Hugh Grants mobiltelefon hackades av Daily Mirror – Får skadestånd

publicerad 5 februari 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Hugh Grant - Foto: Kurt Kulac
Hugh Grant - Foto: Kurt Kulac
Kollage av NewsVoice med Hugh Grant – Foto: Kurt Kulac, Wikimedia Commons, CC 3.0 och skärmdump från Daily Mirror.

DEBATT. Den brittiska tabloiden Daily Mirror har betalat ut ett skadestånd i miljonklassen till skådespelaren Hugh Grant efter att skådespelaren stämt tidningen för att ha hackat hans mobiltelefon, avlyssnat hans voicemail och även utfört annan typ av olaglig övervakning.

”Det handlar inte bara om vad de gjorde mot mig och mina närstående – den här rättsliga tvisten har synliggjort att dataintrång och andra olagliga metoder för att samla in information har använts i stor skala på tidningarna Daily Mirror, Sunday Mirror, och Sunday People” sa Hugh Grant, enligt en översättning av SVT, efter förhören vid högsta domstolen i London, skriver The Guardian.

NewsVoice kommentar

Domen är resultatet av att bevis lagt fram och att Daily Mirror erkänt. Fallet ger oss en vink om vad myndigheter och underrättelsetjänster eller industrier med teknikkontakter har för kapacitet att hacka privatpersoner, aktivister, politiska dissidenter eller utföra industrispionage.

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Att poliser har nöjlighet att avlyssna mobiltelefoner spåra dem och läsa sms kan väl inte vara en nyhet för någon? Och tack och lov att det är så.

    Det r värre när den organiserade brottsligheten använder sig av krypterade appar så som Whatsapp

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *