Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Faktagranskning: SVT påstod skottlossning vid terrorattentat 7 april 2017 Stockholm

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Rakhmat Akilov flight path
Rakhmat Akilov flight path
Rakhmat Akilov flight path

SVT spred upprepade gånger obekräftade rykten och uppgifter om skottlossning vid Fridhemsplan och vid Åhléns i samband med terrorattentatet på Drottninggatan den 7 april 2017.

Publicering

  • Publiceringarna har tagits bort av SVT

Bedömning och referenser

Faktiskt.eu konstaterar att Granskningsnämnden för Radio och TV 2018-03-05 fällde SVT Nyheters extrasändning från eftermiddagen den 7 april 2017. SVT bröt mot kravet på saklighet. -Källa: Granskningsnämnden

“Polisen hade bara bekräftat att man agerat på ett larm om skottlossning, inte att sådan förekommit. Sändningen stred därför i denna del mot kravet på saklighet, enligt Granskningsnämnden.” – Källa: Journalisten.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq