To The Stars Academy pekas ut som desinformationsprojekt

publicerad 25 december 2017
- av Torbjörn Sassersson red.
Astronaut Beth Moses svävar i låg gravitation på en Virgin Galactic flight. Pressfoto: Virgin Galactic.
Boeing space suit 2017
Boeing space suit 2017. Foto: Boeing

ANALYS OCH DEBATT. Organisationen To The Stars Academy (TTS Academy) under ledning av artisten Tom DeLonge pekas ut som ett förvillarprojekt uppstyrt av amerikansk underrättelsetjänst. TTS Academy kan i bästa fall förmedla viss sann information, men är i så fall kraftigt uppblandad med vilseledande falsk information med syftet att skydda militära intressen, tror kritiker.

NewsVoice-läsaren Per Larsen kommenterade Pentagons hemliga UFO-undersökningar, som släppts genom TTS Academy. I debattartikeln "UFO-fenomenet väcker vår barnatro" konstaterar Larsen att massmedia grasserar i UFO-fenomenet igen och han menar att Pentagons UFO-program - som också NewsVoice skrev om -  troligtvis är ett bedrägeri, ett knep för att dölja utgifter.

Pseudonymen Mouthy Buddha som ligger bakom videon "The Real Reason The CIA Needs Tom Delonge" ovan har en liknande teori. TTS Academy kan vara ett försök att ta kontrollen över allmänhetens drivkraft att få fram sanningar om UFO-fenomenet, men även för att kontrollera intressegrupper - främmande nationer inräknat - som vill få fram information om avancerad militär teknologi, som inte ska ut.

Walter Boseley, som i dokumentären uppges vara fd specialagent vid "US Air Force Office of Special Investigations" förklarar att denna typ av hemliga projekt (tex nya militära farkoster) har en agent med uppdraget att skydda arbetet från insyn.

Walter Boseley
Walter Boseley

"Would we use perception to help shroud what we are trying to protect - absolutely. If you got an aerial plattform that is highly advanced and the public who happens - you know - to get a glimpse of the thing from time to time, if they are convinced that it's from Venus and there is no way it could be our military - hey that's awesome" ...
"If I am the agent running the protection for that particular program and that is helping me covering something for years I might even feed the fire". 

NewsVoice som talat med en person inom den svenska försvarsmakten säger att händelser av större militär betydelse - som oavsiktligt fått spridning - alltid har en "cover story" (läs falskt narrativ) som ska förklara vad det "egentligen" handlar om, sagor avsedda för allmänheten och pressen.

Dokumentären tar upp det tragiska fallet med Paul Bennewitz vars karriär och liv totalt förstördes genom bla specialagent Richard C. Doty och hans förvillararbete. Bennewitz drevs bokstavligen till vansinne och hamnade till slut på ett mentalsjukhus.

Wikipedia har en post om Paul Bennewitz:

"Convinced that he was intercepting electronic communications originating from alien spacecraft located outside of Albuquerque, New Mexico, Bennewitz soon believed that he had located a secret alien facility that he called Dulce Base. By 1982, Bennewitz began to spread his ideas regarding Dulce Base to others in the UFOlogy community." - Wikipedia

Nu porträtteras Tom DeLonge som en nyttig idiot och ett nytt offer som i likhet med den engagerade personen Paul Bennewitz ska matas med en blandning av sanningar och lögner med syftet att täcka det som är skyddsvärt. Frågan är hur omgivningen ska kunna avgöra vem och vilka "fakta" vi ska tro på och om dokumentären till och med i sig är en skyddsaktvitet. Pseudonymen Mouthy Buddha kan å andra sidan vara felinformerad.

Text och kommentar: Torbjörn Sassersson