Jenny Stiernstedt gör klimatreportage men är politiskt oerfaren

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 mars 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Lars Bern debatterar Jenny Stiernstedt på SvD om Klimatsans
Lars Bern debatterar Jenny Stiernstedt på SvD om Klimatsans
Lars Bern debatterar Jenny Stiernstedt på SvD – Foto och montage: NewsVoice – Skärmdump från SVD.se

DEBATT. Lars Bern som tidigare var ledamot av KVA:s miljökommitté kallar i en kommentar ett reportage av Jenny Stiernstedt för osmakligt. Han refererar till artikeln ”Vi accepterar inte någon överhets pekpinnar” i SvD skriven av Stiernstedt, som inleder med orden: “Hur tänker en klimatförnekare? Och hur agerar de när den som utmålas som “fiende” kommer på besök?”

Den första frågan som kan ställas är, vad är relevansen med begreppet klimatförnekare? Hur kan någon förneka ett klimat? Redan här gör Stiernstedt självmål genom att svinga med ett vilseledande begrepp. Bern menar att Jenny Stiernstedt “på ett nedlåtande sätt förlöjligar konferensdeltagarna och arrangörerna” som låg bakom och deltog på konferensen Climate Sense 2018. Han fortsätter med att skriva att han vid upprepade tillfällen pekat på hur denna reporter i SvD systematiskt sprider falska uppgifter om klimatet.

Här står ord på ord, men det är bara Jenny Stiernstedt som får nå svenska folket via SvD. Lars Bern har tidigare berättat om att han blev bannad från att bli publicerad i SvD efter att han börjat kritisera koldioxidteorin (som säger att koldioxiden är roten till förändringar i klimatet). Det här betyder att citatet ”Vi accepterar inte någon överhets pekpinnar” verkligen är relevant om vi betraktar SvD och Stiernstedts egen spalt som heter “Klimatkollen” som exempel på denna överhet.

Bern fortsätter med att försöka ta ned överheten med några väl valda ord, tex:

“Våra MSM pumpar enträget ut nya och gamla slitna larm, trots att alla de gamla larmen från Al Gores film En Obekväm Sanning som kom 2006, visat sig vara helt felaktiga och inget av det han påstod skulle hända har inträffat. För detta falska dokument tilldelades Gore Nobels fredspris av det norska etablissemanget. Våra egna klimatlarmare Anders Wijkman, Johan Rockström, VäderPär m.fl. har likaledes haft fel i alla sina tvärsäkra förutsägelser under de senaste 20 åren.”

Lars Bern menar att det inte sker några klimatförändringar som rör sig utanför dokumenterad variabilitet – vilken inkluderar extrema väderhändelser – och om det pekar i någon riktning är det mot kallare väder.

Video: SvD filmar publiken som om för att visa vilka “idioterna” är…

Lars Bern tar upp forskaren Henrik Svensmark som misstänker att kosmiska förändringar, där solen har en avgörande roll, påverkar vädret på jorden. NewsVoice har omnämnt Svensmark flera gånger. Undertecknad har även nämnt att långt innan det politiska klimatpropagandan började ta fart lärde lektorerna på Stockholms Universitet i början på 1990-talet ut att det mesta tyder på att vi är på väg in i en ny istid.

Läs mer om Henrik Svensmark och klimatet i NewsVoice

Jenny Stiernstedt är politiskt oerfaren

Jenny Stiernstedt (1981-) är bara ytterligare en i raden av alla dessa unga duktiga, oerfarna och karriärshungriga opportunister som etablissemanget älskar att släppa fram under de senare åren. Hon surfar på “klimaträdsla” och idiotförklarande av de med “fel” uppfattning, och därmed spelar hon rakt i händerna på globalisternas intressen som vill få den breda massan att acceptera en överstatlig styrning av världens energianvändning, skriver Bern, och alla dessa nya beskattningar av koldioxid, något som fått politikerna att gå igång. Det kan till och med gå så långt som att MSM sprider uppfattningen att ekologisk matproduktion är ett hot mot mänskligheten, men tänker inte på att det passar den industriella kemikalieberoende matindustrin perfekt.

Bern nämner att länder i Asien har släppt uppmärksamheten på koldioxiden och istället fokuserar på verkliga miljöproblem som utsläpp av kväveoxider och sot. En intressant iakttagelse som Bern gör är att när omvärlden förändras i sin syn på klimatet fortsätter Sverige att:

“enformighet kabla ut gamla larm som för länge sedan visat sig vara falska och man hittar ständigt på nya i ett krampaktigt försök att hålla frågan levande”.

Lars Bern efterlyser i slutet av sin artikel med att efterlysa debatt om de verkliga hållbarhetsproblemen istället för att förolämpa ett gäng äldre herrar som försöker skapa balans i debatten.

Noterat av Torbjörn Sassersson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Sökte på Jenny Stjernstedt och hon jobbar inte på SVD idag.
  Mäktiga män skall inte trampas på tårna eller förödmjukas i SVD.

 • Stella Tormanoff!

  En lustig sak med hur bankerna agerar är att de trots alla hot om stigande havsnivåer gladeligen lämnar lån till hus som kommer att byggas på sådana områden som ska översvämmas och de lämnar även lån till hus som redan står på sådana områden. Tydligen bedömer bankerna att det inte finns någon risk för skadligt stigande av havsnivåerna.

  När Barack Obama lade ner kolgruvor på löpande band köpte Geroge Soros upp aktier i dem. Vad tyder det på nu när gruvorna öppnas igen? Han gör en bra slant på det. Listig gubbe.

 • Det som massmedia tror att de klarar sig på kan vara att de ofta inte längre tar in kommentarer från läsarna. Om man har ett agenda med artiklar man släpper igenom kan det bli svårt att konsolidera detta med att 70% av de som kommentarar skriver tvärtemot och ofta med bra argument. Alltså om man har strypt bort kommentarerna tycker iaf jag att det ofta rör sig om ren propaganda. Att upplagorna fortsätter att sjunka blir ett äkta catch 22, eftersom att skriva vad folk tycker ofta kan gå emot “meningen” med blaskan alltför mycket. MSM kan därför få ruttna bort i frid, långsamt, oläst.
  Newsvoice och andra fria medier blir kvar, iaf för mig.

 • SvD, här genom Jenny Stiernstedt, har tillsammans med övriga Main Stream Media sedan några år tillbaka, anammat en mycket obehaglig översittarattityd, ungefär som klassens värsting, mobbaren, som upprepar samma generaliteter om och om igen samt hånar och förnedrar de som har en annan uppfattning.
  För några år tillbaka kunde man visserligen från MSM också ljuga och vilseleda eller utelämna saker som andra länders media skrev om, men man brukade i regel aldrig använda sig av så här grova förtalsmetoder!
  Den nya trenden verkar ha blivit att med alla till buds stående metoder försöka tysta de som hyser andra åsikter än de påbjudna, någonting de har gemensamt med alla diktaturer, vare sig de är eller varit fascistiska eller kommunistiska.

 • Denna artikel är ett fantastiskt bra och behövt innitiativ av Lars Bern!

  Osanningarna som massmedia sprider, faktaföfalskningarna, som politiker grundar sina beslut på, kan man spåra till bankers och globala industrialisters stiftelser och dess donationer. Enorma donationer som haringet med hållbarhet och omtanke om planeten att göra – det har med makt att göra.

  För den nyfikne kommer en doktorsavhandling som bevis på hur denna maktstruktur fungerar:

  http://liu.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2:572917

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *