Cruise AV – Självkörande bil utan ratt och pedaler lanseras 2019

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 januari 2018
- NewsVoice redaktion
Cruise AV - Foto: General Motors
Cruise AV - Foto: General Motors
Cruise AV – Foto: General Motors

TEKNIK. General Motors (GM) planerar att börja masstillverka den självkörande bilen Cruise AV som saknar ratt och pedaler redan 2019. Bilarna ska baseras på Chevy Bolt som har en självkörande dator, Cruise Automation och annan teknik som möjliggör självkörning. Tekniken testas redan i San Francisco and Phoenix.

GM kommer att marknadsintroducera Cruise AV 2019 i flera amerikanska städer och till dess är förhoppningen att amerikanska myndigheter ska vara klara med regleringar och lagar. US News skriver att eftersom det saknats nationella standardregleringar för självkörande bilar ute på vägarna har de olika staterna tagit fram sina egna regler.

USA:s sekreterare för den amerikanska transportstyrelsen Elaine Chao meddelade att landet ska försöka samordna arbetet genom att införa frivilliga federala riktlinjer. Allt tyder på att regeringens regler kommer att styra över staternas försök att skapa egna regelverk.

Problemet för bilindustrin är att vissa stater försöker göra gällande att det måste finnas en mänsklig förare som kan ta över full kontroll i en självkörande bil, något som blir omöjligt om bilen saknar ratt och pedaler.

Läs mer och se videos på GM:s självkörande bil utan ratt

Text i mediasamarbete med: Dieseltrim Bilverkstad Bromma

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Var får alla taxiförare pengar ifrån att köpa mat till sina barn! när de får sparken!?
  Det är nära nu, att regeringen säger,
  – Oj vi tänkte inte på det!.
  – nu är det för sent ni behövs inte längre!.
  Och sedan är det lastbil och bussförarnas tur, eller otur.
  OM DU ÄR EN AV DEM SOM KOMMER ATT BLI AV MED JOBBET INOM EN VISS FRAMTID BÖR NI KANSKE BÖRJA STÄLLA FRÅGOR. NU.
  Klotter eller poesi Erik G

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *