Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Regeringen vill inrätta ny myndighet för psykologiskt försvar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 januari 2018
- Torbjörn Sassersson
Stefan Löfven, 2019. Pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet
Stefan Löfven - Foto: Bengt Nyman, Wikimedia
Stefan Löfven – Foto: Bengt Nyman, Wikimedia Commons

Statsminister Stefan Löfven meddelade i sitt tal vid Folk och Försvar under söndagen att man ska inrätta en ny myndighet som får i uppdrag att behandla Sveriges psykologiska försvar.

Löfven talade i Sälen under söndagen vid den årliga försvarskonferensen Folk och Försvar, där bland annat kung Carl XVI Gustaf fanns i publiken. Löfvens tal handlade främst om de hot som Sverige ställs inför och om hur man kan skyddas från dessa hot.

Han sa bland annat att ett ny myndighet kommer inrättas efter. Denna myndighet kommer få i uppdrag att utveckla och koordinera Sveriges psykologiska försvar.

“Regeringens besked är att en sådan myndighet ska inrättas, vi går omedelbart vidare med det arbetet. Ett modernt totalförsvar måste kunna freda sig mot yttre påverkan mot det demokratiska samhället. Och det finns en uppenbar risk att utomstående vill blanda sig i hur vi fattar våra beslut”, sa Löfven.

Sveriges förra myndighet för psykologiskt försvar, Styrelsen för psykologiskt försvar (SPF), lades ned 2008 och gick ihop med Krisberedskapsmyndigheten och Statens räddningsverk för att bilda Myndigheter för samhällsskydd och beredskap (MSB). I MSB:s instruktioner finns dock inte uttrycket “psykologiskt försvar” med.

Källa: Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq