Marine Le Pen delade IS-avrättningar på Twitter – riskerar fängelse

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Marine Le Pen - Foto: Front National, 2017
Marine Le Pen - Foto Wikimedia Commons
Marine Le Pen – Foto: Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Det franska nationalistpartiet Front Nationals partiledare Marine Le Pen åtalas och riskerar fängelse för att ha delat IS-filmer på Twitter.

Källa: Nya Dagbladet

Det var 2015 som Marine Le Pen, som satt i EU-parlamentet för Front National, delade flera filmer från terrorgruppen Islamiska staten, IS, på Twitter. Videorna visade flera barbariska avrättningar som IS utförde.

I veckan kom beskedet att Le Pen åtalats för spridandet av bilderna, som hon gjorde efter att en fransk journalist jämförde Front National med IS. Hon åtalas för att ha spridit “våldsamma budskap som uppmuntrar terrorism eller pornografi eller allvarligt skadar människans värdighet och som kan ses av minderåriga”, rapporterar franska The Local.

“Jag blir åtalad för att ha fördömt Daesh (IS, red. anm.) fasansfulla brott. I andra länder skulle detta ha gett mig en medalj”, säger Marine Le Pen till AFP.

Om Marine Le Pen döms riskerar hon fängelse i upp till tre år och böter på upp till 762 000 kronor.

Som EU-parlamentariker åtnjöt Marine Le Pen tidigare diplomatisk immunitet, någonting som hon blev av med efter att EU-parlamentet röstade i frågan.

Källa: Nya Dagbladet


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Problemet med krigsbilder upptäcktes av imperialisterna vid den olagliga invasionen av Vietnam. Monopolkapitalets plan, allt sedan de dagarna, är att undvika alla vidriga krigsbilder, jaga dem som läcker dem, lagstifta bort dem och ersätta dessa hemska bilder med positiva ord som ex. “insatser”, “hjälpa” o.s.v.

  Att det mitt i Europa existerar en fullkomligt makaber ideologi som förhärligar slaktande av “otrogna” är naturligtvis en konsekvens av Soros och hans köpta politikers medvetna införsel av den.

  Bilder som borde avskräcka mentalt friska hjärnor, lockar istället dessa hjärnor som är fyllda med sekteristiskt skit.

  Den demokratiskt riktiga och fredliga lösningen är inte att förbjuda hemska bilder, satir eller komedi. Lösningen är att decimera och vingklippa de hemska sekterna på alla sätt som är lagligt möjligt.

 • @Kerstin Carlsson 4 Mar, 2018 at 10:42
  Gilad Atzmon är en vän till Lasse W och har gjort en liknande resa. Även hans arbeten är värda att gräva i.
  Googla Gilad Atzmon och lyssna gärna på hans musik.

  Något att fundera över
  “Om man inte får diskutera och ifrågasätta förintelsen så upphör den att vara ett historiskt faktum, då blir det som en dogm och överförs till den mytologiska sfären.”
  (Jan Hjärpe: professor, teolog, Islamolog vid Lunds universitet, under hans vittnesmål i rättegången mot Radio Islam.)

  LeifB

 • Omvända världen. Är det inte de som utförde avrättningarna som ska sättas i fängelse och de som avslöjar dem få belöning?

 • @ Kerstin Carlsson,

  Ja den är verkligen klarläggande. Konstigt att den får ligga kvar på Youtube. De brukar ju radera det som beskriver “den obekväma sanningen”. Så passa på att se den ni som inte sett den innan den försvinner!

 • @ Leif Bengtsson
  Bra inlägg! Alla borde titta på den intervjun med Lasse Vilhelmsson…Så sann!

 • @ stenbj,

  Du skriver: “Vi behöver krafttag så att de muslimska invandrarna integreras”.

  Krafttag har politiker alltid sagt måste till, men i Sverige behöver en politiker inte verkställa det som lovas. Dessutom är det så att inga krafttag i världen skulle få muslimer att integreras, för att de helt enkelt inte själva vill integreras.

  Därför är enda lösningen att skicka hem alla som inte tar till sig svensk kultur.

 • För att förstå varför vi sitter där vi gör så är intevjun med Lasse Vilhelmson ett måste.
  Jag kan verkligen rekommendera den. Lasse vet vad han talar om.
  https://www.youtube.com/watch?v=bP-irz5_roE
  Han ger många ingångar till fortsatta studier.
  Han visar också på blinda fläckar hos en del nationalistiska grupper.

  @Stenbj
  Du säger “Vi behöver krafttag så att de muslimska invandrarna integreras.”
  Dom måste själva välja att ta dessa krafttag.
  Ett kul exempel på de kluvna tungornas skola ses på många ställen.
  Man jagar killar som kommer med mössa på till lektion medan man samtidigt tycker det är OK
  när tjejen bredvid och lärarinnan är heltäckt 😉
  Mao samhället ställer inga krav på integration ens i skolverksamheten. Istället anpassas allt för det nya folket. Fler och fler svenskar känner sig som ett fågelpar som fått en gökunge i boet.
  För dessa är lePen ytterligare en varning att hålla käften.
  Samma händer här varje dag

  LeifB

 • Lagen har förmodligen tillkommit för att hindra “reklam” för dessa vedervärdigheter.
  Att de sprids i avseende att upplysa om vedervärdighterna, precis som bilder från gaskamrar sprids för att varna för liknande sjukligheter, borde en erfaren domare se som en handling i samma anda som lagen tillkom.
  Men med hjälp av “texttydare” kan PK etablissemanget, i Frankrike eller i Sverige, som inte vågar bekämpa dessa vedervärdigheter med kraft istället tillfredsställa sina behov genom att straffa oskyldiga.
  Dessa PK-ryttare försöker med sitt skrämda handlande oavsiktligt gräva våra gravar men i verkligheten gräver de sina egna. Är dom Quislingar som givit upp? Vi behöver krafttag så att de muslimska invandrarna integreras. Men istället görs ingenting och gradvis, Malmö efter Malmö, kommer därigenom Sverige omvandlas till en muslimsk nation med liknande lagar som i Saudi Arabien.

 • Att Le Pen nu åtalas i Frankrike är ett sätt för etablissemanget att hämnas på henne, ett vedervärdigt förfarande.

  Hur många MSM kanaler har inte spritt IS vidrigheter till sina resp läsekretsar??

  Blir de åtalade??

  Självklart inte för när MSM delar och sprider vad IS har för sig så är det ju givetvis en helt annan sak, varför blir då inte MSM åtalade när de sprider samma sak?

  En annan fråga som dyker upp är ju varför Youtube sprider dessa IS aktiviteter när de samtidigt censurerar alt rörelsens olika inlägg?

  En tydligare signal om vilket narrativ som gäller går inte att få.

  Den pågående debatten om Näthatsgranskaren i Aftonhoran och den analys som Katerina J har gjort sätter fingret på vad som är upprörande.

  Vi lever nu inför valet med en tvångströja på oss som, om vi inte vaknar upp, kommer att kväva oss.

  http://katerinamagasin.se/lex-kapten-klanning-hur-mycket-granskning-tal-nathatsgranskaren/

  https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/zLk7l4/tomas-43-har-anmalt-750-nattroll

 • Tja, så här kan det gå när man inte har en reell yttrandefrihet. Ett effektivt sätt att statuera exempel och därigenom kuva befolkningen. Sverige är också med stormsteg på väg till denna verklighet (iofs befinner vi oss i stort sett redan där).

  Målsättningen är att folket ska vara slavar för de styrande kriminella tyrannerna!

  Nu hamnar jag säkert själv snart i finkan 🙂

 • Sinnessjukt att en person, vem det än vara månde, kan bli dömd för att ha delat nyheter (om än i brutal och magstark, ocensurerad form). Anledningen? Kan det vara så att denna form av ocensurerade nyheter skulle kunna vara det”vaccin” vi i väst behöver? Skulle det kunna vaccinera oss mot islamism på samma sätt som 70 års “förintelse-information/upplysningar” vaccinerat samhället mot en annan totalitär ideologi? Är inte bilderna och filmerna på mänskliga skelett och gaskammrar och brännugnar otäcka så det förslår kanske? Varför är det inte förbjudet att visa dessa hemskheter som nazisterna begick och som dessutom saknar nyhetsvärde då det var 70 år sedan? Vill inte de bestämmande att vi skall bli “vaccinerade” mot islamism? Varför inte? Varför i hela fridens namn vill de inte det?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *