Näthatsgranskaren angav med statligt stöd äldre dam för muslimskämt

39
2199
Muslimsvensk som inte vågar skämta - Foto: Crestock.com
Muslimsvensk som inte vågar skämta – Foto: Crestock.com

DEBATT OM VALET 2018 – Näthatsgranskaren hade i augusti 2017 skickat in 600 polisanmälningar för misstänkta hatbrott på nätet. Satsningen hyllas, men gruppen bakom är anonym och de anmäler även satir. Agendan verkar var att genom angiveri skydda socialdemokraternas politik. NewsVoice kommenterar Katerina Janouchs artikel: “Näthatsgranskaren – ett digitalt medborgargarde i statens tjänst”.

Problemet är att Näthatsgranskaren.se inte bara vill se skillnad på äkta hat och genuin satir dvs rättigheten att kunna driva med staten, ideologier och religioner. Gruppen angriper även äldre damer som uttrycker sina fria åsikter. En kvinna född 1945 har kallats till förhör och en 32-årig kvinna riskerar två års fängelse för att ha delat en burlesk bild som skämtar med extremistiska muslimer. Janouch säger ifrån:

“De är inget annat än ett digitalt medborgargarde som agerar under en osynlighetsmantel, samtidigt som de godtyckligt avgör vad som får sägas, och av vem, en verksamhet som stöttas av Sveriges makthavare. Är det verkligen så här demokrati ser ut?”

Näthatsgranskaren som 2017 fick hela 600 000 kronor av Staten via MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) för att anmäla näthat och satir ägnar sig nu åt något som heter projekt valfrid, konstaterar Janouch. Det  var alltså den sittande S-regeringen som såg till att Näthatsgranskaren fick pengarna. Kan det ha med valet att göra?

MUCF ger bidrag till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete och är en rödgrön historia, men Janouch påpekar att rörelsen även gett bidrag till extremism, något som debatterades i Sydsvenskan.

73-årig dam förhördes för text på Facebook om parasitus muslimus

Så här skriver dottern till den äldre kvinnan född 1945 i ett mail till Katerina Magasin:

“En av de där “arga tanterna” som nu behöver advokat är min 73-åriga- mamma! Hon är en dem som vägrar acceptera hedersmord, gruppvåldtäkter, könsstympning, lönediskriminering och allt som hotar det samhälle de är van att tillhöra… (min mamma har inte ens lyckats dra på sig en parkeringsbot under hela sitt liv). Vad har då min mamma gjort sig skyldig till, enligt Näthatsgranskaren?

I polisanmälan står det: Näthat och hets mot folkgrupp. Min mamma är förhörd och en förundersökning har inletts. Min mamma har fram till den 12/3 att svara på polisens skrivelse innan den lämnas över till åklagaren…

Hon hade delat denna text: “En biologisk sensation i Sverige. En ny fågelart (parasitus muslimus) har etablerat sig här. Som naturvetare har jag stulit detta reportage till vetenskapens fromma. Nytt inslag i den svenska faunan. Den arabiska göken (parasitus muslimus) har på senare år haft en kraftig utbredning i Norra Europa, mycket beroende på att den saknar naturliga fiender här.” … texten fortsätter

Dottern till den äldre damen skriver att det var enkelt att konstatera att texten om parasitus muslimus hade florerat på nätet sedan 2015. Damen hade inte skrivit texten själv, bara delat den, dessutom i en liten Facebook-grupp med bara 48 medlemmar. Den äldre kvinnan kallades ändå till förhör misstänkt för hatbrott.

Näthatsgranskaren låg bakom denna anmälan
Näthatsgranskaren låg bakom denna anmälan

Janouch nämner ytterligare ett fall. En 32-årig kvinna hade postat en burlesk skämtbild om muslimer på Facebook. Kvinnan blev sedan DNA-topsad, förhörd om sina åsikter om “multikultur” och riskerar nu två års fängelse.

S-regeringen finansierade Näthatsgranskaren av politiska skäl

Frågorna som Katerina Janouch väcker handlar om vem som ska ha rätten att avgöra vad som är humor och vad som är gränsen för acceptabel kritik och satir. Janouch uppmanar oss att:

“…fundera över konsekvenserna av att samhället fördömer det som i århundraden varit folkets vapen mot övermakten – nämligen humor och satir, även om den stundtals är plump och ful och “otrevlig. Och vem ska dra gränsen, och var? Det går till exempel absolut att skoja om till exempel våra folkvalda politiker.”

Katerina Janouch tar som exempel en skämtbild där SD-ledaren Jimmie Åkesson porträtterats som en kackerlacka framför en person som ser ut att komma från Anticimex.

Ett annat exempel var när Dagens Nyheter för ganska många år sedan publicerade en skämtbild där Carl Bildt såg ut som en prostituerad transvestit med läppstift och högklackat. (Är det någon som kan hitta skämtteckningen?)

Dessa två ovan nämnda sätt att driva med folk gäller alltså inte alla. Förstår svenska medborgare hur detta tvetydiga beteende uppfattas utåt? 

“You don’t joke with muslims or Islam”

Vi lever nu i en annan tid, en tid som saknar humor, där allt är mycket allvarligt och seriöst. Det saknas självdistans, självkritik och det blir inte bättre av att vissa hårdföra muslimer även de saknar egenhumor. Ja, du läste rätt.

En nära vän som levt i en region som dominerades av Islam brukar säga att: “You don’t joke with muslims or Islam” i dessa länder och regioner. Det är förenat med omedelbar livsfara, varnade denne. Det betyder inte att alla muslimer är våldsbenägna, tvärtom. Den absoluta majoriteten av muslimer i världen är fredligt sinnade människor, men muslimska kulturer kan ha inslag av extremistisk Islam som även plågar vanliga muslimer. Nu finns problemet i Sverige. Glöm inte Kalla Fakta-reportaget från i april 2017 om kvinnan som i princip blev utjagad ur Husby av stenkastande muslimer för att hon hade en hund (smutsigt djur enligt Islam), för att hon drack vin (förbjudet) och för att hon levde ensam (de kallade henne hora).

Det är därför allt bli så fel när Sosseregeringen ger pengar till en anonym angiveriverksamhet som ska sätta dit svenskar, invandrare, flyktingar och kanske även muslimer som skämtar om muslimer bara för att skydda sin egen misslyckade inrikespolitik. 

Kommentar: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
39 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
4 mars 2018 kl 14:35

Jag ser med fasa den alltmer närgångna kontrollen av medborgare och försöken att inskränka på yttrandefriheten. Man får ju direkta minnesbilder av Stasi, KGB etc. Jag avskyr verksamheten och föraktar de människor som är delaktiga i förföljelsen. Hat är en mänsklig och naturlig reaktion på extrema företeelser, vilket vi har gott om nuförtiden. Att hata människor/grupper som hedersmördar familjemedlemmar eller etniska grupper som hänsyslöst våldtar svenska kvinnor är ett sundhetstecken.
Beslutet att göra Sverige multikulturellt är ett katastrofalt misstag, och att med kontroll och övervakning försvara detta misslyckande kan vi aldrig acceptera.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 mars 2018 kl 14:35

Det ska bli spännande att se var detta slutar. Svenska politiker är i sanning nu verkligen desperata. Men de har ju styrt skutan dit vi befinner oss nu.

Mot bakgrund av den 73-åriga dam, i artikeln ovan, som blev kallad till polisförhör för att hon delat en satirtext (som faktiskt var väldigt rolig), så borde i konsekvensens namn även Katerina Janouch och även Torbjörn Sassersson polisanmälas. De har ju nu också delat skämtet. Det kommer såklart inte att ske och visar bara hur sjukt det hela är. Även jag borde i konsekvensens namn polisanmälas, eftersom jag också kommer att dela denna roliga historia:-), och troligtvis 10 000-tals till.

För säkerhets skull borde kanske hela den svenska befolkningen polisanmälas, i förebyggande syfte.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
4 mars 2018 kl 14:45

Vi sitter snart i häkte allihop eller inför åtal. kanske kan vi be om en tatuering med något
käckt nummer som bevis för vår kamp för fria ordet o ett trevligt land att bo i.
Något att visa upp för sina barnbarn när dom frågar hur det kunde bli så här.
Välj vilken som är din version
https://www.youtube.com/watch?v=baQYJxDe4aM
eller
https://www.youtube.com/watch?v=SBTKL71W9Wc

LeifB

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
4 mars 2018 kl 15:23

Jag anser att det är vänsterfolket som står för den absolut största delen av näthatet i Sverige – och att det är vänsterfolket som styr de stora nät-plattformarna, vilka har tagit på sig rollen att vara Gestapo-poliser, åsiktspoliser för hela svenska folket. Och när vänsterfolket attackerar de som är kritiska mot invandringspolitiken då klistrar de på dem epitet rasister, nazister eller fascister, även om kritikerna knappast ingår i dessa grupper – och därmed stänger de dörren för dem, stänger av dem från åsiktsplattformen. Men vänsterfolket säger att de själva är öppna och kärleksfulla människor som välkomnar alla människor från hela världen, men denna vackra ideologi haltar betänkligt när de samtidigt ger uttryck för sitt hat mot högerfolk, SD-folk och mot alla andra på nätet som kritiserar massinvandringen. Det verkar som att vänsterfolkets obalanserade och ensidiga livsåskådning har gjort att de har förlorat sin kontakt med verkligheten och att de nu enbart lever i en skygglapps-dröm-värld, där hat mot oliktänkande människor är den viktigaste delen i deras ideologi. De lever i sin egen fantasivärld som gör att de inte är mottagliga för argument som kommer från realistiska kritiker, för vänsterfolket saknar verkligen realistiska argument när de går in i en diskussion, när de försöker försvara sin ansvarslösa dröm; Massinvandring och Ett Sverige utan gränser.

stenbj
stenbj
4 mars 2018 kl 15:37

Integration var något som både Afroamerikaner och vi som inte tycker om apartheid i Sydafrika kämpade för som unga. I USA kämpade man för integration genom Martin Luther King och protester om “vita och svarta bussar”. Något som även demokrater, och svenska socialdemokrater säger sig fortfarande stå upp för.
Men “multikultur” är raka motsatsen till integration. Begreppet skapades i Holland och gick ut på att olika folkgrupper i samma land levde sina egna isolerade liv ofta inklusive kyrka, språk och vanor. “Åtskillnad”, direkt översatt från Holländska. Detta exporterades senare till Sydafrika med hjälp av de vita mär det “tog över” där från ursprungsbefolkningen.
Så småningom fick det namnet apartheid. Alltså “multikultur” kan låta “gemensamt”, men i realitetent är det tvärtom och betyder “noll integration” . Skriver detta så att kanske en enda PK socialdemokrat läser det och frågar sig “varför gör vi tvärtom och segregerar människor från varandra när vi egentligen vill integrera”. Det som direkt särskilde Apartheid från multikultur i Sydafrika och USA var att viss access förbjöds för andra folkgrupper av de styrande. Okontrollerat eller bestämt av priser eller gäng blir det dock praktiskt samma sak.
De som vill ha både immigration och integration tror jag blir tvungna att ställa en del praktiska anspråk på invandring. Bl.a. bör procenten invandrare i något område ej tillåtas överstiga genomsnittet för landet med mer än t.ex. 100% i något område. Då försvinner direkt gettona och invandrarna blir “vanliga människor” som vi gärna hjälper tillrätta – och integrerar -, samtidigt som risken för att områden “tas över” av invandrare elimineras genom samma regel. Men sådana svepande krafttag kan vi knappast vänta oss av nuvarande PK politiker. Istället tillåts den nuvarande segregationspolitiken fortsätta öka misstroendeklyftan mellan invandrare och andra i Sverige.
Om politiken är medveten bedrivs den av samma gamla vanliga skäl som förr. Av de som vill söndra och härska. Tror att Lars Bern har klätt av en del av dessa i sina skrifter.
Dagens pågående urspårning är alltså inte invandrarnas fel.
Felen ligger hos Svenska politiker som ej bryr sig om att tänka efter innan de följer sin ledare och flock.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 mars 2018 kl 16:10

@ Leif Bengtsson,

Akta dig, du kan bli anmäld för….eh….uppvigling!

Allvarligt talat, för att kunna hantera allt elände som våra styrande har försatt Sverige i så är humor och satir ett av de få och verkligt oskyldiga verktyg som den bedragna svensken har att ta till. Nu vill sittande regering alltså strypa även denna möjlighet. Kanske börjar de må dåligt av att succsessivt tvingas konstatera att landet faktiskt är på väg åt helvete och att det är de själva som har styrt dit genom sin inkompetens.

Då försöker man “sätta dit” det egna folket i stället. Fattades bara det! På psykologispråk kallas det för projektion. Eftersom våra politiker är så obildade så skickar jag med en länk som förklarar det krångliga ordet:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Projektion_(psykologi)

Att försöka kväsa det egna folket är, näst efter massinvandringen, synnerligen våghalsigt. Eldar man på en tryckkokare så exploderar den till slut. Och i det läget så skulle iaf jag inte vilja vara en av de ansvariga politikerna. Vill man driva oss till ett inbördeskrig???

Pål BergströmD
4 mars 2018 kl 16:21

Kanske vi borde avskaffa lagen om hets mot folkgrupp? Vi ser nu hur lätt den kan missbrukas mot rätten till yttrandefrihet, även om det som sägs är stötande, och att vi lätt hamnar på ett sluttande plan.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 mars 2018 kl 17:52

Jag ber om ursäkt för att jag i min förra kommentar utgick från att våra styrande politiker klarar av att följa en länk. Vid närmare eftertanke mot bakgrund av att de är så obegripligt ointelligenta så tänkte jag här citera vad som står i länken, för läsa hoppas jag verkligen att de kan:

“Projektion, en term som används inom psykologin för att beskriva en försvarsmekanism som en person begagnar sig av då den inte vill eller kan kännas vid sina egna svagheter tillskriver andra personer eller sin omgivning dessa egenskaper för att försvara sin självbild. Enligt Sigmund Freud är detta en psykologisk försvarsmekanism, som verkar för att förmildra ens egna oönskade tankar, värden, etc. Personen (A) vill bli “rentvådd”, varför denne projicerar sin svaghet på en annan person (B), i till exempel sociala sammanhang för att få bekräftelsen av andra att svagheten ej längre kan associeras med en själv och på så sätt rentvår sig själv (A).”

Bengt
Bengt
Gäst
4 mars 2018 kl 20:09

Politikerna är inte okunniga eller fullständigt ointelligenta. De har ett djupt förakt för svenska folket som är så lättlurade att de röstar på de politiker som förstör landet. Politikerna vet vad de sysslar med. Tro inte annat.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
4 mars 2018 kl 21:28

Jag noterar att vår ärade politikeradel, som är för yttrandefrihet, nu står rakryggat med gott ledarskap och därför gjort det olagligt i Brottsbalken att dra alla dessa förargelseväckande politiska satiriska smaklösa historier…

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
4 mars 2018 kl 21:38

@Erik Wiklund

Att kalla monopolkapitalisten George Soros “open society”-jihadist-migrations-plan för “vänster” är inte enbart att ljuga. Det är en klandervärd och bisarr lögn.

De mutade/grundlurade “öppna era hjärtan”-politikerna, i hela det politiska spektrumet, har naturligtvis ingenting med Sveriges välfärd att göra alls, men är enbart en del av planen att krossa Sveriges välfärdssystem.

0ch DET, bäste Wiklund, är traditionell högerpolitik, INTE traditionell vänsterpolitik.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
4 mars 2018 kl 21:43

@ Öystein Rönne skrev:
“Vill man driva oss till ett inbördeskrig???”

– Det militärindustriella komplexet ville det i många länder sedan andra världskrigets slut och detta komplex har givetvis sina mutade lakejer, så rösta rätt i valet, Öystein!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 mars 2018 kl 22:26

@ Martin Gustavsson,

I sveriges fall idag, anser jag inte att det är det militärindustriella komplexet som ligger bakom min fråga. Svaret finns tidigare i samma inlägg.

Jodå, jag kommer att rösta på vad jag anser är rätt. Och jag har som du vet, ganska höga kvalitetskrav. Om du lyckas driva din inbjudan till valsamverkan till en realitet, så kommer jag att mycket noga studera partiprogrammen på de flesta s.k. småpartier innan jag bestämmer mig. Det kan mycket väl bli något av dessa eller också blir det SD.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 mars 2018 kl 23:06

@ Torbjörn Sassersson,

Som du skriver, 7% har resulterat i en fällande dom. Frågan är hur många av dessa fällande domar som ha skett i Tingsrätten och hur många som ev har skett i Hovrätten. Jag är ganska övertygad om att av de som fälls i Tingsrätten skulle säkert de flesta frias i Hovrätten. Beroende på att i Tingsrätten sitter ofta en massa klåpare till nämndemän utan någon som helst juridisk utbildning. Det är huvudskälet till att Hovrätten generellt sett ofta kommer fram till helt andra slutsatser är Tingsrätten. Jag har studerat lagstiftningen hyfsat noga och gör själv bedömningen att det är mycket svårt att fälla någon för “Hets mot folkgrupp”.

Avseende “Näthat” och den lagen, så anser jag inte att den är tillämpbar på exemplet i artikeln med den 73-åriga damen.

Om någon skulle råka ut för att bli polisanmäld för “Hets mot folkgrupp” så blir mitt råd att överklaga till Hovrätten. Självklart lite beroende på vad som faktiskt har uttryckts eller skrivits. För visst finns det exempel på yttryck och formuleringar som faktiskt är straffbara, men de är föhållandevis få. Här finns en del intressanta rättsfall att läsa:
https://lagen.nu/begrepp/Hets_mot_folkgrupp

leif bengtsson
leif bengtsson
5 mars 2018 kl 00:04

@Torbjörn Sassersson red. 4 Mar, 2018 at 16:01
Jag har tidigare berättat att jag arbetat i många länder och mött ännu fler nationaliteter i skolans värld.
Med fog kan jag påstå att det är väldigt få av dom jag mött som jag inte räknar som mina vänner.
Saken handlar ju inte om enskilda individer varken här eller någon annan stans.
Vår stora utmaning har Stefan Löfven ännu inte nämt.
Hur kan vi återgå till någon form av samhälle som liknar det som Sverige stod för någon gång i tiden.
Lite intressant att en polis finns med i denna gruppering. Tidigare stod denna titel för någon nästan ädelt
i folkets tjänst.
Idag har skogshuggare, lastbilschaufförer och lindansare större förtroendekapital att visa upp än någon
ämbetsman i mina ögon.

LeifB

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
5 mars 2018 kl 01:27

@Pål Bergström Bergström 4 Mar, 2018 at 16:21

Jag tror att det var Erik Fichtelius som sa
“Eftervärlden har rätt att få veta sanningen. Att den sedan var farlig för samtiden är en annan sak.”

Det är skam att det finns en lag som kan missbrukas på detta sätt även om intentionen från början var just detta.

Någon klok har sagt. “om du vill veta vilken som har makt över dej, kolla vilken du inte får kritisera!”
eller nåt liknande. Ungefär så gick diskussionerna då
Precis så är det och precis detta syfte uppnås idag precis som då när lagen kom till.
googla lex Åberg som lagen kallades då.
Idag skulle säkert många historiker ge honom rätt i det budskapet han förmedlade.
Men det var ju inte det frågan gällde eller gäller. Idag är fakta inte någon garant för fria ordets rätt.

Kan förresten tipsa om två böcker av David Eberhard.
Trygghetsnarkomanernas land och Ingen tar skit i de lättkränktas land.
Lyssna gärna på en intervju av författaren om hans böcker
https://redice.tv/red-ice-radio/security-obsession-and-how-the-children-took-power

En trevlig stund önskar

LeifB

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 mars 2018 kl 07:53

Appropå det jag skrivit ovan om de opålitliga Tingsrätterna p.g.a. taffliga nämndemän; nu har även muslimer lyckats ta sig in som nämndemän i domstolarna, och Tingsrätterna blir inte mindre opålitliga då.

LÄS FÖLJANDE HÅRRESANDE UTFALL i Solna Tingsrätt från gårdagens Expressen:

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/tingsratten-misshandlad-kvinna-borde-inte-ha-vant-sig-till-polisen/

The Local rapporterade först om fallet, där finns ochså fler detaljer:

https://www.thelocal.se/20180302/swedish-assault-case-thrown-out-because-man-seemed-to-come-from-a-good-family

Citat från Expressens artikel: “Tingsrätten menar att kvinnan inte gick att lita på – och att mannens familj ”verkar vara en bra familj, till skillnad från hennes, vilket också har betydelse för bedömningen av skuldfrågan”.

Solna tingsrätt menar också att kvinnan borde ha gråtit när hon lämnade sin berättelse.

“NN har lämnat en berättelse utan att visa några känslor, vilket inte framstår som självupplevt”, står i den friande domen.

Och: Tingsrätten anser att kvinnan borde ha vänt sig till makens familj, inte polisen, eftersom paret gifts enligt sharialag. Av rättsdokument framgår att mannen är irakisk medborgare.”

En av de som ville fria – centerpartisten Ebtisam Aldebe – har kandiderat till riksdagen och sagt att hon tycker att svenska lagar borde anpassas till muslimer som bor i Sverige. Hon har också förespråkat sharialagar i Sverige, enligt Expressens artikel.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
5 mars 2018 kl 08:25

@ Martin Gustavsson
Inte för att jag nämnde Georg Soros här – men ändå – Visst både Soros och Reinfelt är renodlade högermän, det vet nog de flesta av oss. Och vi vet också att en stram invandringspolitik hittar man normalt hos högern och hos SD – inte hos vänstern. Men om du har läst mina texter tidigare så kanske du har sett att jag är övertygad om att en bakomliggande elit styr både politiker och massmedia nästan överallt i världen. Jag tror att Soros kan räknas till en av elitens stora hantlangare som under en längre tid har arbetat för att skapa NWO. Med andra ord Soros vill hjälpa eliten att skapa så mycket kaos i världen som det bara går. Och här ingår också att skapa kaos i Europa genom att se till att stora flyktingströmmar invaderar Europa för att skapa kaos, så att det ska bli nödvändigt att komma ett steg närmare till att införa NWO. Men saken är den, att Soros är en listig människa och använder sig av det blåögda vänsterfolket över hela världen för att skapa kaos. Och det märkliga är att vänsterfolket som är så hårt inriktade på sin kärlek till flyktingar inte förstår att Soros högerkrafter utnyttjar vänsterfolket som om de vore en boskapshjord – så vänsterfolket är endast ett instrument för Soros och hans lömska plan. Och när det gäller Reinfelt så är jag övertygad om att han är hotad av den bakomliggande eliten att säga de där orden för att spä på invandringskaoset ytterligare.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 mars 2018 kl 10:54

Beträffande mitt senaste inlägg ovan så har jag researchat lite till där, bl.a. har jag begärt ut domen och läst den.

Där framgår att ordföranden Lena Klintefall och nämndemannen Alexandra Bosnjakovic är
skiljaktiga och ville döma Hassanin, men då det två andra nämndemännen ville fria, och det därigenom blir så att säga oavgjort, vinner den part som vill utdöma den lindrigaste påföljden. Därmed blev det en friande dom.

Vad som är lite intressant i sammanhanget är att de två nämdemän som valde att fria (Ebtisam Aldebe och Hasan Fransson) bägge är medlemmar i Centerpartiet. Var det politiska lojalitetsskäl som gjorde att Hasan Fransson valde att gå på Ebitsam Aldebe´s linje och fria?

Det sista är inte sagt än i denna historia. Hur som helst så visar detta att en tingsrättsdom som är fällande skall man alltid överklaga, det lönar sig ofta. Det blir inte svårt att gissa hur detta mål slutar i Hovrätten!

Gösta Lilja
Gösta Lilja
Gäst
5 mars 2018 kl 11:29

Yttrandefrihet måste naturligtvis försvaras men vad vi ser är förstås beroende på perspektivet. Någon säger sig se en cirkel, en annan en ellips medan den tredje är säker på objektet är en rak linje.

Av resonemanget att döma är familjetragedier bland invandrande muslimer, s.k. ”hedersmord” långt värre än ”Knutby” där en svensk kvinna går in i ett sovrum mitt i natten och mördar en sovande väninna. Är det någon som kommer ihåg vad offret hette? Och inte fick den mördade någon offentlig plats eller gata uppkallat efter sig heller. Något straff i egentlig mening utdömdes så vitt jag vet inte för mordet. I Arbogafallet dömdes en ung invandrare i beroendeställning till 14 års fängelse och utvisning för att någon viskat i hans öra att han skulle ta livet av två personer. Nu är man ju ingen jurist, men lite undrande är man över hur domstolarna resonerat. Gruppvåldtäkter? På senare tid har det visat sig att många invandrarpojkar blivit väl omhändertagna ända in i sovrummet av välmenande äldre svenska kvinnor. Ungdomarnas kvinnosyn är kanske inte bara knuten till muslimer och religionen Islam?
Könsstympning? Rekommenderas på pojkar i Gamla testamentet men inte i Nya testamentet och Koranen. Könsstympning på flickor rekommenderas ingenstans men praktiserades troligen av judar och kristna i århundraden innan det fanns några muslimer på jorden. Lönediskriminering mm? Ja, vi får väl trösta oss med att ännu har inte muslimer bombat Uppsala och Gävle till grushögar och inte behöver vi ta oss över till Finland i undermåliga båtar och gummiflottar.
Jag tror att vårt behov av att förse muslimer med mindre smickrande egenskaper har sina rötter i att vi under en mansålder studerat hanteringen av det palestinska folket utan att försvara folkrätten och människovärdet. För att runda det problemet måste offren för vår judekristna etik förses med egenskaper som diskvalificerar ett helt folk från fullt medlemskap i den mänskliga familjen.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 mars 2018 kl 13:29
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 mars 2018 kl 18:06

Jaha, då är det dags att utse “Veckans skitstövel” igen.

“Veckans skitstövel” Vecka 9 blir två personer, nämligen Ebtisam Aldebe och Hasan Fransson.

Bägge är än så länge nämdemän i Solna Tingsrätt och friade i en dom en man för misshandel bl.a. för att han var från “en bra familj”. Se detaljer från några av länkarna ovan. Övriga kommentarer känns överflödiga.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
5 mars 2018 kl 19:06

@Erik Wiklund
Tja kanske skrämdes Fredrik Reinfeldt till underkastelse såsom han skrämde sina egna med “kulan” som skulle komma “inifrån”, eller så mutades han. Han verkar i alla fall dra arvode från Bank of America numera där Soros var en av storägarna…

En annan
En annan
Gäst
6 mars 2018 kl 04:31

Åsiktsregistrering är faktiskt förbjudet i sverige, anmäl!

Ale
Ale
6 mars 2018 kl 07:34

Anser att domen visar att rättssystemet fungerar bra – hellre fria än fälla. Har vi massinvandring av muslimer, kommer det naturligtvis ge avtryck i hur domarna faller. Vill man inte ha sharialagar, görs det enklast genom att inte släppa in muslimer i Sverige. Nu lever vi med det och jag ser inget fel med det. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar, samtidigt. Vilar vårt rättssystem på västs sekulariserade människosyn, med stora inslag av kristen etik, beror det i så fall på att detta synsätt avspeglar sig i folkdjupet. Ändras folksammansättningen, ändras även rättssystemet för eller senare. Centerparti visste naturligtvis hur dessa herrar resonerade utifrån sina religiösa övertygelser. Centerparti Annie Lööf har talar om 30 miljoner invandrare till Sverige. Som man bäddar får man ligga. Ansvaret ligger hos Er som röstat på Centerpartiet.

Vad är problemet?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
6 mars 2018 kl 08:17

@ Ale,

Din analys och slutsats är helt korrekt. När vi nu har så många muslimer i Sverige som skall “integreras” så får man såklart räkna med sådana här dommar. Muslimerna kommer aldrig att acceptera svenska lagar. Bl.a. därför kommer de aldrik att kunna integreras, utan det blir parallellsamhällen som kommer att fortsätta att etableras och växa i snabb takt. Se gärna denna intervju på 50 min med en Imam, vad denne anser, och han om någon bör ju veta:

https://www.youtube.com/watch?v=o6tuQoXhOPQ

Vad gäller Annie Lööf och Centerpartiet, så ha de genom gårdagens uppmärksamhet skaffat sig enkelbiljett ur riksdagen till valet. Puh, ett parti borta, då är det bara resten kvar….

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
6 mars 2018 kl 14:20

Dagens Nyheter profiterar nu på svenskarnas befogade intresse av att veta vad som skrivs om den häpnadsväckande domen i Solna tingsrätt. De länkar som jag har bifogat ovan var igår tillgängliga för alla. Nu har man spärrat dessa, och det fordras nu att du prenumererar på DN för att komma i åtnjutande av dessa artiklar. Ett synnerligen simpelt sätt att skaffa sig fler prenumeranter till sin MSM-blaska.

DN har nu kvalat in som synnerligen stark kandidat till “Veckans skitstövel” för vecka 10. Jag har inte tidigare utsett en organisation eller företag till denna föga smickrande titel, men det kan nu möjligen bli så.

Jag säger bara, – ynkligt och simpelt. Det visar att DN har ekonomiska bekymmer och snart tvingas lägga ner. Vem gråter över det?????

Ale
Ale
6 mars 2018 kl 15:07

Öystein Rönne: “Vad gäller Annie Lööf och Centerpartiet, så ha de genom gårdagens uppmärksamhet skaffat sig enkelbiljett ur riksdagen till valet”.

Inte så säker på det. Annie Lööf var inbjuden till Bilderberg, och tittar man statistiskt brukar det förr eller senare leda till Statsministerposten. Min gissning är: valet bli jämt med SD som avgörande parti. Ettdera block bildar regering, som faller samma. Omval, på omval och till sist Annie Lööf som Statsminister. En sak som talar för henne är att hon aldrig, aldrig haft ett vanligt jobb.

Ale
Ale
6 mars 2018 kl 15:11

Lööf (C): 30 miljoner invandrare är inte omöjligt för Sverige
https://www.youtube.com/watch?v=99VjCqtRiA0

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
6 mars 2018 kl 17:41

@Öystein

Tack. Om jag lyckas driva valsamverkan till en realitet hänger även på hur rakryggad insats som du och alla andra bidrar med, Öystein, för alla småpartier (utom Vetenskapliga partiet), deltar inte i den breda valsamverkan som jag skapat,…än, tyvärr.

Jag antar att du tänker rösta på det Israel-vurmande högerpartiet SD i protest? Det kommer sannolikt inte förändra särskilt mycket, mest göra att käbblet och högerpolitiken fortsätter.

Jag föreslår att du röstar 100% rätt istället, för ju fler röster som hamnar helt rätt, desto bättre potential finns det naturligtvis för förändring i en sant demokratisk riktning.

”Jag röstar hellre på något jag vill ha även om jag inte får det än att rösta på något jag inte vill ha och få det.”
/ Eugene V Debs

”I’d rather vote for something I want and not get it than vote for something I don’t want, and get it.”
/ Eugene V Debs

Duger inte Vetenskapliga partiet? -Starta då ditt eget parti, anslut det och rösta på dig själv, Öystein! Sverige behöver bättre ledarskap. Välkommen!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
7 mars 2018 kl 12:11

@ Ale,

Intressant synpunkt, jag ska grunna lite på det du skriver. Dock tror jag nu att hon och Centern är rökta i valet.

@ Martin Gustavsson,

Det finns inget som utesluter att jag kommer att rösta på Vetenskapliga partiet. Du är en klok man!:-)
Jag kommer inte att starta ett eget parti. Jag var en gång i tiden med och startade en egen fackförening, det räcker. Jag lärde mig mycket där.

Ale
Ale
7 mars 2018 kl 17:07

Man får hoppas, man får hoppas Öystein att du har rätt.

Öystein Rönne.
Öystein Rönne.
Gäst
7 mars 2018 kl 18:00

@ Ale,

Om några dagar kommer en intervju med mig på Swebbtv.se om denna pinsamma historia i Solna tingsrätt.

Öystein Rönne.
Öystein Rönne.
Gäst
7 mars 2018 kl 21:04

Näthatsgranskaren är djurplågare och har egna ekonomiska bekymmer som täcks av bidrag från staten!

Läs artikel i Nya Tider:

https://www.nyatider.nu/djurplagare-bakom-nathatsgranskaren-lat-sina-djur-svalta-till-dods/

Dessa uppgifter fick jag just från en källa, och jag har ingen anledning att misstro den:

Tomas Åberg som tidigare hållit sig undan delgivning av obetalda lån och viten har dock genom Näthatsgranskaren fått bättre ekonomi. Regeringen har genom Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) beviljat ett skattefinansierat bidrag om 600 000 kronor. 75 procent av föreningens utgifter utgörs av Tomas Åbergs lön.

Enligt ansökan samarbetar Näthatsgranskarna med Juridikfronten, som i Nya Tiders granskning även de visat sig utgöras av personer med dålig privatekonomi, som hittat en försörjning genom att jaga personer som är negativa till massinvandringen.

Undrar om jag nu blir föremål för Näthatsgranskaren? 🙂

Ale
Ale
7 mars 2018 kl 21:39

Öystein Rönne: “Om några dagar kommer en intervju med mig på Swebbtv.se om denna pinsamma historia i Solna tingsrätt”.

Ser ut som du håller på att skapa dig en karriär där Öystein. Inte dåligt.
Du får länka hit då.

Öystein Rönne.
Öystein Rönne.
Gäst
8 mars 2018 kl 07:06

@ Ale,

Nä, det handlar bara om att göra det man kan för att väcka det Svenska folket. Allas insatser är viktiga här.