To The Stars Academy pekas ut som desinformationsprojekt

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 december 2017
- Torbjörn Sassersson
Astronaut Beth Moses svävar i låg gravitation på en Virgin Galactic flight. Pressfoto: Virgin Galactic.
Boeing space suit 2017
Boeing space suit 2017. Foto: Boeing

ANALYS OCH DEBATT. Organisationen To The Stars Academy (TTS Academy) under ledning av artisten Tom DeLonge pekas ut som ett förvillarprojekt uppstyrt av amerikansk underrättelsetjänst. TTS Academy kan i bästa fall förmedla viss sann information, men är i så fall kraftigt uppblandad med vilseledande falsk information med syftet att skydda militära intressen, tror kritiker.

NewsVoice-läsaren Per Larsen kommenterade Pentagons hemliga UFO-undersökningar, som släppts genom TTS Academy. I debattartikeln “UFO-fenomenet väcker vår barnatro” konstaterar Larsen att massmedia grasserar i UFO-fenomenet igen och han menar att Pentagons UFO-program – som också NewsVoice skrev om –  troligtvis är ett bedrägeri, ett knep för att dölja utgifter.

Pseudonymen Mouthy Buddha som ligger bakom videon “The Real Reason The CIA Needs Tom Delonge” ovan har en liknande teori. TTS Academy kan vara ett försök att ta kontrollen över allmänhetens drivkraft att få fram sanningar om UFO-fenomenet, men även för att kontrollera intressegrupper – främmande nationer inräknat – som vill få fram information om avancerad militär teknologi, som inte ska ut.

Walter Boseley, som i dokumentären uppges vara fd specialagent vid “US Air Force Office of Special Investigations” förklarar att denna typ av hemliga projekt (tex nya militära farkoster) har en agent med uppdraget att skydda arbetet från insyn.

Walter Boseley
Walter Boseley

“Would we use perception to help shroud what we are trying to protect – absolutely. If you got an aerial plattform that is highly advanced and the public who happens – you know – to get a glimpse of the thing from time to time, if they are convinced that it’s from Venus and there is no way it could be our military – hey that’s awesome” …
“If I am the agent running the protection for that particular program and that is helping me covering something for years I might even feed the fire”. 

NewsVoice som talat med en person inom den svenska försvarsmakten säger att händelser av större militär betydelse – som oavsiktligt fått spridning – alltid har en “cover story” (läs falskt narrativ) som ska förklara vad det “egentligen” handlar om, sagor avsedda för allmänheten och pressen.

Dokumentären tar upp det tragiska fallet med Paul Bennewitz vars karriär och liv totalt förstördes genom bla specialagent Richard C. Doty och hans förvillararbete. Bennewitz drevs bokstavligen till vansinne och hamnade till slut på ett mentalsjukhus.

Wikipedia har en post om Paul Bennewitz:

“Convinced that he was intercepting electronic communications originating from alien spacecraft located outside of Albuquerque, New Mexico, Bennewitz soon believed that he had located a secret alien facility that he called Dulce Base. By 1982, Bennewitz began to spread his ideas regarding Dulce Base to others in the UFOlogy community.” – Wikipedia

Nu porträtteras Tom DeLonge som en nyttig idiot och ett nytt offer som i likhet med den engagerade personen Paul Bennewitz ska matas med en blandning av sanningar och lögner med syftet att täcka det som är skyddsvärt. Frågan är hur omgivningen ska kunna avgöra vem och vilka “fakta” vi ska tro på och om dokumentären till och med i sig är en skyddsaktvitet. Pseudonymen Mouthy Buddha kan å andra sidan vara felinformerad.

Text och kommentar: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Allt i detta ämne är en enda härva av lögner, sanningar, halvsanningar, m.m. Omöjligt och möjligt att bevisa eller motbevisa vem eller vad som helst. Man blir helt tvungen att välja vad man ska tro eller inte tro. Jag måste säga att de som vill dölja sanningen verkligen har lyckats. Kanske bättre än de hade avsett från början? Hur ska vi någonsin få veta? Vem/vad man än tror så finns motstridiga uppgifter som hävdar att just den personen/teorin är desinformation…

 • En vinkling man kan göra är att det just innan Roswell var inledningen på det där kring “kontaktpersoner”, contactees. Personer som George Adamski och Kenneth Arnold kom ut på scenen. Regimen fick inte igenom sin nya “”National Security Act”, förrän efter lång tid av tumult, då det rörde om inom etablissemanget. Det antogs en månad efter att det så lämpligt blivit stor uppståndelse i hela USA genom medias rapportering om Kenneth Arnolds påstådda syn av nio ufos över Mount Rainier. Knappt två veckor efter det, så skedde Roswell-händelsen. Efter ett par veckor till så antogs den nya ordningen – då behövdes samling…

 • Min personliga övertygelse är att det saknas ett antal individer från något institut i USA som man använde för fysiologiska experiment i rymdforskning, typ liknande de man genomförde i nazityskland och som man hängde ett antal tyskar för 1946. Klart man drabbas av panik när man bara ett år senare står med brallorna nere. När man skyller på UFOn är man desperat.

 • Filosofera på denna idé, en planet med lite mögel på utsidan kommer i ett kosmiskt perspektiv snart att vara kal och livlös. Mänskligheten som art är då utdöd, precis som vår kultur och historia. All vår strävan har varit meningslös, ingen kommer att bedriva arkeologi på denna livlösa stenbumling vi idag kallar jorden.
  Inte ens den sista tiden kommer att vara nådig när en försvagad art, degenererat och livsoduglig blir offer för fysikens självdestruktiva lagar.

 • CIA skapades efter Roswell för att de vill dölja vad de hittat, samt ge dem tid att tänka.
  Sedan har det rullat på. Tekniken har byggts provats och används. Men den kan inte användas civilt eller till något som riskerar att den avslöjas.
  Därför behöver de nu avslöja att de har denna teknik. De vill kunna använda den.

  Samtidigt gav den korta kontakten med de andra där ute, inte mycket mer än att de sa att de inte tänker dela någon information med oss och de kommer att fortsätta hålla sig dolda. Detta var tidigt 50-tal.

  CIA, är de som håller i trådarna, NSA är deras tekniska informationsdel. DOD är den militära delen, NRO håller i det hemliga rymdprogrammet.
  Lockhead Martins, interna hemliga avdelning Skunkworks var de som skruvade samman ny teknik till fungerade farkoster. Grundforskningen skedde i Area 51, förvaring av kroppar, delar från UFO osv var på S4, en del i utkanten av A51.

  Tom Delonge och TTSA, har delat UFO världen. Några anser det vara båg, andra är helt säkra på att detta är det stora avslöjandet, många sitter i mitten och vet inte vad de ska tro.

  Varför jag tror detta är på riktigt, är pga att jo, dessa data, filmer och avslöjanden, kommer direkt från toppen. Dvs det är chefens chef, som säger saker. Det finns ingen ovan dem. De gör också som så att de avgår från myndigheten eller avdelningen för att kunna göra det. Dvs det är ingen plojgrej detta.
  Det är något som kostar dem personligen ganska mycket.

  Varför det använder en firma till allt detta? Orsaken anser jag är att de ville ha ett sätt att kunna föra över både information, bilder, teknisk bevisning osv. Från den hemliga militära delen till den civila världen. På det sätter är de som person skyddade från att kunna åtalas, av någon av de otaliga lagar och regler som omger det hemliga arbete på myndigheter.

  När Pentagon ger dem en video, så är det gjort och ingen som jobbar åt någon myndighet kan åtalas. För det finns fortfarande massor av folk på topp nivå, som är emot ett avslöjande.
  Det vi nu ser är två steg framåt och ett tillbaka. De kommer pysa ballongen. Därför gör de lite märkliga saker ibland. Tom Delonge själv är mera som en maskot som får stå som symbol för deras organisation.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *