Ben Swann berättar varför CBS46 la ned hans show Reality Check

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Ben Swann - Foto: World Alternative Media

Den undersökande journalisten från kanalen CBS46 i Atlanta berättar om varför hans show Reality Check och han sajt Truth in Media samt alla hans social stängdes ner i februari 2017. Anledningen var att han rapporterade om pizzagate-historien, vilket också var misstanken i sociala medier.

Trots att reportaget som inte framförde några konspirationsteorier hade godkänts av CBS46:s redaktion valde företagsnivån inom CBS46 att ha en annan uppfattning efter att reportaget om pizzagate sänts. Swann säger att kanalen bröt med kontraktet de hade med honom. De stängde alla hans konton, men han fick stanna kvar som vanligt nyhetsankare.

Sedan någon månad tillbaka arbetar fembarnspappan Ben Swann från egen plattform och Reality Check sänds åter igen regelbundet. Hans sajt och alla sociala konton är åter online. Allt finansieras med kryptovaluta och Dash Digital Cash de tre första månaderna av Swann nya verksamhet. Han tror framtiden för alternativa medier är kryptovaluta.

AJC.com skriver att Swann sparkades av CBS46 efter att han försökt starta upp sin show Reality Check utan arbetsgivarens vetskap. AJC:s artikel är inte meriterande i sitt språk om Swann, utan försöker porträttera Swann på ett negativt sätt med sedvanliga invektiv som är typiskt för alla mainstream-kanaler som beskriver journalister med avvikande uppfattningar. Swann förekom tex på RT.com som namn vilket är ett stort no-no för MSM.

Ben Swann är enligt Fox19 en prisad journalist som fått flera utmärkelser som Edward R. Murrow Award och två Emmys. Han blev uppmärksammad för hans kvalitetsjournalistik när han rapporterade om de mexikanska kartellernas drogkrig vid gränsen till Texas.

Text: NewsVoice

Källor

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq