Det blir ingen massiv magnetisk geostorm den 18 mars men det blir stormigt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Solar Cycles 1985 to 2020 - Image NASA Marshall Solar Physics
Solar Cycles 1985 to 2020 - Image NASA Marshall Solar Physics
Solar Cycles 1985 to 2020 – Image NASA Marshall Solar Physics

NewsWeek skriver att en nyhet som spridits i medier är falsk att det ska bli en massiv geomagnetisk storm den 18 mars. “This story is not plausible in any way, shape or form” skriver Bob Rutledge som leder NOAA:s center för rymdväderprognoser. Newsweek konstaterar ändå att NOAA själva förutspår en mindre storm.

Det var Google News som började fördela trafiken till nyheter runt om i världen om en kommande massiv storm. Ursprunget verkar vara det ryska Lebedev-institutets hemsida. Enligt deras prognos kan det bli en G1-storm den 18:e, men även den 22:a och den 26:e mars. En G1-storm är den minsta graden av storm där den största ligger på G5.

NOAA:s center matchar den ryska prognosen. NOAA vill alltså endast att stormvarningen ska tonas ner. NewsVoice publicerar nedan de två prognoserna från Ryssland respektive USA. Det som genererar geostormen på jorden är solens aktivitet.

NOAA geostorm mars 2018.png
27-day Space Weather Outlook – Issued: 2018 Mar 12 0049 UTC
27-day forecast of magnetic storms mars 2018
27-day forecast of magnetic storms mars 2018

Text: NewsVoice

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • gillar denna “Det var Google News som började fördela trafiken till nyheter runt om i världen ”
    Google, trots företagets inblick o svar på varenda världsmedborgares kommentar visar man exepel på fake.
    Grattis Google du blir din egen död.

    LeifB

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *