NASA – Mars-rovern Curiosity fotar enastående panorama av Gale Crater

9
792

”NASA’s Mars Rover Curiosity has sent a fresh update, and it appears the science-lab-on-wheels has been busy acting like a tourist, snapping selfies at famous sites and taking stunning panoramic photos of the Martian landscape.”RT

”Curiosity Project Scientist Ashwin Vasavada gives a descriptive tour of the Mars rover’s view in Gale Crater. The white-balanced scene looks back over the journey so far. The view from ”Vera Rubin Ridge” looks back over buttes, dunes and other features along the route.” – NASA Jet Propulsion Laboratory

NewsVoice kommentar

NewsVoice konstaterar att planeten Mars inte är lika röd längre som planeten framställdes för 10-30 år sedan. Martian Archaeology förklarar mer i denna video.

NASA soil sample

 

 Relaterat
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

9 KOMMENTARER

  1. Man kan verkligen se att Grönlands-glaciärerna har smält. Vilket då skulle vara mer av ett bevis för den s.k. ”klimatförändringen”, än vad det är ett bevis för att dessa små leksaksbilar verkligen kör runt på Mars. Vad blir nästa steg, kanske en bemannad resa till månen?

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här