AlmaNova släpper filmen Cancer & Mikrober fri till allmänhet och forskare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 januari 2018
- NewsVoice redaktion
Dr Erik Enby - 2016 - Foto: Anna Böhlmark
Film: Cancer & Mikrober - Se hela filmen på AlmaNova
Film: Cancer & Mikrober – Se hela filmen på AlmaNova

Anna Böhlmark som är redaktör för AlmaNova släpper dokumentärfilmen Cancer & Mikrober om dr Erik Enby och hans fynd fri för alla att se tack vare sponsring. Anna tackar för ett massivt stöd från prenumeranter och privatpersoner.

Anna Böhlmark, pressfoto
Anna Böhlmark, pressfoto

Nu börjar det viktiga arbetet, att sprida filmen så att så många som möjligt får kännedom om de fynd Erik Enby gjort, skriver Anna. Ett nytt cancerparadigm föds som ger ett helt nytt hopp om hur cancer kan botas, utan riskfylld kemoterapi eller strålbehandling.

“Vår förhoppning är just denna – att föra cancerforskningen framåt!” … “Hur många nobelpris kommer falla om dr Enby en dag får rätt?”, skriver Böhlmark.


Det visar sig att Erik Enby inte står ensam utan får ett starkt medhåll från forskare i USA, Italien, Indien och Bulgarien. Det är mest i Sverige som Enby stångats mot ett envist och ofta ovetenskapligt motstånd.


Filmen handlar om alla turer kring de fynd som dr Erik Enby gjort gällande mikrober i blodet hos cancersjuka.

Filmen är producerad av hälsojournalisten Anna Böhlmark genom hälsoportalen och tidningen AlmaNova. Medverkande: dr Erik Enby, dr Ramesh Chouhan, dr Alan Cantwell, dr Tullio Simoncini, dr Nadya Markova, Lena Forsberg, Jerker Andersson.

Se filmen på AlmaNova

Filmen kan beställas på DVD i sin fulla längd, 53 min, genom att du kontaktar AlmaNova.

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq