Ulrik Petersson: Swexit – ja tack!

20
Swexit - EU-flagga, montage, Wikimedia-Commons
Swexit – EU-flagga, montage, Wikimedia Commons
Ulrik Petersson - privat foto
Ulrik Petersson – privat foto

DEBATT. Svenska politiker har skrivit in EU-medlemskapet i grundlagen, vilket innebär att det krävs två mandatperiods majoriteter för att ändra beslutet, innan man ens kan påbörja sitt utträde.

Sverige ska gå ut ur och lämna EU för det kostar Sverige 40 miljarder varje år. Det är bättre att satsa dessa pengar på fattiga länder och skola, vård och omsorg i Sverige.

Politikerna i Sverige måste våga utlysa nyval om EU för de vet att svenska folket kommer rösta nej till EU om det skulle vara val idag! När Sverige röstade ja till EU var det något helt annat än var det är idag!

Wallström varnar för brexit faller EU samman kan det innebära en katastrof för politikerlönerna i hela unionen. Jimmie Åkesson: EU har blivit ett monster


Det vi ska arbeta för är att det svenska folket själva ska bestämma över vilka lagar och regler som ska gälla i Sverige. Vi måste stoppa maktöverföringen till Bryssel och bryta trenden där unionen gått från ett mellanstatligt samarbete mot allt mer överstatlighet och federalism. Vi vill att svenska folket ska få ta ställning till det EU som vuxit fram i en ny folkomröstning.


Min förhoppning är att fler länder, även Sverige, på sikt kommer att följa Storbritanniens väg och kräva att makt flyttas tillbaka till de enskilda länderna. Och om detta inte sker, bör länder överväga att lämna unionen innan EU har blivit den fullskaliga federation som vissa vill. Handel och samarbete är en självklarhet, men utan politisk överstatlighet.

EU vill ta makten på så många områden som möjligt från de enskilda länderna. På så sätt förlorar människor möjligheten att kunna påverka sina liv, sin egen vardag och sitt eget lands framtid! Swexit, ja tack!

Text: Ulrik Petersson, Skillingaryd | Denna artikel har tidigare publicerats i Barometern

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

20 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
25 februari 2018 kl 21:08

@ Sven i Lappland,

Tja visst kunde väl det vara bra, men skulle alla småpartier nå så högt även tillsammans? Möjligt att fler skulle rösta på dem om man såg en rimlig chans att komma in i riksdagen. Martin Gustavsson har ju försökt få till detta ett bra tag, men intresset verkar svalt.

Sven i Lappland:
Sven i Lappland:
Gäst
25 februari 2018 kl 19:38

Tänk om alla småpartier kunde valsamverka, då kunde det bli ett alternativ till de etablerade!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
25 februari 2018 kl 14:57

@ Mikael Eriksson,

Jag ska studera ditt tips. Dock blir det svårt för mig att rösta på ett parti som rimligen inte kommer in i riksdagen. Dessutom är det många andra viktiga frågor som måste stämma. Men som sagt, jag ska läsa deras partiprogram iaf.

Mitt beslut om var jag ska lägga min röst blir på valdagen. Mycket kan hända innan dess. Hittills ser det ut att bli SD.

Peter B
Peter B
Gäst
25 februari 2018 kl 12:04

@ Bo Sonnsjö
Visst har vi haft chansen att rösta om medlemsskap i EU. Det skedde i en folkomröstning 1994 där EU anhängarna vann en knapp seger. Deltagandet i folkomröstningen var 83%.

Mikael Eriksson
Gäst
24 februari 2018 kl 22:37

@ Öystein Rönne Populisterna har det inskrivet i programmet: populisterna.se

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
24 februari 2018 kl 21:04

Minns inte att jag har röstat för att vara med i EU! Minns inte heller att jag som medborgare har fått rösta i ett allmänt val där frågan gällde om vi svenskar alls ville vara med i EU? Inte heller om att Sverige skulle vara med i NATO!
Däremot har jag förstått att vår nuvarande försvarsminister tänkt sig att NATO skulle få ägna sig åt att träna flygbombningar i Norrland! – Har den frågan ställts till det svenska folket i val? – Inte heller detta minns jag alls?
Minns Du, som läser detta inlägget, att dessa frågor i val alls har framförts till de svenska medborgarna?

Är inte dessa frågeställningar så viktiga att även vi vanliga medborgare skulle få vara med och bestämma om vår framtid i allmänna val?

Grace Ziqver Xavier
Grace Ziqver Xavier
Gäst
24 februari 2018 kl 20:11

Swexist ja tack

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 februari 2018 kl 18:34

@ Alla

Eva på Södermalm tror sig veta orsaken till varför varken Vänsterpartiet eller SD driver Ut ur EU så hårt som sig bör. Det är ett fullt rimligt antagande.

I EU sitter idag rika människor på obeskattade tillgångar i EU:s olika skatteparadis, ex. Lichtenstein, Luxemburg och Holland, medan din pension sänks och din skatt ökar ….och politikeradeln är oroliga över sänkta löner (ock kanske att vi ska beskatta dem hårdare?) om vi går ur EU… Om uttalandet är på riktigt var det ju absolut ärligt… även om andra i den kraftigt privilegierade politikeradeln säkerligen himlade med ögonen.

MEN jag vet inte om de sittande korrupta EU-vurmande politikerna bör vara så himla oroliga? Alternativa partier som på allvar driver frågan är tyvärr oftast alldeles för korkade för att valsamverka. (Vetenskapliga partiet undantaget)

Men viss kan det kan hända att en hel bunt av de partier som ni här har tagit upp, och kanske ännu fler nya partier plötsligt får högre intelligens, och plötsligt går med i Valsamverkanspartiets regnbågskoalition.

@Blueshift

I Sverige måste man inte registrera partibeteckningen, enligt val.se. Vetenskapliga partiet och Valsamverkanspartiet har ex. inte registrerat sina beteckningar inför valet 2018.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
24 februari 2018 kl 15:47
Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
24 februari 2018 kl 13:25

“Bosse 24 Feb, 2018 at 12:00
Det enda parti som har Lämna EU inskrivet i partiprogrammet är Vänsterpartiet….”

Även det nybildade partiet Nordiska MotståndsRörelsen (NMR) har Ut-ur-EU inkluderat i sitt parti-prgrm.
Se punkt 3 i programmet “Vår väg” här: [länk raderad]

Förutom just DEN punkten, skriver jag utan tvekan även under samtliga övriga punkter i NMR:s prgrm — det bästa alternativet jag hittills sett inför ödesvalet 2018!

Ivan Björn
Gäst
24 februari 2018 kl 13:22

Nigel Farage har varit kritiskt mot EU och hans tal i EU parlamentet är kända i många länder i världen.

För inte så länge sen kom jag över en video från EU parlamentet med Matteo Salvini i vilken han påpekar i skarpa ordalag EU:s omöjliga övertramp mot Europas medborgare. Jag översatte denna video till svenska även om jag i efterhand såg enstaka stavfel ☺

Länk: https://youtu.be/GmAZhFN5tlU

Senare kollade jag Salvinis bakgrund och det visade sig att han tillhör ett separatistiskt parti som vill dela på Italien.

När jag lyssnade till David Ickes intervju i Tjeckien så pratade han just om att den etablerade politiken kväver all diskussion som inte överensstämmer med deras agenda. Detta resulterar i att det bildas nya partier som t.ex. Nordiska Fronten i Sverige och i andra länder andra partier. Dessa betecknas som extrema och farliga av etablissemanget. Enligt David Icke borde den etablerade politiken be människor som känner sig tvungna till att bilda eller gå till sådana partier om ursäkt eftersom det är den etablerade politiken som har skapat dessa. Tanken med denna politik är att ha så många olika politiska rörelser i ett land som möjligt för att söndra ett samhälle eftersom då är det lättare att härska. Enligt min personliga åsikt löser inte sådana rörelser som Nordiska Fronten någonting även om ur deras synvinkel är syftet god.

Problemet är att vi buntar ihop människor vilket är etablissemangets medvetna politik.
Om vi ska lösa någonting överhuvudtaget måste vi respektera individens egna tankar och uttrycksätt. Det borde inte existera etiketter som judar, muslimer, kristna, ateister, nazister m.m. Det borde existera bara individer som är på ett visst sätt och som har all rätt att uttrycka sig själva och sina åsikter och prova sina åsikter i ett civiliserat samtal mot andras åsikter. Detta saknas i EU diktaturen!

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
24 februari 2018 kl 13:19

@Bosse 24 Feb, 2018 at 12:00
Det är inte sant att V är enda partiet.
Enhet, NMR, Landsbygspartiet mfl. har uttryck denna vilja i sina program.

Dom riktigt seriösa partierna har inskrivet viljan att kasta ut bankerna ur samhället till förmån för
en folkstyrd reglerad penningpolitik. Utan denna vilja finns ingen möjlighet till verklig förändring.

En lättillgänglig lista över partierna finns här för självstudier.
http://blueshift.nu/valet-2018-har-ar-alla-partier-registrerade-for-riksdagsvalet/

I kommentaren https://newsvoice.se/2018/02/23/anders-thoren-politiskt-korrekta-yttrandefriheten/#comment-278616

Lyfter jag en inbjudan till diskussion just runt frågor som ligger inom ramen för denna artikel.
Kasta bort skygglapparna och öppna för visionära samtal både här o runt fikaborden är en bra start.
LeifB

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 februari 2018 kl 12:39

@ Bosse,

Jag är visserligen sakpolitiker, men att ta rygg på någon västerpartist, det gör jag bara inte. Jag förväntar mig att fler för in det i partiprogrammet.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
24 februari 2018 kl 12:16

EU´s politik har hittills gått emot folkens vilja.
Sverige dräneras ekonomiskt och förlorar på andra områden med.
Oligarkernas diktaturfasoner är tydliga!

Detta är planen för att genomföra global diktatur:

http://pbs.twimg.com/media/DWwUTAcXUAAI4ia.jpg

Bosse
Bosse
Gäst
24 februari 2018 kl 12:00

Det enda parti som har Lämna EU inskrivet i partiprogrammet är Vänsterpartiet ….

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 februari 2018 kl 11:10

Jag är absolut med på detta. Vem tar på sig ledartröjan?

Savalle
Savalle
Gäst
24 februari 2018 kl 10:55

Nästa hållplats helvetet?

https://peterkrabbe.wordpress.com/

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
24 februari 2018 kl 10:53

Då bör det komma i partiernas program innan valet i höst!

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
24 februari 2018 kl 10:35

Absolut! EU är numera som beskrivs ovan ett självändamål för yrkespolitiker.
Som helt riktigt skrevs härovan: “Faller EU samman kan det innebära en katastrof för politikerlönerna i hela unionen”.
Politiker som vi inte ens behöver, alltså ingen katastrof för folken!
Och “förhandla vid utgång” som i England kan vi glömma. Eftersom vi köper mer från EU än andra hållet kan vi börja med “lika tullar” och sedan minska som det passa bäst. Samma gäller England. Gå ut först, förhandla om handel senare. Men vi lär redan ha bättre villkor med Kina, så vi behöver inte vara rädda. Men “rädda för det okända” är just vad de livstidsavlönade politikerna vill att vi ska vara!

Harriet Larsson
24 februari 2018 kl 10:00

Swexit, ja tack! Det skall bli intressant att följa kommande budget debatter i EU. Inte en krona mer till EU! Här för Stefan Löfven fram en riktig åsikt med visst stöd av Nederländerna, Danmark och Österrike, men med kravet att Polen, Ungern med flera östländer skall öppna sina gränser för migranter. Min undran är om statsministerns krav inte är mer att skådespel inför valet? Dessa länders ledare, värnar om sina medborgare, till skillnad från våra egna, som alltid vill vara bäst i EU-klassen. EU är en karriärplats för politiker, där nepotism och korruptionen följer i bidragens spår, vilket även tycks ha inspirerat Sveriges offentliga ledare, nya KS ett aktuellt exempel. Vi faller även där i rankning, precis som inom skolan. Sannolikheten är stor att efter valet, så plockar aktuell statsminister upp 16 miljarder till och lägger på EU-bordet!