Home #SÄTTDIG Nya Dagbladet intervjuar Expressen som förhör Nya Dagbladet

Nya Dagbladet intervjuar Expressen som förhör Nya Dagbladet

20
Nya Dagbladet intervjuar Expressen som förhör Nya Dagbladet
Nya Dagbladet vs Expressen 23 mars 2018 - Foto: Alexander Almqvist-Paajanen

Nya Dagbladet (NyD) besökte 23 mars 2018 Expressen för att intervjua ansvariga om Expressens tryck mot Google att stänga ned nya nätmediers YouTube-kanaler. NyD ville även ställa frågor om varför det är så svårt att nå fram till Expressens medarbetare och ansvariga chefer. Istället försökte Expressen förhöra NyD.

Expressen tar initiativet att med en egen journalist och kameraman närma sig NyD, men Expressens reporter verkar mest intresserade av att ”förhöra” redaktör Markus Andersson från Nya Dagbladet. Reporterns frågor är förhörstekniska, dvs denne upprepar samma frågor om och om igen.

Intervjun och ”förhöret” som genomfördes av Nina Svanberg skedde på Gjörwellsgatan 30 i Stockholm där flera tidningar bla DN och Expressen har sina huvudkontor.

Text: NewsVoice | Foto: Alexander Almqvist-Paajanen (Nya Dagbladet) och Torbjörn Sassersson (NewsVoice) | #SättDig

20 COMMENTS

 1. Expressens ”duktiga reporter” visade bara exempel på ren härskarteknik. Hon har helt klart fått direktiv om hur hon skall hantera alternativmedier och var nu en ”duktig och trogen tjänare” som följde sina instruktioner till punkt och pricka. ”-jag går inte in i någon polemik med dig/er här och nu” har hon fått lära sig att säga då hon får jobbiga frågor (eller vilka frågor som helst om de kommer från fel håll). Mycket bra gjort av Nya Dagbladet och Newsvoice! En stor eloge skall Ni ha.

 2. Expressen: -Fattar inte varför ni är här, varför är ni här och vilka är ni?
  – Jo men jag har ju redan förklarat det fyra gånger
  – Men fattar ändå inte, varför är ni här och vilka är ni?

 3. Det var som att prata med en papegoja ser jag. Repeterar samma fraser gång på gång, men förstår inte så mycket.

 4. Varken expressens journalist eller DNs fotograf ser speciellt charmiga ut i sina ansiktsuttryck. Undrar vad de egentligen har inbillat sig? Ser ut som om de har sin personliga fiende framför sig.

 5. Påminner om hur Scientologikyrkan bemöter granskande journalister och övriga kritiker med Hubbards Fair Game Law.

 6. @ Elvira,

  Precis så är det. MSM upplever alla utanför sin egen vilseledar-sfär som fiender. Och här blir det väldigt tydligt. Ofta är filmkameran det bästa verktyget. Vilket scoop det blev!!

 7. Hennes undermedvetna program går igång och loopar. Detta är vad bristen på metakognition och självreflektion skapar utrymme för. Om hon fick se sig själv inspelad så skulle hon ändå inte se problemet, utan programmet skulle gå igång automatiskt igen.

  Tack för utmärkt journalistik, även om den inte blev som ni tänkt er. Vi behöver mängder av liknande självdiskrediteringar inspelade och publicerade ända tills systemets dysfunktion blir så uppenbar att t o m en komplett idiot kan se det! MSM:s representanter är tydligen desperata av rädsla och när det blir exponerat på det här sättet, bäddar de för sin egen undergång. Orderföljare gör som de blir tillsagda och kan därför inte förklara sitt beteende. Deras enda möjlighet är att gömma sig.

  Det är för övrigt vad myndigheter gjort sedan länge. Att träffa någon spontant på en kommun, på FSK, på AF är inte längre möjligt. ”Våra” myndigheter inklusive MSM vill inte ha med folket att göra. Alla är rädda och det bör de vara med tanke på hur folket behandlas – trots att det är vi som betalar deras kontor och deras löner.

 8. Det är mycket som behöver avslöjas i det svenska mediaträsket, ofattbart att kvinnan i reportaget kan avslöja sitt obefintliga IQ för hela svenska folket. Är det nivån på redaktionen i sin helhet månde?
  Vi fick aldrig reda på vad hon heter, snart ytterligare ett offer för ”populismen”. Skrattretande!!!
  Bra jobbat Nya Dagbladet.

 9. Tack för ett mycket avslöjande reportage om en statens bästa medarbetare som bara ser till statens uttryckliga mål att bestämma inriktningen vid alla sorters samtal. Helt enkelt att indoktrinera och göra oss alla dysfunktionella. Något liknande avslöjande reportage vår vi aldrig se på Uppdrag Granskning.

 10. Hon verkar vara lättprogrammerad, kan endast ett fåtal meningar, och förstår inte svaren hon fick.
  Är alla på Bonnier medierna lika korkade? Är det en merit att vara korkad på Bonniermedierna, man kan inte annat än att undra.

 11. Ni missar syftet med hennes beteende. Vill få Markus ur balans så han tappar humör o drar till med nåt nedsättande.

 12. @Fredrik 26 Mar, 2018 at 09:49
  Precis så funkar det.
  Driva med någon till dess att dom tappar fattningen och surnar till. Vakter tillkallas som med våld avvisar eller fängslar ”dom högerextrema” bråkstakarna som tagit sig in osv.

  Härligt att ni inte gick på den uppgjorda planen.
  Hon behövde aldrig koppla in hjärnan eftersom hela frågestunden repeterats massor av gånger.
  Munrörelserna visade tydligt att även hörseln till viss del var bortkopplad.
  Även kameramannens och hennes placering verkar vara inövat. Som i ett dansnummer i LetsDance.

  Utfallet av reportaget blev faktiskt bättre än om de tilltänkta personerna fått uttala sig.
  Vi fick en bra lektion i MSM:s beväpning mot granskning tar sig uttryck.
  Det visar också effektivt hur irrelevant MSM är mitt i verkligheten.
  Mycket trevligt reportage. Stort TACK!

  LeifB

 13. @Fredrik
  ”Ni missar syftet med hennes beteende”

  Nej, jag tror de flesta förstår syftet med hennes beteende. Vi svarar bara med samma mynt. Hon beter sig som en idiot vilket vi påtalar. Syftet med detta är att smutskasta henne och Bonnier så att de slutar med sådant beteende.

 14. Jag tror , så här lite sent insladdandes …insladdrandes…insluddrandes ska det kanske va´, att det här kan röra sig om ett nytt grepp från msm. För att de anställda ska slippa så jobbiga saker som att svara på jobbiga frågor från allmänheten så experimenterar man helt enkelt med AI-robotar som ska utföra detta.

  Det vi beskådar på filmen är helt enkelt ett sånt pilot-projekt och det är endast lite smärre ( nåja ) finjusteringar som behövs utföras på roboten för att ingen ska märka nån skillnad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here