Ben Swann: Koppling mellan masskjutningar och psykofarmaka

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 16 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Ben Swann 13 mars 2018 - Foto: Truthinmedia.com

Ben Swann undersöker om det finns kopplingar mellan psykofarmaka och masskjutningar i USA och finner evidens. Trots det vill han inte dra slutsatsen att psykofarmaka som tex antidepressiva läkemedel (SSRI) kan trigga ett psykotiskt aggressivt beteende. Istället lyfter Swann frågan varför debatten i USA enbart handlar om vapenkontroll.

“When it comes to the debate over mass shootings in America, why does the discussion always go toward tougher gun laws? And yet, we are not talking about the role of antidepressants and other psychiatric medication.” – Ben Swann

Psykofarmaka och masskjutningar i USA - Bild: Truthinmedia.com
Psykofarmaka och masskjutningar i USA – Bild: Truthinmedia.com

Text: NewsVoice

Källa

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Biverkningarna är lika vanliga/ovanliga världen runt, där SSRI finns, tillgången på skjutvapen är ganska speciell i just Amerika. Det finns fler länder som, inofficiellt, för statistik på förövare/offer med SSRI-bakgrund. Amerika är också lite mer “högljutt” då de flesta av rättsfallen finns där.

  Angående källkritik, så är det ju ett ord i tiden, jag är min egen källa, jag bara refererar till vad andra säger. Men själva källan, den står jag för.

  Så om jag har 20 års erfarenhet av att faktiskt äta medicinen, då blir jag väldigt nyfiken på vad du har för bakgrund som ger en djupare insyn?

 • Ove, och dessa biverkningar grasserar främst i USA? Just amerikanska MÄN är särskild känsliga för denna medicinering? Köper de vapen som en biverkning av SSRI, eller skaffas de vapnen innan de medicineras?
  Jag vet inte hur SSRI påverkar människan, mitt resonemang syftar till att utesluta idéer som är orimliga. Sedan kan man resonera som “Ja skiter i att det är fejk det förjävligt ändå” som boktiteln på Jack Werners bok om källkritik .

 • Ja du är inte sen att bita, blink!

  Nej, jag ser ingen ‘diskrepans’, jag ser det ju som en fullt biologisk/mänsklig reaktion.

  Ja, de som inte tar droger, har också anledningar till varför de handlar som de gör.

  Jag skulle undvika ondska om det gick, ja, vad har det med detta att göra? Och klart som tusan blev jag rädd när det fanns dokumenterat, långt innan jag själv blev ordinerad, men rutinmässigt nedtystat.
  Kvinnor lider i lika stor utsträckning av dessa piller, men det manifesterar sig olika då det redan från början är biologisk skillnad mellan man och kvinna. Det är väl inget konstigt i det.

  Men du undviker mina direkta påståenden, jag vill bara veta varför Rohypnol kan orsaka våld, men inte SSRI? Varför kan illegala droger vara orsaken till våld? Vad är den “neurokemiska” skillnaden mellan att ta en olaglig drog och en medicin? Och vad innefattar “aggressivitet”, som nuförtiden finns med som biverkningar på SSRI? Menar du att man kan bli aggressiv upp till en viss gräns, orsakat av medicinen, sen om det är det inte längre en biverkan?

  5 Frågor, svara på dem istället.

  Ja, en till, ett rent tankeexperiment: Tror du, att man med potenta kemiska droger, alltså helt utan restriktioner, kan förändra en människa väldigt påtagligt?

  Jag vet ju att du går runt frågorna med glans, och att vi aldrig kommer att se det med samma ögon. Men jag tycker det är upprörande. Jag är drabbad. Jag är outbildad.
  Och hur jag än gör så har ingen, inte du, inte någon professor i ämnet, gett en rimlig förklaring till de (ganska många) likartade erfarenheter jag har av SSRI och dess “hemliga” biverkningar.
  Och det är nästan smått komiskt hur naturligt jag ser likhetstecken där du finner “diskrepanser”..
  Ove.

 • Ove, du vill inte se diskrepansen i resonemanget om att droger skulle vara orsaken till masskjutningarna.
  Hur var det med de som inte tar droger, kvinnorna och de som bedöms som fullt friska utan några mentala störningar. Nej, säger de flesta, han måste ju ha en störning för att utföra ett sådant dåd.
  Svårt att hantera ondska? Blir du rädd kanske? Verkligheten är långt mer skrämmande de löjliga förklaringarna!

 • Folk vill inte se sambandet, och det lär ta tid att få folk att ändra sig, för även våra doktorer är “folk”.
  Ingen ifrågasätter huruvida “Rohypnol” gjorde vissa brukare både våldsamma och förändrade i sitt beteende. Men så har det inte alltid varit, många sa redan från början att något var fel, men ingen lyssnade. Sen föll muren, och idag är det väl bara NN som börjar svara emot, med allsköns anledningar.

  Om en människa äter en syntetisk drog från ryssland, vi kallar den “krokodil”, och sedan börjar gnaga på sin döda kompis ansikte, då förstår alla direkt att drogen ligger bakom. Så funktionen, att kemiskt förändra ett beteende, den är alla glada att hålla med om.

  Tänk om samma beteende är en tydlig följetong till 5ht, ända tillbaka till 1970-talet och djurförsök? (Men skickligt dolt av de som har inkomster från SSRI)

  Till och med wikipedia anser att det finns en koppling mellan Serotonin och aggressivitet.
  (OBS!! vad det gäller nervtransmittorer, så är det bara “kopplingar”, precis samma “koppling” som gör gällande att Serotonin påverkar tillstånd och humör, alltså den hypotes som gör att man använder SSRI som humörstabiliserande)

  Så är du säker på att du kan tro på den ena, men fullständigt förneka den andra?

  P.s. Undrar om en typiskt aggressiv hane i djurvärlden skulle reagera starkare på serotoninintervention än en honkönad artfrände…….raketforskning på hög nivå!!!!

 • Den här debatten fanns redan i smått på 80-talet, då också bl.a. Big Pharma försökte styra in vitaminförsäljningen till apoteken. Då fanns inte internet så MSM hade full kontroll på läget. Dock var det hälsokostmedvetenheten i Tyskland som faktiskt räddade oss i SVERIGEcorp. Detta taget ur minnet då jag var själv aktiv för att rädda B & C-vitaminerna.
  Det kollektiva minnet i form av traditioner, press och bibliotekens betydelse kan man skåda i detta fallet.
  Man kan för störa ett land på en generation om “minnet” släcks ut. Är Sverige det varnande exemplet i Sodom och Gomorra? Vänd dig inte om!!

 • Det är mycket bra om vi kan skylla masskjutningarna på psykofarmaka, men det finns en annan flagrant egenskap som återkommer vid långt de flesta masskjutningar. Det är alla MÄN som står för masskjutningarna, en del av dessa har säkert psykiatriska störningar.
  Egenskapen MAN är den helt dominerade faktorn, alla andra bidragande orsaker måste kopplas till detta faktum.
  När det gäller psykofarmaka och just SSRI måste vi ställa oss frågan om det fungerar olika för män respektive kvinnor? Eftersom inga kvinnor utför masskjutningar så kan man förutsätta att det krävs andra faktorer än psykisk ohälsa och psykofarmaka för att en masskjutning skall komma till stånd.

 • @ Kerstin Carlsson -Ja, du ser, det finns mycket info. som pekar åt det här hållet, för den som verkligen söker och är intresserad av dessa saker. Men plötsligt blev mitt inlägg borttaget – varför ?

 • Tack Ivan Björn (borttaget ?) för att du gav lite bredd åt tanken om att vi människor sedan lång tid lever i en manipulativ värld där man aldrig kan vara helt säker på att det bara är en själv som styr ens eget sinne. Jag tror att vi människor i dag är påverkade av krafter ifrån oändligt många olika håll, krafter, intressen som på olika vis tjänar på att få vår uppmärksamhet, allt ifrån subtil indoktrinering från TV;n till auktoritära uttalanden från politiskt korrekta makthavare.

  Så det gäller att vara vaken, allrahelst idag, då det finns så många influenser som vill ha ens uppmärksamhet. Därför är det så viktigt, anser jag, att man tänker efter eget huvud och själv känner efter vad som känns rätt och vad som känns fel och förstå att det finns krafter i samhället som vill påverkar oss. Jag tror att det är viktigt att man söker i sitt inre efter svaren, att man går till sin inre kunskapsbank, för här har vi en kärna av sanning lagrad inom varje människa. Här finns ens erfarenheter lagrade i ens undermedvetande som en diffus minnesbank eller kunskapsbank, en kunskapsbank som finns att tillgå för alla människor som är lyhörda för sin inre känsla när de ska avgöra vad som är rätt och vad som är fel. Så, en vaken människa känner inom sig, han anar, han får respons från sitt inre att någonting är fel när samhället vill påverka honom vad han ska tycka och tänka.

 • Tack för din fina beskrivning av sinneskontroll Erik.

  Jag vill tillägga beskrivningar av Stewart Swerdlow som man hittar på min blogg:

  Sinneskontroll är en förmåga hos en person eller en sak att ha en manipulativ styrka/förmåga över en eller flera personer. Det behöver inte betyda att det måste vara syntetiskt, eller naturligt det kan vara både och. Alltså är det en förmåga av en person eller sak att ha en manipulativ styrka över andra.

  Programmering är när man lägger in spår och kompartmetalisering i tankeprocess hos personen eller i tankemönster för specifika ändamål. Båda två – sinneskontroll och programmering är processer som pågår under hela livet.

  En av tidigaste institutioner som använde minneskontroll och programmering har varit i själva verket upptäckt år 1298 av Marco Polo då han reste överallt i Asien.

  Han lyckades komma till staden som hette på den tiden Almut Persia. Han har fått vetskap om en grupporganisation på denna plats som hette Ashishin i Persien.

  Har ni hört historien om en gammal man som levde i bergen? Han hette Allahudin som på persiska och även arabiska betyder ”Alla-Hu-Din”, Gud är domare. Det har varit ganska intressant grupp som använde sig utav unga pojkar mellan 11 till 18 år. Och det som Allahudin gjorde är att han drogade utvalda pojkar när de sov så att de hamnade i så djup sömn som liknade koma.

  Han tog dem från deras sängar och bar dem till gömda platser i bergen. När de vaknade så blev de omgivna av vackra kvinnor och massor av fantastisk mat… …Dessa pojkar fick veta att de dog och har kommit till himmelen och detta är deras paradis.

  Men Allahudin sa till dem att det är viktigt att de kommer tillbaka till jorden… ..Allahudin sa till dem att det existerar en väg tillbaka till paradiset… …Ni får instruktioner på jorden och när ni till slut dör kommer ni tillbaka hit för alltid.

  De fick dricka och de somnade och han tog dem tillbaka till deras sängar och när de vaknade på morgonen trodde de att de verkligen har varit döda…

 • Erik Wiklund, det Du skriver ovan är något som många inte vågar eller vill ta till sig, men det ligger mycket i detta. Dr Rauni-Lena Luukanen Kilde har skrivit om detta ingående i sin sista bok “Bright Light on Black Shadows” , som blev färdig dagen efter hennes död…Pia Hellertz har gjort en “sammanfattning” på 22 sidor om denna bok, detta gjordes nu i februari 2018. Finns på nätet.Det finns också många bra intervjuer med Rauni-Lena på youtube. Mycket intressanta.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *