Migrationskrisen ger oss parallella samhällen och kostar 250 miljarder kr per år

publicerad 16 februari 2018
- av Christer Nilsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson

DEBATT. Historikern och samhällsdebattören Christer Nilsson påminner oss om den allvarliga situation i Sverige som skapats av migrationskrisen. Vi har idag fått lokala parallella samhällssystem med egna lagar, extremister med bidrag ute i förorterna och vi tar en kostnad på 250 miljarder kronor per år, enligt en ekonom. 

Text: Christer Nilsson | Video: Liz Hayes och hennes reportage-team från Australien attackeras av gäng i Rinkeby i mars 2016 – Foto: 60 Minutes

Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson
Christer Nilsson – Foto: Johan Arvidsson

År 2015 anlände 162,877 invandrare till Sverige – dvs. fler än i Linköpings stad – ett okänt antal blev aldrig registrerade och har ”gått under jorden”. Av dessa var 35369 ”ensamkommande barn” vilka under 2017 kostade 34 miljarder kronor, något mindre än vad hela vårt rättsväsende kostade.

Trots nya restriktiva lagar har regeringen Löfven inte kunnat stoppa inflödet. 2016 -2017 sökte ytterligare 54,605 personer asyl – dvs. lika många som i Nyköpings stad (källa: Migrationsverket). Regeringen har spått att hälften av alla sökanden 2015 – 2017 skulle få avslag och utvisas.

Med ett gökurs regelbundenhet har statsministern upprepat mantrat: ”De som får ja ska stanna, de som får nej ska lämna landet”, vilket betyder att drygt 100,000 ska utvisas, men 2017 verkställdes bara 8,800 utvisningar medan 12,300 som fått avslag har gått under jorden och är efterlysta.

Just nu pekar allt på att 50,000 gömmer sig och kan snabbt öka med ytterligare 40,000 om denna snigelfart fortsätter. Bland dessa finns enligt Säpo 2,000 våldsbejakande islamister och drygt 150 IS-jihadister som har återvänt från Syrien och Irak. Närmare tio procent av landets befolkning är nu födda utanför Europa, dvs. strax under 1 miljon.


Polisen har målat upp en nattsvart bild av svenska skuggsamhällen, parallella samhällen, där man klassat 61 områden som ”utsatta” med över 5,000 kriminella uppdelade på 200 nätverk med egna lagar, egna banksystem, egen rättsskipning, med utpressning och hot så att lokala näringsidkare inte kan vara kvar och att knarkförsäljning sker helt öppet på torgen.


Barn i tioårsåldern hämtar vapen och narkotika till äldre och skolas tidigt in i kriminellt beteende.

Hänsynslösheten har accelererat

Tidigare sköt man i benet för att skrämmas, nu skjuter man i huvudet för att döda. 99 dödsskjutningar bara under åren 2015-2017 är tragiska siffror och då handlar det om impulsstyrda gängskjutningar av yngre gärningsmän. Endast en bråkdel av dessa är uppklarade. Den nye rikspolischefen Anders Thornberg får här ett första formidabelt prioriterat mordproblem att hantera.

En svår huvudvärk för regeringen är också att åldersbedömningen av de ensamkommande barnen har havererat. Inget annat land använder Rättsmedicinalverkets modell och forskarna bakom den största studien av magnetkameraundersökning av knäled dömer ut metoden som helt olämplig för att bestämma 18-årsgränsen.

Beräknad kostnad: 250 miljarder per år

Och vad kostar då hela detta kalas det svenska samhället? Skola, sjukvård, socialtjänst och rättsväsende vacklar inför det massiva invandrartrycket.

Ekonomen Jan Tullberg vid Handelshögskolan i Stockholm ger i sin bok “Låsningen” den kanske mest realistiska kostnaden 250 miljarder kronor per år – vilket utgör 25 procent av statens utgifter 963 miljarder år 2017 – medan regeringen hävdar att den bara uppgår till 45-60 miljarder. Tullberg har också beaktat kostnader för undanträngningseffekter på jobb och bostäder, vilket regeringen totalt har blundat för.

Text: Christer Nilsson, historiker, författare

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Någon beskrev Kalergiplanen tidigare.
  Nog finns det folk som vet planen för oss.
  För några år sedan dvs innan massinvandringen kom igång uttalade sig
  Barbra Spectre sig om framtiden så här
  https://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ
  Förstå gången jag hörde hennes tal fick jag en dejavue känsla av 1933
  då samma människor förklarade Tyskland krig

  Nu fick hon medalj av kungen för sitt arbete för zionisterna i sverige o utomlands
  http://blueshift.nu/har-bryter-carl-xiv-gustaf-sin-atts-avtal-med-sverige/

  Lägg märke till att hennes organisation Paidea finansieras åtminstone till en del
  av oss skattebetalare.

  LeifB

 • @Åke i Sörmland
  The Coudenhove-Kalergi Plan, har precis läst en översättning av den…Hemsk!!! Må detta aldrig bli vår verklighet!!!Här gäller det att informera, det finns ju fler “planer” som är liknande, så något är ju faktiskt på gång. Det gäller att vara uppmärksam på olika mönster i samhället, dels vårt eget, likasom utomlands, särskilt då EU. Tack Åke i Sörmland för tipset!

 • Att miljöpartister blir vice SM är nog så tydligt att de är övervakare för att agendan genomförs. Som vice kan man påminna om “bly eller silver” utan att själv stå i ljuset.

 • Christer Nilsson tydliggör sakligt att den sanktionerade ohämmade invandringen inte är ett problem inte är en prekär situation. Det är en tragedi.

  Alla är förlorare både Sverige de människor som lockats hit.
  Profitörerna är flyktingsmugglarna uthyrarna av boenden och advokater som handhar asylärenden. Varje tänkande människa ser ju att vi har en tickande bomb mitt ibland oss. Men vår vice statsminister läxar upp oss för att vi svartmålar Sverige.
  Nej, Isabella Löwen vi svartmålar inte. Vi beskriver verkligheten.
  Du sysslar med önsketänkande, du och andra politiker som tillsammans med journalistkåren sitter i era innförskapsområden. Snart har ni förvandlat hela Sverige till ett enda utanförskapsområde.

 • För att förstå lite bättre vad som händer så homologiserat i västvärlden kan det kanske platsa att ta en titt på ursprunget till debaclet.
  The Coudenhove-Kalergi Plan!

 • Bra beskrivning av halva problemet. SD, men nu även fler högerpartier (S, MP och Alliansen) vågar nu alltmer beskriva detta problem och komma med liknade förslag som SD föreslagit, men politikerna i riksdagen har helt klart inte fått grepp om saken som artikeln tydligt visar.

  Det som för mig är extra tragiskt är att Vänsterpartiet inte ens lyckats beskriva den andra delen av problemet tillfredsställande, men återigen totalt förfallit i ohövlighet, vilket vi vet är en förlorarstrategi genom Lars Ohlys “rasism”, istället för att beskriva problemen som finns och lösningarna.

 • Vi bör beakta att vi skickar notan för dagens stora asylinvandring till våra barn.

  “Statens kostnader för grundskyddet (pensioner) fram till 2100 förväntas öka med 400 miljarder. Redan 2020 inleds ökningen från 2 miljarder för att öka kraftigt från 2035.”

  “Statens utgifter för pensionerna ökar för de invandrare som jobbar lite eller inte alls kommer paradoxalt nog pensionssystemets utbetalningar minska ju fler invandrare som de facto börjar jobba. För att de tjänar för lite och därmed dras hela index ner och drabbar alla det årets pensionärer för att en lägre genomsnittlig inkomst innebär lägre utbetalningar.

  “Kanske är lösningen att vi måste börja ta en viss procent på socialbidrag och andra bidrag och därmed sänka bidragen för att minska framtidens kostnader.”

  https://uvell.se/2018/01/04/pensionsskulden-till-vara-barn/

 • @Jan Norberg, det kommer att vara många som tar på sig äran för att ha stoppat det vansinne som alla prata om men inte finns. Hoppas att du också får njuta av den Don Quixote anda som blåser i SD.

 • @ Per Larsen, alias Spalthuliganen.

  Din rekommendation om språkkurs i arabiska kan ju förvisso ses som skämtsam men dessvärre är jag rädd för att du menar allvar, någon måste ju sätta stopp för vansinnet och det lär ju inte vara Du Per L.

  Din ambivalens syns dock mellan raderna, du brottas ständigt med ditt förnuft och den PK-ådra du har pga din tillhörighet inom KD.

  Jag har också bekanta vilka av för mig oförklarliga skäl är attraherade av KD:s budskap, de är liksom du Per varma förespråkare av traditionell medicin och ser inga problem med att som forskare vara i händerna på Big Pharma.

  När den vetenskapliga korruptionen kommer på tal så vill de inte prata om sina egna roller inom forskningen, de vill inte erkänna att de är genomkorrupta och att de springer Big Pharmas ärenden.

  Jag anar att din sociala ställning allvarligt skulle försämras om du följde ditt samvete ist för att vara den här bloggens i särklass värsta Spalthuligan.

  Jag gillar dock din bisarra form av humor!!

 • Per – Du har fångat de stora Sverige-problemen bra, tycker jag. Jag tror att det finns en bakomliggande mörk elit i Sverige såsom det finns i USA där eliten har en hållhake på presidenten och där presidenten, redan första dagen som han träder sin tjänst, möter mörkrets representanter bakom kulisserna som säger till honom var skåpet ska stå – annars ! Och om det nu inte skulle förhålla sig så här även i Sverige, då har jag ingen bra förklaring till den svenska vansinnespolitiken.

 • Öystein -Ja, det kommer nog att bli svårt att vända allting tillbaka – om inte omöjligt. För våra politiker har förstört en av de finaste länderna i världen, påstår jag. Det talas om att Sverige är ett experiment där politikerna ska se om det går att blanda olika folkslag !!!
  I vilket fall som helst så talar vi nog om landsföräderi från våra svenska politiker – som alltså säljer ut lilla vackra Sverige till hungriga rovdjur – utan att våra politiker har dåligt samvete för detta eller så har de inte förstånd att fatta det !

 • Angående “Per Larsen 16 Feb, 2018 at 13:45”

  Att svenskar skall lära sig arabiska för att kunna leva i Sverige är ingen lösning på de problem som den hejdlösa immigrationen till vårt land skapar. Å andra sidan är det precis den typen av förslag som man kan förvänta sig av Per Larsen.

 • “Råkade hamna” på en “sajt”: https://benjaminfulford.net/The Vatican, Chinese Communist Party, British Empire, and Pentagon plan Worldgovernment
  Ville bara “dela med mig” denna info. kanske inget av intresse, ta då bort det.
  Tack till värdefull information, om immigrationskostnaderna…mycket pengar 250 miljarder!

 • Jan Norberg 16 Feb, 2018 at 13:04

  För att Sverige skall få en god standard krävs även flera andra åtgärder, bland annat skapandet av en ny typ av sjukvård, där förebyggande och i grunden botande metoder, idag kallat alternativmedicin, utgör lejonparten. Även matproduktionen och -konsumtionen behöver apropå det i väldigt stor utsträckning förändras. Ett annat område som måste reformeras är naturligtvis ekonomin, med ett förstatligande av den ekonomiska politiken, där svenska folket själva, och inte globala banker, har den yttersta makten.

  Om inte Sverige missköttes och utnyttjades så förbannat på precis vartenda tänkbart område, så skulle vi verkligen kunna leva i det närmaste i ett paradis.

 • Det är synnerligen intressant att få ta del av dessa beräkningar för vad migrationen egentligen kostar.

  Som jag förstår det så skiljer sig uppfattningen på i stort sett 200 MILJARDER!!

  Den minnesgode kanske erinrar sig att det bara för något år sedan var helt politiskt inkorrekt att öht föra frågan om dessa kostnader på tal, det har trots allt skett en liten svängning i debatten.

  Frågan om hur mycket migrationskalaset kostar är synnerligen berättigad då det är svenska skattebetalare som står för detta “kalas”.

  Om det som påstår i Tullbergs beräkningar stämmer så utgör migrationskostnaderna ca 25 % av hela statsbudgeten, skrämmande att svenska folket inte reagerar mer än som sker på en sådan nyhet.

  Men det säger väl en del om hur långt den socialistiska hjärntvätten nått in i svenskens medvetande, även om det inte är hela 250 MILJARDER så är det skrämmande siffror som borde få en majoritet av svenska skattebetalare att resa sig som en man och protestera.

  Var är Svenskt Näringsliv i denna debatt, de kunde ju mobilisera det sk 4:e oktober upproret när löntagarfonderna skulle införas på sossarnas initiativ.

  Den totala förlamningen behåller sitt grepp över svenskarna och ingen verkar längre bli upprörd över dessa kostnader.

  Tänk vilken standard Sverige skulle kunna ha om man slapp dessa kostnader för migrationskalaset.

 • Angående “Per Larsen 16 Feb, 2018 at 09:28”

  Per Larsen är själv en spalthuligan som gör svart till vitt och vitt till svart. Knappt ett enda påstående i hans texter är med sanningen överensstämmande. Snacka om att kasta sten i glashus!

 • Det är en hemsk, men inte alls osannolik tanke, att Sverige om ett par decennier har förvandlats till en arabstat, ett Saudiarabien i norr styrt av muslimska fundamentalister. Mångfalden kom och försvann. Befolkningen består av en homogen blandning av mörkhyade människor med svart hår. De ljushylta, oftast blonda och blåögda svenskar som hade de ekonomiska möjligheterna, lever med sina ättlingar i diaspora, utspridda i andra av västvärldens länder.

  Såvida inte hela världen styrs av multinationella företag, som en global slavstat enligt Agenda 2030, med människorna intvingade i överbefolkade städer och landsbygden avfolkad, endast brukad av den lilla självutnämnda elit som sitter på makten.

  Oberoende av hur styrelseskicket ser ut, så kommer det svenska utseendet och etniciteten att vara ett minne blott.

 • @ Jan Norberg; den här texten “Migrationskrisen ger oss parallella samhällen” är bara SD-trams, det borde du veta med din erfarenhet av Moderaterna och partiarbete.
  Jag har har bott ut med t-banan “Blå-tåget” med ändstation Hjulsta i trettio år. Åkt den tunnelbanan dagligen utan problem, handlat mat i Rinkeby och varit på flera utställningar på Tensta konsthall. Jag tror att man är tryggare på Rinkeby Torg än på Medborgarplatsen en vanlig lördagskväll.
  Flera av mina arbetskamrater, chefer och ägaren till den lokala närbutiken bor eller har bott där, ingen har något ont att säga om denna förort. Men visst är några oroliga över de problem som uppstår när media förtalar och demoniserar människor på en viss plats, frånvaron av ordningsmakt, narkotikaförsäljare som får verka ostört och en del samhällsservice som inte fungerar. Men om du är en vanlig medborgare i förorten så blir du inte skjuten, knarkhandlare och kriminella löper en viss risk men det gäller överallt.
  Vanligtvis är läsarna av NV skeptiska och granskande till MSM, men när MSM skriver om “No-go zoner” så håller man med helt utan förbehåll, tendentiöst kallas det. Det verkar som om NV’s kommentarsfält har invaderats av SD “wanna bees” som oförblommerad sprider sin främlingsfientlighet och islamofobiska svammel, lite antisemitism dyker också upp in emellan. Bekänner du dig till den människosynen Jan Norberg?
  PS. Tror inte att det blir något hembesök hos dig i Portugal, det får anses att vara ett tillräckligt straff att sitta av tiden där och den enda verklighetsanknytningen är att klaga på det gamla hemlandet Sverige.

 • Erik Wiklund 16 Feb, 2018 at 10:42

  Svenska regeringars vanskötsel av vårt land framstår som oförklarlig. Man kan inte undvika att fråga sig vad som ligger bakom detta beteende:

  – Hotar annan makt med till exempel sabotage av svenska kärnanläggningar, om vissa krav inte hörsammas av den svenska regeringen?

  – Har annan makt hållhakar på svenska politiker, i form av dokumentationer som bevisar sexuella övergrepp, narkotikamissbruk, otrohetsaffärer, ekonomisk brottslighet, korruption och så vidare?

  – Ingår de som tillåts komma till makten i Sverige i nätverk, vilka strävar efter att söndra och härska, för att i förlängningen kunna skapa en global slavstat?

  – Är de som leder Sverige helt enkelt bara så intelligensbefriade att de inte förmår värja sig mot propaganda och hjärntvätt från andra länders ledare och multinationella makthavare?

  Jag har precis som du, Erik Wiklund, försökt komma i kontakt och diskutera vissa frågor med ansvariga personer i regeringen. De svarar aldrig med annat än hänvisningar till andra avdelningar och departement. Man möts av en ogenomtränglig mur uppbyggd av ointresse och byråkrati. Vi lever verkligen i en skendemokrati med i princip noll möjligheter att påverka våra egna liv via politiken.

 • @ Per Larsen 16 Feb, 2018 at 09:28

  Tänk på blodtrycket Per, men framförallt tänk på att dina kristna bröder, i vars gemenskap du befinner dig i, aldrig skulle vilja skada sin nästa.

  Ditt genmäle ligger farligt nära gränsen för att kunna bli anmäld för uppmaning till brott och då du anger en tydlig målgrupp.

  Du talar dessutom mot bättre vetande, förorterna är per definition sk NoGo zoner. Det är ju ett accepterat faktum och något som bekymrar alla inkl polisen vilka inte förmår upprätthålla svensk lag och ordning.

  Att då uppmana till stenkastning av journalister och “spalthuliganer” ger mig intrycket att Du inte mår så bra Per, kanske en stund i bön ibland dina kristna vänner kan hjälp de vilsna små barnen i förorterna då de begår sina vidriga brott och sänker det svenska samhället ner i den dy där det kommer att befinna sig under många år framåt om ingen förändring av politiken sker.

  Ta nu tre djupa andetag Per och lugna ned dig, annars kommer vi och ger dig stenarna som du så villigt uppmanar oss alla att kasta på vår nästa.

  Det där med att vända andra kinden till, har du glömt det kristna budskapet?

 • @ Erik Wiklund,

  Du är, anser jag, en i den växande skaran Svenskar som vaknar/vaknat upp. Ditt inlägg är klockrent, fortsätt så! Alla krafter/individer som genomskådat bedrägeriet är viktiga om vi ska kunna rädda Sverige.

  Processen har börjat. Du kommer där att vara en av alla viktiga ingredienser för att vända skutan, om det överhuvudtaget går.

  Tyvärr har det gått så långt att “resan tillbaka” kan bli alltifrån svår till omöjlig. Se gärna min länk ovan, som bra beskriver hur det kunde bli så här tokigt.

  Denna helg (17-18/2) arrangeras en mässa i Stockholm (Stockholmsmässan) för de som funderar på att köpa hus utomlands. Jag misstänker att denna mässa kommer att explodera av intresserade Svenska medborgare. Medborgare som med god insikt om vart detta vårt fosterland är på väg.

  Ok, vi behöver kanske inte överge det sjunkande skeppet omedelbart, men jag tror att det är klokt att “se om sitt hus” redan nu (jag gör det själv). Men fram tills dess måste vi förena alla insiktsfulla, icke hjärntvättade krafter, i syfte att försöka vända denna punkterade skuta.

 • Jag har skickat flera brev till Stefan Löfven och ställt frågor om massinvandringen och att den har skapat så stora problem i det svenska samhället, jag har beskrivit hur det ser ut i samhället, eftersom regeringen själva inte verkar förstå hur det ser ut.

  Och jag har alltid fått ett vänlig och artigt svar av dem (Stefan Löfven har dock aldrig själv svarat mig). Men i de breven som jag har fått svarar de aldrig på mina frågor utan ger mig endast generaliserade svar som att; ”Regeringen Löfven har valt att föra en generös flyktingpolitik” – eller så skickar de länkar till deras hemsidor där man kan bli medlem i Socialdemokraterna. Menar dom att folk ska få få förtroende för regeringen när de svara så. ?

  Jag vill ha ett vuxet svar från vuxna intelligenta människor där de tar Sveriges stora problemen på allvar – men det verkar som att de inte kan/inte är kapabla att svara på mina enkla frågor. Jag menar att det är amatörer som sitter i Sveriges regering, för så här dåligt skulle aldrig en privat företagsledare sköta sitt företag !

 • Ytterligare citat från Det Goda Samhället, där det delges detta denna dag, citat;

  ”I dag är Sverige så bräckligt att det i princip är kört vid krig eller en större katastrof” (Johanne Hildebrandt, Svenska Dagbladet den 28 december 2017 i en kommentar till Försvarsberedningens delbetänkande). Det är lätt att hålla med henne. Senast den 19 maj 2019 skall Försvarsberedningen avge sin slutrapport.

  Om inte apokalypsen inträffar dessförinnan får vi då veta lite mer om vad man skulle kunna göra för att förhindra den.

  Ulf Ulfvarson är professor emeritus vid KTH.

  Slut citat.

  Källa(läs mera)
  https://detgodasamhallet.com/2018/02/16/gastskribent-ulf-ulfvarson-att-klara-katastrofer-och-krig/#more-11334

  YTTERLIGA MERA från dagens Det Goda Samhället, som uppenbart säkerställer viktiga frågor “luftas”, lyssna på detta!

  “TÄNK OM DET INTE GÅR ATT FIXA SVERIGE?”
  Dessa herrar som du kan lyssna till, är väl värda att lyssna på, MYCKET BRA samtal och diskussion, lyssna på podden.

  Källa(läs och lyssna)
  https://detgodasamhallet.com/2018/02/16/tank-om-det-inte-gar-att-fixa-sverige/#more-11353

 • SVERIGE är på väg att vakna!

  TVÅ BRA exempel på det är enligt följande, läs och begrunda vad Patrick Engellau(PE), Det Goda Samhället, och Katerina Janouch(KJ), Katerina Magasin, delger.

  PE; citerar del ur artikel, citat;

  Den som har makten över orden och begreppen och därmed lyckas göra sin ideologi till samhällets dominerande ideologi, den har också makten över samhället. Det är därför PK-isterna inte vill resonera med folk som ser annorlunda på tingen.

  Makten resonerar inte, den fördömer.

  Den vet att om den förlorar minsta lilla slag om verklighetsuppfattningen så kan det vara lika potentiellt förödande som en spricka i den stora vattendammens betongvägg.

  Det här spelet handlar inte om sanning, det handlar om makt.

  Slut citat.
  Källa(läs mera)
  https://detgodasamhallet.com/2018/02/16/att-forsta-pk-ister/

  KJ; citerar del ur artikel, citat;

  Protester i hela landet mot Växjö och Borås: Stoppa islamiseringen av Sverige!

  Det strömmar just nu in protester via mejl och pappersbrev till Växjö samt Borås kommun, med anledning av att det blivit känt att det finns planer på böneutrop, samt att en muslimsk friskola med extremistiska förtecken getts tillstånd att starta i Borås.

  Slut citat.
  Källa(läs mera)
  http://katerinamagasin.se/protester-hela-landet-mot-vaxjo-och-boras-stoppa-islamiseringen-av-sverige/

  Valåret 2018 är på G och folket vaknar på bred front, många inser och förstår vad “öppna ditt HJÄRTA” får och har för PRIS!

  Återigen FÖLJ PENGARNA och oavsett partifärg, detta är vansinne, och ingen av dessa “skapare” av situationen bär eller äger personligt ansvar för vad dessa ställer till med i deras makt- och myndighetsutövning!

  Det ansvaret åvilar de som DRABBAS, svenska folket! Som inte på något sätt blivit tillfrågade om vi vill ha det så här i Sverige.

 • @ Peter,

  Ja vad är det för “fucked up individuals”?… svaret stavas nog “effektiv hjärntvätt”, men jag håller med, vafan 40 år?????

  Den son jag tycker bäst beskriver detta är Jüri Lina. Ni medborgare som sover -somna om! Ni övriga, inklusive ni som vacklar, se denna intervju på ca 40 minuter!

  https://www.youtube.com/watch?v=EBmGf7DprXU

 • Sluta med att snacka skit om våra förorter! Medierna har snackat skit om förorterna hur länge som helst, första gången jag såg det, för säkert tjugo år sedan, var när Göran Rosenberg mutade två ungdomar, en svenska och en invandrare, att fejka ett slagsmål. Sedan basunerade han ut i TV hur invandrare misshandlade svenska ungdomar.
  När journalister, eller vad de ska kallas, exploatera och förnedrar människorna i förorten bör de angripas, det är en medborgerlig plikt att kasta sten på dessa drägg och varför låta det stanna i förorten gör hembesök hos dessa spalthuliganer.

 • Nå Stefan “svetsaren” Löfven, var det så här du hade planerat att det skulle bli???? Inte, men så blev det iaf och ännu värre blir det hela tiden. Vad tänker du göra nu???

  Vilket land tänker du förresten emigrera till? Jag vill veta det, för jag tänker inte emigrera till något land du planerar att fly till!

 • Ingen verkar förstå grundproblemet Sverige har som skulle lösa i stort sett alla nationella oegentligheter.

  1975 så gjorde tog man bort personansvaret för politiker. Det innebär att vad dom än gör å politiska vägar, så har de total immunitet mot repressalier.

  Vad är svenskar för typ av “fucked up individuals” som låter det här passera?? I TYP ÖVER 40 ÅR???

  VAKNA ALLA OCH GÖR NÅT ÅT DET HÄR!!!

 • MYCKET BRA ARTIKEL

  Oavsett partifärg, nu handlar det om “rikets säkerhet”, svenska medborgares säkerhet, alla svenska medborgares liv, hälsa och framtida livskvalitet, våra barn och barnbarns framtid, dvs. Sveriges framtid.

  Vem tjänar då på den uppkomna och skapade situationen, skapande krafter, dessa som godkänt detta förfarandet – utan förankring hos svenska folket – skapandet som med “öppna ditt HJÄRTA” säkerställt att Sverige “toppar ligan”?
  Läs
  https://newsvoice.se/2018/02/14/sverigebilden-do-gooder-swedes/

  Citerar delar av artikel, som passar in som hand i handsken, citat;

  Professor: Löfven ska kunna hållas juridiskt ansvarig för sin politik
  Avsaknaden av ämbetsmannaansvar innebär att det råder i det närmaste straffrihet för chefer, ansvariga tjänstemän och politiker.

  Slut citat
  Källa
  https://nyheter24.se/debatt/839456-professor-lofven-ska-kunna-hallas-juridiskt-ansvarig-for-sin-politik

  Återigen oavsett partifärg, vem/vilka har skapat den uppkomna situationen i Sverige, som kan liknas vid “inbördeskrig” i Sverige?

  Slutligen; VEM TJÄNAR PÅ DETTA??

  FÖLJ ALLTID PENGARNA!

 • Mycket bra artikel, som kanske bättre än något annat beskriver den svenska statens bedrägeri/förräderi.

  Artikeln är särskilt trovärdig då det bygger på myndigheters egna uppgifter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *