Anders Thorén om den nya politiskt korrekta “yttrandefriheten”

26
Är yttrandefrihet att vara politiskt-korrekt? Kollage: VideoBlocks.com och Crestock.com
Är yttrandefrihet att vara politiskt-korrekt? Kollage baserat på foton från VideoBlocks.com och Crestock.com

Anders Thorén har bott i Shanghai sedan flera decennier. Hans perspektiv är särskilt intressant, skriver Lars Bern som publicerat hans debattinlägg i sin blogg Antropocene. Bern skriver: “Hela vårt sociala klimat är idag förgiftat av en tilltagande ängslighet över att yttra sig överhuvudtaget, allt känns som ett stasiliknande angiverisystem där alla bevakar minsta stavelse utanför den etablerade PK-korridoren som råkar undslippa någon”. NewsVoice fick tillåtelse att återpublicera Thoréns debattinlägg.

Text: Anders Thorén

För drygt ett år sedan skrev jag en artikel, som Lars Bern publicerade på detta forum. Artikeln var baserad på information om allt fler lagar i Europa, som inkräktar på yttrande- och tryckfriheten. I Sverige har vi ju lagen om ”Hets mot folkgrupp” där tydligen alla utom svenskar räknas som folkgrupp. I Tyskland har man stiftat lagar, där Facebook och Twitter omedelbart måste censurera invandringskritiska inlägg, annars riskerar de drakoniska böter. Frankrike, Holland och England har liknande lagar eller förslag till sådana.

Det som gjorde mig mycket förundrad var diskussionen efteråt i kommentarsfälten. Diskussionen uppehöll sig till en stor del runt, hur jag, som bor i Kina, egentligen borde hålla tyst, för situationen i Kina är ju mycket värre. Avsikten med artikeln var inte att diskutera politiken i Kina, utan att försöka väcka ett sovande folk och se till att det finns ett demokratiskt fritt Sverige för mig att återvända en dag och ett fritt och demokratiskt Sverige för mina barn och barnbarn att bo och verka i.

Jag är ingen större beundrare av Fredrik Reinfeldt, men titeln ”Det Sovande Folket” på hans bok från 1993 var ju tankeväckande. Denna lag hets mot folkgrupp används redan idag för att straffa folk, som uttrycker en avvikande åsikt. En svensk politisk fånge var ju konstnären Dan Park, som satt inne i tre månader för publicering av bilder. Läste dessutom att en pensionär, som på Facebook använt det förbjudna ordet ”skäggbarn”, dömts till böter. Hon visste nog inte att detta var en folkgrupp. Samtidigt läser man om en gruppvåldtäkt i Fittja där förövarna frias. Man förundrar sig över det svenska rättssystemet.

Ovanpå detta kommer att MSM-pressen och SVT utövar frivillig censur och förtiger och/eller förvränger nyheter, som inte passar i agendan. Läser man alternativmedia får man nästan dagligen exempel på detta. Ett praktexempel är förstås bevakningen av de sista amerikanska presidentvalet.

Om ni är intresserade har jag på detta forum skrivit ett par artiklar om detta. (Ett och Två).

Presstödet är ju är ju också utformat för att stöda de ”rätta” medierna. Den omdaning av presstödet, som nu planeras, kommer ytterligare att skärpa denna politisering, där befintliga PK medier skall få stort inflytande på vem som skall får presstöd eller bli utan. Alternativmedia stryps så gott man kan.


Sanningen är ju enligt min erfarenhet att alternativmedierna har högre sanningshalt i sin rapportering än PK-media. PK-media är beroende av statens presstöd och annonsintäkter från storföretag och man biter inte gärna den hand som föder en.


Återigen diskuteras vem, som skall utestängas från bokmässan i Göteborg i år, där man under förra året firade tryckfrihetsförordningens 250-års jubileum. Undrar om den förordningen verkligen kommer att firas så många mer. Partistödet bidrar ju också till att partierna, åtminstone mellan valperioderna, kan strunta i sina väljare, för de är ju inte längre beroende av medlemsavgifterna.

Kulturpolitiken har också politiserats, så statens kulturstöd går till PK litteratur, som har den rätta politiska inriktningen. En bra artikel [Makten över kulturen], som beskriver förfallet, publicerades just på Ledarsidorna.se av Ann Heberlein. Jag tycker den är mycket läsvärd.

Man vill införa registreringstvång för kontantkort till mobiltelefoner, så polisen lättare kan lyssna på oss. Vinnova och MSM media har fått skattepengar för att starta en ”granskning” av nyhetsflödet inför valet. Hur tror ni, att den granskningen kommer att gå till?

SVT: S-förslag: Förbjud oregistrerade kontantkort till mobiler

Vad som nu sker i Sverige ger anledning till mycket stor oro. Först och främst är det den föreslagna förändringen av tryckfrihetsförordningen, som skall begränsa allmänhetens tillgång till offentlig information. Lagen, som föslaget ser ut, riktar sig speciellt mot informationssajter som t.ex. Lexbase.

Bara ”seriöst granskande journalister” skall få tillgång till vissa databaser, för att ”skydda” vissa individer. Efter alla uthängningar, som de senaste åren förekommit i PK pressen av individer, som har en från PK media avvikande åsikt, visar enligt min mening, att kanske journalister är de sista, som skall få sig denna rätt sig tilldelad.

Allra mest förvånande är, att alla sjuklöverpartierna är överens om det lagda förslaget. SD:s förslag om att ordna folkomröstning om ändringsförslaget inger ett visst hopp, och det gör att det kommer att bli en valfråga av dignitet. Jag kommer inte att rösta på något parti, som stöder detta ändringsförslag, sedan får vi se vilka alternativ det finns att välja mellan, när valet kommer. Varje enskild åtgärd, som jag beskrivit ovan, med undantag för grundlagsändringen, betyder kanske inte så mycket. Men helheten skapar en mycket skrämmande bild av framtiden.

Jag tror, att orsaken till denna förändring är, att politikerna har förlorat möjligheterna att ljuga oss fulla med propaganda, speciellt före val, nu när vi har ett tills vidare ganska fritt flöde av information på internet. Vi kan läsa nyheter på alternativmedia från hela världen och skaffa oss vår egen uppfattning om saker och ting. Detta gör de etablerade politikerna skräckslagna, för nu kan de inte implementera sina planer om en ny världsordning, utan att folk reagerar.

Som ni kanske förstår, har jag inte så höga tankar om dagens politiker, som måste föreslå censur, för att de skall kunna sitta kvar på taburetterna. Ett bra sätt att bedöma en politikers uttalande är att lyssna till vad som sägs och fundera på hur hög sannolikheten är, att denne skulle säga det omvända. Om denna sannolikhet är noll skall man ignorera uttalandet.

Till sist en liten fundering. Löfvéns uttalande om Trump före valet och efter. Vilken version tror ni han använder, när han träffar Trump om ett par veckor.

Det är dags att vakna upp!

Text: Anders Thorén, Shanghai

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

26 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
25 februari 2018 kl 17:56

@bob
@Leif Bengtsson 23 feb, [email protected] 14:25
Tack för hjälpen, för The Green Book.
Kerstin Carlsson.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
25 februari 2018 kl 13:04

Tack Leif Bengtsson, för tipset om “ledarsidorna”, mycket intressant insyn…vi är snart “modererade” hela bunten ur regeringens synvinkel…Har läst “Vår väg”, något att läsa och begrunda av oss medborgare…Man blir inte mindre “fattig” i medvetandet om man säger så.
“Ha en bra dag”!
Kerstin Carlsson.

bob
bob
Gäst
25 februari 2018 kl 11:01

@ Leif Bengtsson 23 Feb, 2018 @ 14:25

Är denna länk till samma bok som du länkar, men som inte fungerar?

http://openanthropology.org/libya/gaddafi-green-book.pdf

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
25 februari 2018 kl 04:56

Tänkte bara förmedla en intressant text som lite fördjupningsstudier mav artikeln
Det är Johan Westerholm som skriver på ledarsidorna
https://ledarsidorna.se/2018/02/good-night-and-good-luck/

LeifB

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
24 februari 2018 kl 18:32

@Kerstin Unger-Salén Carlsson
Ledsen att länken till svenska Gröna Boken inte funkar. Det var där jag tog ner mitt ex på svenska.
Kanske någon av NV:s läsare kan hjälpa till med en aktuell länk.

Iden med att kontakta personer o skriva väggtidningar är bra.
Men det går väldigt långsamt, för långsamt tror jag.
Enklast är nog att stötta något etablerat parti som har flest poäng av det du tror på.
Bojkotta de normala extrempartierna som V, S, M, L mfl..
Dom är alla diskvalificerade och beredda att köpslå om vad som helst bara för att få dela
makten.
Intressant är tycker jag att ingen direkt valfråga har myntats i media men det kommer väl när Löfven kommit tillbaka från Trump.

LeifB

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
24 februari 2018 kl 18:28

Du har förstås rätt Leif Bengtsson. Du är ‘fena på att trycka ut dig’ s a s. Tog fram några gamla svenska dagstidningar från mina gömmor ..och förlorade mej i minnen ett tag. Sverige är ett annorlunda land idag – men trots alla traumatiska händelser de senaste åren fortsätter den sovande massan sin törnrosa-sömn.

Ja, jag tillhör också gänget som nått mogen ålder (Januaribarn -48!) och det är nog så att mitt barrikad-klättrande mest består av att dela information – men det ska också göras. Jag håller mig ofta kort i mina kommentarer – mest för att det mesta redan sagts av er andra här – vilket är mycket uppskattat.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 februari 2018 kl 17:01

@ Kerstin Carlsson,

Du har så rätt. Frågan är hur man kommer vidare. Som någon sa här på NV, det räcker inte med att bara konstatera att det är på väg åt hel..ete, vi måste hitta en lösning som kan vända skutan också. Den lösningen kommer att uppenbara sig…. jag är ganska säker på det.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
24 februari 2018 kl 16:03

Får be om ursäkt till NV, när jag skrev att media inte tar upp tex strålning, för det gör ju faktiskt denna nättidning, heder åt NV.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
24 februari 2018 kl 14:04

Det känns bra att möta tankar som har ungefär likadant mönster som jag själv…så tack till Dig Leif Bengtsson, Öysten Rönne mfl. samt de kvinnor som vågar “prata” här…Antar att vi är i ungefär samma ålder, runt de 60, 70år…Vi kan ju backa bandet och se, vi lever här och nu, ser vad det innebär…
Jag vill berätta att igår låg det ett häfte från en riksförening som jag är medlem i,VÅGBRYTAREN,( inget som har med sjöfart att göra), utan trådlös teknik…vi är nu framme om ett litet tag vid installering av 5G, där det handlar om just detta att arbeta tillsammans, att sprida budskap som medier inte talar om, här vädjas det till oss medlemmar att informera allmänheten, politiker, tjänstemän om faran i detta med 5G, detta skall ju, som alla vet?! komma från våra tjänstemän i kommunerna!!! Så här galet är det, vi kan som i dagens läge inte lita på våra “förmyndare” , och nu när Stefan Löven ska träffa Trump för att diskutera affärer, affärer som handlar just om vår teknik från Ericsson, samt vår vapentillverkning som exporteras till detta viktiga land USA…Kan vi på något sätt ta avstånd från detta vi Svenska medborgare, kan vi säga ifrån? Vågar vi? Det är att kämpa på med affischering på stan, som sedan rivs ned, brevskrivning till berörda inom skola, äldrevård, sjukhus, stämma möte med landstingspolitiker…Så här kan man faktiskt jobba, om man orkar, men till slut kan det ge resultat, och då menar jag på “hemmaplan” i den kommun man bor i.
Med en hälsning, om en ljusnande framtid!
Kerstin Carlsson.
@ Leif Bengtsson, intressant att kunna diskutera annan “typ av regeringssätt”…Jag kom inte in på den sidan om Gaddafis gröna bok.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
24 februari 2018 kl 12:29

@Öystein Rönne 24 Feb, 2018 at 10:51

Jo jag är samma.
Bytt webbläsare till Brave, riktigt bra. Fick därför lägga in uppgifter igen.
Redaktörn gav tipsetom Brave i någon kommentar i veckan. Hittar den inte nu.
5$ går oavkortat till NV om man använder länken som fanns i Torbjörns kommentar.
Så redaktörn, lägg in länken igen någonstans väl synlig.

Vad gäller backspegeln sitter jag just nu o jämför några gamla tidningars innehåll med det som
presenteras oss idag.
Saknar helt rubriker som innehåller orden stöld, rån, mördad, bilbrand, handgranat, skjutning, vandalisering, kriminella gäng osv osv
Känns som om den gamla är en lokaltidning från en annan planet.
Fanns dock en insändare som förfasade sig över att skolbarnen inte respekterar klockan.
Har backspegeln blivit dammig rekommenderar jag ett djupdyk i nåt gammalt tidningsarkiv.

LeifB

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
24 februari 2018 kl 11:23

Värdegrund? Gör som kinesen ersätt R:et med ett L. så blir det Väldegrund!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 februari 2018 kl 10:51

@ Leif Bengtsson,

Är du samme Leif Bengtsson som lite högre upp stavar namnet med små begynnelsebokstäver (alltså leif bengtsson)?

Vidare håller jag med dig. Jag fyller själv snart 61 och har insett att jag måste studera backspegeln mer och mer noga för att få så mycket som möjligt att successivt klarna. Tyvärr är det klara som mer och mer uppenbarar sig riktigt skrämmande….

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
24 februari 2018 kl 09:05

i denna tvålager-video diskuteras “The deep state” och dess metoder och den fria framtid som önskas. Diskussionen om The deep state säger en hel del om situationen i EU, den andra om framtiden är en öppen fråga, men håller Singapore som föredömligt exempel.
https://benjaminfulford.net/2018/02/23/benjamin-fulford-robert-david-steele-inokashira-park/
Steele är en f.d. insider från CIA.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
24 februari 2018 kl 00:53

@Öystein Rönne 24 Feb, 2018 at 00:06

Tack för dom orden.
Det är inte lätt att hålla käften när man är 65 o har en annan backspegel än de flesta Iphone7 människorna.

Till och med är det så att jag börjat förstå de som lovordar 3:e riket där man satte de mest professionella ,oberoende av politisk åskådning, till att styra landet.
I Sverige tillsätter man dom som är beredda att lyfta problemen med luftföroreningar och plast i skyddsglasögon när hela landet brinner.

Herregud det blir inte lätt..inser jag nu efter tolv.

LeifB

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 februari 2018 kl 00:06

@ Leif Bengtsson,

Mycket bra inlägg. Du går verkligen från klarhet till klarhet!

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
23 februari 2018 kl 23:42

@Mayne Sundewall Hopkins 23 Feb, 2018 at 20:22

Du som många andra beskriver att vi blir fler på barrikaderna.
Kan inte hålla med dej även om jag delar din uppfattning om att fler vaknar.
Det är precis som med Jultomten. alla köper klappar men få tar på sig rollen eller mata renarna.
Ingenting (eller bara lite) förändras genom att vara aktiv i forum och dela kloka tankar.
Någon måste skita ner händerna och riskera hälsan.

Tyvärr saknar dom flesta verktyg att ta nästa steg även om dom önskade och kände riktningen man vill gå i.
Jag saknar helt tron på att det är dom små stegen eller dom små tankepuffarna i artiklar som leder folk till barrikaderna.
Det fordras säkert något traumatiskt för att aktivera svenskarna.
Den 20:e blev en svensk tjej från Vetlanda bestulen på sitt liv, hennes syster allvarligt skadad på ett boende.
https://samnytt.se/wp-content/uploads/2018/02/Eksj%C3%B6_TR_B309-18_Aktbil_11.pdf

Deras föräldrar,släktingar grannar o kompisar besitter förmodligen nu tillräckligt mod för att aktivt göra något för att hindra fler offer. Men hur gör dom sedan… när folkets spadar o grepar visar sig vara borttrollade till statligt förordade handhjärtan. När MSM och regeringen sedan förminskar dom enskildas lidande till en “ansträgning” finns ingen ombudsman kvar att vända sig till. Radikaliseringen hos dessa , nu många, drabbade inskränker sig nog till att ta en annan röstsedeli i år.

Jag är inte bättre själv, dock för jag en del av min kamp via ombud. Detta genom en donation varje månad till dom som inte låtit kampen stanna vid datorn.

Inte förrän IKEA rear ut gördetsjälv kittet “Barry Kader” kommer vi att få den handledning vi tror oss behöva. Men till och med då kommer dom flesta att bygga på sin bakgård ifall nån skulle se…

LeifB

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
23 februari 2018 kl 20:22

Kan tillägga att för den som vaknat är det förstås totalt omöjligt att ..somna om! En tröst är att vi trots allt blir fler ..på barrikaderna. 🙂

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
23 februari 2018 kl 20:17

En välkommen artikel från Anders Thore´n – även om man (som Leif B skrev) får kramp i magen av den ..suck. Det känns inte bra att ha vaknat – och det är förstås därför som så många väljer att sova vidare ..suck.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
23 februari 2018 kl 14:25

Jag är glad att jag fortfarande kan få läsa rader som ovan. Även om dom ger kramp i magen.
Tack för dom.

Utan att förorda eller lobba för något politiskt part skulle jag vilja ha en diskussion runt
det parlamentariska system som NMR föreslår i sin “Vår väg”. jag tycker också att Gadaffis gröna bok
http://www.bgf.nu/gb.pdf som av svenska politiker bedöms som bisarra ideer vore intressant att
diskutera. Finns säkert fler.
Det system vi har nu har ju i denna artikel sågats helt o med all rätta.
Vi belyser och accentuerar problem men diskuterar sällan rena lösningar på det vi uppmärksammat.

Jag finner det meningsfullt att vända på varje sten för att hitta något som funkar. Inte bara för någon
mandatperiod.

Någon som vågar ta upp en sådan diskussion?
Jag menar seriöst att vi behöver se om vårt hus för Moder Svea.

Borde ju kunna gå här nu när trollen o brunsmetet är borta.
För övrigt finner jag att ett land finansierat genom olika bidrag saknar den demokratiska grundstenen.
Låt allt överleva på sina egna meriter på samma sätt som donationer eller crowdfunding kan
finansiera verkliga behov.
Klart vi skall hjälpa dom som har ett verkligt behov, det var inte så jag menade.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
23 februari 2018 kl 13:49

Jag skulle fortsätta med: Kanske har vi haft det för bra för att kunna se nyanserna till det sämre i samhället? Kanske har våra hjärtan inte känt tillräckligt? I vårt land Sverige har vi haft det bra, beroende på vad man har för krav, jag tycker, trots att mycket varit galet, så har ändå skutan kunnat seglats, ibland är det grundstötning, ibland blir storm, men både grundstötning och stormar har vi rett ut, vi har kunnat fara in och ut i vårt land länge, vi har haft utbytesstudenter, som ung kunnat arbeta utomlands…Jag är idag såpass gammal att jag kan se en klar skillnad till det bättre, både när det gäller standard och jämlikhet, mot förr…Allt beror ju på vad jag har haft för krav, så tycker jag att mot hur mina föräldrar hade det så har jag det bra idag. Jag ser mig omkring och penetrerar, att är det inte fantastiskt att det inte är mer “skit” än vad det är på jorden? Det är klart schackspelet har många pjäser som ska flyttas, motspelarna är många…men “underground” är det svårt för många att läsa spelet…ibland kan det bli rena “luffarschacket”…Men vi alla måste nu ta oss “i kragen” och titta upp ur våra appar i telefonen och se, att vi har ju en himla massa möjligheter att göra något bra konkret tillsammans, utifrån där vi nu befinner oss, så LETS GO!

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
23 februari 2018 kl 13:16

@ Harriet Larsson
Ja, ser vi inte nu hur galet det är i samhället ( samhället är vi), när ska vi då se, eller känna? Förr skojades det om, “att visa inte hur idiotiskt du tänker och gör, för då kan du hamna i riksda´n”…

Harriet Larsson
23 februari 2018 kl 11:53

Det har pågått länge, med de små stegens tyranni. Så små, att få har märkt det, innan de fastnat i detta spindelnät skapad av indoktrinering från den vänsterliberala “änglakören”. Detta sker från dagis, förskola till universitet och högskola, där okunniga politiker nästlat sig in i de högre utbildningarnas styrelser. Därifrån har irrlärorna flödad om genus, normkritiskt tänkande, identitet, relativism och inte minst om rätt värdegrund, som ingen riktigt vet vad det är. Däremot vet jag, att oliktänkande inte ingår i det lika värdet, vi får bara främlingsfientlig och rasist stämplat i pannan.
När SD kom in i riksdsagen 2010 chockades 7-klövern, dvs. den humanitära stormakten, som förvaltade arvet efter Palmes mångkulturella gärning. Nu följde en blomstringstid för alla mobbingstrategier, utfrysning, svartmålning, demonisering osv. När inte det hjälpte, så tog dessa “humanister” till starkare doningar, förlorat jobb, förlorade forksningsanslag, förlorad karriär och för oss lekmän på nätet kunde det bli böter för “hets mot folkgrupp” anklagelser, ett begrepp som blir allt vidare. Nätverket #jagärhär, Expo, muslimska brödraskapet m.fl gödslas med våra skattepengar. Min association går till statsunderstödd angiveriverksamhet, som i forna öststater. Nu är makten rädd, då kommer lagstiftning med ändring av grundlagen, allt för att skydda sina egentliga uppdragsgivare, den globala, finanseliten, som verkar genom EU och FN. Nationalstaterna är bara ett otyg som grusar vägen mot NWO. Deras “förkläde” är humanitet, medmänsklighet, fredsbevarande åtgärder…..problemet är nu att allt fler landsmän ser att “kejasaren är naken”.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
23 februari 2018 kl 09:42

Mycket bra och klargörande artikel. Hoppas att den kan bidra till att ett par individer till vaknar upp ur sin “Törnrosasömn”. Bara några stycken vore värdefullt.

@ Ulf Bittner, bra att också du ångar på. Vi behöver sådana krafter som dig.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
23 februari 2018 kl 09:34

– Ja, det är ju en sann men ruskig bild av Sverige som Anders Thorén berättar här. Man tycker ju att det är märkligt att inte fler svenskar har vaknat upp till de här insikterna. För det är tydligt att en majoritet av svenska folket ännu inte har vaknat upp. Det handlar alltså om en stor grupp ja-sägare i Sverige som fortfarande har stora skygglappar på sig och som saknar självständigt tänkande och därför förlitar de sig på samhällets auktoriteter såsom politiker och massmedia.

Man kan fråga sig – hur är folk funtade som tror på samhällets auktoriteter när eliten ju redan har avslöjat sig inför folket då de har bevisat att de främjar idén om ett kontrollsamhälle, som använder mutor, som har möten bakom stängda dörrar, fattar beslut som gynnar varandra (eliten själv), som döljer viktig information för folket etc. ? När ska folk vakna upp ? Det verkar som att det måste till – att ett stort avslöjande kommer upp i dagsljuset inför allmänheten om elitens lömska förehavanden. Då, kanske då
kan vi se att folket vaknar upp !

Sven i Lappland
Sven i Lappland
Gäst
23 februari 2018 kl 09:10

Politikerna (mutkolvarna) lever i sin egen skyddade värld,
och skiter i väljarna!

Ulf Bittner
Gäst
23 februari 2018 kl 08:02

Tack för denna artikel Torbjörn, MYCKET BRA OCH MYCKET VIKTIG ARTIKEL!

Kom särskilt ihåg;

Katerina Janouch har presterat och levererat, och delger om hur detta gick till i praktiken, citat;

“Vi rubbade en jättepropp. Fler proppar kommer att följa. Låt oss sluta vara tysta. Låt oss fortsätta höja våra röster för att ändra den sjuka och skadliga utvecklingen i Sverige. Du är viktig. Du är Folket.”

http://katerinamagasin.se/det-lonar-sig-att-saga-ifran-vi-tvingade-sorunda-forsamling-att-betala-ut-den-sparkade-prasten-helena-edlunds-lon/

Vi är väldigt många, som redan nu sätter det korrupta maktetablissemanget i “gungning”, MISSNÖJET är som bekant enormt stort bland svenska medborgare!

Det är precis som artikeln av Anders Thorén delger, det är dags för svenska medborgare att säkerställa återigen svenska folkets urkraft kommer i dager och därmed säkerställa utveckling för att säkerställa svenska folkets liv, hälsa och framtida livskvalitet.

Vi är väldigt många i svensk folket som värnar demokrati, rättssäkerhet och de grundläggande mänskliga rättigheterna för svenska folket och de svenska medborgarna.

Den så kallade Rättsstaten Sverige är uppenbart “Shanghaiad” av ett makt- och myndighetskorrupt etablissemang, som inte har eller tar personligt ansvar för vad dessa ställer till med i deras makt- och myndighetsmissbruk.

Kom särskilt ihåg
MISSBRUKARE GÅR ALDRIG ATT LITA PÅ
Dessa manipulerar alltid till sin egen fördel, missbrukare är en fara för sig själva och alla i deras egna närhet. Ingen missbrukare litar någonsin på en annan missbrukare!

All heder och respekt till Anders Thorén, MYCKET BRA OCH VIKTIG ARTIKEL

All heder, respekt och högaktning till Lars Bern