Marine Le Pen delade IS-avrättningar på Twitter – riskerar fängelse

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Marine Le Pen - Foto: Front National, 2017
Marine Le Pen - Foto Wikimedia Commons
Marine Le Pen – Foto: Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Det franska nationalistpartiet Front Nationals partiledare Marine Le Pen åtalas och riskerar fängelse för att ha delat IS-filmer på Twitter.

Källa: Nya Dagbladet

Det var 2015 som Marine Le Pen, som satt i EU-parlamentet för Front National, delade flera filmer från terrorgruppen Islamiska staten, IS, på Twitter. Videorna visade flera barbariska avrättningar som IS utförde.

I veckan kom beskedet att Le Pen åtalats för spridandet av bilderna, som hon gjorde efter att en fransk journalist jämförde Front National med IS. Hon åtalas för att ha spridit “våldsamma budskap som uppmuntrar terrorism eller pornografi eller allvarligt skadar människans värdighet och som kan ses av minderåriga”, rapporterar franska The Local.

”Jag blir åtalad för att ha fördömt Daesh (IS, red. anm.) fasansfulla brott. I andra länder skulle detta ha gett mig en medalj”, säger Marine Le Pen till AFP.

Om Marine Le Pen döms riskerar hon fängelse i upp till tre år och böter på upp till 762 000 kronor.

Som EU-parlamentariker åtnjöt Marine Le Pen tidigare diplomatisk immunitet, någonting som hon blev av med efter att EU-parlamentet röstade i frågan.

Källa: Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq