Nya Dagbladet (NyD) besökte 23 mars 2018 Expressen för att intervjua ansvariga om Expressens tryck mot Google att stänga ned nya nätmediers YouTube-kanaler. NyD ville även ställa frågor om varför det är så svårt att nå fram till Expressens medarbetare och ansvariga chefer. Istället försökte Expressen förhöra NyD.

Expressen tar initiativet att med en egen journalist och kameraman närma sig NyD, men Expressens reporter verkar mest intresserade av att “förhöra” redaktör Markus Andersson från Nya Dagbladet. Reporterns frågor är förhörstekniska, dvs denne upprepar samma frågor om och om igen.

Intervjun och “förhöret” som genomfördes av Nina Svanberg skedde på Gjörwellsgatan 30 i Stockholm där flera tidningar bla DN och Expressen har sina huvudkontor.

Text: NewsVoice | Foto: Alexander Almqvist-Paajanen (Nya Dagbladet) och Torbjörn Sassersson (NewsVoice) | #SättDig

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

20 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
28 mars 2018 kl 11:07

Jag tror , så här lite sent insladdandes …insladdrandes…insluddrandes ska det kanske va´, att det här kan röra sig om ett nytt grepp från msm. För att de anställda ska slippa så jobbiga saker som att svara på jobbiga frågor från allmänheten så experimenterar man helt enkelt med AI-robotar som ska utföra detta.

Det vi beskådar på filmen är helt enkelt ett sånt pilot-projekt och det är endast lite smärre ( nåja ) finjusteringar som behövs utföras på roboten för att ingen ska märka nån skillnad.

Erik Svensson
Gäst
28 mars 2018 kl 08:06

@Fredrik
“Ni missar syftet med hennes beteende”

Nej, jag tror de flesta förstår syftet med hennes beteende. Vi svarar bara med samma mynt. Hon beter sig som en idiot vilket vi påtalar. Syftet med detta är att smutskasta henne och Bonnier så att de slutar med sådant beteende.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
26 mars 2018 kl 13:56

@Fredrik 26 Mar, 2018 at 09:49
Precis så funkar det.
Driva med någon till dess att dom tappar fattningen och surnar till. Vakter tillkallas som med våld avvisar eller fängslar “dom högerextrema” bråkstakarna som tagit sig in osv.

Härligt att ni inte gick på den uppgjorda planen.
Hon behövde aldrig koppla in hjärnan eftersom hela frågestunden repeterats massor av gånger.
Munrörelserna visade tydligt att även hörseln till viss del var bortkopplad.
Även kameramannens och hennes placering verkar vara inövat. Som i ett dansnummer i LetsDance.

Utfallet av reportaget blev faktiskt bättre än om de tilltänkta personerna fått uttala sig.
Vi fick en bra lektion i MSM:s beväpning mot granskning tar sig uttryck.
Det visar också effektivt hur irrelevant MSM är mitt i verkligheten.
Mycket trevligt reportage. Stort TACK!

LeifB

Fredrik
Fredrik
Gäst
26 mars 2018 kl 09:49

Ni missar syftet med hennes beteende. Vill få Markus ur balans så han tappar humör o drar till med nåt nedsättande.

Mvh Skogåsbon
Mvh Skogåsbon
Gäst
25 mars 2018 kl 17:02

Hon verkar vara lättprogrammerad, kan endast ett fåtal meningar, och förstår inte svaren hon fick.
Är alla på Bonnier medierna lika korkade? Är det en merit att vara korkad på Bonniermedierna, man kan inte annat än att undra.

Kjell Holmsten
Gäst
25 mars 2018 kl 15:43

Tack för ett mycket avslöjande reportage om en statens bästa medarbetare som bara ser till statens uttryckliga mål att bestämma inriktningen vid alla sorters samtal. Helt enkelt att indoktrinera och göra oss alla dysfunktionella. Något liknande avslöjande reportage vår vi aldrig se på Uppdrag Granskning.

truthsinger
truthsinger
Gäst
25 mars 2018 kl 15:03

Det kanske inte alls var bra för Expressenjournalistens hjärna att äta sopor under 23 dagar? Hon hoppades att hon skulle få gräva mer på Expressen och nog kan man konstatera att hon grävde på med samma frågor, om och om igen. https://www.medievarlden.se/2017/05/lamnar-kit-expressen/

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
25 mars 2018 kl 10:06

Det är mycket som behöver avslöjas i det svenska mediaträsket, ofattbart att kvinnan i reportaget kan avslöja sitt obefintliga IQ för hela svenska folket. Är det nivån på redaktionen i sin helhet månde?
Vi fick aldrig reda på vad hon heter, snart ytterligare ett offer för “populismen”. Skrattretande!!!
Bra jobbat Nya Dagbladet.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
25 mars 2018 kl 07:13

[Kommentar raderad. Låt oss inte kritisera en igenkännbar person för hårt]

Lars L
Lars L
Gäst
25 mars 2018 kl 06:31

[Kommentar raderad. Låt oss inte kritisera en igenkännbar person för hårt]

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
24 mars 2018 kl 19:34

Tack alla som kämpar för ett fritt Sverige
var och en på sitt sätt.

Carina Agrell
Gäst
24 mars 2018 kl 18:41

Hennes undermedvetna program går igång och loopar. Detta är vad bristen på metakognition och självreflektion skapar utrymme för. Om hon fick se sig själv inspelad så skulle hon ändå inte se problemet, utan programmet skulle gå igång automatiskt igen.

Tack för utmärkt journalistik, även om den inte blev som ni tänkt er. Vi behöver mängder av liknande självdiskrediteringar inspelade och publicerade ända tills systemets dysfunktion blir så uppenbar att t o m en komplett idiot kan se det! MSM:s representanter är tydligen desperata av rädsla och när det blir exponerat på det här sättet, bäddar de för sin egen undergång. Orderföljare gör som de blir tillsagda och kan därför inte förklara sitt beteende. Deras enda möjlighet är att gömma sig.

Det är för övrigt vad myndigheter gjort sedan länge. Att träffa någon spontant på en kommun, på FSK, på AF är inte längre möjligt. “Våra” myndigheter inklusive MSM vill inte ha med folket att göra. Alla är rädda och det bör de vara med tanke på hur folket behandlas – trots att det är vi som betalar deras kontor och deras löner.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 mars 2018 kl 18:03

@ Elvira,

Precis så är det. MSM upplever alla utanför sin egen vilseledar-sfär som fiender. Och här blir det väldigt tydligt. Ofta är filmkameran det bästa verktyget. Vilket scoop det blev!!

Easu
Easu
Gäst
24 mars 2018 kl 17:35

Påminner om hur Scientologikyrkan bemöter granskande journalister och övriga kritiker med Hubbards Fair Game Law.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 mars 2018 kl 17:28

Att ifrågasätta “presstituerades” försök att kontrollera lögnmedierna kan liknas vida att ifrågasätta ett gäng råttors vilja att kontrollera ett avloppssystem fyllt till bredden med skit.

Elvira
Elvira
Gäst
24 mars 2018 kl 17:16

Varken expressens journalist eller DNs fotograf ser speciellt charmiga ut i sina ansiktsuttryck. Undrar vad de egentligen har inbillat sig? Ser ut som om de har sin personliga fiende framför sig.

Hasse
Hasse
Gäst
24 mars 2018 kl 15:39

Det var som att prata med en papegoja ser jag. Repeterar samma fraser gång på gång, men förstår inte så mycket.

truthsinger
truthsinger
Gäst
24 mars 2018 kl 14:06

Expressen: -Fattar inte varför ni är här, varför är ni här och vilka är ni?
– Jo men jag har ju redan förklarat det fyra gånger
– Men fattar ändå inte, varför är ni här och vilka är ni?

Emil
Gäst
24 mars 2018 kl 14:01

Expressens “duktiga reporter” visade bara exempel på ren härskarteknik. Hon har helt klart fått direktiv om hur hon skall hantera alternativmedier och var nu en “duktig och trogen tjänare” som följde sina instruktioner till punkt och pricka. “-jag går inte in i någon polemik med dig/er här och nu” har hon fått lära sig att säga då hon får jobbiga frågor (eller vilka frågor som helst om de kommer från fel håll). Mycket bra gjort av Nya Dagbladet och Newsvoice! En stor eloge skall Ni ha.

Erik Svensson
Gäst
24 mars 2018 kl 13:49

Oj, hon är visst inte så lite korkad. Han har ju svarat på hennes frågor upprepade gånger ändå fortsätter hon att fråga samma sak.