medborgarjournalisten Bechir Rabani som drar stora skaror av följare på sociala medier kommenterar här sin syn på konfrontationen mellan Aschberg och Westerberg.

Text: NewsVoice

Relaterat och källor


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det här var intressant.
  Vad menar artikelförfattaren med det här?
  “Granskning Sverige (GS) uppger i sitt uppföljande reportage att de tror att Aftonbladets filmteam blev tagna på sängen av Åsa Westerbergs kunskaper i migrationsfrågor och ”därför fick man ”fulklippa” ner det mesta av intervjun”.”

  1. Vilka ”kunskaper i migrationsfrågor” har denna ”Åsa Westerberg” som inte bl.a. Centerledaren Annie Lööf har eller varför inte vår regering?
  2. Granskning Sverige AB där en viss herre vid namn Fabian Fjälling, förintelseförnekare, är VD ska ju ha koppling till nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen enligt bl.a. Eskilstuna-Kuriren.
  3. Det borde varje “journalist” begripa att det inte är fråga om att “tro” utan det är fråga om källkritik och att man därmed MÅSTE ha belägg för det man påstår.
  4. Åsa Westerberg har ju för vana att kalla folk bl.a. “bidragsparasiter” och en hel del andra vidriga epitet. Är det KUNSKAP eller enbart att skända svenska värderingar?

 • [KOMMENTAR FRÅN SYLTHAMMAR]

  Medborgarjournalisten Bechir Rabani är död. På fredagen meddelar Megafonerna att den så kallade medborgarjournalisten Bechir Rabani, 33, har dött. Orsaken ska vara hjärtattack.

  Kort efter att han granskat och försökt konfrontera Robert Aschberg stängdes hans Facebookkonton ned permanent. Även texten om reportaget raderades överallt på Facebook.
  Hur stor är sannolikheten att man dör en naturlig död några dagar efter att ha visat folket vilken skitstövel Robert Aschberg är?

  Top secret CIA poison dart gun ‘gives targets deadly HEART ATTACKS and leaves no trace’

  A WHISTLEBLOWER has claimed the CIA developed a “heart attack gun” laced with deadly poison to carry out assassinations. https://www.express.co.uk/news/world/644439/CIA-heart-attack-gun-Mary-Embree-Frank-Church-William-Colby

 • Anser att medborgarjournalistik är ett bra och modigt initiativ av privatpersoner och dessutom effektivt för att belysa hur msm förleder, vinklar och klipper för att ett visst perspektiv skall uppnås. Tycker mer och mer mig se att de politiska vinklingarna i msms alla klippningar och vinklingar mest numera enbart handlar om att försvara sin egen existens. Anser vidare att Granskning Sverige har lyckas med att öppna ögonen för många (inkl. mig själv) hur olika aktörer i samhället smälter samman, för att tysta alla kritiker. Ett ovärdigt och farligt sätt att hantera en opposition på. Däremot ställer jag inte alls upp på Fabian fjällnings kollektiva syn på judar, som här kommer till uttryck i intervjun Lasse Wilhelmsson: ”alltid hittar man samma folkgrupp på den onda sidan (judar, min anmärkning…) i alla tragedier som hänt genom historien”.

  https://youtu.be/nE8qKhOLquo

  Bland annat av den anledningen att denna kollektiva syn på judar motverkar Granskning Sverige egna syften. Då blir en barnlek avfärda hela Granskning Sverige genom att häda att dem driver agendan: “alltid hittar man samma folkgrupp på den onda sidan (judar, min anmärkning…) i alla tragedier som hänt genom historien”, vilket är precis vad Expo, AFA, företaget Sirén, tidigare AFA Dokumentation samt Researchgruppen har som huvudargumentet för att få med sig dumma, obildade och nativa Socialdemokrater, SSU och LO på tåget. I det sammanhanget kan man i så fall även vända på steken och framhäva att Fabian fjällning här göra alla nationella strävanden en björntjänst. För genom att framföra dessa åsikter gör han bara den repressiva toleransen allt starkare i sin egen argumentation.

  Sedan, ju värre anklagelse, ju högre bevisföring krävs, annars faller ju hela konstruktionen samman.

  Vattendelaren mellan ett tillåtande, öppet demokratiske samhälle och ett totalitärt ligger i frågan hur den rådande överlägsna makten ska hantera oppositionen. Ställ därför alltid den frågan, sist i en intervju. I regel har dem inget svar.

 • Var Lenin, Stalin eller Nikolaj Tjernysjevskij judar? Just detta med att förknippa en person eller rörelse med en viss etnicitet, hudfärg, religion eller kön är ett gammalt beprövat knep. Ingenting går att sälja utan att man har ett namn på det. Det är därför varje ny modell av en viss rakapparat eller en ny modell av en bil, alltid har ett nytt namn och ofta med några sifferkombinationer också. Någon som tänkt lite djupare runt detta faktum? Ta bort alla namn och då har vi bara beskrivningen (konfigurationen) kvar av ett objekt att förstå och än värre blir det med ett subjekt. Så fort ett föremål har ett namn är vi också undermedvetet överens om att vi delar samma ide om vad namnet egentligen företräder. Så var är det det första du kommer att tänka på, närt du hör ordet jude? En världsomspännande ond konspiration ämnat att förgöra oss alla? För många är det så. För mig förknippar jag ordet med en eufori av det mest spännande författare jag någonsin läst: Noam Chomsky, Ludwig Wittgenstein, Athur Janov, Karl Marx, Sigmund Freud osv, osv i en lång rad tänkare som fullständig golvat många människors sätt att se på världen och på oss själva i kraft av, många gånger, sitt överlägsna intellekt. Min uppgift blir då att läsa och förstå deras konstruktioner och försöka dekonstruera dem föra att förstå om jag lärt något nytt?

 • Håller med Martin här. Vad ens förfäder har gjort eller inte gjort rör man naturligtvis inte för. På samma sätt som man inte rår för hur man ser ut, eller vad ens förfäder har för DNA-profil. Robert Aschberg skall granskas för vad han gör, i egenskap av journalist och till viss del makthavare – inte hängas ut för att han är jude. Tror inte att newsvoice kommer att utvecklas till en judefientlig sait, utan tror mer på att det råder en utbredde brist på bildning bara. Det räcker inte med att kolla några klipp på youtube och tror att man har hela världeshistorien klar för sig.

 • Hej Martin.

  Lugna ner dig. Jag vet inte så mycket mer om OA än att han har vait med som bankir i en del “fula” affärer, men vid tillfällen som jag läst om honom har han benämnts som just “den röde bankiren”. Kanske för att han hjälpte ryssarna. Du får kalla honom precis vad du vill.

  //Tomas.

 • @Tomas
  Hur man du kalla bankirer som profiterar på konflikt, krig och monopolkapitalism för “röd” är för mig ett mysterium. Stalins (och förmodligen hela Rysslands) vilja att belåna Ryssland för att bekämpa Hitlers olagliga invasion gör naturligtvis inte utlånaren till “röd” eller “kommunist”. Det kan liknas vid den befängda tanken att en ägare av en bank skulle bli kommunist om denna lånar ut krediter till en kommunists husköp.

  Utlåningen sker naturligtvis i intresse av ränta, inte främst av ideologiska skäl, även om dessa givetvis kan ha varit bidragande, eftersom Hitler ville deportera judarna bort från Tyskland till Palestina (precis som Rothschild-sionisterna ville), men alla judar var naturligtvis inte eniga om den omflyttningen.

  Så alla judar är heller inte israeler och alla judar är inte Rotschild-sionister och alla som kallar sig judar är heller inte judar, eftersom judendomen inte är en ras. Judendomen är en ganska extrem och sekteristisk tro på Demiurgen, inkl. en hel del makabra strofer. Många som kallar sig judar och försöker vara judar på riktigt, d.v.s. ortodoxa judar, är dessutom ofta inte ens för existensen av israel.

  Men girigbukar som äger ljugande monopolkapitalistisk media, krigsindustri, Big Pharma och asylbaronsindustri är och förblir, enligt min mening, lika blå som ett blåfruset arsle, ända tills de inser sin belägenhet och gör något hederligt, långsiktigt gott och verkligen vetenskapligt med sin energi, något som kan ge dem ett gott eftermäle.

 • När det gäller Robert Arschberg, verkar han sträva efter att följa i sin fafars fotspår:

  Bankiren som finansierade mördandet av så många ryska barn, gamlingar och andra oskyddade människor som bolsjevikerna på uppdrag av finanseliten/eugenikerna skoningslöst våldförde sig på – denna kallhamrade Globalist-tjänare!

  Må Gud utskipa rättvisa med detta avskum på domens dag!

 • Man får ändå ha viss förståelse för människor som har judisk bakgrund. De kan känna sig förrådda och aggressiva och lättare hamna i ett s.k. “stabsläge”.

  Inte enbart fulmediernas tendens att dras till konflikter, men även familjehistorik, kan göra att människor lättare hugger på sådant det hotfulla. Vägen ut är att visa medkänsla.

  Naturligtvis är många tyskars identitära idéer lika de som många svenskar kan känna, men jag anser att det finns en stor skillnad här. Svensken tror sig inte vara överlägsen andra folk och är i allmänhet emot de vettlösa invasioner som politikeradeln och bankmaffian stöder som tar kål på andra folk av andra raser.

  Ad Hitlerum är dessutom ett välkänt argumentationsfel. Identitära åsikter är inte automatiskt fel i sig självt lika lite som Hitlers vegetarianism är det.

  Människor med judisk bakgrund har knappast något att frukta från svenskar. Motståndet i Sverige är inte heller emot semiter, färgade, latinos, eller asiater. Motståndet från svensken är mot det typiskt överlägsna, mot det fascistiska, mot kvinnoförtrycket, mot våldtäkter och mot de antidemokratiska sekterna.

  Svensken står enad tillsammans med skötsamma invandrare mot de nya extrema och sekteristiska fenomen som Expo tyvärr medverkar till att importera till Sverige.

  Aschberg verkar ha en vetenskaplig utbildning, så jag tvivlar på att han vill ha in sekteristiska religioner i landet. Aschberg är, vad jag kan förstå, en svensk ateist, INTE en individ som tror på Demiurgen.

  Aschbergs taktik tycks vara att väcka känslor i syfte att få uppmärksamhet och bättra på sin kändis-status och sina tittarsiffror i de lögnmedier där han envisas att medverka i, inget annat.

  Varför fulmedierna ljuger medvetet är dock inget mysterium. Pengar. Genom att vi känner till varför och hur de ljuger förblir fulmediernas och de presstituerades brallor vid knäna och deras rektum blir då allt mer ömt tills de slutar vilseleda.

 • Det här är bra. Såg Bechir Rabanis video efter att Kim Lundgren (10 Dec, 2017 at 18:26) hade länkat till den under artikeln Sanningen Om Sverige (SOS) – dags att agera!, här på NewsVoice.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *