Årets Förvillare 2017: Ann-Marie Begler (GD) Försäkringskassan och Sofia Arkelsten (M)

43
Ann-Marie Begler (Försäkringskassan) - Pressfoto: Försäkringskassan - Sofia Arkelsten (M) - Foto baserat på pressfoto från Riksdagen.se och "stock photo" från Crestock.com
Ann-Marie Begler (Försäkringskassan) – Pressfoto: Försäkringskassan – Sofia Arkelsten (M) – Foto baserat på pressfoto från Riksdagen.se och “stock photo” från Crestock.com

Generaldirektör Ann-Marie Begler på Försäkringskassan och riksdagskvinnan Sofia Arkelsten utses båda till Årets Förvillare 2017. Arkelsten får priset för sin ovetenskapligt grundade lobbying för tvångsvaccinering i Sverige och Begler för att Försäkringskassans beslut inte är rättssäkra, anser de som röstat på folkbloggen Årets Förvillare

Från motiveringarna

Ann-Marie Begler som fick 30,01% av rösterna:

”Hon [Ann-Marie Begler] gick ut i radion och påstod att Försäkringskassans beslut är rättssäkra. Alla vi som i åratal försökt få dem att göra sakliga utredningar baserade på faktiska omständigheter, följa lagstiftning och beakta bevisning och läkar- och psykiatrikers utlåtanden vet att detta inte stämmer.”

“…alla vet att man som skadad utan kunskap om arbetsskadeförsäkringen inte kan vinna i domstol mot Försäkringskassans juridiska kompetens som har både utbildning och erfarenhet på området. Har man inte har råd till advokat har man ingen chans”.

“Att påstå att detta system är rättssäkert när handläggarna ställer sig som motpart i stället för att utreda sakligt och undersöka fakta är att förvilla.”

Läs komplett motivering

Sofia Arkelsten som fick  30,37% av rösterna:

“Trots kritik mot och upplysningar om att vacciners påstådda verkan saknar vetenskapligt stöd vill Arkelsten införa obligatorisk massvaccinering i form av förebyggande tvångsmedicinering med vaccin.  Arkelsten har med två riksdagsmotioner försökt införa tvångsvaccinering i Sverige trots att hon informerats om riskerna med vacciner. Det kallas faktaresistens”.

Läs komplett motivering

Röstresultatet

Årets förvillare 2017 resultat

I år inkom 833 röstningar vilket är ett lågt röstdeltagande i jämförelse med tidigare år. Se sidan med den direktdemokratiska omröstningen och övriga nomineringar.

Anser du att någon av de två eller båda pristagarna fått utmärkelserna på orättvis grund? Då kan du ansöka om benådning

Debattpriset Årets Förvillare lanserades 1987 av lobbyistgruppen Vetenskap och Folkbildning (VoF) med syftet att opinionsbilda för industrins och myndigheternas ofta överlappande särintressen. Bloggen Aretsforvillare.nu som är en folklig version av utmärkelsen låter istället svenska folket både nominera och rösta fram Årets Förvillare.

Text: Pressmedddelande från bloggen Årets Förvillare

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

43 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
3 maj 2018 kl 11:48

Öystein Rönne 14 Jan, 2018 at 09:00

Korrumperade dumskallar väller fram i en jämn ström likt lämlar i ett aldrig sinande lämmeltåg. Kunde de åtminstone nöja sig med att kasta sig själva ut för stupet, istället för att försöka lura ner så många av oss andra som möjligt, så vore inte lika stor skada skedd.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
3 maj 2018 kl 10:17

Folket både nominerade och röstade fram Försäkringskassans generaldirektör till Årets Förvillare 2017. Det visar det sig nu att de hade rätt. Medier skriver att generaldirektören nu fått sparken och att 500 slutat på myndigheten.

ETC: Personalflykt från Försäkringskassan

“Bland anställda på Försäkringskassan har personalomsättningen ökat stadigt de senaste åren. I yrkeskategorin personliga handläggare inom sjukförsäkringen låg personalomsättningen på 17,3 procent i mars i år. Det motsvarar ungefär 500 personer av totalt 2800 handläggare som slutar inom ett år – de flesta för att de säger upp sig. Antalet egna uppsägningar inom Försäkringskassan har mer än fördubblats sedan 2014.”

https://www.etc.se/inrikes/personalflykt-fran-forsakringskassan

DN: Begler ville fortsätta men sparkades av regeringen

”Regeringens val att sparka Ann-Marie Begler väcker starka reaktioner.
Själv hade hon velat fortsätta skriver hon i en kommentar.
“…jag hade naturligtvis sett fram emot att slutföra arbetet under den tid som mitt förordnande avsåg, det vill säga till 2021.””

https://www.dn.se/nyheter/politik/svd-forsakringskassans-begler-far-sparken/

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
14 januari 2018 kl 12:10

Väl skrivet, Öystein.
Allt man studerar på nära håll, upptäcker man vara förvanskat av makteliten.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
14 januari 2018 kl 09:00

Återigen har en PK amatör trampat i klaveret genom att ge sig in i vaccinationsdebatten utan till synes några som helst djupare kunskaper i medicin. Denne hoppetossa heter Sara Backman Prytz och har skrivit en debattartikel i Expressen om vikten av att vaccinera sina barn, med den förvillande rubriken “Låt inte fler barn dö i Mässling som Victoria”:
https://www.expressen.se/debatt/lat-inte-fler-barn-do-som-victoria-erik-och-anna/

Eftersom jag vet att inga barn har dött i Mässlingen på flera decennier öppnade jag artikeln för att se vad det skulle dölja sig för falsarier där. Det visade sig att “skräckhistorian” inträffade 1891!!!

Med den lite amatörmässiga dramaturgi som Sara Backman Prytz försöker framställa Mässling som ett allvarligt hot mot barns liv i Sverige, skulle hon nog med lite större framgång i stället ägna sig åt skriva sagoböcker för barn.
Den skulle kunna börja så här: – Det var en gång en liten söt och levnadsglad flicka som hette Lotta. Lotta bodde i en röd liten stuga i den idylliska lilla byn Mässlinge. En dag upptäckte Lotta att hon hade fått små röda prickar på huden……….

Björn Lindqvist
Gäst
12 januari 2018 kl 18:09

Skulle man favorisera utökade vaccineringar så borde antalet invånare med autism stiga (pga. kvicksilvret). Att den arbetsföra delen av befolkningen lider av autism (vilket är en livslång åkomma) skapar gynnsamma förutsättningar för alla företagare. Autister är kända för att vara lättlurade men även mycket punktliga och arbetsamma människor/arbetare. De kräver inte mycket – helst ett rutinbetonat arbete som innebär låg interaktion med andra människor. Fika- o lunchpauser kan bantas ned till ett minimum och då dessa individer undviker folk i största allmänhet så minskar risken för kärleksförhållande vilket senare leder till långdragna föräldraledigheter.

En mycket eftersträvansvärd situation för en sniken arbetsgivare m a o.

I jämförelse med motsvarande virusrelaterade sjukdomar så är istället autism som en skänk från ovan. Då folk är hemma i flera veckor pga. Mässlingen, röda hund, vattenkoppor med mera vilket skapar ett oerhört stort produktionsbortfall, så innebär ett genomförande av det nya vaccinationsprogrammet en motriktad effekt – produktiviteten ökar markant.

Sen att försäkringskassan och läkemedelsverket glömt bort att folk dör som flugor i cancer och åderförkalkning på äldre dagar, tycker dom väl bara är bra? De konsumerar ju ingenting. De bara sitter där på en stol hela dagarna, sjunger några sånger innan kaffet och går sedan o lägger sig. Nja, det låter nog lite flummigt i deras öron. Bättre att jobba som bara den till pensionen för att sedan vika hädan snabbt. Det är så ett modernt samhälle ska fungera 🙂

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
12 januari 2018 kl 12:07

@ Annen Bertelin Lindgren,

Jag förstår inte riktigt hur du resonerar. Jag anser att du har helt fel. Det finns inga som helst fakta för att vaccination mot mässlingen skulle rädda något liv i Sverige. Däremot i U-länderna. Du bortser helt från faktumet att det inte är mässlingen som dödar i u-länderna, utan det är andra yttre omständigheter såsom bristande hygien, klimat, dålig vattenkvalitet m.m. Det finns oändligt många fler sjukdomar som också orsakar dödsfall i u-länderna. Skulle vi vara konsekventa så skulle vi i så fall vaccinera ihjäl oss, vilket skulle få läkemedelsindustrin att jubla.

Dessutom skuldbelägger du de föräldrar som väljer att inte vaccinera sina barn. Hur kan du göra det??? Vad vet du om andra konsekvenser av vaccination? Konsekvenser som vi till fullo kanske inte känner till idag?

Ditt resonemang bygger på att just din uppfattning är den rätta. Så fine, uppmana alla du känner att vaccinera sig, men stå då också vid skampålen om det i framtiden visar sig att du hade fel. Och kom då inte dragandes med att typ “det had jag inte en aaaning om”.

För jämförelse, låt mig påminna om de på 70- och 80-talet allmänt givna råden till svenska föräldrar var att se till att deras spädbarn sover på mage för att undvika att de dör i sina egna spyor om de skulle kasta upp utan att vara under uppsikt. Detta “goda” råd visade sig kunna orsaka plötslig spädbarnsdöd. Efter att en ny rekommendation att spädbarn bör sova på rygg kom på 90-talet sjönk antalet dödsfall i plötslig spädbarnsdöd från ca 120/år till 20-30/år. Idag rekommenderar man att små barn ska sova på rygg.

Min slutsats: Låt föräldrar själva avgöra om man vill vaccinera sina barn. Men kom gärna med adekvata råd från “bägge” parter.

Du behöver inte vara orolig, de flesta kommer fortsatt att vaccinera sina barn mot Mässling inom ramen för ett frivilligt vaccinationsprogram.

Annen Bertelin Lindgren
Annen Bertelin Lindgren
Gäst
12 januari 2018 kl 09:29

Jag är egentligen inte för tvång, men jag anser att de som inte låter vaccinera sina barn är oansvariga gentemot både sina egna barn och andras så detta är kanske ingen dum idé. Det finns en anledning till att vi inte har några stora epidemier av diverse barnsjukdomar, och att barn inte behöver dö av mässling i Sverige, samt att vuxna slipper smittas av barnsjukdomar, vilka vi alla vet slår betydligt hårdare mot vuxna än mot barn (röda hund kan som bekant ge fosterskador hos en gravid kvinna; påssjuka kan orsaka sterilitet hos en man) och den anledningen är vaccinationer!

Jag tycker som sagt att om man avstår från att vaccinera sitt barn är man en oansvarig förälder – nästan så att jag anser att man rentav är en olämplig förälder. Jag är medveten om att det anses finnas en koppling mellan vissa vaccinationer och autism, men då frågar jag; vilket är värst? Att barnet får autism eller att det avlider av mässling? Risken för det senare är liten i Sverige i dag, men det kommer ändras om allt fler avstår från vaccinationer.

Jag uppmanar alla som är emot vaccinationer på grund av någon obetydlig risk att tänka på att det kan innebära en ännu större risk att inte vaccinera sina barn – för barnet och för samhället.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
12 januari 2018 kl 07:43

Jag har grunnat en del på Arkelstens idiotmotion. Kan detta klantiga snedsteg hel enkelt bero på att hon fått en liten nätt summa pengar av läkemedelsindustrin? Jag menar, då skulle ju pusselbitarna liksom falla på plats.

Björn Lindqvist
Gäst
10 januari 2018 kl 21:07

Skulle vilja slå ett slag för Stefan Ingves (Riksbankschefen) vars syn på penningpolitiken går stick i stäv med socialdemokratiska värderingar. När Löven skattar höginkomsttagare och ger bidrag till låginkomsttagare så ser Ingves till att öka inflationen. Därmed jämnas allt ut igen, så att inkomstklyftorna bibehålls eller t o m ökar.

Inflation gör ju att priserna stiger och lönerna ökar… Att kostnaden för en lunch stiger med 20 kronor eller det blir lite dyrare att tanka sin bil, betala hyran mm, spelar ingen roll för den som kammar hem en halv till en mille. När det gäller stigande löner har företagen ett knep – man helt enkelt importerar billig arbetskraften från låglöneländer. Testa själv: gå till en byggarbetsplats och ropa ”hej” – ingen reaktion.

Vad blir då den verkliga effekten av stigande inflation i dagens företagsvänliga klimat?

Kort och gott – klyftan mellan fattig och rik vidgas! Eftersom socialbidrag, a-kassa och pensioner ligger kvar på samma låga nivå blir det svårare och svårare att få vår skrala ekonomi att gå ihop. Som jag tidigare sa minskar inte arbetslösheten eftersom arbetskraften hämtas från andra länder. Tuffa tider för arbetarklassen gynnar som bekant borgligheten, som då inte behöver erbjuda en vettig lön, ej heller vettiga arbetsförhållanden.

Stefan Ingves krumbukter med det svenska ekonomiska läget gör att regeringens strävan att leva upp till socialdemokratiska ideal urholkas och äts upp, vilken påverkar större delen av befolkningen. Sofia Arkelstens propsande för vaccineringar är förstås skrämmande men har i nuläget ingen större betydelse för flertalet, bortsett från det rådande mässling-mässandet, vilket i framtiden kan få läskiga konsekvenser om inte skrämselpropagandan upphör?

Beglers chefskap verkar dock lika illavarslande som Ingves…

Inflationen eldar även på bostadsmarknaden vilket gör det svårare eller omöjligt för ungdomar att skaffa bostad. Att det byggs nytt ändrar inte mycket. Dess hyror/priser är så höga att ingen utan inkomst har skuggan av en chans. Bara de med fast inkomst kan låna, men blir samtidigt extremt skuldsatta och oroliga för att förlora sin fasta inkomst. Ännu en hållhake från den härskande överheten (läs: Stefan Ingves).

Undrar vad finländarna tyckt om att bli misshandlade på detta sätt av sin stats överhuvud? Då misstänker jag nog att bossen blivit landsförvisad (till Sverige)?

Maj-Britt
Maj-Britt
Gäst
10 januari 2018 kl 17:30

Ann-Marie Begler låg etta ända fram till 04.30 på samma morgon som röstningen stängdes. Så röstningen på Arkelsten
pågick in i det sista.

mari
mari
Gäst
10 januari 2018 kl 17:08

Förföljelser
Den som själv deltar i kränkningarna mot de sjukskrivna, kan inte upptäcka dessa offer. Bara den som inte själv deltar i lynchningen, ser vad som pågår. Detta förklarar all forskning om våld. De som trakasserar de sjuka begriper inte vad de gör. De är omedvetna om vad som pågår. Ju mer barbariska de är, desto mindre tycks de förstå vad de håller på med. Detta är inget nytt utan har förekommit i alla tider. Den som avviker från majoriteten drar på sig förföljelser. Den sjuke blir till allmänt åtlöje. En offentlig trofé. Försäkringskassesjälvmord är ett fruktansvärt ord, som det finns grund för. Människor ger upp och tar sina liv. Efterlevande kan berätta om deras kamp med försäkringskassan. Sanningen är hård att höra.

percy andersson
percy andersson
Gäst
9 januari 2018 kl 23:45

Helt klart värdiga vinnare.

Hasse
Hasse
Gäst
8 januari 2018 kl 14:41

@Erik Senaste pandemin inträffade i slutet av första värdskriget. Detta är ingen slump. Under ett världskrig blir folk skadade har brist på mat det ligger döda människor i vattnen, mm. Detta leder till, genom matbrist, ett försvagat immunförsvar och död en ökad sjukdomsrisk. Det är 100 år sedan Spanska sjukan inträffade och man försöker skrämma folk genom att säga att vaccinerar man får man inga pandemier. Men det har ingenting med detta att göra. Rent vatten och nyttig mat är vad som krävs för att hålla immunförsvaret i trim och sjukdommar borta. Sedan andra världskriget har i alla fall I-länderna reningsverk för vatten.
Håller med dig igen, det är en omoraliskt lysande business.

@Per Nordgren Ja, inte för att jag har den sjukdomen, men kolla upp John Bergman på YT, han behandlar MS med som han säger 100% succes.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
7 januari 2018 kl 18:47

Angående VACCINATION och SJUKDOMAR;

se föreläsningar på tuben om VitaminC terapier och informera era medmänniskor!

per
per
Gäst
7 januari 2018 kl 18:07

Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 7 Jan, 2018 at 16:01

Helt klart, en förstörd eller rubbad tarmflora kan ge precis vilken sjukdom som helst, beroende på vem det gäller och hur rubbningen ser ut.

per
per
Gäst
7 januari 2018 kl 18:04

Per Larsen 7 Jan, 2018 at 14:55

Passande att den kommentaren står under ditt namn. Du är trots allt inte helt i avsaknad av självinsikt.

per
per
Gäst
7 januari 2018 kl 18:03

Hasse 7 Jan, 2018 at 15:42

Jag är väldigt mycket för att man skall testa alternativa behandlingar mot MS och andra degenerativa sjukdomar. Är det något som du själv har funderat på?

per
per
Gäst
7 januari 2018 kl 17:59

Hasse 7 Jan, 2018 at 15:42

Jag är väldigt mycket för att man skall testa alternativa behandlingar mot till MS och andra degenerativa sjukdomar. Är det något som du själv har funderat på?

Erik
7 januari 2018 kl 17:56

Hasse: Det vore förmätet av mig att skriva att jag förstår, men jag blir däremot rörd.

Detta med vacciner är något mångbottnat. Säg att vi har en livsfarlig, ytterst smittosam virusstam som sprids. Dödligheten är hög, mycket hög. De som bär viruset smittar de människor som kommer i deras närheten. Då dödligheten är hög, dör nästan alla som blir smittade. Många dör. Till slut ebbar pandemin ut. Kvar är de de som inte smittas eller de som smittats men överlevde. Som alla vet kan inte virus leva utan för sin värd, utan är en sann parasit. Detta betyder att detta virus har en utvecklingsspredningskurva likt en oval halvcirkel.

Säg nu istället att en del av populationen injekteras med ett verksamt vaccin. Detta innebär det att dem också blir också sjuka; men haken är att dem är sjuka mycket, mycket längre tid även om dem överlever. Det betyder att dem hinner smitta många fler. Ju fler som smittas ju mer vaccin kommer att efterfrågas, och ju fler som har vaccinerat sig, ju fler kommer att insjukna då de som är vaccinerade är sjuka längre och hinner smitta allt fler osv. En lysande affärsidé för vaccintillverkarna.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
7 januari 2018 kl 17:24

@ Kim Lundgren,

Tja vad Arkelstens syften är blir svårt att säga om man inte vet det. Jag vet inte.

Däremot skulle jag vilja lyfta fram och diskutera vidare hur ”farlig” denna sjukdom egentligen är för oss svenskar. Är den så farlig att det motiverar tvångsvaccination? Har Arkelsten förstått hur det egentligen ser ut?
Vi börjar med att titta på hennes motion:
Jag kan egentligen inte finna någonting alls i underlaget som motiverar tvångsvaccinering. Mycket av hennes resonemang rör sig om vad som sker ute i Europa, och där är betingelserna för att bli frisk om man får smittan ofta helt annorlunda. Dessutom finns andra sjukdomar som ger betydligt högre dödlighet än mässlingen. Se gärna länken till hennes motion som är hela 1,5 sidor lång:
https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/obligatoriskt-allmant-vaccinationsprogram_H5021949

Nu till lite fakta i Sverige:
• Sedan 1997 och fram t.o.m. 2016 (alltså 19 år) har totalt sett, med alla åldersgrupper inkluderade, 5 personer avlidit p.g.a. Mässlingen.
• I åldersgruppen 0 – 19 år har INGEN avlidit i Mässlingen i Sverige under samma period.
• Av de som avlidit är en i åldern 30-34 år (2007), två är i åldern 25-29 år (2006 och 2005).
• Resterande två är i gruppen 55-59 år (2000) respektive 80-84 år (2009).

Under samma period (1997-2016) i hela riket, dog 93 818 personer av vad Socialstyrelsen kallar ” Yttre orsaker till sjukdom och död (skador och förgiftningar)”

Statistiken är hämtad från Socialstyrelsens databas, se länk där ni själva kan söka:
http://www.socialstyrelsen.se/statistik/statistikdatabas/dodsorsaker

Allvarligt talat, jag tror att fler dött av andnöd p.g.a. att en snorkråka fastnat i näsan, än av Mässlingen.
Se gärna också denna länk som ger en lite mer nyanserad bild i ämnet än vad politiker och MSM försöker ge:
https://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/2018/01/05/skall-man-tvingas-till-vaccination/

Det finns mer att säga om detta med det får ju ej vara fler än 300 ord per inlägg.

Tänk vidare på att om detta förslag går igenom så har vi tvångschipning som ett brev på posten.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
7 januari 2018 kl 16:01

Många människor tror jag kan få autoimmuna sjukdomar av för mycket antibiotika-behandlingar. Immunförsvaret kan då få fnatt, tror jag.

Hasse
Hasse
Gäst
7 januari 2018 kl 15:42

@Erik Jag visste inte om att Sofia hade MS. Men jag har, just precis som du också förstått MS, som en hjärn/nervskada. Håller med dig helt och hållet i det du skrev.
Ironiskt nog jobbar hon för just det som skadat henne, vacciner.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
7 januari 2018 kl 14:55

GossipVoice

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
7 januari 2018 kl 13:51

David Steele är högst trovärdig.

Folkmedia i Sverige borde ha som främsta uppgift att genomlysa MAKTEN i Sverige.
Om vi hjälps åt kan det bli stora resultat.

Sofia Arkelstens far Bo Arkelsten förberedde hennes karriärväg…

per
per
Gäst
7 januari 2018 kl 12:20

Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 6 Jan, 2018 at 22:34

Det är vettigt att önska även onda människor mentalt tillfrisknande, inte minst för omgivningens skull. Samtidigt måste man vara väldigt tydlig med, att en politiker som vill tvinga på andra människor medicinska behandlingar, som de själva aktivt strävar efter att undvika, dras med ett stört känsloliv. Sedan kvittar det om hon själv är förvillad eller inte.

Enligt min mening är det viktigt att vi slutar behandla Arkelsten och hennes gelikar till psykopater som om de vore respektabla samhällsmedborgare. Visst kan man, både för hennes egen och vår skull, hoppas på att hon genomgår en personlighetsmetamorfos och blir en god människa. Om så skulle ske är hon välkommen att räknas som en fullvärdig medlem av mänskligheten.

Savalle
Savalle
Gäst
6 januari 2018 kl 22:59

@ Kim

Jag vill anknyta till din fråga vad som är Sofia Arkelstens drivkraft.

Här beskriver en före detta CIA-Agent, David Steele, som nu hjälper Trump mad att rensa upp i träsket och som blivit nominerad till Nobels fredspris, hur Deep State går tillväga när de tar kontroll över en kongressledamot:

https://www.youtube.com/watch?v=JJHKeb2P4rE

Kanske används samma metoder här i Sverige.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
6 januari 2018 kl 22:34

Som Bob och Per säger är det naturligtvis vettigt att omröstningen är känd i förväg om en omröstning ska betraktas som helt direktdemokratisk. Själv anser jag inte att Arkelsten har förvillat, men att hon är förvillad som så många andra.

Om Arkelsten har MS så tycker jag verkligen synd om henne. Om det beror på vaccinationer är det verkligen tragiskt. Det önskar jag inte ens den värsta högermoderaten fastän jag är både vänster och ekologisk.

Jag hoppas Arkelsten finner en ny magisk väg till ett sunt och friskt liv med ett immunförsvar som levereras lagom mängd utmaningar att handskas med så att den autoimmuna MS kan lindras. Hon är en snygg kvinna, anser jag. Det är bara den där rätta känslan som fattas och jag tror att både lugnet, känslan och insikten som läker henne kan komma till henne genom meditation och göra henne komplett och mer värdefull som människa och Moderat.

Allt lugn, all medkänsla och all insikt till Arkelsten!

Mina egna kommentarer till utnämningarna:
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/01/06/arets-forvillare-2017-ann-marie-begler-forsakringskassan-sofia-arkelsten-moderaterna/

Linda
Linda
Gäst
6 januari 2018 kl 22:20

Sofia Shell Arkelsten. Hon har kanske fått fler gratisresor från andra än Shell?

Erik
6 januari 2018 kl 20:08

Arkelsten lider av MS (multipel skleros) som är en sjukdom som drabbar CNS (centrala nervsystemet = stora och lilla hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen). Skolmedicinen vill få det till en så kallad autoimmun sjukdom, vilket betyder att dem spekulerar kring att det har med immunförsvaret att göra. Rätt så till vida att det drabbar bara människor med ett sviktande immunförsvar. En människa kan ha ett dåligt fungerande immunförsvar i 10-tals år och utåt sett kan verka friska. Förändringarna vis MS kan se i hjärnan som förhårdningar eller ärr efter inflammationer så kallad plack. Nu spånar jag, men är det samma plack som uppstår vid alzheimer? Om vi ska spekulera lite, drabbades väl Arkelsten av MS efter att hon troligtvis själv tagit allehanda vaccinationer, och vill nu hämnas på alla och en var.

Förstår mig här att det gäller att förebygga inflammationer i kroppen, för att förebygga de symtom på sjukdom vi kalla för MS och cancer osv. Det är min tes i vart fall.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
6 januari 2018 kl 19:43

@ Kim,

Belöningen stavas MAKT. Makt berusar och är en drog. Och har hon tur misslyckas hon så gravt att hon tvingas att avgå. Då slipper hon jobba och har kvar en fet lön.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
6 januari 2018 kl 19:26

@ Öystein

För att driva en fråga så hårt mot andra människors vilja, måste det finnas någon stor belöning att ta hem. Vad är hennes drivkraft?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
6 januari 2018 kl 19:05

Arkelsten är tydligen juridikutbildad. Vet dock ej om hon klarade utbildningen. Hon har ju verkligen gjort sig förtjänt av priset, – en jurist som driver medicinska frågor – helt otroligt!
Hon är nog lika okunnig om vad hon sysslar med som de flesta andra politiker. Men eftersom hon som folkvald politiker saknar tjänstemannaansvar så behöver hon ju inte bry sig om huruvida det hon vill genomföra så skulle innebära en folklig katastrof.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
6 januari 2018 kl 18:15

Kan ej finna på nätet någon uppgift om Sofia Arkelstens utbildning.
Vad ligger bakom hennes offensiva kamp för tvångsvaccinering?

Om hon saknar medicinsk kunskap – hur kan hon då vara så högljudd?

januari
januari
Gäst
6 januari 2018 kl 14:59

“All vårdpersonal i Skåne på kliniker med mycket patientkontakt, ska erbjudas gratis vaccination mot mässlingen. Och snart blir det krav på vaccination för nyanställda inom vård med mycket patientkontakt.” Sydsvenskan

Ari
Ari
Gäst
6 januari 2018 kl 14:46

Värdiga vinnare stort grattis Sofia och Ann-Marie.

januari
januari
Gäst
6 januari 2018 kl 14:41

‘etablerade’ medier (expressen, aftonbladen, svt, dagens nyheter) tog bort länken varje gång man postade den under deras artiklar

per
per
Gäst
6 januari 2018 kl 13:44

Carolina skriver, på http://aretsforvillare.nu/2017/12/sofia-arkelsten-m-nomineras-till-arets-forvillare-2017/#comment-7800, “Det känns taskigt att göra ett sådant här val.”

För mig känns det dock inte ett dugg taskigt att välja Sofia Arkelsten till Årets Förvillare, hon är nämligen hänsynslös. Vi kan inte fortsätta att vara servila mot hennes typ, busar skall behandlas busaktigt.

Jag säger som bob, Torbjörn, skulle Årets Förvillare kunna annonseras lite tydligare?

bob
bob
Gäst
6 januari 2018 kl 11:27

Hade ingen aning att sådana omröstningar finns. Synd att man inte la ut länken tidigare med tanke på lågt röstdeltagande, så man kunde vara med och tycka till. Men tack Torbjörn Sassersson för artikel ändå så vi kan passa på och tycka till slutet av detta året.

Savalle
Savalle
Gäst
6 januari 2018 kl 11:26

Våra förtroendevalda och våra representanter för myndigheterna som har låtit sig styras av de helt onda krafter som manifesteras i Globalist-packet är en styggelse och de ska bort från alla ansvarsuppdrag som rör vår Nation och ställas till svars inför en opartisk folkdomstol.

Hasse
Hasse
Gäst
6 januari 2018 kl 11:07

Sofia Arkelsten är en värdig “vinnare”.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
6 januari 2018 kl 10:23

@ Benny,

har du lust att skicka en länk med något som han skrivit?

Benny
Benny
Gäst
6 januari 2018 kl 08:57

Borde inte Anders Lindgren på AB vara ständigt aktuell för denna “titel” som förvillare?