Hugh Grants mobiltelefon hackades av Daily Mirror – Får skadestånd

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 februari 2018
- Torbjörn Sassersson
Hugh Grant - Foto: Kurt Kulac
Hugh Grant - Foto: Kurt Kulac
Kollage av NewsVoice med Hugh Grant – Foto: Kurt Kulac, Wikimedia Commons, CC 3.0 och skärmdump från Daily Mirror.

DEBATT. Den brittiska tabloiden Daily Mirror har betalat ut ett skadestånd i miljonklassen till skådespelaren Hugh Grant efter att skådespelaren stämt tidningen för att ha hackat hans mobiltelefon, avlyssnat hans voicemail och även utfört annan typ av olaglig övervakning.

”Det handlar inte bara om vad de gjorde mot mig och mina närstående – den här rättsliga tvisten har synliggjort att dataintrång och andra olagliga metoder för att samla in information har använts i stor skala på tidningarna Daily Mirror, Sunday Mirror, och Sunday People” sa Hugh Grant, enligt en översättning av SVT, efter förhören vid högsta domstolen i London, skriver The Guardian.

NewsVoice kommentar

Domen är resultatet av att bevis lagt fram och att Daily Mirror erkänt. Fallet ger oss en vink om vad myndigheter och underrättelsetjänster eller industrier med teknikkontakter har för kapacitet att hacka privatpersoner, aktivister, politiska dissidenter eller utföra industrispionage.

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq