Nya Dagbladet intervjuar Expressen som förhör Nya Dagbladet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Nya Dagbladet vs Expressen 23 mars 2018 - Foto: Alexander Almqvist-Paajanen

Nya Dagbladet (NyD) besökte 23 mars 2018 Expressen för att intervjua ansvariga om Expressens tryck mot Google att stänga ned nya nätmediers YouTube-kanaler. NyD ville även ställa frågor om varför det är så svårt att nå fram till Expressens medarbetare och ansvariga chefer. Istället försökte Expressen förhöra NyD.

Expressen tar initiativet att med en egen journalist och kameraman närma sig NyD, men Expressens reporter verkar mest intresserade av att “förhöra” redaktör Markus Andersson från Nya Dagbladet. Reporterns frågor är förhörstekniska, dvs denne upprepar samma frågor om och om igen.

Intervjun och “förhöret” som genomfördes av Nina Svanberg skedde på Gjörwellsgatan 30 i Stockholm där flera tidningar bla DN och Expressen har sina huvudkontor.

Text: NewsVoice | Foto: Alexander Almqvist-Paajanen (Nya Dagbladet) och Torbjörn Sassersson (NewsVoice) | #SättDig

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq