TV Helse: Starta dagen med en hälsosam vetegräsdrink

publicerad 16 februari 2018
- av Torbjörn Sassersson red.
Vetegräsjuice - Foto: TV-Helse.no
Vetegräsjuice - Foto: TV-Helse.no
Vetegräsjuice - Foto: TV-Helse.no

TV Helse inleder en ny receptserie med fokus på rena och näringsrika råvaror. Vi tittar närmare på “Tim og Amys Matbok” skriven av Gro Raugland. I det första avsnittet i serien förklarar Amy som är 10 år gammal hur man tillreder en näringsrik och välsmakande vetegräsdrink. 

Vetegräs kan användas som terapeutisk mat eftersom råvaran är rik på B-vitaminer, proteiner, kalcium, fosfor, magnesium, natrium och kalium samt alla essentiella aminosyror. Gro Raugland uppger även att vetegräs avgiftar kroppen. Helst ska vetegräsjuicen drickas direkt när den är nypressad.

Läs mer och se video på TV Helse | Mediasamarbete mellan NewsVoice och TV Helse