Boken – Bilden av Sverige – handlar om ett folk som även fick terapi av Lars Norén

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 januari 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Lars Norén (2007) - Foto: Michiel Hendryckx
Lars Norén kastar också ljus på Sverige.

Katerina Janouch är klar med sin självbiografiska bok “Bilden av Sverige” som kommer ut den 28 februari 2018. Det började med en intervju om Sverigebilden i tjeckisk TV i januari 2017, som skapade stora svallvågor. Intriger, svikande vänner, skvaller och en upprörd statsminister blev följden, men hon ångrar inte att hon ifrågasatte bilden av Sverige.

Text: Torbjörn Sassersson, red NewsVoice

Bokus skriver att konsekvensen av den tjeckiska intervjun saknar motstycke i svensk mediehistoria. Debatten fick åsiktskorridoren att kränga och  statsminister Stefan Löfven gick ut offentligt och tog avstånd från att den “korrekta” bilden av Sverige ifrågasätts.

Boken handlar om tiden efter intervjun. Den är en “käftsmäll till det förljugna etablissemanget” och “alla namn är med”, skriver Janouch, som berättar precis om hur det var när hennes liv vändes upp och ned efter den tjeckiska intervjun.

“Jag hade begått kardinalsynden att måla upp en mörk bild av den humanitära stormakten och för det fick jag betala ett högt pris. Många undrar om det är värt det? På det blir svaret ett tveklöst ja. Blotta tanken på att leva i lögn ger mig panik. Jag förstår inte hur man står ut med att hålla tyst när man ser att samhället håller på att gå sönder. Jag försöker förändra genom att säga ifrån och påtala de problem jag ser. Att ljuga gör bara allting värre. Det är våra politiker och det trasiga Sverige ett levande bevis på.” – Janouch

Katerina ber alla om hjälp att sprida boken för hon tror inte att etablissemanget vill fortsätta debattera varken boken eller Sverigebilden. Hon uppmanar intresserade att skriva om boken i sociala medier och att beställa den till biblioteken.

NewsVoice har drivit en linje som påminner om Katerina Janouchs sätt att debattera. Den gemensamma nämnaren är att vi bryr oss om vårt land, att vi inte är främlingsfientliga, men att varje land förtjänar sin egen integritet och utan självgranskning lever vi i en förljugen tillvaro baserad på gamla meriter och nutida fantasier. 

Ingmar Bergman, Stieg Larsson och Lars Norén har alla beskrivit synden, det förljuget dolda och skammen i vårt land. Janouchs bok handlar om konsekvenserna av vad ett politiskt korrekt självskadebeteende gör med oss som bor här. Det är inte Janouch som ska stå till svars. Det är de som tycker att vi ska skämmas som måste utvecklas. 

Text: Torbjörn Sassersson, red NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Kim Lundgren 30 Jan, 2018 at 19:02

  I Stockholms lokala nyheter på SVT1 handlar sista delen av programmet om att designstudenter använder Ingmar Bergmans filmer som inspiration till sina möbler. Ett av många bevis på att ditt påstående om Ingmar Bergman inte alls stämmer.

 • Ser ut som om Googlechrome censurerar denna länk till Katerinas blogg. Blir bara löss på skärmen går bra på Explorer?

 • “Kim Lundgren 31 Jan, 2018 at 07:30
  Heder till Katerina för detta gräv!”
  ===
  Lysande “gräv-gräv” Kim! ☺

  Sådan här utomordentligt gedigen journalistik lär vi aldrig få ta del av via NWO-etablissemangets Fake-News-media.

  Och när Fake-News-media upptäcker att denna graverande information — TROTS deras medvetna locket-på-tystnad — ändå avslöjats för allmänheten, kommer de antagligen att stämpla informationen som “hat”, “rasism” och/eller “fake-news”….

  Kommer att bevaka Katerina Janouchs blogg i fortsättningen….

 • Katerina Janouch är inte bara modig, klarsynt och uppriktig.

  Katerina Janouch är en äkta och sann JOURNALIST.

  En äkta och sann journalist är svårare att finna i tidningar, radio och TV än en diamant i en dynghög.

 • Mr J@ Man kan säga att vi är medberoende och det är hög tid att vi tar oss ur detta dysfunktionella tillstånd. Vi får helt enkelt se till att vi talar ut vid kommande val och sätter farsan och morsan på torken.

 • Kim Lundgren 30 Jan, 2018 at 19:02

  Tack för berömmet, Kim, roligt att mina formuleringar faller dig i smaken. Uppskattar att du inte är en sån där snöflinga som blir kränkt av att få motargument i sak. Ibland kan det inträffa här på NewsVoice, att kommentatorer och artikelförfattare skriver direkta felaktigheter och sedan inte står rycken för att en annan kommentator gör dem uppmärksamma på det. De känner sig av någon underlig anledning personligen angripna, trots att det inte handlar om dem själva.

 • Kim Lundgren 30 Jan, 2018 at 19:02

  Tack för berömmet, Kim, roligt att mina formuleringar faller dig i smaken. Uppskattar att du inte är en sån där snöflinga som blir kränkt av att få motargument i sak. Ibland kan det inträffa här på NewsVoice, att kommentatorer och artikelförfattare skriver direkta felaktigheter och sedan inte stå rycken för att en annan kommentator gör dem uppmärksamma på det. De känner sig av någon underlig anledning personligen angripna, trots att det inte handlar om dem själva.

 • Kim Lundgren 30 Jan, 2018 at 17:21

  Det var den grövsta generalisering och felskrivning jag sett på väldigt länge.

  Ingmar Bergmans persona lämnade enligt honom själv mycket övrigt att önska, men hans film Persona lämnar enligt min mening inte mycket övrigt att önska.

 • Kim Lundgren 30 Jan, 2018 at 16:19

  Jag har själv aldrig imponerats något nämnvärt av Lars Norén. Däremot har filmskaparen Ingmar Bergman varit verkligt betydelsefull för mig. Man kan enligt min mening inte förmedla ett sådant konstnärligt och känslomässigt djup som han har gjort, utan att det springer ur uppriktighet och äkta känslor.

  Många svenskar hackar på Bergman eftersom de själva inte är på samma våglängd och av den anledningen inte kan ta till sig hans verk. Det betyder inte att han är dålig, bara att smaken är olika. Själv har jag till exempel aldrig förstått David Bowie, har inte hört mer än en bra låt med honom. Detta till trots kan han knappast ha varit talanglös eftersom så många människor älskar hans musik.

  Vem är bäst av Monet och Picasson? Bach och Händel? The Beatles och David Bowie? Bergman och Ulf Malmros? …

 • Ingemar Bergmans filmer betraktas som konstnärligt genialiska internationellt men svenskarna vill inte se en Bergmanfilm efter att ha sett en. Stämningen är otäck anser de flesta.

  I.B. var ointresserad av vanliga svenskar så vi har ingenting gemensamt.

  Hans *Persona* i egen hög person:

  http://www.alba.nu/sidor/24111

 • All heder åt Katerina Janouch, denna bok ser jag fram emot. Sverige är som en dysfunktionell familj där ingen familjemedlem vågar tala om att morsan eller farsan är alkoholist.

 • Efter Katerinas orädda debattinsats i SVT:s Opinion Live mot, och fullkomliga golv-sopande med, landsförrädaren och lögnaren Anders Lindberg på Aftonbladet, så insåg jag att hon framöver sannolikt skulle komma att betyda väldigt mycket för sitt hemland Sverige. Torbjörn Sasserssons text om hennes kommande bok verkar bekräfta denna övertygelse.

  Så här såg NewsVoice artikel om ovan nämnda debatt ut:

  https://newsvoice.se/2017/02/24/janouch-sverigebilden-svt-opinion/

  Till allt elände censurerade maktmaffia-styrda SVT, vars anställdas löner betalas av svenska folket, av förklarliga skäl inslaget nästan omgående. Därför får vi inte lov att se det public service-program som vi själva har bekostat.

  Det måste upprepas ibland att även Torbjörn Sassersson gör en beundransvärt insats för moder Svea. Tack, Torbjörn.

 • På 1980-talet såg jag en Norénpjäs på Dramaten tillsammans med en högutbildad psykoterapeut och en sociolog. (Vänner)
  Vi kände inte alls igen oss i Noréns verklighetsuppfattning – tvärtom – förvriden, sjuk.
  Att någon känt en terapeutisk hjälp av Norén är högst osannolikt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *