Newsvoice.com fick in 2 miljoner kr från investerare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Newsvoice.com -Pressfoto
Newsvoice.com -Pressfoto
Newsvoiceteamet: tv Erik Sandberg (Content Manager) Alessandro Icardi (Growth Manager) och th Viktor Lidholt, CEO och CTO – Pressfoto: Newsvoice.com

Appen och nyhetskanalen Newsvoice.com fick in 2 miljoner kronor från privata affärsänglar och Almi Invest för vidare expansion av tjänsten. Företaget startade 2017 och tog samma namn som NewsVoice som startade 2011. 

Newsvoice.com är en nyhetsapp och en community som på ett ställe länkar till högkvalitativa artiklar med olika perspektiv. Appen skannar och analyserar nyhetsartiklar på hundratals nyhetssajter och kategoriserar innehållet, men i slutändan är det upp det läsarna att själva bestämma hur innehållet ska se ut. Tjänsten fungerar som en mix av Google News, Reddit och Wikipedia och riktar sig till en början mot den amerikanska marknaden. Företaget grundades för drygt ett år sedan av Viktor Lidholt, som har en bakgrund från Google i Silicon Valley.

“Den amerikanska nyhetsmarknaden domineras av ett fåtal stora mediekoncerner. Vi vill flytta makten över nyheterna till våra läsare, men på ett sätt som gör att vi kan garantera en hög kvalité på innehållet. Dessutom visar vi alltid nyheten ur flera synvinklar. Om du till exempel läser om konflikten i Syrien kan vi ge läsaren perspektiv på nyheten från USA, Ryssland, Europa och Mellanöstern, vilket bidrar till en ökad förståelse för hur frågan uppfattas i olika delar av världen”, säger Viktor Lidholt, grundare och VD på Newsvoice.com.

Nu tar Newsvoice.com in 2 miljoner kronor för att börja marknadsföra appen i större skala. Kapitalrundan leds av Readsoft-grundaren Lars Appelstål som tillsammans med BLCBX Investment Group och ett antal privata affärsänglar investerar i bolaget. Almi Invest går dessutom in med finansiering på 300.000 kronor. Investerare sedan tidigare är Propel Capital.

“Jag tror att Newsvoice.com har både möjligheten och rätt produkt för att göra en verklig skillnad i medielandskapet. De skapar en global plattform som kan lösa många av de problem som är aktuella idag, från filterbubblor till fake news”, säger Lars Appelstål.

“Vi befinner oss i början av vår resa och vår vision är att i grunden förändra hur vi tar till oss nyheter. Potentialen är enorm. Inte bara för att vi har en stark produkt, utan även för att det finns ett verkligt behov”, avslutar Viktor Lidholt.

Text: Newsvoice.com, pressmeddelande

Newsvoice.com utvecklar en ny sorts nyhetsapp som till en början riktar sig mot den amerikanska marknaden. Appen visar fler perspektiv på nyheterna och låter läsarna själva hjälpa till att skapa innehållet. Med sin lösning hoppas Newsvoice.com att stoppa falska nyheter och minska risken för filterbubblor.

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag orkar inte med ytterligare en fake-news-tidning/media som är kontrollerad av människor med djupa fickor som hatar det fria ordet eftersom det hotar deras monopolistiska ställning.

  Fascism är samma sak som kommunism i grunden. De är endast olika grenar som växer på samma träd som söker olika vägar att införa ett totalitärt samhälle – polisstat över jodens människor.

  Rothschilds, Warburg, Schiff, George Soros (en agent för det Öst-Indiska-Brittiska-kompaniet aka vänster-imperialister) stöder en vänster-rörelse/kommunism – media, typ från Time Warner, CBS Corporation, The Walt Disney Company, Comcas, Viacom, etc som stödde Lenin och The Bolsheviks/Trotskyists som mördade miljoner med Ryssar. Det är dom som kallas Neocons i USA idag

  Medan den fascistiska “högerfalangen” stödd av Rockefeller, Ford, Brown/Harriman (som finansierade Hitler, Mussolini med andra) Murdoch som äger The News Corporation spelar på höger-sidan. I grunden spelar de alla i samma lag. De har endast olika vägar till det totalitära samhället där de vill mötas i sin syn på kommunism och fascism.

 • Jag vet inte så mycket om Newsvoice.com mer än att de tog samma namn som Newsvoice.se och att de har samma publicistiska idé som som Newsvoice.se, men att deras produkt är en app medan Newsvoice.se är en nättidning. I det läget som Newsvoice.se skaffar en app finns det alltså två appar som är kanaler för nyheter från flera perspektiv och båda arbetar emot fake news. Ganska komiskt.

 • Monopolkapitalistiska perspektiv kan komma från alla jordens hörn samtidigt så det är ingen garanti för objektivitet.

  Huvudfrågan är om det går att kommentera och det gör det, antar jag, eftersom funktionen är likt Reddit.

  Ägandeförhållandena är också viktiga. Plötsligt kan de förändras, p.g.a. den mycket mänskliga girigheten och då kan det hända att plötsligt fel slags presstituerade sitter vid rattarna och då måste man börja om från början.

 • Det viktiga ligger i: “Dessutom visar vi alltid nyheten ur flera synvinklar. Om du till exempel läser om konflikten i Syrien kan vi ge läsaren perspektiv på nyheten från USA, Ryssland, Europa och Mellanöstern, vilket bidrar till en ökad förståelse för hur frågan uppfattas i olika delar av världen”

  Det är något som vårt MSM bör frågas om. Varför gör ni inte det?
  Men propaganda bygger på att ge en vinkling av de nyheter man vill influera, så det blir en mycket svår fråga för MSM att besvara ärligt.
  Att som Newsvoice.com säger, ge flera vinklar, fostrar läsarna naturligt till kritiska tänkare! Detta är raka motsatsen till vårt MSM som verkar ha klart agenda att för det mesta presentera västliga vyer positivt. Alltså bedriva propaganda. Vad MSM nu saknar är att återta monopolet genom att klassa “oönskade” vinklar som fake news via “faktagranskning”. Så länger man inte återgår till Newsvoice.com enkla recept att återge vad flera sidor säger om samma sak förblir man själv “fake news” eller rena propagandainstrument, i sina ägares tjänst. Anledningen att ägarna köpte dom. Ett catch 22 som MSM sitter fast i.

 • Det är så transparent att man skapar en kopia av originalet, öser in pengar och dödar sanningen. Men då döljer man även sanningen för sina egna. Imorgon råkar deras barn för olycka för att newsvoice.com väljer att inte varna om det som newsvoice.se varnar. Därför sägs det att ett lögn får konsekvenser på ett eller annat sätt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *