John F Kennedys tal han aldrig höll återskapat av The Times

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 mars 2018
- NewsVoice redaktion
John F Kennedy Dec 12, 1962 - Photo: Robert Knudsen
John F Kennedy addresses The Rice University in Houston, Texas Dec 12, 1962.

The Times har återskapat John F Kennedys tal han skulle hålla samma dag som han mördades i Dallas den 22 november 1963. Times har samarbetat med ljudtekniker som återskapade talet från ett manus genom att utgå från 831 ljudinspelningar som sedan “samplats” för att bygga upp ord och meningar.

Talet på 21 minuter avhandlar Kennedys uppfattning om USA:s roll i världen. I stora drag är talet en hyllning till “America”, men det innehåller även en moralisk kompass för vad USA bör och inte bör göra för att behålla en ledande ställning som språkrör för frihet och demokrati i världen.

Du kan lyssna på talet genom att skapa ett användarkonto på The Times.

Text: Torbjörn Sasersson

Källa

Relaterat

The Speech JFK Never Gave

Reservation. Detta påstås vara ett utdrag från samma tal, uppläst av en skådespelare. Talets äkthet är ej kontrollerat av NewsVoice. Kommentera gärna nedan.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det märkliga med mordet på Kennedy tycker jag är att man påstår att det var en konspiration, där ett antal olika kommande presidenter skulle ha varit inblandade, men att ingen av dem trots detta ändå inte har satt dit dem – utan att dessa har senare har fått husera i maktens centrum – som om ingenting egentligen hade hänt! Det har visats hur och var dessa har befunnit sig under Kennedys färd till aktuellt möte för att hålla ett tal till det amerikanska folket! – Hur kan det verkligen gå till så i ett demokratiskt fungerande samhälle?

 • Jfk’s tal om hemliga sällskap i april 1961 kom nästan ett år efter de edsvurna vittnesmålen från två Kuba-ambassadörer – och en ambassadör till Mexico.
  Där framgick att Cia och state department hade underlättat för kommunisten Castro’s maktövertagande. Det var känt att Castro var kommunist sen långt tidigare.
  Det fanns uppgifter från avhoppade Kubanska underrättelseofficerare att Cia-chefen Allen Dulles erhållit alla erforderliga uppgifter. Men han vidarebefordrade dem inte. Detta är exempel på hur djupa staten agerade bakom kulisserna. Dulles och många andra ingick i det angloamerikanska etablissemang som byggts upp för Britternas räkning i början av 1900-talet men som först långt senare avslöjades genom Carroll Quigley’s författarskap. Det förefaller räcka som motiv.

 • Det är uppenbar att JFK Secret Societies Speech kan ha retat gallfeber på frimurarna, men förmodligen har det tal han inte genomförde retat ännu mer gallfeber på det militärindustriella komplexet.

  Två citat ur det sista talet:

  “Vår plikt är inte bara bevarandet av den politiska makten utan bevarandet av fred och frihet.”

  “Our duty is not merely the preservation of political power but the preservation of peace and freedom.”

  …vilket skulle innebära enorma förluster för värlsens i särklass mest kriminella företag.

  … “att detta land vi älskar ska leda hela mänskligheten till nya gränser [mellan vad som är känt och vad som är okänt inom forskningen] av fred och överflöd.”

  … “that this land we love shall lead all mankind into new frontiers of peace and abundance.”

  Källa: https://www.huffingtonpost.com/2013/11/07/jfk-assassination_n_4233535.html

  JFK ville satsa på forskning och vetenskap istället. Nasa var nog glada, men förmodligen inte de företag som lever på konflikt och krig.

 • @Ivan Björn 16 Mar, 2018 at 20:04
  Köpa med räntefria lån…
  Jo det är bara att lägga på för kapitalkostnaden i priset.
  Det enda skillnaden är att du inte kan göra avdrag för 30% av lånet i deklarationen.
  O det är ju bra.
  Annars subventioneras genom att staten avstår 30% skatteintäkter på summan av dina lån.
  Snällt va?

  LeifB

 • xxx
  “Torbjörn Sassersson red. — 16 Mar, 2018 at 20:56 — Vi la faktiskt upp det talet 2015….”

  Ok TS, var dessvärre inte en av denna utmärkta sajts läsare då….
  Men BRA saker kan man upprepa och läsa och lyssna på hur många ggr som helst… ☺

  Dessutom var hemliga sällskap ”secret societies” och en monolitisk och hänsynslös konspiration ”a monolithic and ruthless conspiracy” ett hot mot enbart USA:s säkerhet då 1961 — detta hot finns kvar ÄN i DENNA dag!
  Och inte enbart i USA och mot dess medborgare utan i ALLA “Väst”-Nationer mot dess medborgare!!!
  Och JA, givetvis även här i vårt eget före detta Astrid-Lindgren-Sverige!!!

  Se bara (((etablissemangets))) massiva ATTACK mot Free Speach just nu i Sverige och Storbritannien — antar att det sker i samtliga EU-länder!
  Åldringar/Pensionärer släpas inför domstol för att ha uttalat sin privata åsikt!?
  Det var precis DET JFK varnade oss för…..

 • Sigge Johansson at 20:32

  Vi la faktiskt upp det talet 2015: John F. Kennedys kalla kriget-tal 1961 till den amerikanska pressen
  https://newsvoice.se/2015/03/12/john-f-kennedys-kalla-kriget-tal-1961-till-den-amerikanska-pressen/

  “I detta tal från den 27 april 1961 varnar John F. Kennedy (JFK) för hur hemliga sällskap ”secret societies” och en monolitisk och hänsynslös konspiration ”a monolithic and ruthless conspiracy” utgör ett hot mot USA:s säkerhet.”

  Apropå mordet på Kennedy la vi upp denna insider-version:
  Insider avslöjar detaljer om Lee Harvey Oswald och ”vapeniserad” cancer
  https://newsvoice.se/2017/10/25/judyth-vary-baker-lee-harvey-oswald/

 • “….menar att DET var en av de första spikarna i JFK:s kista.” ska det vara och inget annat!!!

 • Beklagar TS, artikeln är visserligen ett bra “scoop” men sanningshalten i Fake-News-TheTimes är för mig NOLL.
  Bara det faktumet att det tagit nästan 60 (SEXTIO!) år att få fram detta tal säger mig att (((någon))) har funderat både länge och väl på vad JFK “borde ha sagt” om han givits tillfälle att hålla sitt tal i Dallas den ödesdigra dagen 22 november 1963.
  (minns fotfarande den chock som grep mig och hela min samtid när jag hörde nyheten på radio och sedan betraktade scenerna på dåtidens svart-vita flimrande tv-skärm….)
  Dessutom hade JFK för vana att hålla sina tal UTAN manuskript — så hur kan The Times veta vad han hade tänkt att säga, kan man undra…..

  Däremot kan jag rekommendera ett tal han höll inför “American Newspaper Publishers Association” 27 april 1961. Många — inklusive undertecknad — menar att DET var en av de första JFK:s kista.
  Detta hans fantastiska tal kan både höras och läsas här:
  https://wakeup-world.com/2011/05/20/jfks-speech-on-secret-societies/
  Alla normalbegåvade med båda fötter ordentligt förankrade i verkligheten, vet precis Vem/Vilka JFK talar OM och Varnar FÖR i detta tal…..

  JFK:s allvarligt menade intention att riva upp “avtalet” med den kriminella privatbanken Federal Reserve och istället återbörda rättigheten att trycka amerikanska sedlar till den Amerikanska staten samt prägla dess mynt, blev antagligen den sista spiken.
  JFK hade ingen som helst respekt för (((etablissemanget))) och lydde inte särskilt många av deras direktiv — om ens något — vilket ledde till att han blev “permanent avsatt” inför en månghövdad och förbluffad publik….

  Vila i Frid JFK — en av de absolut bästa statschefer någon Nation haft någon gång!

 • Hej Mona.

  Jag undrar över en sak angående luftburen dataöverföring vilket anspelar på din kommentar och inte har med Kennedys tal att göra.

  För några år sedan talades det om på radio att vi kommer ha internet/mobiler genom satelliter och master. Allt skulle vara luftburet och därmed skulle vi leva i bestrålad miljö till max. T.o.m. Coca-cola m.fl. skulle satsa på denna satellitteknik.

  Att gräva ner kablar ansågs vara dyrt och dömdes ut!

  Min fråga består av följande.

  Trotts utbyggda master, varför satsas det så mycket på kabelburen internet överallt i Sverige glesbygden inkluderat? Stora skattesubventioner läggs in på detta och anslutningsavgift är i regel 16 000 kronor. Varför denna febriga utbyggnad när det luftburna är både billigare och enligt myndigheterna säkert?

  För det andra så ges räntefria lån vid köp av mobil så verkligen ALLA ska kunna ha en mobil. Telia är t.o.m. så generös att om man är familjekund får man köpa en Ipod med 20 GB per månad att förbruka helt gratis.

  Varför är det så viktigt att vi ska surfa så mycket? Vad tillför det till etern som är så viktig?

  Tacksam för en artikel om dessa frågor

 • Fantastiskt tal. När får vi höra våra politiker tala om att de har en visionen av FRED PÅ JORDEN som de arbetar för? Försvarsministern, utrikesministern, statsministern?
  Fakta är att desinformation och okunskap inom regering, myndigheter och media håller på att förstöra vårt land och folkhälsan. Det gäller i högsta grad strålningsfrågan och om hälsorisker med strålning från trådlös teknik. En förljugen bild av att inga risker skulle finnas ligger till grund för vansinniga ytterligare satsningar och kommande 5G utbyggnad, trots alla larmsignaler och trots en epidemi av ökad ohälsa. Detta ohållbara samhällssystem kan bara vändas genom en folklig resning eller ett plötsligt uppvaknande bland beslutsfattare om de förödande potentiella konsekvenserna – även för dem själva.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *