Robert Aschberg får svar på tal från medborgarjournalister i migrationsfrågan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 december 2017
- NewsVoice redaktion
Åsa Westerberg (foto Dissidenter.com) Fatemeh Khavari (Twitter) Robert Aschberg (Wikimedia)
Åsa Westerberg (foto Dissidenter.com) Fatemeh Khavari (Twitter) Robert Aschberg (Wikimedia)
Åsa Westerberg (foto Dissidenter.com) Fatemeh Khavari (Twitter) Robert Aschberg (Wikimedia)

NOTERAT. En något fientlig Robert Aschberg och den ensamkommande afganledaren Fatemeh Khavari konfronterade Åsa Westerberg på hennes arbetsplats. Det uppstår ett gräl mellan Aschberg och Westerberg, som är kritisk till svensk migrationspolitik. Videon läggs ut av Aftonbladet i klippt format till Westerbergs nackdel, anser Granskning Sverige. 

Text: NewsVoice

Granskning Sverige skriver att Robert Aschberg sökte upp Åsa Westerberg med syfte att “förnedra och skrämma henne” eftersom Westerberg menar att Fatemeh Khavari egentligen är en man medan Aschberg tvärtom anser att det är bortom alla tvivel att Khavari är en kvinna.

Aftonbladet publicerade därefter artikeln: “Här konfronteras hon om nätlögnen: ”Såg ut som en man”” undertecknad av Julia Sidner, Robert Aschberg, Susanna Nygren och Kristina Edblom. Budskapet är att det blivit för enkelt att sprida lögner och falska nyheter på nätet. Som exempel tar inslaget upp fallet Fatemeh Khavari, talesperson för föreningen “Ung i Sverige” som i somras sittstrejkade på Medborgarplatsen i Stockholm för att stoppa utvisningar till Afghanistan.

Robert Aschberg - Foto: Aftonbladet, video
Robert Aschberg – Foto: Aftonbladet, video

Näthat mot Westerberg

Efter demonstrationen fick Fatemeh Khavari ta emot hot och hat. Även Westerberg fick ta emot hot och näthat.

Omid Tanha hotar Åsa Westerberg på Facebook - Källa: "Åsa Westerberg – demokraten som blev mordhotad efter besök på Medborgarplatsen"
Exempel på näthat: Omid Tanha hotar Åsa Westerberg på Facebook – Källa: “Åsa Westerberg – demokraten som blev mordhotad efter besök på Medborgarplatsen”

Granskning Sverige (GS) uppger i sitt uppföljande reportage att de tror att Aftonbladets filmteam blev tagna på sängen av Åsa Westerbergs kunskaper i migrationsfrågor och “därför fick man “fulklippa” ner det mesta av intervjun”.

Läs mer: Granskning Sveriges YouTube-kanal nedsläckt

Komplicerade relationer runt Robert Aschbergs inflytanden

Granskning Sverige uppger att journalisten Rebecca Weidmo Uvell menar att Robert Aschberg och Fatemeh Khavari båda ingår i nätverken kring Socialdemokraterna, SSU och LO:s “underrättelsetjänst” Expo samt det svenska George Soros-finansierade AFA, där Robert Aschberg sägs vara huvudman i och med en position i företaget Sirén, tidigare AFA Dokumentation.

AFA (Antifascistisk aktion) beskrivs av Wikipedia som ett: “svenskt vänsterextremt autonomt nätverk, bildat 1993, som en del av det internationella nätverket Antifascistisk aktion.”

Robert Aschberg är definitivt även knuten till Researchgruppen som jämte Expressen belönades 2014 med prestigefyllda priset Guldspaden, enligt Dagens Media. Dagens Samhälle skriver att Research­gruppen har en koppling till den kommersiella research-tjänsten Piscatus.

Omständigheterna runt Robert Aschberg blir inte mindre komplicerade av det historiska faktum att han ärvt ett stort kapital från Olof Aschberg med en koppling till Josef Stalin, enligt bla Wikipedia. Aschberg har inte bara ett stort inflytande i svenskt MSM. Han är både kapitalstark och är tongivande i den svenska debatten.

Olof Aschberg (1877-1960) var en svensk bankir och affärsman samt kommunistvänlig sympatisör som hjälpte till att finansiera bolsjevikerna. Aschberg grundade den första sovjetiska banken Roskombank, enligt Wikipedia.

Åsa Westerberg och Bechir Rabani ger Aschberg svar på tal

Tillbaka till Robert Aschbergs konfrontation med Åsa Westerberg. Hon ger svar på tal när Aschberg höjer rösten i grälet. Aschberg får ett rejält tuggmotstånd. GS ger Westerberg tumme upp och anser att Westerberg visar att:

“…så länge man inte är rädd, så kommer de demokratihatande vänsterextremisterna ingenstans eftersom de satt bedrägeriet och identitetslögnerna i system”.

GS skiver att de ringde upp Aftonbladet, men att Robert Aschberg då vägrade att ta telefon och svara på frågor om varför han uppträder hotfullt mot folk på deras arbetsplatser.

Medborgarjournalisten Bechir Rabani som drar stora skaror av följare på sociala medier kommenterar här sin syn på konfrontationen mellan Aschberg och Westerberg.

Text: NewsVoice

Relaterat och källor

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq