John F Kennedys tal han aldrig höll återskapat av The Times

publicerad 16 mars 2018
- av NewsVoice
John F Kennedy Dec 12, 1962 - Photo: Robert Knudsen
John F Kennedy addresses The Rice University in Houston, Texas Dec 12, 1962.

The Times har återskapat John F Kennedys tal han skulle hålla samma dag som han mördades i Dallas den 22 november 1963. Times har samarbetat med ljudtekniker som återskapade talet från ett manus genom att utgå från 831 ljudinspelningar som sedan "samplats" för att bygga upp ord och meningar.

Talet på 21 minuter avhandlar Kennedys uppfattning om USA:s roll i världen. I stora drag är talet en hyllning till "America", men det innehåller även en moralisk kompass för vad USA bör och inte bör göra för att behålla en ledande ställning som språkrör för frihet och demokrati i världen.

Du kan lyssna på talet genom att skapa ett användarkonto på The Times.

Text: Torbjörn Sasersson

Källa

Relaterat

The Speech JFK Never Gave

Reservation. Detta påstås vara ett utdrag från samma tal, uppläst av en skådespelare. Talets äkthet är ej kontrollerat av NewsVoice. Kommentera gärna nedan.