Ben Swann: Inte bara högerns röster tystas, även vänsterns och liberalas!

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 mars 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Ben Swann mars 2018 - Foto: Truth in Media

Den oberoende journalisten och libertarianen Ben Swann diskuterar att alternativa nyheter och åsikter rensas bort från YouTube och Facebook. Det är ett faktum, säger Swann, men det handlar inte om vänsterns krig mot högern. Även liberala åsikter renas bort.

Swann tar upp de aktuella fallen med Alex Jones och Mike Adams YouTube-kanaler som stängts ned helt eller delvis. Denna “purge” är resultatet av att Google (som äger YouTube) anställde 10,000 moderatorer som manuellt rensar olämpligt (oönskat) innehåll på YouTube. Det räcker med att en kanal uppfattas som höger eller konservativ för att den ska riskera att ifrågasättas och raderas, säger Swann. Motiveringen brukar lyda att en video innehåller något som är ett: “brott mot YouTubes riktlinjer för mötesplatsen”.

Läs mer: Expressen och DN stänger ner Granskning Sverige på YouTube

Ben Swann nämner två av de organisationer i USA som leder utvecklingen när oönskade röster och kanaler ska rensas. Dessa är Media Matters for America och Southern Powerty Law Center (SPLC). Swann nämner att han själv vill kalla sig libertarian, som är en politisk ideologi (libertarianism), som står för frihet från tvång och strävar efter att minimera staten och dess inflytande över människors liv. En Libertarian är varken höger eller vänster, men för Media Matters och SPLC är Swann en alt right-individ vilket i deras värld är samma sak som en vit nationalist, något som Swann dementerar att han är.

Fel åsikter inom både vänstern, högern samt andra ideologiska positioner ska tystas

Det tycks som om rensandet av oönskade videos bygger på vänsterns åsikter om vad den anser är lämpligt inom ramen för yttrandefrihet, men det behöver inte alls vara så. Swann nämner en video på 30 sekunder som visade våld utfört av Antifa-extremister (extremvänstern). Den togs ned och det kan tolkas som att en vänsterkraft slog till, men Swann säger att målet för de organisationer och krafter som leder narrativet i USA är att tysta alla röster som inte följer etablissemangets struktur, åsiktskorridorer och världsbild. Alla störande röster inom vänstern-, högern och även det liberala tystas!

YouTubes respons på kritik är att de medger att kanaler och videos tagits ned av misstag och att företaget ska återställa och återpublicera nedtagna kanaler och borttagna videos.

Många kanaler både inom MSM och sociala medier har de senaste åren tagit tydliga steg för att rensa i och kontrollera diskussionstrådar, kommentarsfält och debattspalter.

Swann avslutar med varningen att de stora sociala kanalerna inte längre står för yttrandefrihet. Alla de som vill uttrycka sina fria åsikter får inte bli beroende av dessa sociala tjänster. Istället måste de med avvikande åsikter satsa på decentraliserade plattformar som D-Tube och Steamit, säger Swann.

Ben Swann är en fembarnspappa som rapporterar från källaren i sin villa, efter att han slutat på CBS46 i Atlanta som nyhetsuppläsare. Han driver sin show Reality Check som en del av hans sajt Truth in Media. Finansiering sker de första tre månaderna med sponsring från Dash Digital Cash.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källa


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Ben Swann
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *