Lars Norén kritiserade också bilden av Sverige - Foto: Michiel Hendryck (2007)
Lars Norén kastar också ljus på Sverige – Foto: Michiel Hendryckx, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfieLEDARE. Katerina Janouch är klar med sin självbiografiska bok “Bilden av Sverige” som kommer ut den 28 februari 2018. Det började med en intervju om Sverigebilden i tjeckisk TV i januari 2017, som skapade stora svallvågor. Intriger, svikande vänner, skvaller och en upprörd statsminister blev följden, men hon ångrar inte att hon ifrågasatte bilden av Sverige.

Text: Torbjörn Sassersson, red NewsVoice

Bokus skriver att konsekvensen av den tjeckiska intervjun saknar motstycke i svensk mediehistoria. Debatten fick åsiktskorridoren att kränga och  statsminister Stefan Löfven gick ut offentligt och tog avstånd från att den “korrekta” bilden av Sverige ifrågasätts.

Boken handlar om tiden efter intervjun. Den är en “käftsmäll till det förljugna etablissemanget” och “alla namn är med”, skriver Janouch, som berättar precis om hur det var när hennes liv vändes upp och ned efter den tjeckiska intervjun.

Katerina Janouch - Foto: Thron Ullberg, Wikimedia Commons
Katerina Janouch – Foto: Thron Ullberg, Wikimedia Commons

“Jag hade begått kardinalsynden att måla upp en mörk bild av den humanitära stormakten och för det fick jag betala ett högt pris. Många undrar om det är värt det? På det blir svaret ett tveklöst ja. Blotta tanken på att leva i lögn ger mig panik. Jag förstår inte hur man står ut med att hålla tyst när man ser att samhället håller på att gå sönder. Jag försöker förändra genom att säga ifrån och påtala de problem jag ser. Att ljuga gör bara allting värre. Det är våra politiker och det trasiga Sverige ett levande bevis på.” – Janouch

Katerina ber alla om hjälp att sprida boken för hon tror inte att etablissemanget vill fortsätta debattera varken boken eller Sverigebilden. Hon uppmanar intresserade att skriva om boken i sociala medier och att beställa den till biblioteken.

NewsVoice har drivit en linje som påminner om Katerina Janouchs sätt att debattera. Den gemensamma nämnaren är att vi bryr oss om vårt land, att vi inte är främlingsfientliga, men att varje land förtjänar sin egen integritet och utan självgranskning lever vi i en förljugen tillvaro baserad på gamla meriter och nutida fantasier. 

Ingmar Bergman, Stieg Larsson och Lars Norén har alla beskrivit synden, det förljuget dolda och skammen i vårt land. Janouchs bok handlar om konsekvenserna av vad ett politiskt korrekt självskadebeteende gör med oss som bor här. Det är inte Janouch som ska stå till svars. Det är de som tycker att vi ska skämmas som måste utvecklas. 

Text: Torbjörn Sassersson, red NewsVoice

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
5 februari 2018 kl 18:51

Kim Lundgren 30 Jan, 2018 at 19:02

I Stockholms lokala nyheter på SVT1 handlar sista delen av programmet om att designstudenter använder Ingmar Bergmans filmer som inspiration till sina möbler. Ett av många bevis på att ditt påstående om Ingmar Bergman inte alls stämmer.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
31 januari 2018 kl 14:09
Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
31 januari 2018 kl 14:03

@ Kjell

Alla har haft svårt att läsa denna artikel idag, på alla bloggar!

Kjell Holmsten
Gäst
31 januari 2018 kl 12:53

Ser ut som om Googlechrome censurerar denna länk till Katerinas blogg. Blir bara löss på skärmen går bra på Explorer?

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
31 januari 2018 kl 12:20
Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
31 januari 2018 kl 10:42

“Kim Lundgren 31 Jan, 2018 at 07:30
Heder till Katerina för detta gräv!”
===
Lysande “gräv-gräv” Kim! ☺

Sådan här utomordentligt gedigen journalistik lär vi aldrig få ta del av via NWO-etablissemangets Fake-News-media.

Och när Fake-News-media upptäcker att denna graverande information — TROTS deras medvetna locket-på-tystnad — ändå avslöjats för allmänheten, kommer de antagligen att stämpla informationen som “hat”, “rasism” och/eller “fake-news”….

Kommer att bevaka Katerina Janouchs blogg i fortsättningen….

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
31 januari 2018 kl 07:30
Savalle
Savalle
Gäst
30 januari 2018 kl 23:51

Katerina Janouch är inte bara modig, klarsynt och uppriktig.

Katerina Janouch är en äkta och sann JOURNALIST.

En äkta och sann journalist är svårare att finna i tidningar, radio och TV än en diamant i en dynghög.

Birgitta
Birgitta
Gäst
30 januari 2018 kl 22:06

Mr [email protected] Man kan säga att vi är medberoende och det är hög tid att vi tar oss ur detta dysfunktionella tillstånd. Vi får helt enkelt se till att vi talar ut vid kommande val och sätter farsan och morsan på torken.

per
per
Gäst
30 januari 2018 kl 21:45

Kim Lundgren 30 Jan, 2018 at 19:02

Tack för berömmet, Kim, roligt att mina formuleringar faller dig i smaken. Uppskattar att du inte är en sån där snöflinga som blir kränkt av att få motargument i sak. Ibland kan det inträffa här på NewsVoice, att kommentatorer och artikelförfattare skriver direkta felaktigheter och sedan inte står rycken för att en annan kommentator gör dem uppmärksamma på det. De känner sig av någon underlig anledning personligen angripna, trots att det inte handlar om dem själva.

per
per
Gäst
30 januari 2018 kl 21:34

Kim Lundgren 30 Jan, 2018 at 19:02

Tack för berömmet, Kim, roligt att mina formuleringar faller dig i smaken. Uppskattar att du inte är en sån där snöflinga som blir kränkt av att få motargument i sak. Ibland kan det inträffa här på NewsVoice, att kommentatorer och artikelförfattare skriver direkta felaktigheter och sedan inte stå rycken för att en annan kommentator gör dem uppmärksamma på det. De känner sig av någon underlig anledning personligen angripna, trots att det inte handlar om dem själva.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
30 januari 2018 kl 19:02

Det finns mer eller mindre trevliga diskussionsstilar.

Herr Per faller under rubriken skällehong

den som undrar vad hong är får söka i skånskt lexikon.

per
per
Gäst
30 januari 2018 kl 17:51

Kim Lundgren 30 Jan, 2018 at 17:21

Det var den grövsta generalisering och felskrivning jag sett på väldigt länge.

Ingmar Bergmans persona lämnade enligt honom själv mycket övrigt att önska, men hans film Persona lämnar enligt min mening inte mycket övrigt att önska.

per
per
Gäst
30 januari 2018 kl 17:41

Kim Lundgren 30 Jan, 2018 at 16:19

Jag har själv aldrig imponerats något nämnvärt av Lars Norén. Däremot har filmskaparen Ingmar Bergman varit verkligt betydelsefull för mig. Man kan enligt min mening inte förmedla ett sådant konstnärligt och känslomässigt djup som han har gjort, utan att det springer ur uppriktighet och äkta känslor.

Många svenskar hackar på Bergman eftersom de själva inte är på samma våglängd och av den anledningen inte kan ta till sig hans verk. Det betyder inte att han är dålig, bara att smaken är olika. Själv har jag till exempel aldrig förstått David Bowie, har inte hört mer än en bra låt med honom. Detta till trots kan han knappast ha varit talanglös eftersom så många människor älskar hans musik.

Vem är bäst av Monet och Picasson? Bach och Händel? The Beatles och David Bowie? Bergman och Ulf Malmros? …

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
30 januari 2018 kl 17:21

Ingemar Bergmans filmer betraktas som konstnärligt genialiska internationellt men svenskarna vill inte se en Bergmanfilm efter att ha sett en. Stämningen är otäck anser de flesta.

I.B. var ointresserad av vanliga svenskar så vi har ingenting gemensamt.

Hans *Persona* i egen hög person:

http://www.alba.nu/sidor/24111

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
30 januari 2018 kl 17:04

Knappast någon svensk utanför EXPO-gänget har något gemensamt med Stieg Larsson –

http://sv.metapedia.org/w/Stieg_Larsson

Mr.J
Mr.J
Gäst
30 januari 2018 kl 16:54

All heder åt Katerina Janouch, denna bok ser jag fram emot. Sverige är som en dysfunktionell familj där ingen familjemedlem vågar tala om att morsan eller farsan är alkoholist.

per
per
Gäst
30 januari 2018 kl 16:52

Efter Katerinas orädda debattinsats i SVT:s Opinion Live mot, och fullkomliga golv-sopande med, landsförrädaren och lögnaren Anders Lindberg på Aftonbladet, så insåg jag att hon framöver sannolikt skulle komma att betyda väldigt mycket för sitt hemland Sverige. Torbjörn Sasserssons text om hennes kommande bok verkar bekräfta denna övertygelse.

Så här såg NewsVoice artikel om ovan nämnda debatt ut:

https://newsvoice.se/2017/02/24/janouch-sverigebilden-svt-opinion/

Till allt elände censurerade maktmaffia-styrda SVT, vars anställdas löner betalas av svenska folket, av förklarliga skäl inslaget nästan omgående. Därför får vi inte lov att se det public service-program som vi själva har bekostat.

Det måste upprepas ibland att även Torbjörn Sassersson gör en beundransvärt insats för moder Svea. Tack, Torbjörn.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
30 januari 2018 kl 16:19

På 1980-talet såg jag en Norénpjäs på Dramaten tillsammans med en högutbildad psykoterapeut och en sociolog. (Vänner)
Vi kände inte alls igen oss i Noréns verklighetsuppfattning – tvärtom – förvriden, sjuk.
Att någon känt en terapeutisk hjälp av Norén är högst osannolikt.