Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Ron Paul: USA:s stater kan dra sig ur det amerikanska imperiet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 januari 2018
- NewsVoice redaktion
Ron Paul: Det amerikanska imperiet kommer att falla - Foto: RT.com

Republikanen och tidigare presidentkandidaten Ron Paul tror att det amerikanska imperiet – USA – kommer att falla som Sovjetunionen. USA har för mycket skulder och bedriver kostsamma krig. De amerikanska staterna kan dra sig ur imperiet, varnar Ron Paul som intervjuades av RT.

“På det sättet jag ser det är ekonomiskt. Min uppfattning är att det inte var den militära upprustningen i USA som fick det sovjetiska systemet att falla. Det som hände var att de i Sovjet byggde upp ett system som vi, på de fria marknaderna, kunde se var helt ogenomförbart”, sa Ron Paul till RT.

Ron Paul tror även att kommunism, fascism, socialism och keynesianism alla kommer att misslyckas och detsamma kan hända med USA och landets militärism.

“Vi kommer att få ett plötsligt, kataklysmisk slut…”, tror Paul.

Paul säger att och vissa av staterna inom Sovjetunionen drog sig ur sig ur unionen. På ett liknande sätt kan de amerikanska staterna avlägsna sig från upprätthållandet av det amerikanska imperiet, menar Ron Paul.

“Our empire, although we don’t claim ownership to it, it’s a lot of money and a lot of influence, and we threaten with weapons and we use sanctions to hold our empire together, [but] I think that’s coming to an end.”

Text: NewsVoice | Videokälla: RT.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq