NASA – Mars-rovern Curiosity fotar enastående panorama av Gale Crater

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 februari 2018
- NewsVoice redaktion
Gale Crater 2018 - Foto: NASA Curiosity

“NASA’s Mars Rover Curiosity has sent a fresh update, and it appears the science-lab-on-wheels has been busy acting like a tourist, snapping selfies at famous sites and taking stunning panoramic photos of the Martian landscape.”RT

“Curiosity Project Scientist Ashwin Vasavada gives a descriptive tour of the Mars rover’s view in Gale Crater. The white-balanced scene looks back over the journey so far. The view from “Vera Rubin Ridge” looks back over buttes, dunes and other features along the route.” – NASA Jet Propulsion Laboratory

NewsVoice kommentar

NewsVoice konstaterar att planeten Mars inte är lika röd längre som planeten framställdes för 10-30 år sedan. Martian Archaeology förklarar mer i denna video.

NASA soil sample

 

 Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Man kan verkligen se att Grönlands-glaciärerna har smält. Vilket då skulle vara mer av ett bevis för den s.k. ”klimatförändringen”, än vad det är ett bevis för att dessa små leksaksbilar verkligen kör runt på Mars. Vad blir nästa steg, kanske en bemannad resa till månen?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *