Ron Paul: USA:s stater kan dra sig ur det amerikanska imperiet

11

Republikanen och tidigare presidentkandidaten Ron Paul tror att det amerikanska imperiet – USA – kommer att falla som Sovjetunionen. USA har för mycket skulder och bedriver kostsamma krig. De amerikanska staterna kan dra sig ur imperiet, varnar Ron Paul som intervjuades av RT.

“På det sättet jag ser det är ekonomiskt. Min uppfattning är att det inte var den militära upprustningen i USA som fick det sovjetiska systemet att falla. Det som hände var att de i Sovjet byggde upp ett system som vi, på de fria marknaderna, kunde se var helt ogenomförbart”, sa Ron Paul till RT.

Ron Paul tror även att kommunism, fascism, socialism och keynesianism alla kommer att misslyckas och detsamma kan hända med USA och landets militärism.

“Vi kommer att få ett plötsligt, kataklysmisk slut…”, tror Paul.

Paul säger att och vissa av staterna inom Sovjetunionen drog sig ur sig ur unionen. På ett liknande sätt kan de amerikanska staterna avlägsna sig från upprätthållandet av det amerikanska imperiet, menar Ron Paul.

“Our empire, although we don’t claim ownership to it, it’s a lot of money and a lot of influence, and we threaten with weapons and we use sanctions to hold our empire together, [but] I think that’s coming to an end.”

Text: NewsVoice | Videokälla: RT.com

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
12 januari 2018 kl 19:51

Det fanns redan på 1890-talet noga dokumenterad i Nikola Teslas patent. Men i ekonomiskt syfte har man under 130 år dragit sladdar över hela klotet både till lands och till sjöss. JP Morgan och hans gangsterkompisar fyllde plånböckerna och kunde cementera slaveriet. https://powerbyproxi.com/wireless-power/

per
per
Gäst
10 januari 2018 kl 19:51

Mikael Eriksson 10 Jan, 2018 at 16:03

Finns det vetenskapligt belagt att trådlös överföring av energi på det sätt som Populisterna förespråkar fungerar?

per
per
Gäst
10 januari 2018 kl 16:31

Mikael Eriksson 10 Jan, 2018 at 16:03

Jag är av samma åsikt.

Beträffande Populisterna, hur tänker ni er att lösa vallöftet att elektricitet ”sänds genom luften direkt till mottagaren”.

Mikael Eriksson
Gäst
10 januari 2018 kl 16:03

Nyckeln till det hela är ekonomin som Ron Paul talar om. Makten över penningutgivningen är det som ger makten över ekonomin. Vad de behöver göra i USA är att, i enlighet med konstitutionen, avskaffa Federal Reserve och låta kongressen ta tillbaka makten över penningutgivningen. I Sverige bör Riksbanken ta tillbaka utgivningen av nya pengar helt och hållet för att ge pengar med täckning i form av arbete, ut till stat och kommuner, i stället för att bankerna ger ut nya skulder som blåser upp en gigantisk bubbla på fastighetsmarknaden. Riksbanksfullmäktige bör direktväljas av folket för en folklig kontroll över ekonomin. Se gärna populisterna.se för ekonomisk politik.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
7 januari 2018 kl 12:42

@ Dan Hällgren,

Du har rätt. Ett av problemen är dock att för gemene man i Sverige finns dubbla spärrar/hinder. Dels det sedan tidigare kända faktumet att de svenska politikerna inte lyssnar till folket, men sen tillkommer det faktumet att EU inte lyssnar på svenska politiker. Så detta håller inte om man ser realistiskt på saken. Det blir ett utträde på något sätt.

Dan Hällgren
Dan Hällgren
Gäst
7 januari 2018 kl 12:06

Ett sammanbrott för USA med delstater som begär utträde beror till stora delar på att politikerna tappar kontakten med folket på samma sätt som sker i EU. Land efter land kommer att begära utträde ur EU av samma anledning. Om inte politikerna börjar lyssna på folket så kommer EU att upphöra.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
4 januari 2018 kl 19:30

Orsaken till sammanbrottet är den totalitära kontrollen som bara existerar i administratörers fantasier i denna dynamiska värld. Jag har själv kunnat följa denna process, blev tidigt uppmärksammad på den just för att kontrollapparaten gjorde sej synlig i de verksamheter jag höll på med. Avhoppare som Cody Snodgres är en av de “nya” riktiga visselblåsarna. https://www.activistpost.com/2018/01/black-ops-agent-claims-he-was-paid-to-bomb-okc-in-the-1990s-by-deep-state-hours-later-has-a-car-crash.html De flesta människor befinner sej i en ständig cirkel av en tankeloopar som aldrig kan brytas med samma metoder som de bildats på. Ola Alexander Frisk har en snygg lösning på detta flertusenåriga problem på ttp://hyperdialog.blogspot.dk/p/section-1.html

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
4 januari 2018 kl 17:42

…vilket jag f.ö. insåg skulle ske redan när EG:s frihandel var på tapeten och företaget jag arbetade på bedrev politisk propaganda genom sitt högtalarsystem. Fåtalet år efter medlemskapet flyttade företaget ut produktion till billigare länder inom EU och jag och många andra blev uppsagda, precis som jag förutspått.

Svenska folket har sedan voteringen om medlemskapet inte fått möjlighet att folkomrösta för ett utträde ur denna frihandel. Vårt enda hopp om att komma ut ur EU:s frihandel ser i dag ut att vara en röst på Vänsterpartiet, eftersom stödet för Vetenskapliga partiet, eller andra valsamverkande partier mot EU, lyser med sin frånvaro från valsamverkan.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
4 januari 2018 kl 17:03

Sanna ord. Vi kan väl starta en vadslagning om vilka fem stater blir först att bryta med Washington DC. Jag tippar på Alaska, Hawaii, Oregon, Texas och Californien. Puerto Rico är väl mer eller mindre ockuperat område. Man kan se det positivt, se vilket uppsving de turkiska staterna exv Kazakhstan haft sedan 1991 då Sovjetunionen bröt ihop. Det var någon kinesisk statsman som sade att maximalt antal stater som ska slå sej samman är sex eller sju, alla större konstellationer faller samman. USA kommer som Europa att indelas regionalt som handelsenheter för överlevnad.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
4 januari 2018 kl 16:54

Hur man än ser på saken har EU:s och USA:s unioner en hel del likheter som förmodligen är fröet till deras undergång.

EU har ex. skatteparadisen Nederländerna och Beligen.

USA har Delaware och New Jersey.

Detta pressar ned alla länders skatter och välfärd inom unionerna i ett s.k. “Race to the bottom” , vilket är det politiska fröet till utträdet ur unionerna.

per
per
Gäst
4 januari 2018 kl 16:49

Jag tror inte att gräsrotsövertagande av makten i västländer när dessa kollapsar är möjlig. Makteliterna har haft för mycket tid och pengar till att kratta för egna maktövertaganden. Detta gäller även USA:

Johan Galtung: US Empire Will Collapse and Become a Dictatorship https://www.youtube.com/watch?v=o8npPSB90ZU